Ajankohtaista 20

4.8.2020

Mielenosoitus Helsingissä

Mielenosoitus Helsingissä 1.9.2020 -tapahtumalla on uudet nettisivut osoitteessa:

Janne Mäkinen.

2.8.2020

FIXIT-tiimi esittäytyy 3:

Moro nääs!

Olen Janne Mäkinen, viisikymppinen pirkanmaalainen ylipalomies ja mukana toteuttamassa 1.9. järjestettävää tapahtumaa, jossa vaaditaan Suomen hallituksen eroa ja Suomen eroa EU:sta. Heinäkuun lopulla julkaisin Facebookissa EU:n epäkohtiin kantaaottavan julkaisun, joka lopulta johti siihen, että perustimme tämän FIXIT-tiimin ja aloimme järjestelemään mielenilmausta.

Itse koen EU:n direktiivien ja meidän Suomen olosuhteisiin täysin sopimattomien säädösten kurittavan ihan tavan suomalaista, eikä tulevaisuuden näkymät näytä ainakaan parantavan elämäämme. Nykyisen hallituksen myötämielinen suhtautuminen kaikkeen muuhun kuin oman kansan hyvinvointiin on jo pitkään tuntunut kohtuuttomalta, etenkin meidän vanhuksia kohtaan, jotka aikoinaan on tälle maalle antanut selkänahastaan työikänsä, turvaten siihen, että elämänsä ehtoopuolella heistä pidetään huolta. Tämä hiljaiseksi vaiennettu kansanosa ansaitsee paljon parempaa, niin kuin myös me kaikki suomalaiset.

Ei ole oikein viedä meitä yhä syvemmälle kurimukseen maksattamalla meillä eteläeuroopan maiden hyvinvointi. Päätäntävalta kansamme asioista kuuluu palauttaa meille, se ei kuulu EU:lle. Siksi koen, että adressien ja vetoomusten aika on ohi, nyt on aika siirtyä sanoista tekoihin ja ilmaista joukolla mielipiteemme nykymenosta.

-Janne-

Miika Koskela.

2.8.2020

FIXIT-tiimi esittäytyy 2:

Hei vaan kaikille!

Eli olen Koskelan Miika ja yksi mielenilmauksen järjestäjistä. Olen 29-vuotias kolmen lapsen isä Keski-Suomesta. Koulutukseltani olen lähihoitaja, mutta olen tehnyt monenlaista työtä elämäni varrella.

Kun hallitus sopi elpymisrahastosta, niin se sai minut mukaan lähtemään vaatimaan hallituksen eroa ja EU:sta eroa Suvin ja Jannen mukana. Se vähäinenkin usko tähän Euroopan Unioniin loppui tähän.

En voi hyväksyä sitä, että hallitus jakaa ilmaista rahaa etelänmaihin, joissa on huonosti pidetty talous, korruptiota ja veronkiertoa. Alhainen veroaste on myös asia, mitä en ymmärrä. Miksi Suomen korkean verotuksen maana täytyy olla nettomaksaja ja varsinkin tämän koronarahaston takia verotus vain nousee.

Nämä ovat näitä epäkohtia mitä en voi hyväksyä missään tapauksessa.

Tässä oli hieman infoa minusta.

MiikaSuvi Ahonen.

2.8.2020

FIXIT-tiimi esittäytyy:

Hei kaikki!

Minä olen Suvi Ahonen ja toimin "Suomi eroon EUsta ja eroa hallitus"-mielenosoituksen päävastuuhenkilönä. Olen 37-vuotias kahden lapsen äiti, sairaanhoitaja ja yrittäjä Keski-Suomesta. Itsenäinen isänmaa ja sen perinteiset, kristilliset arvot ovat aina olleet minulle tärkeä asia. Molemmat isoisäni taistelivat sodassa, isoäitini on Karjalan evakko ja myös työssäni saan toimia sotiemme veteraanien parissa. Minulle on itsestäänselvyys, että meidän sukupolvella ei ole oikeutta tuhota heidän työtään, eikä myöskään tulevan sukupolvemme tulevaisuutta, jota me olemme rakentamassa. Suomen itsenäisyys on yhä tänäkin päivänä puolustamisen arvoinen asia ja sen paras puolustaja olemme me, Suomen kansa. Siispä en voinut seurata sivusta, kuinka hallitus ja EU vie isänmaatamme elvytysrahaston kautta kohti liittovaltiota. Huomattuani Janne Mäkisen ajattelevan samoin, ehdotin hänelle mielenosoituksen järjestämistä ja päätimme ryhtyä tuumasta toimeen. Pian mukaamme liittyi myös Miika Koskela. Mielenosoituksen taustalla olemme siis vain me tavalliset Suomen kansalaiset (ei mikään puolue tai järjestö), jotka haluamme puolustaa Suomen itsenäisyyttä. Siihen me tarvitsemme nyt mukaan jokaista, sinuakin. Yhdessä me voimme vaikuttaa, vaatia hallituksen eroa sekä eroa EU:sta ja alkaa rakentamaan isänmaatamme kestävälle perustalle, jossa Suomesta ja suomalaisista pidetään jälleen parasta mahdollista huolta.

Suvi

1.8.2020

Jo 610 osallistujaa mielenosoitukseen

Helsingin 1.9.2020 Fixit-mielenosoitukseen on nyt ilmoittautunut 610 osallistujaa ja 3900 on kiinnostuneita.

Jos et ole vielä ilmoittanut tulostasi tai kiinnostuksestasi, käy tekemässä se tapahtuman sivulla https://www.facebook.com/events/2540516516051587/.

Asia on nyt ollut viikon verran julkisuudessa ja osallistujia on jo noin paljon. Tässä on vielä kuukausi aikaa, joten lopullinen lukumäärä tulee olemaan paljon suurempi.

Tästä tulee iso juttu.

31.7.2020

Eroon EU:sta video


Oheinen lyhyt vain 1:17 pituinen loistavasti tehty video kiteyttää todella hyvin Fixit-liikeen 1.9.2020 eduskuntatalon edustalla järjestettävän mielenososoituksen pääpointit.

https://www.facebook.com/vapaaksi.unionista/photos/gm.2540516559384916/3366278336740181/?type=3

Paavo Väyrynen.

31.7.2020

Jouko Piho:

Kenestä Keskustan puheenjohtaja?

Keskustassa etsitään uutta puheenjohtajaa. Julkisuudessa on esillä ollut vain kaksi henkilöä eli nykyinen puheenjohtaja Katri Kulmuni ja haastaja Annika Saarikko.

Molemmat ehdokkaat ovat liberaaleja globalisteja, varsinkin suosikiksi mainittu Annika Saarikko, joka suhtautuu myönteisesti islamiin, maahanmuuttoon ja EU:n liittovaltiokehitykseen.

Olen samaa mieltä Paavo Väyrysen kanssa, että kummankaan mainitun ehdokkaan kanssa Keskustan alaspainunut kannatus ei tule nousemaan.

Mielestäni Keskustan nostamisen takaisin suureksi puolueeksi voi tehdä ainoastaan Paavo Väyrynen, koska hän edustaa niitä vanhoja alkiolaisia arvoja, joiden hylkääminen on ollut Keskustan alamäen syy Mari Kiviniemestä lähtien.

Tämän takia Paavo Väyrysen tulee ehdottomasti asettua Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi. Jos Paavo sen tekee, hänet tullaan valitsemaan Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi.

Suomi tarvitsee Keskustaa ja Suomi tarvitsee Paavo Väyrystä.

Kuvassa Paavo Väyrynen.

30.7.2020

Helsingin mielenosoitus

Suomi eroon EUsta, Eroa hallitus -mielenosoitus tiistaina 1.9.2020 eduskuntatalon edustalla Helsingissä alkaen klo 13.30 saa koko ajan lisää kannatusta.

Järjestäjän eli Suomi vapaaksi EU:sta Finland free from the EU –Facebook-ryhmän sivuilla
https://www.facebook.com/events/2540516516051587/ on tällä hetkellä tieto, että mielenosoitukseen aikoo osallistua 544 henkilöä ja 3600 on kiinnostuneita.

Eli tilanne näyttää varsin hyvältä. Oletko sinä tulossa mukaan tapahtumaan? Voisitko levittää tietoa mielenosoituksesta kaikilla keksimilläsi keinoilla?

28.7.2020

Lisätietoa Helsingin 1.9.2020 mielenosoituksesta

Helsingissä eduskuntatalon edustalla on 1.9.2020 klo 13.30 - 16.30 mielenosoitus, jossa vaaditaan hallituksen eroa ja Suomen eroa EU:sta.

Tapahtuman Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/events/2540516516051587/) on tieto, että tällä hetkellä mielenosoitukseen on osallistumassa 476 henkilöä ja 3200 on kiinnostuneita.

Olen itsekin menossa mielenosoitukseen ja olen kutsunut sinne muitakin. Aion videoida tilaisuuden ja laitan sitten videon Youtubeen ja netin eri foorumeille.

Tapahtuman FB-sivulla (https://www.facebook.com/events/2540516516051587/) on kohta ”Jaa” ja sitten voi valita ”Kutsu kavereita”. Tein niin ja huomasin, että Facebook valitsee minulle 250 kaveria, joille voin lähettää kutsun yhdellä painalluksella. Sitä ennen pitää valita kohta ”Valitse kaikki”.

Tein saman toisenkin kerran, jolloin tuli esiin seuraavat 250 nimeä, joille lähetin tietoa mielenosoituksesta ja kutsun tulla mukaan. Mutta sitten tuli ilmoitus, että en voi kutsua sen enempää. Eli Facebookissa voi lähettää 500 kutsua muutamalla napin painalluksella.

Tee sinäkin samoin, jotta saamme levitetyksi tehokkaasti tietoa tästä tapahtumasta.

27.7.2020

Mielenosoitus 1.9.2020 Helsingissä

Helsingissä eduskuntatalon edustalla on 1.9.2020 klo 13.30 - 16.30 mielenosoitus, jossa vaaditaan hallituksen eroa ja Suomen eroa EU:sta.

Toivon menestystä mielenosoitushankkeelle. Yleensä kansallismielisten mielenosoitukset ovat olleet valitettavan vähäväkisiä, mutta jospa tällä kertaa tästä syntyisi näyttävämpi tapahtuma.

Tapahtuman Facebook-sivulla on tieto, että tällä hetkellä mielenosoitukseen on osallistumassa 404 henkilöä ja 2800 on kiinnostuneita.

17.7.2020


Jouko Piho:


Liberaali media luulee löytäneensä totuuden

Minä olen usein kirjoittanut monen muun lailla puolueettoman median tarpeesta eli siitä, että asioista kerrottaisiin monipuolisesti eri näkemyksiä tasapuolisesti esiintuoden ilman mitään poliittista agendaa, jotta lukija tai tv-uutisten katsoja voisi sitten itse muodostaa informaatiosta oman näkemyksensä.

Näyttää kuitenkin siltä, että valtamedia ei tästä sinällään hyvästä ajatuksesta innostu.

On käymässä itse asiassa päinvastoin. Maailman liberaalissa mediassa vahvistuu sen sijaan käsitys, että totuutta ei tarvitse etsiä yhdessä, koska on olemassa valaistuneita totuuden löytäneitä ihmisiä, joiden tehtävänä on informoida muita.

Median tehtävänä on sitten toistaa toistamistaan näiden oikeaoppisten näkemyksiä, jotta koko maailma olisi lopulta samaa mieltä.

Media ei selvästikään halua kuulla molempia osapuolia, vaan pitää velvollisuutenaan taistella vain totuuden puolesta. Siis heidän määrittelemänsä totuuden puolesta, joka ei loppupeleissä ole välttämättä totuus ollenkaan.

Ei siis enää mitään kyseenalaistamista eikä hankalia kysymyksiä, koska oikeaa tietoa on jo olemassa.

Tällainen ajattelutapa, että totuus on jo otettu täydellisesti haltuun eikä muuta tarvita, johtaa väistämättä diktatuuriin, jossa kaikki toisinajattelijat, ennen muuta Jeesukselle uskolliset uskovat, nujerretaan vangitsemalla tai teloittamalla.

Kyseessä on hyvin uskonnollinen liike, jossa kaikkien on pakko uskoa juuri niin kuin sanotaan. Uskonto on vain väärä eli viime kädessä Antikristuksen propagoimaa saatananpalvontaa.

Vetoan sinuun, että et lähde tähän mediavedätykseen mukaan. Sen takana ovat todella pahat voimat.

Toivon myös, että Suomen media voisi irtautua tästä kansainvälisestä hulluudesta. Itse asiassa uskon, että niin tapahtuu Suomessa syntyvän suunnattoman voimakkaan hengellisen herätyksen tuloksena. Silloin nimittäin sekä median johtajat että rivitoimittajat näkevät toimintansa falskiuden ja tekevät asiassa parannusta.
 

 

 
VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

17.7.2020

Jouko Piho:

Teknologian uusia mahdollisuuksia maailmalle ja Suomelle


Tämän päivän (17.7.2020) Helsingin Sanomissa on mielenkiintoinen artikkeli ”Teknologiat joissa lepää Suomen toivo”.

Jutussa haastatellaan Espoon Otaniemessä toimivan Teknologian tutkimuskeskus VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaraa, joka listasi viisi alaa, jotka voivat pelastaa maailman ja tehdä Suomesta teknologiamahdin.

1. Biotekninen ruoantuotanto

Biotekniikan avulla ruoantuotanto voidaan irrottaa maankäytöstä ja perinteisestä maataloudesta, kun ruokaa tuotetaan solutehtaissa siten, että mikrobeille syötetään ilman hiilidioksidia ja aurinkoenergialla tuotettua vetyä, jolloin syntyy proteiinia.

2. Kvanttiteknologia

Nykyiset tietokoneet eivät voi enää kauaa kehittyä nopeammiksi. Tilalle tarvitaan kvanttitietokone. Tavallinen tietokone laskee nollilla ja ykkösillä, kun taas kvanttitietokoneen kubitit voivat olla nollia ja ykkösiä samanaikaisesti. Tällainen massiivinen rinnakkaislaskenta mahdollistaa sellaisten ongelmien ratkaisemisen, joihin nykyisten tietokoneiden bitit eivät riitä.

3. Pienet ydinreaktorit

Pienydinreaktori on noin kymmenesosa suuren reaktorin tehosta, joten se on turvallisempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Jos maailmasta halutaan tehdä fossiilisesta energiasta vapaa, pienet ydinreaktorit ovat avainasemassa.

4. Muovin kemiallinen kierrätys

Muovista kierrätetään nykyään noin 10 %. Suurin osa muovista kierrätetään mekaanisesti, mikä on ongelmallista, koska raaka-aine ei ole tasalaatuista. Kemiallisessa kierrätyksessä muovi pilkotaan takaisin lähtöaineisiin, joista voidaan rakentaa uusia muovimateriaaleja.

5. Materiaalien käytön optimointi

Tällä hetkellä materiaali on mitä se sattuu valmistuksen jälkeen olemaan. Optimoimalla parannetaan materiaalin kestävyyttä, suorituskykyä, kierrätettävyyttä ja soveltuvuutta juuri johonkin tiettyyn tarkoitukseen.

On siis olemassa monia kehittymässä olevia uusia teknologian aloja, joissa Suomi voisi nousta edelläkävijäksi, koska maassamme on jo monilla näillä aloilla tietoa ja osaamista.

Rahoitusta tietysti tarvitaan, sekä valtion tukea että yksityistä rahaa. Kesäkuussa 2020 Suomen hallitus antoi 20,7 miljoonaa euroa kvanttitietokoneen kehittämiseen, mikä on hyvä asia. Tosin samanaikaisesti Kiinan, Saksan ja Yhdysvaltain hallitukset ovat laittaneet miljardeja euroja kvanttitietokoneen kehitystyöhön.

Kuvassa VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara (marraskuusta 2015 lähtien).

Inkerin lippu.
Inkeriläinen 50 pennin postimerkki Kirjasalon tasavallassa 1919-1920.

13.7.2020

Jouko Piho:

Tuntematon Suur-Suomi –suunnitelma

Olen lukemassa parhaillaan Arvo Tuomisen Karjala-kirjaa, josta teen loppuun päästyäni kirja-arvion.

Löysin kuitenkin kirjasta mielenkiintoisen Suur-Suomi –skenaarion, josta en ole ennen tiennytkään, joten teen siitä nyt erillisen jutun.

Kyse on Pohjois-Inkerin (1600-luvulla Savosta muuttaneita suomalaisia) Lempaalan pitäjässä olleesta viidestä kylästä, jotka muodostivat lokakuun 1917 Venäjän vallankumouksen jälkeen heinäkuussa 1919 Kirjasalon tasavallan, jossa oli vain 500 asukasta, mutta oma kapteeni Haapakosken suunnittelema sinipunakeltainen ristilippu, oma kansallislaulu ”Nouse Inkeri”, oma koululaitos, oma armeija (1667 miestä ja yksi laiva), oma sotasairaala, soittokunta, Kirjasalon Sanomat –lehti ja omat postimerkit, joita keräilijät keräävät edelleen niiden harvinaisuuden takia.

Suur-Suomi –suunnitelma liittyy siihen, että inkeriläiset ja jotkut suomalaisetkin, kuten Mannerheim, suunnittelivat Suomen hyökkäystä bolshevikkien hallitsemaa Pietaria vastaan, jonka uskottiin kukistuvan helposti. Suomen hyökkäykseen olisivat sitten yhtyneet Inkerin, Itä-Karjalan, Aunuksen ja Vienan Karjalan miehet. Karjalan kannas ja Laatokan Karjala olivat silloin osa Suomea.

Lopputuloksena olisi muodostettu liittovaltio, johon myös Viro olisi tullut mukaan. Kaiken keskelle jäävästä Pietarista olisi tehty kansainvälinen kauppakaupunki.

Tästä Suur-Suomi –suunnitelmasta ei kuitenkaan tullut mitään, koska Mannerheim syrjäytettiin ja virallinen Suomi ei lähtenyt vasta valitun presidentti Ståhlbergin varovaista politiikkaa noudattaen hyökkäämään Pietaria vastaan. Inkeriläisten omat voimat eivät riittäneet bolshevikkien voittamiseen, vaan kävi päinvastoin, että Kirjasalon tasavallan lyhytaikainen taru loppui 5.12.1920 ja lippu laskettiin alas tangosta viimeisen kerran. Vielä laulettiin ”Nouse Inkeri” ja ”Porilaisten marssi” ja se oli sitten siinä.

Silloinen Suur-Suomi –suunnitelma on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen, koska se on hyvin samanlainen sen kanssa, mitä minä olen tuonut usein esiin eli Suur-Suomi tulee vielä syntymään, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi tulee saamaan takaisin Petsamon ja Karjalan ja sen lisäksi Suomeen liitetään Aunuksen ja Vienan Karjala sekä Kuolan niemimaa. Inkerinmaa tulee myös liittymään Suomeen tai on sitten autonominen osa Suomea, kuten Ahvenanmaa. Lisäksi Viro tulee omasta halusta mukaan itsenäisenä valtiona tähän valtioliittoon.

Suur-Suomen keskelle jää Pietari, josta tulee itsenäinen kaupunkivaltio aivan kuin jo 100 vuotta sitten suunniteltiin. Eli Pietari eroaa Venäjästä ja Moskovan vallasta ja lähtee omille teilleen.

100 vuotta sitten tämä inkeriläisten Suur-Suomi –suunnitelma ei toteutunut, mutta lähitulevaisuudessa toistasataa vuotta vanha Suur-Suomi –unelma tulee vihdoinkin olemaan täyttä totta.

Kuvissa Inkerin lippu ja inkeriläinen 50 pennin postimerkki, jossa on kuvattuna kyntäjä hevosineen. 

12.7.2020

Jouko Piho:

Artikkeli presidentti Niinistöstä

Tämän päivän (12.7.2020) Helsingin Sanomissa on presidentti Sauli Niinistöstä pitkä eli kuuden sivun mittainen artikkeli, jossa pohditaan Niinistön vallankäyttöä ja sen rajoja.

En aio selostaa tässä koko jutun sisältöä, mutta kiinnitän huomiota yhteen asiaan. 

Vuonna 2012 tehtyyn perustuslain uudistukseen kirjattiin, että tästä lähtien pääministeri johtaa Suomen EU-politiikkaa, joka ei kuulu presidentille enää ollenkaan, kuten vielä presidentti Tarja Halosen aikana.

Uusi laki on tuonut kuitenkin jo useita ongelmatilanteita. Presidentille kuuluu ulko- ja turvallisuuspolitiikka yhdessä hallituksen kanssa, mutta kun EU:ssa tehdään myös sellaisia linjauksia, jotka kuuluvat Suomen presidentin toimivaltaan, niin asetelma on outo, jos presidentti ei voi ottaa niihin kantaa.

Artikkelissa tuodaan esille esimerkkinä Ranskan aloite EU:n puolustusyhteistyöstä. Se on EU-politiikkaa, mutta se on myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Tällaisissa kysymyksissä Niinistö on sitten joutunut etsimään rajoja, missä oikein mennään.

Toinen esimerkki on vuodelta 2014, kun EU teki Venäjän suorittaman Krimin valtauksen jälkeen pakotepäätöksiä ja myös linjauksen, että EU-maiden johtajat rajoittaisivat kahdenvälisiä tapaamisia Venäjän eli Putinin kanssa. Suomessa tuli tästä ongelma, koska EU-asiat kuuluvat hallitukselle, mutta maiden kahdenväliset suhteet, myös Venäjään, ovat myös presidentin toimivallan piirissä. Niinistö ratkaisi asian tapaamalla Putinia, koska hän katsoi tapaamisten olevan osa Suomen naapuriturvaa.

Haastattelun luettuani tulin siihen tulokseen, että perustuslakia on syytä muuttaa jälleen siihen suuntaan, että presidentille annetaan takaisin valtuuksia ja ainakin esim. EU-politiikassa presidentin pitäisi voida olla aktiivisesti mukana.

Tulevaisuudessahan tilanne tulee tosin muuttumaan siltä osin, että koko tämä EU-kysymys poistuu siinä vaiheessa, kun Suomi eroaa EU:sta. Tällöin on vielä luontevampaa kuin nyt, että presidentti hoitaa kaikkia ulkosuhteita ja turvallisuuskysymyksiä joko yhdessä hallituksen kanssa tai vielä suuremmilla valtuuksilla kuten presidentti Kekkosen aikaan.

12.7.2020

Jouko Piho:

Uuden testamentin uusi suomennos

Tänään (12.7.2020) oli Helsingin Sanomissa mielenkiintoinen artikkeli Uuden testamentin uudesta suomennoksesta, joka on määrä julkistaa lokakuussa 2020 Helsingin Kirjamessuilla.

Jos messuja ei järjestetä, uuteen suomennokseen voi tutustua raamattu.fi –verkkopalvelussa, äänikirjana ja kännykkäsovelluksena.

Uutuudella tavoitellaan etenkin niitä, jotka tuntevat Raamattua huonosti eivätkä välttämättä koske kirjoihin.

Hankkeen puuhamiehenä on Pipliaseuran toiminnanjohtaja Markku Kotila.

Ensimmäisenä uutta suomennosta alkoi tehdä Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Niko Huttunen.

Sen jälkeen suomalaisen kirjallisuuden tutkija Tuomas Juntunen ryhtyi työstämään Huttusen raakakäännöstä vaivatta ymmärrettävään muotoon. Näin syntyi pohjateksti, jota ovat luterilaisten lisäksi kommentoineet vähemmistökirkkojen nimeämistä asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä sekä lukiolaisista, varusmiehistä ja yliopisto-opiskelijoista koostuvat testiryhmät.

Sen lisäksi toukokuussa 2020 järjestettiin avoin verkkotestaus, johon osallistui 1500 ihmistä.

Kirkolliskokous päättää sitten aikanaan, tuleeko uusi käännös saamaan virallisen hyväksynnän. Palautteen perustella pohditaan myös sitä, josko myös Vanha testamentti käännettäisiin uudelleen.

Antti Majanderin artikkelin lopussa todetaankin, että kieli ehtii muuttua paljon 30 vuodessa. Siksi Raamattu onkin tavattu kääntää uudelleen osapuilleen juuri sen mittaisin välein.

Laitan tähän loppuun muutamia esimerkkejä uusista sanavalinnoista. Autuas = onnellinen, hapate = taikinajuuri, kilvoitella = ponnistella, publikaani = tullimies, saastainen henki = demoni, tekopyhä = teeskentelijä, langeta = kompastua.

Minusta uudet sanat vaikuttavat onnistuneilta ja asiaa selventäviltä. Lisäksi lauserakenteita on kevennetty ja yksinkertaistettu, mikä on luettavuuden kannalta tärkeä asia, koska kreikan kielessä on runsaasti hankalasti käännettäviä partisiippimuotoja ja muutenkin usein hyvin pitkiä virkkeitä.

Uusi käännös menee siis ymmärrettävyys edellä. Täytyy vain toivoa, että tämä sinällään kannatettava periaate ei toisi mukaan minkäänlaista alkutekstin laimentamista tai jopa väärentämistä, kuten niin helposti tapahtuu. Mutta se nähdään sitten, kun uusi käännös on luettavissa.

Joka tapauksessa minusta on arvokasta, jos tämä uusi käännös houkuttelisi paljon uusia lukijoita, joille teksti voisi aueta paremmin, kun se ei enää ole Kaanaan kieltä vaan nykysuomea.5.7.2020

Jouko Piho:

Hiukan politiikan historiaa ja uuden puolueen tarve

Uskovissa on eri puolueiden kannattajia ja sitten niitä, jotka haluavat olla täysin politiikan ulkopuolella.

Varsinkin entisaikaan oli uskovien kesken aika vahvana käsitys, että politiikka ei kuulu uskoville ollenkaan.

Vuonna 1958 perustettiin sitten Kristillinen Liitto, jonka jälkeen asenteet alkoivat pikku hiljaa muuttua politiikalle myönteisimmiksi, varsinkin kun puolue sai Raino Westerholmissa ensimmäisen kansanedustajansa v. 1970.

Ensimmäinen huippu koettiin v. 1991, kun helluntailaisesta Kristillisen Liiton Toimi Kankaanniemestä tuli Esko Ahon hallitukseen kehitysministeri.

Toinen huippu tuli, kun Kristillisdemokraateiksi nimensä muuttaneen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen toimi sisäministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuodesta 2011 toukokuuhun 2015 asti.

Olin itsekin pitkään politiikan ulkopuolella. Kävin kyllä äänestämässä, mutta ei mitään muuta.

Vuonna 2009 lähdin mukaan politiikkaan ja olin mukana jäsenenä monissa eri puolueissa (Kokoomus, Kristillisdemokraatit, Itsenäisyyspuolue ja Keskusta), mutta mistään ei tullut mitään, koska aina kompastuttiin johonkin näkemykseeni, useimmiten profetioitteni esiintuomiseen, vaikka julkaisin niitä yksityisesti vain omilla nettisivuillani ja Facebookissa. Joihinkin puolueisiin, kuten Perussuomalaiset ja Muutos 2011, minua ei hyväksytty edes jäseneksi.

Koska poliittista kotia ei löytynyt, perustin 2010-luvulla kaksi poliittista puoluetta, v. 2012 Suomen Laillisuuspuolueen ja v. 2018 Siniristin Liiton, mutta molempien toiminta tyrehtyi kannatuksen puutteeseen, kun emme saaneet edes 5000 kannattajakorttia kerätyiksi.

Olen sen jälkeen ollut puoluepolitiikan ulkopuolella. Kirjoitan kyllä politiikasta, mutta siihen se sitten jää.

Odotan kuitenkin, että Suomeen syntyisi vielä uusi puolue. Se ei ole Timo Soinin kaavailema uusi SMP. En usko sellaiselle olevan tilausta.

Mutta uskon, että Suomessa on Soinin sanoin kraaterin kokoinen aukko uudelle todella konservatiiviselle ja kristilliselle oikeistopuolueelle, jonka nimi voisi olla "Kansallismieliset konservatiivikristityt" eli KKK, koska siitä selviäisi heti, mistä aatteesta on kysymys.

Uusi puolue ei olisi kuitenkaan rasistinen kuten Yhdysvalloissa aikoinaan vaikuttanut Ku Klux Klan (KKK). Minä en ole rasisti. En kannata valkoista enkä mustaa rasismia enkä mitään rasismia.

En aio kuitenkaan perustaa uutta puoluetta. Olen kaksi kertaa yrittänyt ja epäonnistunut ja se riittää minulle.

Mutta jos jotkut nuoremmat saisivat vielä aikaan tervehenkisen, maltillisen ja kansallismielisen konservatiivipuolueen, joka kunnioittaa kristillisiä arvoja, niin voisin mennä sellaiseen mukaan apumieheksi ja ideologiksi.

4.7.2020

Jouko Piho

Toimittajien puoluekannat

Kun katsoo toimittajien puoluekantoja, ei ole mikään ihme, että valtamedian näkökulma uutisiin ja maailmantapahtumiin on liberaalin vihervasemmistolainen. Ei tämän pitäisi olla näin, koska toimittajien puoluekannan jyrkkä painottuminen vasemmalle ei vastaa Suomen kansan poliittisisten mielipiteiden ja puoluekannatusten jakautumaa.

Tilanteessa pitää tulla muutos demokraattisempaan ja tasapuolisempaan suuntaan. Jos media ei itse sitä tee, on tulevan konservatiivihallituksen säädettävä asiaa koskeva laki, joka velvoittaa eri medioita palkkaamaan joko poliittisesti sitoutumattomia tai tasaisesti eri puolueita kannattavia toimittajia. Jos media ei siihen suostu, se on asetettava toimintakieltoon.

Kaikkein parasta olisi, jos valtamedia lopettaisi sille kuulumattoman politikoinnin kokonaan ja varsinkin vasemmistolaisen agendan ajamisen ja keskittyisi vain ydintehtävänsä objektiiviseen hoitamiseen.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

2.7.2020

Jouko Piho

Sananvapaus kattaa myös loukkaavat viestit

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) julistus sananvapaudesta: "Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa.”

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan näin laaja sananvapaus on tarpeen, jotta moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus toteutuisivat, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa.

Juuri näin. Miksi Suomen oikeuslaitos ja esim. valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen eivät noudata näitä EIT:n periaatteita, vaan toimivat kaiken aikaa demokratiaa ja sananvapautta vastaan?

Tämän takia olen sitä mieltä, että Raija Toiviainen on erotettava virastaan, koska hän tekee syyttämispäätöksiä selvästi poliittisin perustein ymmärtämättä ollenkaan myös kriittisten ja jopa kärjekkäiden kannanottojen tärkeyttä vapaassa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kuvassa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

2.7.2020

Jouko Piho


Liberalismin pakkovalta

Liberalismin (latinan sanasta liber = vapaa) perusajatus pitäisi olla vapaus. Onkin sen tähden maailman suurin paradoksi, että liberalismista on tullut historian jyrkin pakkovaltaa kannattava aatesuunta, joka edellyttää, että kaikkien on oltava heidän kanssaan samaa mieltä.

Jos sitten joku on kuitenkin eri mieltä, niin hänet leimataan heti natsiksi ja rasistiksi ja usein myös rikolliseksi.

Tällainen yhden aatemaailman pakkosyöttö kaikille muillekin ei kuulu demokratiaan, sananvapauteen eikä uskonnonvapauteen. Liberalismin pakkovyörytys on ateistista ja kommunistista diktatuuria. Liberaalit ovatkin nimeään vaihtaneita kommunisteja eli uusmarksilaisia ja kulttuurimarksilaisia.

Liberalismin myrkky on levinnyt vasemmistopuolueista enemmän tai vähemmän lähes kaikkiin muihinkin puolueisiin, kaikkeen valtamediaan, kouluun, yliopistoon, kirkkoon (myös vapaisiin suuntiin) ja oikeuslaitokseen eli liberaalit ovat soluttautuneet koko yhteiskuntaan.

Liberaalit ovat siis onnistuneet lännen mädättämisessä täysin tavoitteidensa mukaisesti. Läntinen moraali on vaihdettu epämoraalisuuden normalisoimiseen, kristillisyyttä vastustetaan kaikin tavoin ja kansallisvaltioita ajetaan alas suunnan ollessa kohti Uuden maailmanjärjestyksen mukaista yhtä maailmanhallitusta.

Onko Suomen osana olla tässä pahassa kehityksessä vain ajopuu, joka menee väkisinkin yleisen mielipiteen virran mukana eikä muuta vaihtoehtoa ole?

Ei. Suomi voi valita oman suuntansa, joka on täysin vastakkainen liberalismin pimeille pakotusaatteille.

Mutta sitä ennen pitää tapahtua suuria muutoksia ihmisten ajattelussa. Mielipiteet muuttuvat, kun ihmiset kokevat Suomessa pian alkavan hengellisen ja kansallisen herätyksen. Silloin todella vapaat eli oikealla tavalla liberaalit ihmiset äänestävät EU:sta eroamisen puolesta ja kannattavat vanhurskaiden lakien säätämistä eduskunnassa. Myös media ja oikeuslaitos muuttuvat liberaalin agendan ajajista puolueettomiksi toimijoiksi, joille totuus on tärkeämpi kuin jonkin ahtaan ideologian väkisin edistäminen.

NIMESSÄNI 01.08.2020 10:33

1.9.2020 MIELENOSOITUS

https://www.facebook.com/Pohjolan-Kuningaskunta-Suomen-ETU-532259600535658/

Merja Mathys 28.07.2020 11:09

OLISIN MYÖS KIINNOSTUNUT OSALLISTUMAAN EU- ja hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen, mutta en millään voi matkustaa Suomeen ainakaan näillä näkymillä.

Isäinmaan ystävä 03.08.2020 14:15

Jatkoa. Eu ja euro ovat mielestäni turhia ja todellakin haitallisia Suomelle.

Isäinmaan ystävä 03.08.2020 14:13

Itse en edes varmaan osallistuisi koko mielenosoitukseen. Se kuitenkin saa sanattoman tukeni, koska en pidä oikein eu:sta tai eurosta.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia