Ajankohtaista 27

28.7.2021

Jouko Piho:

Olympiahymnikin on pakanallinen

Minun ja Punk in Finland –foorumin välinen yhteistyö sujuu lähes saumattomasti. Tosin viestini, että en ole ottanut enkä ota koronarokotetta, ei koskaan päätynyt Jouko Pihon uuteen ketjuun, mutta muutoin PIF-foorumi julkaisee lähes kaiken netissä olevan aineistoni, mistä kiitän rakkaita punkkareita. Yhteistyössä on voimaa.

Mutta myös minä voin oppia yhtä ja toista punkkareilta. Viimeksi tänään kävi niin, kun luin nimimerkin ”Viidennen kolonnan mies” lähettämän oheisen viestin.

”Jouko Piholta on mennyt ohi paljon parempi sössötyksen aihe kuin "Imagine", nimittäin olympiahymni. Olympiakisojen virallisessa hymnissä (sen kreikankielisessä versiossa) pyydetään antiikin kuolematonta henkeä (siis Olympos-vuoren jumalia) laskeutumaan alas, ilmestymään ja jakamaan valoaan maan päälle ja taivaan alle sekä antamaan elämä jalolle kilpailulle. Tokiossa tosin laulettiin hymnin englanninkielinen versio, jonka sanat eivät ole niin pakanalliset.
Vuoden 1994 talviolympialaisten avajaisissa Lillehammerissa hymni laulettiin norjaksi, mikä sai jotkut norjalaiset joukopihot vetämään herneen nenäänsä.”

Olympiahymnin sanoitus on tosiaan mennyt ohitseni. En ole koskaan tutustunut sanoihin, vaan ainoastaan säveleeseen, joka on kyllä hieno ja mahtava.

No, olipa nyt hyvä tietää, että siinäkin on kyse ateistisesta eli kristinuskon Jumalan vastaisesta laulusta.

Ja mitä tulee herneen nenään vetämiseen, niin minä menen kyllä mieluummin herne nenässä taivaaseen kuin ilman hernettä helvettiin.

26.7.2021

Jouko Piho:

Tokion olympialaisissa esitetty John Lennonin laulu ”Imagine” on ateistinen

Tokion olympialaisten avajaisissa esitettiin John Lennonin kuuluisa kappale ”Imagine”.

Laulu on kaunis ja tunteisiin vetoava, mutta harvat käsittävät, että kyseessä on Jumalaa pilkkaava ateistinen laulu, jossa kuvitellaan maailmaa ilman Jumalaa.

Sanoituksen mukaan meidän pitäisi kuvitella maailmaa ilman taivasta ja helvettiä, mikä on selvä viittaus siihen, että ei ole taivaassa olevaa Jumalaa, joka voi tuomita syntisiä ihmisiä helvettiin. Lennonin mukaan ei ole paikkaa nimeltä ”heaven” (Jumalan taivas), vaan yllämme on ainoastaan näkemämme taivas eli ”sky”.

Sitten Lennon pyytää kuvittelemaan, että ei ole maita, mikä on kansallisvaltioiden vastaista propagandaa, joka tähtää Uuden maailmanjärjestyksen mukaisen yhden maailmanimperiumin perustamiseen, jossa ei enää ole itsenäisiä valtioita ollenkaan. Tällainen petovaltio syntyykin vielä maailmaan Ilmestyskirjan luvun 13 mukaan.

”Ei myöskään uskontoja”, laulaa Lennon ja väittää, että sen jälkeen ihmiset voisivat elää rauhassa. Tässä Lennon on osittain oikeassa, koska maailmassa on paljon vääriä uskontoja, jotka voisivat häipyä pois johtamasta ihmisiä harhaan.

Eri uskontojen kannattajien välille on syntynyt historian aikana paljon uskonsotia, mikä ei ole tietenkään hyvä asia, jopa kristinuskon sisällä, minkä tuomitsen jyrkästi. Kristinuskon sisäiset sodat todistavat vain sen, että pahuus on soluttautunut kirkkoihinkin.

Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, ettei aitoa ja henkilökohtaista uskoa voisi olla olemassa. Lennon ei kuitenkaan puhu mitään uskosta, vaan ainoastaan uskonnon poistamisesta maailmasta, mikä johtaa ihmiset käsittämään väitteen niin, että mitään Jumalaan liittyvää uskoakaan ei tarvita.

Lennon toivoo myös, ettei kenelläkään olisi mitään omaisuutta, mikä johtaisi muka siihen, ettei olisi ahneutta eikä nälkää. Tämä Lennonin toive on hyvin lähellä toteutumista, koska maailman raha- ja valtaeliitti, kuten Maailman talousfoorumin perustaja Klaus Schwab, puhuu avoimesti suuresta nollauksesta (Great reset), jolloin kaikkien ihmisten velat annettaisiin anteeksi sen vastineeksi, että ihmisten omaisuus siirtyy valtiolle, jonka avustuksista ihmiset ovat sen jälkeen riippuvaisia. Propaganda tulee väittämään, että ihmiset ovat onnellisempia ja huolettomampia, jos he eivät omista mitään, vaan luottavat vain Isoon Veljeen, joka antaa kaiken tarvittavan, toki sillä ehdolla, että kaikkia eliitin määräyksiä noudatetaan pilkuntarkasti.

Lopussa Lennon kertoo olevansa uneksija, joka unelmoi ihmisten yhteydestä ja veljeydestä tyypillisen kommunistisen retoriikan tapaan. Minä sanoisin, että Lennon oli marxilainen utopisti, joka edisti laulullaan ihmiskeskeisen paratiisin rakentamista maan päälle, mutta ilman Jumalaa, mikä ei tule koskaan onnistumaan.

Nähtiinhän se jo ateistisessa ja diktatuurisessa Neuvostoliitossa, joka romahti, vaikka siellä laulettiin, ettei ole mitään Jumalaa, on vain kansa kaikkivaltias, mikä oli täyttä valhetta, koska kansalla ei ollut mitään valtaa, vaan kaikki valta oli pienellä kansaa sortavalla eliitillä eli nomenklatuurilla.

Joten kun kuulet seuraavan kerran John Lennonin musiikillisesti hienon kappaleen ”Imagine”, muista, että se on sanoitukseltaan Jumalan vastainen kapinalaulu, joka ylistää ihmisiä, heidän yhteyttään, veljeyttään ja kaiken jakamista (share), mutta sysää maailman Luojan täydellisesti pois luomastaan planeetasta. Laulu on siten hirmuista jumalanpilkkaa.

Lennonin Imagine-laulun soittaminen ja laulaminen Tokion olympialaisissa todistaa sen, että olympialaiset ovat ihmistä korostava, mutta Jumalan vastainen antikristillinen liike.

23.7.2021

Jouko Piho:

Jyväskylän helluntainuorten retrotapahtuma peruttiin typerän koronasäännön takia

Olin menossa ylihuomenna 25.7.2021 Jyväskylään, koska siellä piti olla 1960-luvun Jyväskylän Siionissa (helluntaiseurakunta) olleiden nuorten ohjelmallinen retrotapaaminen. Minä olin mukana kyseisen seurakunnan toiminnassa vuosina 1968-1970.

Onneksi soitin tänään yhdelle järjestäjistä, jolta sain kuulla, että tapahtuma onkin peruttu.

Olin todella ihmeissäni, koska minulle ei ollut tullut asiasta mitään tietoa eikä maksamaani osallistumismaksua ollut palautettu, vaikka niin olisi pitänyt tapahtua. Järjestäjäkin ihmetteli tätä ja lupasi hoitaa takaisinmaksuasian.

Minulle ei valitettavasti tullut mieleen, että olisin mennyt tapahtuman FB-sivulle, koska siellä on ollutkin tieto peruutuksesta jo kesäkuun puolivälistä lähtien.

Jumalan kiitos, että hän toi tänään mieleeni ajatuksen yhteyden ottamisesta järjestäjään, koska ilman häneltä saamaani tietoa peruutuksesta olisin matkustanut sunnuntaina turhaan Jyväskylään vain ällistelläkseni, että missä ihmeessä kaikki muut ovat.

Sain puhelinkeskustelumme aikana kuulla järjestäjältä, että tapahtuma peruttiin sen takia, että seurakunnan johto halusi noudattaa viranomaisten tiukkoja koronasuosituksia kahden metrin turvaväleistä, mikä johti siihen, että suunniteltu 25 hengen kuoro ei olisi voinutkaan esiintyä lavalla, koska kahden metrin säännön mukaan lavalle olisi mahtunut vain seitsemän laulajaa. Tilannetta pidettiin mahdottomana hyväksyä, joten koko tilaisuus peruttiin.

Alkuseurakunnan aikana uskovat tottelivat enemmän Jumalaa kuin ihmisiä. Nykyään uskovat tottelevat enemmän ihmisiä kuin Jumalaa.

Tällainen kyseenalaistamaton usko ja luottamus hallitukseen ja viranomaisiin johtaa lopulta siihen, että hyvin monet uskovat tulevat ottamaan myös tulevan pedonmerkin luullen, että se on hyvä asia, vaikka Raamattu varoittaa sen ottaneiden joutuvan yhdessä Antikristuksen kanssa helvetin tulijärveen.


23.7.2021


Jouko Piho:

Yhteenveto korona-ajatuksistani

Monet tietävätkin, mutta siltä varalta, että joku ei tiedä, minä pidän koko koronahössötystä poliittisesti suunniteltuna koeharjoituksena kansojen ja ihmisten alistamiseksi eli pilottihankkeena, jossa testataan, kuinka paljon ihmisten elämää voidaan rajoittaa erilaisin sulkutoimin ja miten pitkälle voidaan mennä erilaisten pakkojen kuten pakkorokotusten vaatimisessa ehtona moniin paikkoihin, kuten tapahtumiin ja ruokakauppoihin pääsemisessä.

Tämä koe on onnistunut hämmästyttävän hyvin, koska suurin osa ihmisistä luottaa mitään kyselemättä hallituksiin, viranomaisiin ja yksipuolista agendaa ajavaan valtamediaan. Eliitti voi olla tyytyväinen tähän, sillä nyt he tietävät, että ihmiskunnan enemmistö ottaa täysin hyväksyen vastaan myös tulevan pedonmerkin, jolloin vain sen ottaneet voivat ostaa tai myydä mitään. Merkkiä ottamattomat ajetaan yhteiskunnan ulkopuolelle. Mutta ei hätää kuitenkaan, koska Jumala pitää huolen Jeesukselle uskollisista uskovistaan silloinkin mm. yliluonnollisten ruokaihmeiden kautta.

Pedonmerkin ottaessaan ihmiset kuvittelevat olevansa hyviksiä ja vastuullisia, kuten nyt koronarokotteen ottaneet, mutta he unohtavat Raamatun varoituksen, että pedonmerkin ottajat joutuvat yhdessä Antikristuksen kanssa helvetin tulijärveen.

Vain pieni osa ihmisistä kykenee ajattelemaan itsenäisesti ja kyseenalaistamaan yleisesti hyväksytyn narratiivin koronasta, maskeista ja rokotteesta. Suuri osa ihmisistä pitää hankalia maskejakin vain sen takia, ettei erottuisi joukosta ja saisi paheksumista osakseen. Maskien käyttö ei kuitenkaan suojaa mitenkään koronavirukselta eli se on täysin hyödytön. Sen sijaan maski on vahingollinen, koska se estää hapen saantia, jolloin ihminen joutuu hengittämään omaan hiilidioksidiaan uudestaan sisään. Sen lisäksi maskin valmistukseen käytetyt aineet, kuten grafeeni, ovat vahingollisia, minkä lisäksi maski kerää itseensä runsaasti bakteereja.

En käytä siksi maskeja enkä ota koronarokotetta. Olen sitä paitsi lukenut uutisia eri puolilta maailmaa, että kahdestikin rokotetut henkilöt ovat saaneet siitä huolimatta koronaviruksen.

Kaikkein pahinta on se, että kaikkialta maailmasta tulee koko ajan raportteja, että varsinkin nuoria miehiä kuolee kohta koronarokotteen ottamisen jälkeen yhtäkkiä ja yllättäen sydämen laajentumiseen ja erilaisiin veritulppiin, erityisesti keuhkoveritulppiin. On jopa sellaisia tietoja, että nyt kuolee koronarokotteeseen enemmän ihmisiä kuin itse koronavirukseen.

Koronavirukseen kuolleistakin vain harva kuoli itse viruksen takia, vaan moniin muihin tauteihin samaan aikaan kun näillä yleensä vanhemmilla ihmisillä oli koronatartunta. Kaikki kuolleet merkitään kuitenkin tarkoituksenmukaisuussyistä valheellisesti muka koronaviruksen aiheuttamiksi kuolemiksi.

Jos haluat lisätietoa asioista, voit käydä lukemassa monia artikkeleita ja katsomassa videoita perustamassani avoimessa Facebook-ryhmässä ”Korona- ja rokotuskriittiset”. Sieltä selviää, että maailmassa on tuhansia lääkäreitä ja tartuntatautien asiantuntijoita, jotka varoittavat sekä maskien pitämisestä että koronarokotteen ottamisesta.

En ole siis yksin. Me olemme vähemmistössä, mutta silti meitä on paljon. On sitä paitsi hyvä muistaa, että enemmistö ei ole aina oikeassa. Kadotukseen menevät lavean tien kulkijatkin luulevan olevansa oikeassa ja pilkkaavat kaidan tien harvoja vaeltajia.

Olen kirjoittanut niin suoraan ja selvästi kuin pystyn. Olen koronahuijauksen, turhien ja haitallisten alistamismaskien ja vaarallisten koronarokotteiden vastustaja.


20.7.2021

Punkkarin mielipide minusta ja vastaukseni

Punkkari: ”En tiedä kumpi meistä on onnellisempi, mutta ainakin Joukolla on ihan helvetisti jännittävämpi elämä kuin mulla." Vastasin: "Minä en etsi onnea enkä jännittävyyttä, vaan ainoastaan Jumalaa, mutta molempia löytyy Jumalan yhteydessä enemmän kuin missään muualla."
https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=60&t=111882&start=4185


20.7.2021

Jouko Piho:

Ihmisiä kuolee enemmän koronarokotteeseen kuin koronavirukseen

Alex Jones toi esiin 18.7.2021 radio-ohjelmassaan, että Amerikan tautiviraston CDC:n omien nettisivujen mukaan viimeisten kahden viikon aikana ihmisiä on kuollut enemmän mRNA-koronarokotteen takia kuin itse koronaviruksesta.

Samaan aikaan Yhdysvaltain liittohallitus yhteistyössä viiden suurimman tietotekniikkayrityksen (Google, Apple, Facebook, Amazon ja Microsoft) kanssa tekee kaikkensa sensuroidakseen jokaisen, joka vastustaa yleistä väitettä, että koronarokotteet ovat 100 % turvallisia.

Tätä samaa tapahtuu kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Kyseessä on Luciferia palvovien satanistien globaali petos maailmanlaajuisen kontrollin saamiseksi, jotta paha maailmanimperiumi, jossa suurin osa ihmisistä on alistuvia orjia, voidaan saada aikaiseksi.

Suurin osa ihmisistä menee heidän ansalankaansa, myös hyvin monet uskovat kristityt, jotka luulevat naiivisti olevansa hyvän puolella, vaikka he edistävät itse asiassa Paholaisen agendaa.

Tässä linkki Alex Jonesin ohjelmaan:
https://www.infowars.com/posts/sunday-live-cdc-websit..

14.7.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

Venäjä ja minä

Esa Seppänen on kirjoittanut monia kirjoja Venäjästä, mutta vasta nyt luin häneltä ensimmäisen teoksen, tänä vuonna 2021 julkaistun 280-sivuisen kirjan ”Venäjä ja minä” alaotsikkona ”Näkemyksiä ja kokemuksia naapureiden sillalta”, joka kertoo Seppäsen suhteesta Venäjään, venäläisyyteen ja venäläisiin koko hänen elämänsä ajalta pikkupojasta lähtien.


Esa Seppänen (s. 1933 Helsinki), everstiluutnantti evp ja valtiotieteiden tohtori, on Neuvostoliiton ja Venäjän asiantuntija, joka oli Puolustusvoimien palveluksessa. Tuona aikana hän toimi mm. presidentti Urho Kekkosen adjutanttina. Seppänen kertoo Kekkosesta hyvin kunnioittavasti, mikä on ymmärrettävää, mutta olisin kaivannut sen vastapainoksi edes hiukan kriittisiä mainintoja siitä, mitä erilaisia sisäpoliittisia ongelmia Kekkosen menestyksellisestä ulkopolitiikasta kuitenkin syntyi.

Vuonna 1980 Seppänen siirtyi liike-elämän palvelukseen ja toimi Wärtsilässä ja Rauma-Repolassa. Noina aikoina hän hoiti suhteita neuvostoliittolaisiin kauppakumppaneihin. Tämän jälkeen hän siirtyi Finnstroin Moskovan edustuston johtoon. Hän asui Moskovassa kaikkiaan 11 vuotta.

Seppänen käyttää hyväkseen tässä kokoomakirjassaan otteita jo julkaistuista teoksistaan ja niiden arvosteluista, mikä on mielenkiintoista ja tietoa antavaa meikäläisen tapaiselle, joka ei ole niitä ennen lukenut, mutta toisaalta tyyli aiheuttaa hiukan samojen asioiden toistamista.

Näin Seppänen kertoo kirjansa synnystä: ”Poimin tämän uuden kirjan tekstiin ajatuksia ja kokemuksia syventäen ja ajantasaistaen mielipiteitä ja näkökulmia. Näillä eväillä lähdin rakentamaan tätä kirjaa asemoituen suuren Venäjän rinnalle pienenä, uteliaana yksilönä, mutta en koskaan Venäjään ja venäläisyyteen välinpitämättömästi suhtautuneena, kyllästyneenä tai pettyneenä minuna. Tämä kirja on siis omalla tavallaan koottu tarina kaikesta siitä, mitä Venäjä, venäläisyys, venäjän kieli ja kulttuuri on minulle elämässäni merkinnyt eikä lakkaa merkitsemästä.”

Seppänen aloittaa kirjansa kuvauksilla lapsuuden ja sotavuosien kokemuksista rajan lähellä Kannaksella. Seppänen käyttää suoraan silloista yleistä sanaa r---ä, mitä en viitsi kirjoittaa kokonaan Facebookin sensuurin ja bannipelon takia.

Sen jälkeen kirja jakautuu ajallisesti osioihin ”Upseerin Venäjä”, ”Opiskelijan ja tutkijan Venäjä”, ”Liikemiehen ja työnantajan Venäjä” sekä ”Tietokirjailijan Venäjä”.

Seppäsellä on todella monipuolisia ja pitkäaikaisia kokemuksia naapurin kanssa elämisestä ja toimimisesta. Kaikki alkoi v. 1939 Rajajoen sillalla, jossa Esa-poika pyysi isäänsä kirjailija Unto Seppästä näyttämään hänelle oikean ”r----n”. Sellainen lopulta löytyi, kun venäläinen sotilas näkyi rajan toisella puolella.

Seppänen käsittelee kirjassaan paljon venäläisten avaraa sielua, mikä käsite kuvaa hänen mielestään parhaiten tunteellisten venäläisten hyvinkin erilaista ajattelu- ja toimintakulttuuria.

Seppänen tuo esiin kirjassaan myös voimakkaasti kielen merkityksen: ”Monivivahteisella, kiintoisalla ja jatkuvasti uteliaisuutta uuden oppimiseen ohjaavalla venäjän kielellä on ollut minulle monta tehtävää: suunnan näyttäjä, opas, neuvoja, ajatusten välittäjä, auttaja monessa asiassa, ei vähiten kirjojen teossa sekä korvaamaton tukija työssäni ja erilaisissa elämäntilanteissa ja suhdetoiminnassa venäläisten kanssa.”

Suosittelen Esa Seppäsen kirjaa ”Venäjä ja minä” kaikille Venäjästä, venäläisistä, venäjän kielestä, politiikasta ja lähihistoriasta kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat aidosti ymmärtää täysin eri kulttuurissa eläviä naapureitaan.
 
Sami Naukkarinen.

12.7.2021

Jouko Piho:

Sami Naukkarinen, 32, kuoli koronarokotteen ottamisen jälkeen

Maria-äiti purki Facebookissa tuskaansa: ”Kuolemasi oli niin turha, niin turha...”

Olen samaa mieltä. Sami Naukkarisella oli ylipainoa, mutta lääkärinlausuntojen mukaan hänellä oli hyvä perusterveys eikä koskaan mitään sydänvaivoja.

Samilla oli myös molemmissa jaloissa tämän vuoden helmikuussa alkanut ruusutulehdus, mikä ei kuitenkaan aiheuta sydän- tai veritulppaongelmia.

Sami Naukkarinen otti lääkärin kehotuksesta 3.5.2021 Pfizerin koronarokotteen. Sami Naukkarinen kuoli äkillisesti kuukautta myöhemmin eli 4.6.2021. Kuolinsyy oli useita keuhkoveritulppia ja laajentunut sydän.

On tiedossa, että monet muut nuoret henkilöt ovat kuolleet koronarokotteen ottamisen jälkeen yhtäkkiä veritulppiin ja sydämen laajentumiseen.

Olen tehnyt tämän kirjoitukseni omaisten luvalla ja Samin, sukulaispoikani, muistoa kunnioittaen ja vaikuttaakseni yleiseen mielipiteeseen ja varsinkin päättäjiin, että kokeellisten ja liian vähän testattujen koronarokotteiden käyttö Suomessa lopetetaan.

Kysyn siksi lopuksi: ”Kuinka monen nuoren ihmisen pitää vielä kuolla, ennen kuin tämä koronarokotteilla tapahtuva tappaminen loppuu? Kyse alkaa olla jo kansanmurhasta.”

 

10.7.2021

Jouko Pihon kirja-arvio

Samettidiktatuuri

Olen lukenut monia hyviä kirjoja Neuvostoliitosta, Venäjästä ja Putinista, mutta Anna-Lena Laurénin 199-sivuinen ”Samettidiktatuuri – vastarintaa ja myötäilijöitä nyky-Venäjällä”, jonka Teos & Förlaget julkaisi tänä vuonna 2021, oli erilaisuudessaan todella mielenkiintoinen ja mukaansatempaava kuvaus Venäjän nykytilanteesta ja ylipäätään venäläisten ajattelu- ja toimintatavoista.

Suomenruotsalainen kirjailija ja toimittaja Anna-Lena Laurén (s. 1976) on kirjoittanut aikaisemminkin menestyskirjoja, kuten ”Hulluja nuo venäläiset” (2009), ”Vuorilla ei ole herroja” (2009), ”Sitten saavuin Moskovaan” (2010), ”Kuinka kallis vapaus” (2013) ja ”Ukraina – rajamaa” yhdessä Peter Lodeniuksen kanssa (2015).

Vuosina 2006–2010 Laurén oli Yleisradion kirjeenvaihtaja Moskovassa. Nykyään hän työskentelee Hufvudstadsbladetin ja Svenska Dagbladetin Moskovan-kirjeenvaihtajana sekä Suomen Kuvalehden kolumnistina.

Kirjan nimi ”Samettidiktatuuri” tarkoittaa sitä, että Putinin Venäjällä ei ole Stalinin kaltaista diktatuuria, mutta siellä on sen putinilainen versio, joka on sametin tavoin päältä pehmeää, mutta sisältä kovaa eli kyseessä on kuitenkin hyvin autoritaarinen hallinto. Laurén kirjoittaa: ”Putinin Venäjä ei kenties ole puhdasverinen diktatuuri, mutta puhdasverinen autoritaarinen yhteiskunta se monella tasolla on. Mitään toimivaa puoluejärjestelmää ei ole, eikä rehellisiä vaaleja, sananvapaus on jatkuvasti uhattuna ja oppositiota vainotaan ja estetään asettumasta vaaliehdokkaaksi, koska on osallistunut mielenosoitukseen tai kirjoittanut artikkelin sosiaaliseen mediaan. Tutkivia journalisteja uhkaillaan, pahoinpidellään ja murhataan.”

Laurén tuo kirjassaan monia esimerkkejä siitä, miten venäläiset ovat sopeutuneet elämään erilaisten yksinvaltojen (tsaarivalta, kommunismi ja nyt Putin) kanssa. Yksi tapa on fatalistinen kohtalonusko, että se nyt vain on näin eikä tälle mahda mitään. Toinen on kaiken suhteellistaminen, että kaikkihan valehtelevat eikä mikään ole totta.

Kolmas tapa kohdata karu todellisuus on venäläisten tapa uskoa, että he ymmärtävät kaiken, vaikka eivät ymmärtäisikään. Pitää kuitenkin antaa se vaikutelma, että tietää kaiken, mikä johtaa siihen, että ei kysytä mitään, koska sehän paljastaisi kysyjän tietämättömyyden, mitä pidetään hävettävänä. Eli asiat ovat täysin päinvastoin kuin esim. Suomessa, jossa sanotaan, että ”kysyvä ei tieltä eksy” tai ”ei ole tyhmiä kysymyksiä”.

Yksi mielenkiintoisimmista ja samalla huvittavimmista kohdista kirjassa oli Laurénin kuvaus venäläisten tavasta aloittaa vastauksensa ei-sanalla. Yhdeksän kertaa kymmenestä Venäjällä kysymykseen vastataan nimittäin ensin ”ei”, vaikka tarkoitettaisiinkin ”kyllä”. Joten loppujen lopuksi sana ”njet” vastaakin enemmän meidän sanaamme ”no”.

Ystävilleen Venäjällä Laurén kertoo painottaneensa, että näiden ihailemat pohjoismaiset hyvinvointiyhteiskunnat rakentuvat kahdelle asialle, joihin he taas eivät usko.

”Yksi on luottamus ja toinen on solidaarisuus. Luottamus viranomaisiin ja solidaarisuus muita kansalaisia kohtaan.” Näitä kumpaakaan ei ole Venäjällä, joten esim. Suomen luottamukseen ja heikompien auttamiseen perustuvan yhteiskunnan rakentaminen on Venäjällä mahdotonta.

Venäjän nykyisyyttä kuvaa oivalla tavalla myös kirjailija Astrid Lindgrenin hahmon Katto-Kassisen suosio: ”Kilttiä ihmistä pidetään Venäjällä usein hölmönä ihmisenä. Hurmaavat ryökäleet, jotka tietävät, kuinka itselle hankitaan etua, ovat sen sijaan arvossa. Sitä paitsi lurjukset ja ryökäleet ovat kiinnostavampia kuin oikeamieliset tosikot. Venäjällä onnellinen loppu ei ole tärkeä, eihän edes ole uskottavaa, että oikeus voittaa. Niitä taas, jotka huijaavat järjestelmää ja höynäyttävät auktoriteetteja, rakastetaan.”

Muutama vuosikymmen sitten puhuttiin ”neuvostovastaisuudesta”. Tänään Venäjän johto pitää ”russofobiana” sitä, että raportoidaan sen itsensä aiheuttamista ongelmista.

Tästä on Laurénin mukaan tuloksena ”me vastaan he” -asetelma, jossa Venäjän päättäjät pitävät esim. ulkomaisia kirjeenvaihtajia vihollisinaan ja käsittelevät heitä sumeilematta sen mukaisesti.

Omaperäiset ajatukset eivät Venäjällä saa ilmaa siipiensä alle, eikä kova työ kannata. Tämä on mahdollista, sillä korruptio läpäisee koko yhteiskunnan, ja oligarkit kahmivat etuja itselleen. Lisäksi ”Putinin hallinnon pahimpia puolia on, että yhteiskunta rankaisee kaikkia, joilla on ideoita”, Laurén kirjoittaa.

Laurén on työssään tavannut yritteliäitä ihmisiä, joilta on viety kaikki – työ, omaisuus, ihmisarvo – mutta ei rohkeutta taistella ja puolustaa etujaan. Nämä sitkeät ihmiset inspiroivat hänet kirjan tekoon.

– Venäjä muuttuu, koska siellä on opittu käyttämään sosiaalista mediaa. Demokratiaa siitä ei silti tule koskaan. Verrattuna määrätietoisesti ja rauhallisesti maailmanvaltaansa rakentaviin kiinalaisiin Kremlkin on täynnä venäläisen suurimperiumin rakentajia. He ovat kuitenkin tunteella pelaavia suurisuita, jotka osaavat kaavailla globaalia suurvaltaa, mutta eivät pysty toteuttamaan suunnitelmiaan.

– Virkamiehet rohmuavat itselleen rahaa ja etuja. Varoja ei kuitenkaan sijoiteta oman maan kehittämiseen, vaan ne viedään veroparatiiseihin ja Kyproksen pankkeihin ja niillä ostetaan luksushuviloita Italiasta ja Miamista.

– Korruptio on Venäjällä niin syvällä, että vain tietyt uudistukset onnistuvat. Hallintoa on pystytty digitalisoimaan ja Moskovaan on rakennettu pyörätiet, mutta esimerkiksi suurkaupungin jätehuoltoon ei kukaan halua sijoittaa, joten se on rempallaan.

Laurén ei lakkaa ihmettelemästä, miten Venäjä toisinaan on voimallaan ylvästelevä suurvalta, kunnes se muuttuu marisevaksi lapseksi, joka suuttuu pienimmästäkin kritiikistä. Maassa velloo myös neuvostonostalgia.

Esimerkiksi Neuvostoliiton toimintaa Toisessa maailmansodassa pidetään niin sankarillisena, että sen vähäinenkin kritisoiminen on ”valheen levittämistä” ja laissa kielletty. Valitettavasti Venäjällä ei voida vieläkään tunnustaa sitä, että vapauttaessaan Itä-Euroopan maita natsismin vallasta Neuvostoliitto samalla alisti vapauttamansa maat uuden diktatuurin eli kommunismin pakkovallan alle.

Paljon muutakin voisi kirjasta tuoda esille, mutta ehkä on parempi, että suosittelen sen sijaan Laurénin kirjan ”Samettidiktatuuri” omaa lukemista kaikille historiasta, politiikasta, Venäjästä ja venäläisistä kiinnostuneille ihmisille. Kirja on omiin kokemuksiin perustuen hyvin asiantunteva, mutta monin paikoin myös erittäin kiinnostava, tunteisiin vetoava sekä usein varsin hauskakin.

9.7.2021

Adressi lasten koronarokottamista vastaan

Kävin allekirjoittamassa lasten koronarokottamista vastustavan adressin. Käy sinäkin.

https://pelastetaanlapset.fi/?fbclid=IwAR0FTuueHrcWM4U-9PLrqN9KLnpHbS3X5bVM62UecgjUCxbtFZm0-ZPAfT8#/

9.7.2021

Jouko Piho:

Neljäs valtakunta

Hitlerin natsivaltaa kutsuttiin nimellä Kolmas valtakunta.

Rasistiset ja elitistiset natsit ovat myös seuraavan eli Neljännen valtakunnan johdossa.

Raamatussa eli Danielin kirjassa puhutaan profeetallisesti neljästä maailmanvallasta, jotka vaikuttivatkin historiassa eli Danielin aikainen Babylonia, sen jälkeen Persia, sitten Aleksanterin Suuren (Antikristuksen esikuva) maailmanvalta ja lopuksi neljäntenä antiikin laajin imperiumi eli Rooma.

Tuleva natsien johtama Neljäs valtakunta tulee olemaan uudestisyntynyt Rooma eli Eurooppa tulee olemaan viimeisen pahan maailmanvallan keskus sen jälkeen kun USA on pitkälti tuhottu. Ei siis kokonaan, mutta niin, että lopunaikana Amerikka ei ole enää maailman johtaja, vaan Antikristuksen johtama Eurooppa.

Natseja kutsutaan eri nimillä, kuten eliitti, deep state eli piilohallitus, illuminaatit ja vapaamuurarit. He itse kutsuvat tulevaa johtoa työnimellä ”The Supreme World Council” eli ”Ylin maailmanneuvosto”, joka pyrkii totaaliseen koko maailman hallintaan. Itsepäinen Suomi jää kuitenkin tämän hirmuhallinnon ulkopuolelle, koska Suomesta tulee EU:sta erottuaan Jumalan kuningaskunta.

Alemman asteen vapaamuurarit eivät tiedä näistä salaisista asioista mitään, mutta 32. asteen jälkeen mukana oleville paljastetaan, että heidän jumalansa on Lucifer. Neljäs valtakunta perustuu siis saatananpalvonnalle.

Illuminaattien korkeimmassa johdossa puhutaan saksaa eli arjalaiset ovat päälliköitä (Hitler, Himmler ja Göbbels olivat illuminaatteja), mutta mukaan on hyväksytty myös muita, kuten venäläisiä, kiinalaisia ja uskostaan luopuneita juutalaisia, joista Ilmestyskirja sanoo, että he eivät ole oikeita juutalaisia vaan Saatanan synagoga, mikä selittää sen, että uskostaan luopuneiden juutalaisten pankkiirien suurelta osin omistama maailman valtamedia on eliitin hallitseman YK:n lailla jatkuvasti kritisoimassa Israelia.

Eli vaikka tuntuukin kummalliselta, että juutalaiset arvostelevat omiaan ja maailman ainoaa juutalaisvaltiota, niin asia onkin ymmärrettävä, kun ottaa huomioon, että Israelia panettelevat luopiojuutalaiset eivät aja minkään kansallisvaltion, ei siis edes Israelin asiaa, vaan he haluavat maailmaan Saatanan tahtoman yhden maailmanimperiumin.

Itse asiassa arvostelukaan ei riitä, vaan illuminaattien ja siis myös luopiojuutalaisten lopullisena tavoitteena on tuhota Israel, mikä ristiriitainen päämäärä selittyy vain sillä, että eliitin palvoma Lucifer haluaa hävittää Jumalan kansakseen valitseman Israelin pois maan päältä kokonaan, mitä jo illuminaatti Hitler yritti aikanaan ja melkein onnistui kansamurhassaan eli holokaustissa. Tässä päämäärässä Saatanaa palvovat juutalaiset ovat siis valmiit tuhoamaan jopa oman rotunsa.

Taustalla toistaiseksi kulisseissa oleva raha- ja valtaeliitti, jossa on rikkaiden lisäksi myös Euroopan kuninkaallisten sukujen edustajia, on noin 1 % maailman väestöstä, mutta heidän tarkoituksenaan on päästä ehdottomaan valtaan eli hallitsemaan suvereenisti ja määräämään kaikesta loppujen 99 %.n elämässä. Kun heillä on jo kaikki, mitä rahalla saa, niin he himoitsevat vielä sitä, mikä heiltä puuttuu eli absoluuttista valtaa koko maailmassa.

Tämä tavoite käy yksiin Ilmestyskirjan luvun 13 kanssa, jossa kerrotaan tulevan Pedon eli Antikristuksen nousemista suureen valtaan lopunaikana. Eliitti kyllä tuntee tämän Raamatun kertomuksen, mutta he eivät usko sen toteutuvan. Heillä on sen sijaan suuruudenhullu käsitys siitä, että he voivat muuttaa historiaa sellaiseksi kuin he itse haluavat. Näinhän ei ole, vaan nämä röyhkeät ja itseään muiden yläpuolella pitävät narsistiset pervot voivat toimia vain niin paljon ja pitkälle kuin Jumala sallii. Sen jälkeen tulee tuomio.

Eliitti on monella tavalla harhassa. He pitävät kaikista kauheuksistaan (esim. lasten raiskaamiset ja tappamiset, ase- ja huumekauppa, prostituutio, pornografia ja poliittiset murhat) huolimatta itseään hyvinä ihmisinä. Eli mitä tahansa he tekevät, niin he väittävät tekevänsä sen orjuuttamiensa ihmisten hyväksi ja lammasmaiset kansanjoukot hyväksyvät kaikki eliitin omistaman median väitteet, koska he eivät voi uskoa, että ihmiset voisivat olla NIIN pahoja, vaan luottavat siihen, että hallintoviranomaiset ja media todellakin ajavat vain heidän parastaan. Jo tälläkin hetkellä, mutta varsinkin tulevaisuudessa, koko maailma on täynnä eliitille hyödyllisiä idiootteja, jotka kaivavat hymyssä suin omat hautansa.

Tämä dystooppinen aika ei ole kaukana. Se on itse asiassa jo alkanut. Jo nyt eliitti on soluttautunut kaikkiin tärkeisiin vaikutuspaikkoihin eli media, viihdeteollisuus, hallitukset, poliitikot, oikeuslaitos, kirkot (myös Mormonit ja Jehovan todistajat), koululaitos, varsinkin yliopistot, poliisi, kuten FBI ja tiedustelujärjestöt, varsinkin CIA, ovat jo pitkälti natsi-illuminaattien vallan alla.

Illuminaattien tärkein ase on jatkuvan propagandan lisäksi käyttää vastakkainasettelua omien tavoitteidensa hyväksi. Periaatetta kutsutaan nimellä ”Järjestystä kaaoksesta”, mikä tarkoittaa sitä, että eliitti tietää, että vain suurten mullistusten kautta voidaan päästä heidän tavoittelemaansa diktatuuriseen Uuteen maailmanjärjestykseen. Tätä tavallisen ihmisen on vaikea ymmärtää, koska se sotii normaalia logiikkaa vastaan. Mutta näin on, että eliitti tukee pankkilainoilla ja muutenkin esim. sodan eri osapuolia, koska he ajattelevat, että kaikki kaaos edistää heidän tavoitteitaan.

Maailman pankkieliitti tuki rahoillaan yhtä lailla kommunistista Neuvostoliittoa kuin kansallissosialistista Saksaa eli molemmat muka vastakkaisissa aatteellisissa leireissä olevat maat olivat samalla lailla illuminaattien talutusnuorissa olevia sätkynukkeja. Hitler tosin yritti loppuvaiheessa irrottautua tästä siteestä, mutta eliitti kosti sen heti päätöksellään, että omille teille lähtenyt Saksa on tuhottava. Loppu onkin kaikkien tuntemaa historiaa.

Tämä sama kulissien takainen pelleily jatkui kylmän sodankin aikana, mikä oli täyttä teatteria, koska silloinkin lännen pankkiirit antoivat Neuvostoliiton illuminaateille rahalainoja, jonka jälkeen molemmat osapuolet nauroivat itsensä kippuraan ajatellessaan sitä, että ihmiset on höynäytetty luulemaan, että tässä olisi olemassa muka jokin kylmä sota.

Jokainen todella valistunut ihminen tietää tai ainakin ymmärtää nämä kirjoittamani asiat, mutta suurin osa ei käsitä tästä mitään, vaan pitää minua ja meitä muita samalla tavalla ajattelevia hulluina salaliittoteoreetikkoina.

Aika tulee näyttämään, miten täydellisen väärässä nämä omahyväiset ja aivopestyt ihmiset olivatkaan. Mutta silloin se on jo liian myöhäistä.

Tämä kirjoitukseni ei ole pelottelua, vaan vakava varoitus: älkää antako pettää itseänne. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää. Kaikki sanat eivät tarkoita ollenkaan sitä, miltä ne kuulostavat.

Eliitti osaa kyllä puhua ummet ja lammet muka hyvistä asioista, mutta niiden takana onkin Saatanan sorkka ja susi lammasten vaatteissa.

Ihmiset, älkää menkö valtaapitävien väitteisiin mukaan. He ovat valehtelijoita ja toimivat vain ylempien tahojen ja viime kädessä itsensä Pirun agentteina.

Seuratkaa sen sijaan Jumalaa ja hänen Poikaansa Jeesusta, joka on oikea Kristus. Älkää koskaan ottako pedonmerkkiä älkääkä kumartako palvoen tulevan Antikristuksen kuvaa. Jos sen teette, te joudutte yhdessä Antikristuksen kanssa helvetin tulijärveen.

Minusta on parempi mennä taivaaseen. On helvetin tyhmää päätyä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi.

30.6.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

Jerusalem 1-2

Sain juuri äsken luetuksi kaksi aika erikoista kirjaa, nimittäin Selma Lagerlöfin Jerusalem I ja Jerusalem II, jotka julkaistiin vuosina 1901 ja 1902.

Selma Lagerlöf (1858-1940) oli ruotsalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti lastenkirjastaan ”Peukaloisen retket villihanhien seurassa”. Hän on kirjoittanut myös ”Gösta Berlingin tarun” sekä ”Peikkoja ja ihmisiä”.

Vuonna 1909 Lagerlöfille myönnettiin ensimmäisenä naisena ja ensimmäisenä ruotsalaisena Nobelin kirjallisuuspalkinto.

Myöhemmin Lagerlöf lahjoitti Nobelilta saamansa kultamitalin keräykseen talvisodassa kamppailevan Suomen hyväksi, jonka Lagerlöf tunsi hyvin, koska hän oli kirjeenvaihdossa monien tunnettujen suomalaisten kanssa, joista voisi mainita esimerkkeinä Juhani Aho, Albert Edelfelt, Larin-Kyösti, Jean Sibelius, F. E. Sillanpää ja Matilda Wrede.

Selma Lagerlöf luki jo kymmenvuotiaana Raamatun kokonaan läpi. Hänen isänsä oli tuolloin erittäin sairas ja Selma toivoi, että Jumala parantaisi isän, jos hän lukisi Raamatun kannesta kanteen. Isä eli vielä 17 vuotta. Tällä tavalla Selma Lagerlöf tutustui aikaisin Raamatun kieleen, josta hänelle oli iloa ja hyötyä myöhemmin kirjailijantyössään.

Opettajaksi valmistunut ja siinä toimessa ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistään Lagerlöf myös matkusti paljon. Vuosina 1899-1900 tehty pitempi matka Egyptiin ja Lähi-itään toimi inspiraationa Jerusalem-romaaneille.

Saatuani Helle-kirjastosta varaamani teokset kotiini olin hämmästynyt, kun minulle tulleet kirjat olivatkin ruotsinkielisiä. Vaikka ruotsi ei ole äidinkieleni, päätin kuitenkin lukea ne alkukielellä.

En katunut päätöstäni. Vaikka lukemista oli paljon eli yhteensä 491 sivua, niin huomasin, että oli hauskaa tutustua yli sadan vuoden aikaiseen ruotsin kieleen, jossa oli monia sellaisia sanoja ja ilmauksia, joita ei nykyruotsissa ole. Otin sanakirjan esiin ja opin monia uusia sanoja, kuten vaikka ”tima”, joka merkitsee ”tapahtua”, kun nykykielen sana on ”hända”.

Ennen kaikkea sisältö kuitenkin kiinnosti minua. Lagerlöf kuvaa nimittäin kirjoissaan Taalainmaassa syntynyttä hengellistä herätystä, joka johti lopulta siihen, että joukko uskovia päätti saatuaan ensin yhteyden samanmielisiin amerikkalaisiin eli gordonisteihin muuttaa silloiseen Turkin vallan alla olleeseen Palestiinaan odottaakseen siellä Jumalan valtakunnan tulemista.

Tämä Pyhän maan kuvaus on todella mielenkiintoista, koska se antaa realistisen kuvan 1880-luvun Palestiinasta, jossa kaikki oli täysin toisenlaista kuin nykypäivän Israelissa eli maa oli enimmäkseen laiminlyötyä ja viljelemätöntä erämaata ja Jerusalem oli hyvin likainen ja nuhruinen.

Pyhiinvaeltajat kuitenkin kestivät uskonsa avulla kaikki vastoinkäymiset, myös sen, että monet Jerusalemin eri uskontokuntien edustajat alkoivat vihata ja karttaa heitä liikkeelle laskettujen väärien juorujen takia, joiden mukaan uusien kolonistien keskuudessa muka harjoitettiin kaikenlaista pahuutta, mikä ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, vaan johtui ilmeisesti kateudesta, koska gordonistien työ koulutuksen, sairaanhoidon ja köyhien auttamisen parissa oli hyvin tuloksellista. Tämä osa kirjasta oli minulle kaikkein puhuttelevinta, koska tätä samaa uskovien toisilleen aiheuttamaa pahuutta esiintyy runsaasti myös tänä päivänä.

Väärän panettelun saattoi aiheuttaa myös se, että kieltämättä gordonisteilla oli muutamia outoja oppeja, kuten että nuoret eivät saaneet mennä naimisiin ja että heikäläiset eivät saaneet ottaa palkkaa tekemästään työstä. Myöhemmin näistä liian tiukoista säännöistä kuitenkin luovuttiin.

Edellä mainitun lisäksi Lagerlöf kertoo kirjoissaan elävästi Taalainmaan 1880-luvun maalaiselämästä kauniiden luontokuvausten värittämänä ja erityisesti myös monista eri ihmissuhteista, ihmisten tunteista ja mielessä liikkuvista ajatuksista vähän samaan tyyliin kuin Dostojevski. Minua tämä puoli kirjasta ei niinkään kiinnostanut, mutta koukutti se kuitenkin sen verran, että odotin mielenkiinnolla Barbron ja Ingmarin monimutkaisen suhteen ratkaisua, mikä selvisikin sitten viimeisellä sivulla 491. Aikamoinen tarinankertoja tämä Lagerlöf.

Suosittelen Selma Lagerlöfin Jerusalem-kirjoja kaikille uskosta, elämästä, historiasta, Ruotsista ja Pyhästä maasta kiinnostuneille ihmisille ja mieluummin jos mahdollista ruotsiksi, koska epäilen, että Jalmari Jäntin v. 1902 tekemät suomennokset eivät ehkä tee täyttä oikeutta alkukielelle. No, se minun pitääkin tarkistaa jossain vaiheessa miten on.

27.6.2021

Jouko Piho:

Media ajaa yhden totuuden diktatuuria

Media Suomessa ja kaikkialla maailmassa ei uutisoi objektiivisesti ja monipuolisesti, kuten pitäisi, vaan kertoo vain yhden eli NWO:n globalistien "totuuden", koska median omistajat haluavat niin. Jälleen raha ratkaisee, ei journalismi.

NWO on lyhenne sanoista New World Order eli Uusi maailmanjärjestys, jota vapaamuurarit ja rahaeliitti ovat tavoittelemassa, jotta saataisiin aikaan täydellinen valvontayhteiskunta, jossa kaikkien pitää olla samaa mieltä ja jossa kaikkien pitää alistua hallituksen ja viranomaisten määräyksiin, vaikka ne olisivat kuinka tarpeettomia tai vahingollisia tahansa.

Kaikki tämä johtaa lopulta Raamatun ilmoittaman Antikristuksen petovaltakunnan syntymiseen.

Tässä pahassa kehityksessä medialla on ratkaiseva rooli ihmisten aivopesemisessä uskomaan vain yhtä "totuutta" ja hylkäämään kaikki muut näkemykset hörhöilynä tai salaliittoteoriana.

On surullista, mutta suurin osa maailman ihmisistä ja myös suomalaisista menee tähän maailmanhistorian suurimpaan petokseen ja vedätykseen mukaan luullen olevansa hyvyyden ja totuuden puolella, vaikka he ajavat itse asiassa Jumalaa vastustavan kapinallisen Saatanan agendaa, joka haluaa luoda muka hyvän maailman, mutta ilman oikeaa Jumalaa, koska lopunajan imperiumissa Saatanaa palvotaan jumalana.

On siis pakko todeta, että valtamedia, kuten YLE, MTV3,TV4 ja Helsingin Sanomat ym. edistävät Paholaisen tavoitteita Suomessa.

25.6.2021

Jouko Piho:


Pitäisikö Ahvenanmaan itsenäistyä, pysyä osana Suomea vai liittyä Ruotsiin?

Luin 24.6.2021 Helsingin Sanomien toimittajan Jaakko Lyytisen ansiokkaan artikkelin otsikon kysymyksestä, jonka hän laittoi omassa otsikossaan muotoon ”Å-luokan kysymys”. Siltä varalta, että kaikki eivät tiedä, mihin Å-kirjan viittaa, sanon, että se tulee Ahvenanmaan ruotsinkielisen nimen Åland ensimmäisestä kirjaimesta.

Hesarin jutun pontimena on sen ajankohtaisuus eli 24.6.2021 on kulunut sata vuotta siitä, kun YK:n edeltäjä Kansainliitto päätti 24.6.1921, että Ahvenanmaa kuuluu Suomeen eikä Ruotsiin. Suurin osa ahvenanmaalaisista olisi halunnut liittymistä Ruotsiin, kuten Ruotsikin, mutta Suomen esittämät painavat historialliset tosiasiat ratkaisivat asian Suomen hyväksi.

Ahvenanmaa sai hyvin pitkälle menevän autonomian, johon osa 30 000 ruotsinkielisestä asukkaasta on tyytyväisiä, mutta osa haikailee edelleen Ruotsin yhteyteen, joka koetaan tietenkin läheiseksi saman kielen ja kulttuurin vuoksi. Oma erikoisuutensa on kuitenkin se, että urheilukilpailuissa Suomen ja Ruotsin välillä ahvenanmaalaiset pitävät aina Suomen puolta.

On myös niitä, jotka haluavat Ahvenanmaalle täyden itsenäisyyden. Tätä ajatusta on viime aikoina lisännyt Suomen laittamat koronarajoitukset, jotka ovat kurittaneet rankasti Ahvenanmaan kahta tärkeintä elinkeinoa eli matkailua ja laivaliikennettä.

Uuden mikrovaltion perustamista ajaa Ålands framtid (Ahvenanmaan tulevaisuus) –niminen puolue, jonka puheenjohtaja Peggy Eriksson syntyi Uudellamaalla Siuntiossa, mutta tultuaan kesätöihin 30 vuotta sitten hän rakastui, sai lapsia ja jäi Ahvenanmaalle. Nyt hänen puolisonsa Anders Eriksson on puolueen ainoa edustaja Ahvenanmaan maakuntapäivillä. Puolue sai nimittäin vuoden 2019 vaaleissa vain 4,7 prosenttia äänistä, joten täysi itsenäisyys ei saa ainakaan vielä kovin suurta kannatusta.

Hesarin jutussa kerrotaan myös Ahvenanmaan demilitarisoinnista eli aseettomuudesta, mistä sovittiin jo v. 1856 Krimin ja Oolannin sodan jälkeen. Käytännössä on kuitenkin käynyt niin, että eri sotien yhteydessä Ahvenanmaa on aina joutunut sotatoimien piiriin, kuten valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka toi esille v. 2019 julkaistussa kirjassaan ”Ahvenanmaa, Itämeren voimapolitiikan pelinappula”.

Nyt kerron oman näkemykseni. Näin tulee tapahtumaan myös tulevaisuudessa eli seuraavan sodan aikana tai jo sitä ennen Venäjä tulee miehittämään sotilaallisesti Ahvenanmaan osana suunnitelmaa Ruotsin ja Norjan valtaamiseksi. Näin asiasta unen joitakin vuosia sitten.

Venäjän suuret tavoitteet tulevat kuitenkin murenemaan sodan jatkuessa valtavien tappioiden takia, jolloin Venäjän armeija poistuu Ahvenanmaalta ja miehittämästään Itä- ja Pohjois-Suomesta.

Silloin on jäljellä kysymys, mihin Ahvenanmaan pitäisi kuulua vai olisiko parempi olla kuulumatta mihinkään ja pyrkiä autonomian sijasta täyteen itsenäisyyteen.

Minulla ei ole tähän asiaan profeetallista sanomaa. Olen vain sitä mieltä, että ahvenanmaalaisten enemmistön pitäisi ratkaista tämä kysymys. Eli kansanäänestystä kehiin.


24.6.2021

Jouko Piho:

Sallan rata – Stalinin tikari Suomen selässä

Tänään 24.6.2021 oli Helsingin Sanomissa Jarmo Huhtasen kirjoittama mielenkiintoinen artikkeli Sallan radasta.

Suomi joutui osana Talvisodan rauhansopimusta rakentamaan alle vuodessa 87 km pitkän junaradan Kemijärveltä itärajalle asti, josta se jatkui venäläisten rakentamana Vienanmereen asti.

Venäläiset saivat oman 172 km:n osuutensa valmiiksi helmikuussa 1941 ja suomalaiset omansa toukokuussa 1941 juuri vähää ennen Jatkosodan syttymistä.

Venäläiset puhuivat radan tarpeesta siksi, että se helpottaisi Ruotsin ja Neuvostoliiton välistä kaupankäyntiä. Kaikki kuitenkin tiesivät, että kyseessä oli sotilaallinen hyökkäysura, mikä helpottaisi suuresti venäläisjoukkojen tunkeutumista Suomeen.

Tasavallan presidentti Risto Ryti sanoikin, että uusi rata on kuin tikari, joka osoitti suoraan Suomi-neidon selkään.

Loppujen lopuksi kävikin niin, että radasta tuli hyökkäys- ja huoltoväylä Hitlerin Lapissa oleville saksalaisjoukoille.

Rata tuhottiin sotavuosien aikana kahteenkin kertaan, viimeksi perääntyvien saksalaisten toimesta, mutta se rakennettiin Neuvostoliiton vaatimuksesta sotien jälkeen uudelleen.

Radan Suomen puoleisella osuudella ei ole kuitenkaan liikennöity enää 10 vuoteen, ja Neuvostoliittokin poisti vähää ennen romahdustaan rautatiekiskot Suomen rajan ja Alakurtin väliltä. Kiskoja tarvittiin ilmeisesti kipeämmin jossain muualla.

Vasta vuonna 2008 Suomen ulkoministeriö ilmoitti, että Suomi ei ole enää velvollinen ylläpitämään Sallan rataa Pariisin rauhansopimuksen mukaisesti, koska toinen sopijapuoli Neuvostoliitto oli hajonnut jo v. 1991.

Nykytilanne on se, että Sallan rata on suljettu, mutta sitä ei ole lakkautettu.

Tämä on hyvä asia, koska näen, että Sallan rataa tullaan vielä tarvitsemaan tulevaisuudessa, kun Suur-Suomi syntyy, jolloin on kätevää, että Lapista on suora rautatieyhteys Vienanmeren rannalle Kantalahteen, koska Viena on silloin osa Suomea.
 

23.6.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys

Sain luetuksi tavanomaista erikoisemman kirjan, nimittäin syyskuussa 2020 Gaudeamuksen kustantaman ja Timo R. Stewartin kirjoittaman 390-sivuisen teoksen ”Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys”.

Stewart on uusiseelantilais-suomalainen historiantutkija ja valtiotieteen tohtori, joka on tutkinut erityisesti uskonnollisten aatteiden vaikutusta politiikkaan ja identiteettiin. Stewartin tohtorin väitöskirja kristillisestä sionismista julkaistiin v. 2015.

Valter Juvelius (1865-1922) oli suomalainen maanmittari, suomentaja, työväenopiston johtaja, kirjastonhoitaja ja runoilija, joka teki mm. sanat ”Jo Karjalan kunnailla lehtii puu” -lauluun nimellä Valter Juva.

Kirja kertoo hiukan Juveliuksen eri töistä, mutta eniten hänen aloitteestaan syntyneistä liitonarkin kaivauksista Jerusalemissa vuosina 1909-1911.

Juvelius uskoi nimittäin löytäneensä salakirjoituksen, joka paljastaisi Jerusalemin temppelin aarteiden ja varsinkin liitonarkin kätköpaikan, sen kadonneen aarteen, jota Indiana Joneskin menestyselokuvassa metsästi.

Liitonarkun (nykyinen sanamuoto) salaisuus liittyy sen yhtäkkiseen katoamiseen Raamatusta. Liitonarkku oli pyhyydessään suunnattoman tärkeä esine, joka mainitaan Raamatussa lähes kaksisataa kertaa, viimeisen kerran kun kuningas Josia siirsi sen 600-luvulla eKr. takaisin Jerusalemin temppeliin. Sen jälkeen arkun kohtalosta ei mainita enää sanaakaan. Kenties arkku tuhottiin, vietiin sotasaaliina Babyloniaan v. 586 eKr. Kirjassa viitataan myös siihen, että monet uskovat liitonarkun olevan tallella, mutta että sitä säilytetään Etiopian Aksumissa eräässä luostarissa. Tai ehkä sittenkin Nebo-vuorella Kuolleenmeren läheisyydessä.

Juvelius uskoi löytävänsä liitonarkun Ofelin ja Daavidin kaupungin tienoilta ja onnistui vakuuttamaan joukon tutkijoita (mm. kapteeni Montagu Parker) ja ennen kaikkea englantilaisia rahoittajia hankkeensa taakse. Sijoittajien piti vain luvata olla täysin hiljaa koko suunnitelmasta.

Kaivaukset lähtivät ripeästi käyntiin, kun läheisen Silwanin arabikylästä saatiin yli 200 työntekijää. Kaivajien pestaus oli helppoa, koska heille maksettiin kunnon rahakorvaus.

Kun Juvelius oli välillä käymässä Suomessa v. 1911, salaperäiset kaivaukset Jerusalemissa päättyivät kuitenkin suureen mellakkaan ja kansainväliseen mediakohuun, koska muu kaivausporukka oli lahjonut Kalliomoskeijan ihmisiä päästäkseen kaivamaan senkin sisältä, mikä ei sisältynyt alkuperäiseen Turkin hallituksen antamaan lupakirjaan. Palestiinahan oli siihen aikaan Turkin osmanivaltakunnan hallinnassa, joka kiinnostui myönteisesti hankkeesta, koska sopimuksen mukaan Turkki saisi puolet mahdollisesti löytyneistä aarteista tai niiden arvosta.

Lopulta asia tuli ilmi, kun eräs vartija, jolle ei ollut huomattu maksaa lahjuksia, nosti tilanteesta hirmuisen metelin, jonka jälkeen alkoi kiertää monenlaisia huhuja, joiden mukaan retkikunta olisi varastanut Omarin moskeijasta monia kallisarvoisia aarteita, mikä ei ollut kuitenkaan totta, minkä kansainvälinen lehdistö toikin lopulta esille, mutta arabit uskoivat edelleen varkauksia tapahtuneen.

Mutta aluksi maailman lehdistö herkutteli suuren luokan skuupilla. "Paennut Salomon aarre mukanaan" otsikoi New York Times. Berliiniläisen Vossische Zeitungin mukaan Temppelivuoren laella sijaitsevasta Kalliomoskeijasta oli viety kymmenen suurta arkkua. Ranskalainen Journal des débats pisti paremmaksi: arkkuja olikin peräti 30, ja lehden tietojen mukaan ne pitivät sisällään Mooseksen sauvan, Daavidin pojan miekan, liitonarkun ja laintaulut.

Juveliuksen huima tarina avaa myös sitä, millä tavoin tieteen rajat on aiemmin hahmotettu. Uskonnon, arkeologian, salatieteiden ja aarteenetsinnän väliset raja-aidat eivät nimittäin olleet yhtä tarkkaan rajattuja kuin nykyään. Kokonainen maailmankuva ja käsitykset mahdollisen ja mahdottoman rajoista olivat niin ikään muuttumistilassa. Jerusalemiin ja Temppelivuoren alueeseen liittyvät jännitteet sen sijaan ovat yhä tänäänkin hyvin samankaltaisia kuin 1900-luvun alussa.

Loppujen lopuksi Juvelius ei löytänyt liitonarkkua, mutta ihan hukkaan Juveliuksen ponnistukset eivät kuitenkaan menneet. Juveliuksen retkikunta nimittäin löysi monia arkeologisia esineitä ja puhdisti puolen kilometrin mittaisen kuningas Hiskian 600-luvulla eKr. rakennuttaman tunnelin valtavasta soramäärästä niin, että ensimmäistä kertaa vuosituhansiin siellä pystyi kävelemään. Tunneli onkin nykyään tunnettu turistikohde, jossa minäkin seikkailin syksyllä 2015. En tosin valinnut reitikseni Hiskian tunnelia, jossa oli 70 cm vettä, vaan täysin kuivan ja lyhyemmän Kanaanilaistunnelin.

Valter Juvelius ei enää myöhemmin palannut Jerusalemiin. Hän jatkoi kuitenkin vanhojen tekstien tulkintaa selvittämällä muun muassa skandinaavisten riimukirjoitusten arvoitusta. Sekin työ jäi kesken, sillä Valter Juvelius kuoli 57-vuotiaana kurkkusyöpään.

Stewartin kirja oli v. 2020 Tieto-Finlandia –ehdokkaana, missä ei tärpännyt, mutta sen sijaan Timo R. Stewart sai kirjastaan vuoden 2021 Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon.

Suosittelen Stewartin Juvelius-kirjaa kaikille Raamatusta, arkeologiasta, historiasta, politiikasta ja mysteereistä kiinnostuneille ihmisille. Stewartin kirjoitustyyli on tutkijalle sopivasti objektiivisen pohdiskelevaa ilman paatoksellisuutta, joten kirja sopii niillekin, joiden mielestä koko juttu on täyttä huuhaata. Näitä epäilijöitähän oli paljon jo Juveliuksen aikana.

Joka tapauksessa, aikamoinen tarina!

21.6.2021

Jouko Piho:

Halla-aho ja PS:n tulevaisuus


Jussi Halla-ahon luopuminen puheenjohtajuudesta voi johtaa jo vuosia sitten profetoituun PS:n hajoamiseen ja uuden oikeistopuolueen nousuun.

17.6.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

Tare

En ole kovinkaan kiinnostunut nyrkkeilystä, mutta olen kuitenkin seurannut sitä koskevia uutisia vuosien ajan, joten törmäsin aikoinaan lehdissä myös nimeen Tarmo Uusivirta.

Kun sitten huomasin joitakin päiviä sitten, että Simo Rantalainen on tehnyt Uusivirrasta elämäkertakirjan, jonka WSOY/Johnny Kniga julkaisi v. 2017, päätin hetimiten lukea kirjan.

Itsekin nyrkkeilijä ja laajalti nyrkkeilymaailmaan perehtynyt Rantalainen onkin hyvä valinta kirjan kirjoittajaksi, varsinkin kun Rantalainen oli ystävyyden lisäksi Tarmo Uusivirran valmentaja tämän ammattilaisuran viimeisinä vuosina.

Tarmo Uusivirta oli nyrkkeilijänä poikkeuslahjakkuus, joka saavutti amatöörinä kaksi MM-hopeaa keskisarjassa (75 kg) vuosina 1978 ja 1982. Vuonna 1979 Uusivirta voitti EM-kultaa. Pohjoismaiden mestaruuden hän voitti vuosina 1978 ja 1982 sekä Suomen mestaruuden viidesti (1977, 1978, 1979, 1981, 1982).

Uusivirta aloitti vuonna 1982 ammattilaisuransa, mikä päättyi v. 1992. Kymmenvuotisen ammattilaisuutensa aikana Uusivirralla oli 31 ottelua, joista hän voitti 24, kolme päättyi ratkaisemattomaan ja neljä tappioon.

Tarmo Uusivirta ei urallaan päässyt kuitenkaan koskaan aivan niin pitkälle kuin hänen lahjansa urheilijana olisivat edellyttäneet. Matka Jyväskylän Säynätsalosta kansainvälisiin nyrkkeilykehiin oli 1980-luvulla yksinkertaisesti liian pitkä.

Monesti jo luvatut ottelut peruuntuivatkin, mikä turhautti suuresti Uusivirtaa. Rantalainen kuvaa myös elävästi kulissien takaista valtapeliä ja riitelyä rahoista, kun isot egot tappelivat nyrkkeilijän hyödyntämisestä. Lopulta kävi niin, että Uusivirralle itselleen jäi vain suuret velat.

Uusivirran valmentaja Yrjö Sikiö sanoi suojatistaan näin:

”Tarmo Uusivirta oli loistava nyrkkeilijä, kova harjoittelija ja lahjakas urheilija. Hänellä oli kolme mahtilyöntiä: vasen suora, vasen yläkoukku ja oikea suora. Uusivirta oli kautta aikain paras suomalainen nyrkkeilijä. Edes Gunnar Bärlund ja kumppanit eivät olleet yhtä hyviä nyrkkeilijöitä.”

Toinen valmentaja Aarno Luoma kuvasi Tarea seuraavasti:

”Tarmo Uusivirta oli lahjakas ja kovalyöntinen nyrkkeilijä, erittäin monipuolinen ja äärimmäisen tinkimätön harjoittelija. Uusivirta oli yksi kautta aikain parhaista suomalaisnyrkkeilijöistä, vaikea laittaa järjestykseen. Näin kovia urheilijoita kuin Tarmo Uusivirta oli, syntyy Suomeen yksi viidessäkymmenessä vuodessa.”

Urheiluelämän vaikeuksien, vastoinkäymisten ja loukkaantumisten lisäksi myös Uusivirran yksityiselämä oli kuoppaista jatkuvien talousvaikeuksien, päihteiden väärinkäytön ja ihmissuhdekarikoiden takia. Lopulta herkkä kamppailija ei jaksanut enää, vaan päätyi itsemurhaan 13.12.1999 vain 42-vuotiaana. Ennen kuolemaansa Uusivirta totesi monta kertaa, että hänen ei olisi koskaan pitänyt alkaa nyrkkeilijäksi.

Aluksi kenelläkään ei ollut rahaa edes hautakiven ostamiseen. Vasta vuoden kuluttua Jyväskylän kaupunki tuli avuksi ja kustansi hautakiven, jossa lukee kullankeltaisin kirjaimin karun lyhyesti: ”Tarmo Uusivirta Euroopan mestari.”

”Tare” on erittäin traaginen tarina yhdestä Suomen parhaasta nyrkkeilijästä kautta aikain. Vaikka Uusivirran elämä päättyikin synkkään ratkaisuun, suosittelen tätä koskettavaa ja rehellisesti kirjoitettua kirjaa kaikille nyrkkeilystä ja inhimillisestä elämästä kiinnostuneille ihmisille.
 

15.6.2021

Jouko Piho:

Syöpätilanteeni tällä hetkellä

Olin kuvantamisessa Porvoossa viikko sitten. Sain tänään tietoa lääkäriltä, että kuvauksessa ei näkynyt mitään syöpäsoluja.

Mutta koska kaikkia mahdollisia syöpäsoluja ei voida kuvauksessa havaita, jatkan lääkkeen ottoa kaiken varalta, mutta pienemmällä annostuksella. Sovin lääkärin kanssa, että jos pienemmälläkin lääkemäärällä tulee pahoja oireita, lopetan lääkkeen ottamisen.

Voin jatkaa lääkkeen ottamista senkin takia, että sen aiheuttamat hankalat haittavaikutukset käsissä ja jaloissa ovat parantuneet.

14.6.2021

Lisätietoa Eriksenistä ja rokotteesta

Saksalainen lehti Aktuelle Nachrichten julkaisi eilen 13.6.2021 artikkelin, jonka mukaan italialaisen jalkapallojoukkueen Inter Milanin, jossa Christian Eriksen pelaa ammattilaisena, lääkäri Piero Volpi sanoi 18.5.2021, että kaikki joukkueen pelaajat ovat saaneet koronarokotteen, siis myös Christian Eriksen.

Yksi koronarokotteen tunnetuista haittavaikutuksista ovat sydänkohtaukset.

https://aktuelle-nachrichten.app/team-doctor-inter-milan-eriksen-received-corona-vaccination-collapse-at-european-championship-match-denmark-vs-finland/13.6.2021

Koronarokote

Italian jalkapallojoukkueen päälääkäri vahvisti Italian radiossa, että yhtäkkiä kentälle tuupertunut Christian Eriksen sai 31.5.2021 Pfizerin koronarokotteen.

11.6.2021

Jouko Piho:

Vastauksiani Punk in Finland -foorumille

Koska en perustelluista syistä johtuen halua enää kirjoittaa Punk in Finland –foorumilla, vastaan silloin tällöin siellä esitettyihin kommentteihin tällä omalla FB-sivullani, koska voin luottaa siihen, että joku toimittaa vastaukseni PIF-sivustolla olevaan minuun liittyvään ketjuun, joka näyttää olevan äärimmäisen suosittu. Osoite on: https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=60… .

Ensimmäisenä on vastaukseni Jeffrey Lee Perseelle, joka kirjoitti: ”Eikö tää tyhmä persereikä muutama vuosi takaperin profetoinut, että Venäjä hyökkää Suomeen?”

Vastaan, että kyllä, olen profetoinut ja välittänyt hyvin monien muiden saamia sanomia siitä, että Venäjä tulee miehittämään osan Suomesta.

Tämä väite ei ole kuitenkaan ristiriidassa sen kanssa, että kirjoitin olevani samaa mieltä professori Alpo Juntusen kanssa siitä, että Suomen ja Venäjän kannattaisi olla liitossa. Käy nimittäin niin, että jonkin aikaa kestävän miehityksen jälkeen Venäjän armeija poistuu Suomesta, ja Suomi tulee olemaan ystävällisissä suhteissa seuraavan Venäjän hallinnon kanssa.

Kyse on siis vain ajoituksesta. Ensin miehitys, sitten ystävälliset suhteet.

Sama henkilö kysyi myös minulta: ”Mietittävää Joukolle: jos sun profetias on jatkuvasti väärässä, joko kaikkitietävä jumala erehtyy jatkuvasti, tai sitten ne profetiat tulee jostain muualta. Kumpaa pitäisit todennäköisempänä?”

Vastaan, että en pidä kumpaakaan oikeana tulkintana. Minun profetiani eivät tule muualta. Ne tulevat Jumalalta, mutta niiden aika ei ole vielä tullut.

Vastaan myös Peter Pohjoiselle, joka kirjoitti 9.6.2021: ”En ymmärrä miksi Jumala antaa suomalaiselle profeetalle sanat ja lauseet aina joko englanniksi, ruotsiksi ja välillä saksaksi?”

Vastaan, että mitä ihmeellistä siinä on? Ei Jumala ole kielitaidoton. Hän voi puhua millä kielellä tahansa oman tahtonsa mukaan. Olen saanut sanoja myös suomeksi, hepreaksi, latinaksi ja italiaksi.

Kiitän samalla Peter Pohjoista, joka kirjoitti minusta: "Pihostoteles. Aikamme suurin ajattelija." Eli Peterillä on ollut mielessä antiikin suurin ajattelija Aristoteles.

31.5.2021

Jouko Piho:

Avoin tilintekoni Trumpista ja presidentinvaalista

Olen ollut Trumpin suhteen viime aikoina hiljaa, koska olen odottanut asioita tapahtuvaksi USAssa, jonka jälkeen vasta kirjoittaisin jotakin.

Nyt on kuitenkin tullut sellainen hetki, että minun on syytä sanoa jotakin, koska julkaisin pari kuukautta sitten tietoa siitä, että eri profeettojen mukaan Amerikan presidentinvaalien epäselvyydet selvitetään ja Trump palaa presidentiksi tämän kevään aikana.

Koska tämä kevät alkaa olla lopuillaan ja siirrymme kesän vuodenaikaan huomenna 1.6.2021, niin nyt on todellakin tilinteon aika.

On selvää, että siltä osin profetiat olivat väärässä, että Trump ei palannut presidentiksi tämän kevään aikana.

Mutta siltä osin profetiat ovat olleet oikeassa, että marraskuun 2020 presidentinvaalien monia epäselvyyksiä on alettu tutkia uudestaan useissa eri osavaltioissa. Tarkistusten tuloksena on tullut esiin hyvin paljon erilaisia vaalipetoksia. En ala luetella niitä tässä kirjoituksessani, mutta netistä löytyy tietoa ja myös perustamastani FB-ryhmästä ”Trumpin kannattajat” osoitteessa https://www.facebook.com/groups/411633226875106 .

Tilanne on siis edelleen täysin auki.

Sain vaalien jälkeen 18.11.2020 Jumalalta sanoman, että ”Trump tulee voittamaan selvästi, ehdottoman varmasti ja lopullisesti”.

Uskon edelleen, että näin tapahtui. Tai oikeastaan tiedän monien eri tietolähteiden perusteella, että Trump todellakin voitti vaalit, mutta voitto varastettiin häneltä yhden yön aikana monien eri petostoimenpiteitten avulla, joita en ala nyt tässä kirjoituksessani luetella, koska silloin tästä viestistäni tulisi toivottoman pitkä.

Trump siis voitti oikeasti ja monet profeetat sanoivat samaa jo ennen presidentinvaaleja, niiden aikana ja vaalien jälkeen, kun väitettiin valheellisesti Bidenin voittaneen.

Miten on sitten ymmärrettävissä, että Trump ei ole kuitenkaan palannut presidentiksi, vaikka sen piti tapahtua tämän kevään aikana?

Pitkien pohdintojen ja rukousten jälkeen olen päätynyt seuraavaan vastaukseen.

Joko kyse on vain ajasta eli Trump palaa kyllä presidentiksi, mutta vähän myöhemmin kuin mitä profeetat sanoivat, tai sitten on kyse siitä, että Trumpin voitosta huolimatta Jumala näkee parhaaksi antaa tässä pahassa maailmantilanteessa vaalivääryyden voittaa, koska syystä, jonka vain Jumala tietää, onkin parempi, että voittaja Trump ei ole presidentti vaan vaalivaras Biden, kun Amerikkaa kohtaavat Jumalan sallimat tuomiot, kuten maanjäristykset, tsunamit, sisällissodat ja kiinalaisten ja venäläisten suorittama maan miehitys.

 26.5.2021

Jouko Piho:

Syöpähoitotilanteeni

Syöpähoitotilanteeni on pahentunut sikäli, että olen alkanut saada ikäviä haittavaikutuksia.

Kolme viikkoa sitten alkoi jalkapohjissa tuntua arkuutta ja särkyjä sekä ilmestyi kovettuneita patteja päkiään ja kantapäähän. Aloin rasvata jalkoja ja jouduin turvautumaan Buranaan.

Viikko sitten tuli uusi vaiva, kun sormeni tulivat hyvin kosketusaroiksi ja alkoi tulla kipeitä haavoja. Olen voidellut sormiani ja käyttänyt Buranaa, mikä lievittää särkyä aika hyvin. Mutta en voi tehdä enää monia asioita, kuten tarvitsen vaimoani auttamaan sukat jalkaani. En voi myöskään kirjoittaa tietokoneella, joten tämäkin teksti syntyy nettikynällä tökkimällä.

Tapasin asian johdosta tänään Meilahdessa lääkäriä, joka totesi vaivojeni olevan tyypillisiä Kapesitabiinin sivuoireita, jonka takia olen nyt viikon ottamatta lääkettä ollenkaan. Sen jälkeen jatketaan pienemmällä annosmäärällä. Kyse on siis siitä, että minulle määrätty annos eli 7 tablettia päivässä on minulle liian paljon.

On hyvä, että asia selvisi. Kun pidän taukoa ja otan lääkettä vähemmän, elämää vaikeuttavat haittavaikutukset loppuvat ilmeisesti kokonaan.
 

 

 

23.5.2021

Jouko Pihon kirja-arvio:

”Aborttilääkäri”

Lehtien lööpit julistivat 1970-luvulla kohu-uutista Markus J. Viljasesta, joka kieltäytyi suorittamasta raskaudenkeskeytyksiä ilman lääketieteellistä syytä. Se johti Suomessa terveydenhuollon historian ainutkertaiseen tapahtumaan: lääkärin erottamiseen virasta omantunnon syiden takia. Markus J. Viljanen sai lisänimen "aborttilääkäri".

Lapsuudesta alkavassa omaelämäkerrassaan Viljanen kuvaa pitkää tietään kohulääkäriksi. Ajoittain melko hurjienkin kokemusten jälkeen Markus ja hänen vaimonsa Karita löytävät tärkeän kiintopisteen, Pelkosenniemen kunnan tuntureineen ja järvineen. Keskeisin osa elämästä sijoittuu kuitenkin Lahden kaupunkiin, missä Markus ja Karita löytävät Jeesuksen elämäänsä.

Elämänmuutos vaikuttaa vääjäämättä Markuksen ratkaisuihin hänen ollessaan erikoistumassa gynekologiaan. Tie nousee pystyyn, mutta pari vuotta erottamisen jälkeen Kuopion yliopiston viisas professori Olli Castrén antaa miehelle mahdollisuuden jatkaa erikoistumista paikallisessa yliopistosairaalassa. Sen jälkeen ovet avautuvat yllättäen Kaukoitään, Taiwaniin opettamaan kiinalaisia gynekologiaan erikoistuvia lääkäreitä.

Luin suurta mielenkiintoa tuntien Päivän tänä vuonna 2021 kustantaman ja Markus Viljasen kirjoittaman 301-sivuisen kirjan ”Aborttilääkäri”. Välillä koin melkoisia liikutuksen hetkiäkin.

Tiesin pääosin Viljasen elämäntarinan, mutta kirjassa tuli esille myös paljon uusia asioita, kaikkein ikävimpänä Markuksen todella häiriintyneen opettajaäidin taholta pitkään jatkunut sadistisen rankka fyysinen ja henkinen pahoinpitely, kunnes Markus viimein 15-vuotiaana huusi äidilleen: ”Nainen, sinä et enää koskaan lyö minua!” Siihen loppuivat iskut, mutta sairaan mielen aiheuttama henkinen pahoinpitely jatkui vielä pitkään.

Kirjan kuvaus Forssan eliitin kunnioittamasta opettajasta, mutta kotona paholaismaisesti käyttäytyneestä äidistä, on todella hyytävää luettavaa, mutta samalla huikea tositarina siitä, miten yksin isää elänyt ja äitinsä kiusaama poika selviytyi koko helvetistä kuitenkin selväjärkisenä ja valmistui lääkäriksi.

Kirjan dramaattisinta antia on Viljasen törmääminen v. 1970 hyväksytyn uuden aborttilain tuomiin eettisiin ongelmiin, kun hän auttaa gynekologina toisessa salissa uuden elämän syntymistä, mutta joutuu toisessa ”murhasalissa” tuhoamaan elämänalkuja.

Viljanen ei kuitenkaan halua syyllistää naisia, joita kohtaa hän tuntee sääliä. Sen sijaan Markus pohdiskelee: ”Tästä ovat vastuussa ihmiset, jotka ovat luoneet järjettömät lait ja unohtaneet syntymättömän lapsen oikeuden elämään. Tämä on surullista, ei meitä ole koulutettu tappamaan eikä tuottamaan tuskaa, vaan lievittämään kärsimystä. Ei tämä ole minun eikä lääkärin työtä.” Viljanen alkaa kokea voimakkaasti, että hän toimii vastoin vannomaansa Hippokrateen valaa.

Vuonna 1973 tapahtunut uskoontulo auttaa lopulta Viljasta tekemään päätöksen, että hän ei tee enää abortteja sosiaalisin, vaan ainoastaan lääketieteellisin perustein, jos esim. äidin henki on vaarassa. Viljanen erotettiin virastaan ja kohujulkisuus alkoi, mutta Jumala avasi jatkuvasti uusia ovia sekä lääkärin työhän että myös enenevässä määrin hengellisen työn tekemiseen.

Ehkä tämä riittää. Suosittelen vahvasti Markus Viljasen puhuttelevan ja koskettavan kirjan lukemista jokaiselle ihmiselle.

Joku 03.08.2021 01:47

Kiitos Jeesus että tuhoat Suomen saatanallisen oikeuslaitoksen, pian!
"Puukottajaa lyöneet ja potkineet nuoret miehet, joista yksi oli alaikäinen, tuomittiin ..

Joku 03.08.2021 01:52

Koska Suomen oikeuslaitos palvoo saatanaa. MTV : https://tinyurl.com/2ea6f8sz Tulkoon heidän työlleen loppu äkisti ja rutosti.

Joku 03.08.2021 01:49

"Puukottajaa lyöneet ja potkineet nuoret miehet, joista yksi oli alaikäinen, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä". Suomessa tappajan eliminoiminen on rikos.

Joku 29.07.2021 08:02

Suomi taas opettanut jollekulle saastalle että "jatka vaan samaan malliin". https://yle.fi/uutiset/3-12039102 Toivotaan että syylliset palaa tulessa.

Joku 29.07.2021 08:04

Levitkööt maastopalot saastatuomarien ja saastalakien säätäjien omaisuuteen ja tuhotkoot KAIKEN kuten tapahtuu kalifornian satanisteille koko ajan.

Sakari Sormunen 28.07.2021 20:38

Tv - uutiset kertoivat, kuinka KOKOOMUS pahoittelee sitä, että puolueen ohjelmassa on maininta " KANTASUOMALAINEN. " Mitä sitten jos on? KOKOOMUKSEN....

Joku 29.07.2021 06:01

Kokoomus haluaa auttaa hitlerin vallan vahvistumista ja Suomen tuhoamista ja suomalaisten tappamista. Kuulostaa julmalta mutta päämäärä on juuri tuo eikä muu.

Joku 29.07.2021 05:59

Kokoomus tykkää kun jihadistit ovat vallassa vankiloissa ja pelkää niitä siksi nuoleskelee ulkomaalaisia terroristeja ja suomalaisia suvakkeja.

Sakari Sormunen 28.07.2021 20:48

nöyristely ja nuoleminen on luonnotonta ja täysin tarpeetonta. Itsesensuurille nauravat jo naurismaan aidatkin.

Sakari Sormunen 28.07.2021 20:41

pahoittelu asiassa on naurettavaa. KANTASUOMALAISUUDEN anteeksipyyntö( ,että olemme olemassa ) hipoo jo hulluutta. Maahanmuuttajien....

Merja 27.07.2021 21:51

Helppoa on nyt istua eduskunnassa ja painaa rokotuspassille kyllä. Muuta tietoa ei tarvita, kuin mitä lehtien otsikosta voi lukea. Harkinnassa tai jo päätetty

Joku 29.07.2021 05:58

ja välillä ei. Välillä se tarttuu lapsiin ja välillä ei. Välillä se tarttuu 2 metrin päästä ja välillä 3m metrin päästä. Kaikki riippuu myrkyn myynnin menekistä

Joku 29.07.2021 05:56

Ennen kaikkiin päätöksiin tarvittiin tieteellinen totuus tueksi, nyt riittää pelkät mielipiteet jotka vaihtelee tilanteen mukaan. Välillä tauti tarttuu ulkona..

Sakari Sormunen 28.07.2021 20:35

Perussuomalainen puolue AINOANA vastustaa koronapassia. He näkevät asian vähän passia pidemmälle, ts. esim. kansalaisten kontrollijärjestelmänä.

Joku 28.07.2021 05:27

Mitä kukaan saattoi tehdä Hitlerinkään nousun estämiseksi? Kun Jumala on pahuuden rangaistuksen sallinut niin se etenee julmaan tuhoonsa asti.

Merja 27.07.2021 21:56

esimerkki tulee muista maista ja niiltä Deep Staten omistuksilta, jotka koko asian suunnittelivat. Eikö kukaan nouse barrikadeille nyt Suomessa.

Paavali 24.07.2021 17:06

Voi vittu kun sä oot Jouko tyhmä 🤦🏻‍♂️

Huolestunut 22.07.2021 12:57

Jouko mitä mieltä olet 5G-tornein ja koronan yhteydestä? Mielestäni tämä on vakava asia, joka pitäisi tuoda paremmin ihmisten tietoon

Joku 15.07.2021 06:24

Satanistit yrittää taas selitellä valheitaan. https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/4224136 Vantaallahan murhaaminen on jo muotia.

Joku 14.07.2021 05:46

Kaikesta huolimatta osanottoni Joukolle nuoren sukulaisen kuoleman johdosta. 😟 🥀

Joku 11.07.2021 07:08

Vaikka olisi toimiva puoluejärjestelmä kuten Suomessa niin silti voi olla diktatuuri. Raha määrää kenellä on ihmisarvo ja toimeentulo, kenellä sairaanhoito...

ÄÄÄ 29.07.2021 07:07

No sinähän voit "ÖÖÖ" itse laittaa parempaa pohdintaa. Tai vaihtoehtoisesti vaikka pitää naamasi kiinni.

Ööö 22.07.2021 19:22

Kylläpä on diippiä pohdintaa siinä niin. Voi jeesus sentään..

Joku 11.07.2021 07:15

muissa diktatuureissa. "Olet hyväksytty jos piikität itseesi myrkkyä" = huumeidenkäyttäjät. "Saat matkustaa jos piikität itseesi myrkkyä" = eliitti. Jne jne

Joku 11.07.2021 07:13

Samettidiktatuuri mutta sopii vaikka myrkkydiktatuuri. Kakku on kaunis päältä mutta myrkkyä ja valhetta sisältä. Pakottaminen on kieroutta eikä suoraa kuten

Joku 11.07.2021 07:11

hiilijalanjäljellä ja tuulivoimalla. Myrkkypiikkien muotia toitotetaan joka mediasta ja sen valhepropaganda on diktatuuria. Sen nimeksi ei varmaan sovi sametti

Joku 11.07.2021 07:10

Raha on määrännyt että luonto tuhotaan armotta eikä vaihtoehtoisia elontapoja hyväksytä. Vasta nyt kun on liian myöhäistä aletaan mielistelemään yleisöä hiilija

Jeshua 16.06.2021 20:24

“profetiani eivät tule muualta. Ne tulevat Jumalalta, mutta niiden aika ei ole vielä tullut”
Jouko puhuu paskaa. Ennusti jo kaksiin presidentivaaleihin Väyrystä

Siivooja nainen Jyväskylä 15.06.2021 18:01

Saa rukoilla minun puolesta

Albert M 03.06.2021 15:04

Kiitos Jouko että myönnät olleesi väärässä Trumpin suhteen. USA:n vaalijärjestelmässä ei ole mahdollista vaihtaa vaalivoittajaa joten Biden on presidentti.

Joku Jouko 02.06.2021 18:47

Eli ihan päin vittua meni TAAS sun ennustukset, etkä vaan voi sitä myöntää

Joku 01.06.2021 13:35

En usko ollenkaan että Jumala ilmoittaisi jotain tietyn ihmisen voittoja ikäänkuin tuo ihminen olisi joku lopunajan messias. Toki jos on muiden messiaiden seura

Joku 01.06.2021 13:45

Ja heidän mielestään pedon valtakunta on hyvä asia.

Joku 01.06.2021 13:45

Ilmestyskirjassa kerrottu fakta eikä minkään valheprofeettojen unelmauni. Toki valheenilluusiossa elävät näkevät asiat omasta vaaleanpunaisesta näkökulmastaan.

Joku 01.06.2021 13:43

halunneet hyvyyttä eikä armoa vaan pedon ja pahuuden ja valheen. Seuraukset etenee koko ajan kohti maailman alistamista pedon vallalle. Tämä on siis Ilmestyskir

Joku 01.06.2021 13:41

kyse oli tuon miehen ihmeellisyydestä vaan Jumalan viimeisestä armon tarjouksesta ennen pedon valtaannousua ja tuhoa. Kuten näimme tapahtumista, ihmiset eivät

Joku 01.06.2021 13:39

otettu innolla vastaan ja siksi nyt olemme rappiolla. Vaikka itsekin näin yhden näyn Trumpin voitosta ennen kuin hänbtuli pressakdi niin en silti luule että kys

Joku 01.06.2021 13:37

seuraaja niin ei tarvitse tuntea Raamattua vaan tyytyy pelkästään usa-uskonnon illuusioihin. Sieltä on tullut Suomeen kaikki eksytykset jotka on seurakunnissa

Merja 01.06.2021 11:21

Jumalalla on omat aikataulunsa, vaikka hän ilmoittaisi profeetoille samankaltaisia tietoja. Ne ei toimi,kuten selvännäkijöillä, jotka ilmaisevat päivämääriä.

Merja 01.06.2021 11:24

Nykyisin ihmiset rukoilevat Jeesuksen paluuta ja sanotaankin, että se jopa nopeuttaisi tulemusta. Vaikuttaako tämä Amerikan vaalitulokseen?
Trump jakoi maata,

Joku 27.05.2021 05:20

Oksettavaa kun myrkyttämisiä kutsutaan hoidoiksi. Mutta haavaumat sormissa on myös B-vitamiinin puutosoireita. Kokeile syödä vahvaa Bekostongia. Myrkyt tuhoaa

Joku 27.05.2021 05:21

tuhoaa suolistoa ja estävät vitamiinien imeytymisen. Multivitan Beko Strong

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia