Ajankohtaista 18

30.5.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Virpi Miettinen

Tuhma prinsessa - Selviytymistarina

Sain vasta nyt käsiini jo v. 2017 Tammen julkaiseman Virpi Miettisen 256-sivuisen koskettavan elämäntarinan, jonka ala-otsikko ”Tuhma prinsessa” kuvaa enemmänkin juorulehdistön hänestä maalaamaa kuvaa kuin todellisuutta, muta toinen alaotsikko ”Selviytymistarina” on kohdallaan, koska Virpi kävi läpi monet syöverit, omaisuutensa varkaudet, ex-miesten lukuisat pahoinpitelyt, paikkansapitämättömät juorut, itsemurhayrityksen, rintasyövän, lääkkeiden ja alkoholin sekakäytön, mutta lopulta raitistumisen v. 1991 ja uskoontulon kohta sen jälkeen.

Monen muun tavoin Virpi käytti amfetamiinia sisältäviä Mirapront-pillereitä, jotka veivät nälän tunteen ja auttoivat siten pysymään mannekiinilta vaadittavissa mitoissa. Vasta myöhempinä vuosina Virpi ymmärsi, että pillerit eivät sopineet alkuunkaan alkoholin kanssa. Kontrolli ja itsesuojeluvaisto hävisivät, kuten hän kirjassa kuvaa.

Virpi Miettinen menestyi maailmalla missinä (Miss Suomi 1965, Miss Universum 2.sija 1965, Miss Eurooppa 2. sija 1965, Miss International Beauty 2. sija 1965), luottomallina ja Sanelma Vuorteen opit hyvin sisäistäneenä mannekiinina, mutta joutui maksamaan menestyksestään kalliin hinnan.

Yli 50 vuotta hän on vastaillut avomielisesti työtään ja yksityiselämäänsä koskeviin kysymyksiin, mutta hän ei ole koskaan kertonut, miltä hänestä on kaiken keskellä todella tuntunut ennen kuin tässä kirjassa, jota hän teki yhdessä toimittaja Tuula Niemisen kanssa vuoden ajan. Virpi oli helpottunut, kun hän sai vihdoinkin kertoa asiat niin kuin ne ovat tapahtuneet omin sanoin ilman skandaalilisää, paljon sellaistakin, mitä hän ei ole aikaisemmin kertonut julkisuudessa.

Virpi kertookin erittäin avoimesti ja rehellisesti elämänsä tarinan, mikä pani ainakin minut ihmettelemään monta kertaa joidenkin ihmisten suunnatonta ilkeyttä, pahuutta ja itsekkyyttä.

Omiksi heikkouksikseen Virpi on tunnistanut liiallisen kiltteyden, tunne-elämän heikkouden ja vahvan miehen tarpeen, mikä johti yhä uudestaan siihen, että hän ihastui vääriin miehiin, jotka osasivat puhua ja esiintyä vakuuttavasti, mutta myös manipuloivasti käyttäen monesti Virpin varoja ominaan. Eräskin heistä tunnusti avioliiton loppuvaiheessa, että hän oli mennyt Virpin kanssa naimisiin vain saadakseen varastettua hänen rahansa itselleen.

Kaiken myllytyksen jälkeen Virpillä on ollut jo vuosia sisäinen uskon tuoma rauha, joten "Pikku neiti porvoolaisen" elämä on lopulta myös onnellista ja tasapainoista. Nimitys tulee Matti Heinivahon levyttämästä laulusta Miettisestä tämän missivuotena. Virpi käytti laulua usein mannekiiniesityksissä sisääntulolaulunaan.

Seestyminen alkoi, kun Virpi alkoi käydä hengellisissä tilaisuuksissa. Kerran Tuomasmessussa hän rohkaistui pyytämään esirukousta. Taakat tuntuivat jäävät siihen paikkaan. Virpi kuvailee vapautuneensa tuolloin häpeästä ja ihmispelosta.

Hengellisten tilaisuuksien kautta hän päätyi tekemään hyvää muille. Virpi työskenteli lähes viiden vuoden ajan intialaisen lastenkodin hyväksi. Niinpä Virpi saattoi sanoa: ”Minua oli haukuttu juopoksi ja hutsuksi, mutta minäpä olin mukana pystyttämässä lastenkotia ja koulua Intiaan!”

Sittemmin Virpi on innostunut taulujen maalaamisesta ja on pitänyt näyttelyitäkin, joista ensimmäinen oli v. 2012 Haikon kartanossa. Terveyden suhteen on välillä ollut ongelmia, mutta se ei ole estänyt häntä kiertämässä evankelistana hengellisissä tilaisuuksissa ympäri Suomea. Tällä hetkellä 74-vuotias kaunotar asuu lapsuutensa kotikaupungissa Porvoossa.

Virpi ei ole kovista kokemuksistaan huolimatta katkera. Hän on antanut kaikille, pahoinpitelijöilleenkin, anteeksi. Itselleen anteeksi antaminen ei olekaan niin helppoa. Virpi
onkin todennut: ”Kaikkein vaikeinta on ollut antaa itselleni anteeksi. Elämässäni on kuitenkin ollut enemmän hyvää kuin huonoa. Tärkein asia elämässäni on tyttäreni ja lastenlasteni ohella elävä usko ja hengellisyys. Ilman uskoani olisin menehtynyt.”

Kirja on varsin mielenkiintoinen kurkistus rikkaiden ja kuuluisien elämänmenoon ympäri maailmaa, mutta samalla erittäin traaginen kertomus onnen etsinnästä ja aina uusista pettymyksistä, kunnes lopulta neljän epäonnistuneen avioliiton jälkeen elämä alkoi rauhoittua uskon ja raitistumisen myötä.

Lukukokemuksena Virpi Miettisen ”Tuhma prinsessa” oli antoisa ja helppolukuinen. Monet tutut nimet vilahtelevat tekstissä, mistä huomaa, että Virpin ystävä- ja tuttavapiiri on ollut hyvin laaja.

Kirja on todella elämänmakuinen. Kirjassa on lisäksi 14 sivua kerrontaa elävöittäviä valokuvia. Suosittelen kirjaa kaikille.

25.5.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Kaksoisvaltion haaveilija – Konstantin Päts ja Suomi

Luin äskettäin tänä vuonna ilmestyneen ja Docendon kustantaman kirjan ”Kaksoisvaltion haaveilija”, joka on mielenkiintoinen tietokirja Viron 1900-luvun alkupuolen vahvasta miehestä Konstantin Pätsistä.

Kirjan kirjoittaja Seppo Zetterberg (s. 1948) on toiminut Jyväskylän yliopiston historian professorina ja Kanavan päätoimittajana. Hän on Tarton yliopiston kunniatohtori ja Suomalaisen tiedeakatemian jäsen sekä toiminut Viron-instituutin johtajana.

Kirjasta välittyykin selvästi kirjoittajan asiantuntemus ja pyrkimys objektiivisen tiedon välittämiseen, mikä tekee kuitenkin kirjan ajoittain hiukan kuivaksi, mutta toisaalta myös luotettavaksi.

Konstantin Päts (1874-1956) oli Viron ”ensimmäisen tasavallan” johtavista valtiomiehistä eniten kiinnostunut Suomesta, mikä sai alkunsa syksyllä 1906, kun hän saapui Suomen suuriruhtinaskuntaan poliittisena pakolaisena. Runsaan kahden vuoden oleskelun aikana Suomesta muodostui Pätsille ihannemaa ja esikuva Virolle.

Sittemmin Päts oli useaan otteeseen pääministeri ja riigivanem (Viron johtaja aikana ennen presidentti-instituutiota) sekä lopuksi maansa ensimmäinen tasavallan presidentti 1938-1940.

Minua kiinnosti erityisesti se, että Konstantin Päts puhui ja kirjoitti Suomen ja Viron unionista tai valtioliitosta ja jopa liittovaltiosta. Päts puhui asiasta jo Viron Vapaussodan aikana 1918-1920, mitä vahvisti suomalaisten vapaaehtoisten Virolle Vapaussodassa antama sotilasapu, mitä Päts arvosti suuresti, ja uudestaan kesällä 1940, kun Neuvostoliitto oli jo nielaisemassa Viroa omaan kommunistiseen valtapiiriinsä.

Kirjassa tulee myös hyvin esiin se, että Viro kehittyi vuodesta 1934 alkaen Pätsin johdolla melkoisen autoritaariseen suuntaan, mutta siitä huolimatta Suomi piti ystävällisiä suhteita yllä Viroon sekä presidentti Svinhufvudin että presidentti Kallion aikana, jotka saivat Viron vierailuillaan osakseen suurta kunnioitusta ja ystävällisyyttä samoin kuin Päts Suomessa vieraillessaan.

Pätsin monia ihmisoikeuksia rajoittaneen politiikan takana oli ajatus äärikansallismielisten vapsien toiminnan tukahduttamisesta demokratian puolustamiseksi, mutta näissä toimissaan Päts meni niin pitkälle, että hän alkoi toimia demokratiaa vastaan muun muassa kaikkien Suomen tiedotusvälineiden mukaan. Natsimielinen Ajan suunta oli tietysti eri mieltä. Toisaalta Viron media ei nähnyt tilanteessa mitään ongelmaa, mutta ne olivatkin täysin Pätsin vallan ja valvonnan alaisia.

Kyösti Kallion sairastelu ja Suomen Talvisota lopettivat presidenttien vierailut. Kesällä 1940 Viro menetti itsenäisyytensä ja Päts kuljetettiin Neuvostoliittoon. Muutamaa päivää ennen kyydittämistä Päts palasi vielä mieliteemaansa ja laati testamenttinsa Suomen ja Viron liittovaltiosta. Testamentti on luettavissa kirjassa.

Pätsin epädemokraattisista toimista huolimatta arvostan häntä suuresti, koska hän halusi ajaa Viron parasta ja oli suuri Suomen ystävä. Pätsin ajatus Suomen ja Viron unionista lämmittää erityisesti mieltäni, koska uskon, että se toteutuu, ei kuitenkaan Pätsin kaavailemana liittovaltiona, vaan pikemminkin valtioliittona osana tulevaa Suur-Suomea.

Sain kirjasta paljon uutta tietoa Viron 1900-luvun asioista ja tietenkin erityisesti Konstantin Pätsistä, joten suosittelen Zetterbergin ansiokasta teosta kaikille Virosta, Suomesta, historiasta ja politiikasta kiinnostuneille.

17.5.2020

Jouko Piho:

70- ja 80 –lukujen helluntainuorten retroryhmä

Tammikuussa 2020 on Facebookiin perustettu salainen Retro 70s-80s –niminen ryhmä, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat eläneet nuoruuttaan 1970- tai 1980-luvulla ja olleet mukana helluntaiseurakuntien nuorisotoiminnassa.

Sain kuulla ryhmästä viime tiistaina, kun avasin autoradion kauppaan mennessäni. Kohdalle osui Patmos-radio ja äänessä oli Hannu Grönroos, joka puhui tästä ryhmästä. Koin tilanteen melkoisena johdatuksena.

Innostuin heti asiasta, koska minäkin kuulun kohderyhmään. Olen nyt ollut viisi päivää ryhmässä ja olen kirjoitellut siellä aika aktiivisesti.

Ryhmän keskustelut ovat monipuolisia ja kiinnostavia, joskus aika kipeitäkin asioita koskettavia, mutta yleensä asiallisia.

Ryhmässä on nyt 4444 jäsentä. Moderaattoreina toimivat Leevi Launonen ja Paavo Rauskanen.

Ryhmällä on myös tarkoitus kokoontua huikeille Retro 70s - 80s -festareille Keuruun Isoon Kirjaan 1.-2.8.2020. Jos se toteutuu, menen luultavasti mukaan festareille.

Jos sinä kuulut kohderyhmään ja haluat tulla mukaan, niin ilmoita asiasta minulle (jouko.piho@kolumbus.fi), niin liitän sinut ryhmään, jolloin sinulle tulee vastattavaksi joitakin kysymyksiä, joihin vastattuasi sinut liitetään automaattisesti ryhmään.

12.5.2020

Hannu Piironen

Globalismin ja Uuden maailmanjärjestyksen vastustaminen

Käsitän, että maailmassa vallitseva hillitön ja aggressiivinen globalismi ja sen lopputavoitteena oleva NWO (Uusi maailmanjärjestys) hakevat nyt kuumeisesti keinoa sitoa koko maailma totalitarismiin, josta ei ole enää paluuta. Tavoitteen tiellä on kuitenkin käsittääkseni Donald Trump ja myös Vladimir Putin.

NWO:n osana on EU, joka kuitenkin on nyt hajoamistilassa, mikä antaa osaltaan toivoa Suomen pääsyä vapauteen EU:n kahleista. EU:n globalismiprojektin hajottua hajoaa myös sen hakema liittovaltiopyrkimys, joka olisi välivaihe tiellä NWO:hon.

Sensuuri ja mielipiteenvapauden rajoittaminen kiristyvät kaiken aikaa ja sen takia halusin kirjoittaa tämän tiivistelmäni, ennen kuin Facebook sulkee itseltäni mahdollisuudet tämän kaltaisiin kirjoituksiin.

Meneillään on nyt kylmän realistinen tosiasia: taistelu globalismia vastaan, jonka tulos voi olla nähtävissä voittona lähitulevaisuudessa.

Käsitän, että EU:n hajoamisen visio on ehkä todennäköinen. Mikäli EU ei hajoa, vaihtoehdot ovat vähäiset: Suomen paluuta itsenäisyystilaan ei enää tule tapahtumaan ja loppukehitys NWO:hon tulee vääjäämättä toteutumaan.

Kaikki tarvittava pankkijärjestelmä NWO:ta varten on tiettävästi olemassa: Bank Of International Settlements(=BIS), Maailmanpankki (World Bank), ja EKP(=Euroopan keskuspankki), sekä mahdollisesti muita finanssiryhmittymiä, joiden avulla luodaan totaalisen maailmanvallan (NWO) rahajärjestelmä.

Mikrosirukontrollijärjestelmää haetaan päämäärätietoisesti ja keinotekoisesti aiheutetun koronapandemian takia koko maailma on saatettu tilaan, jossa edellytykset totalitarismille ovat hyvin helpot. Maailmantalous on romahdutettu ja koronarokotepakotteen avulla pyritään myös pakkokontrolliin.

5G-verkostoon sisältyy myös valvontatekniikkaa ja Suomen(ja muiden Euroopan kansallisvaltioiden) sukupuolineutraaliin henkilökorttijärjestelmään siirtymisessä on kyse henkilötunnuksen yksinkertaistamisesta tiellä totalitarismiin. Mikrosirujärjestelmässä ei tarvita enää tietoa sukupuolesta, pelkkä siruun sisällytetty luottotieto riittää. Siru saatetaan kosketuksiin kaupan viivakoodinlukijassa, joka rekisteröi henkilön luottotilanteen.

Mikrosirutekniikka sisältää myös henkilön totaalisen paikkavalvonnan: ei ole enää paikkaa, jossa henkilö voisi olla ilman, että olinpaikka rekisteröityisi maailman keskustietokonejärjestelmään.

Siruun sisällytetään myös todennäköisesti pääsy ihmisen ajatusjärjestelmään: kun siru asennetaan ihon alle, luodaan pääsy hermojärjestelmään ja sitä kautta aivoihin. Tämä mahdollistaa ajatustenvalvonnan ja muokkaamisen, jolla toteutetaan täydellinen uskollisuus eliitille.

Tulevaisuudennäkymät eivät ole kovin valoisat, jos ne pääsevät toteutumaan. Tilanne vaikuttaa hyvin umpikujamaiselta, jos kehitys NWO:hon pääsee toteutumaan esteettä. Aikaa ei enää ole välttämättä paljon.

Suomen osalta erohanke EU:sta ei näytä hallitus- ja eduskuntatasolla etenevän, joten ainoaksi realistiseksi mahdollisuudeksi jää EU:n pirstaloituminen, joka voi palauttaa Suomen demokratia- ja kansallisvaltiotilan ennalleen.

Tilanne vaikuttaa Suomen osalta niin lohduttomalta, että koen ainoaksi keinoksi tällä hetkellä rukouksen. Kun koronapandemia iski Suomeen alkukeväästä 2020, aloin rukoilemaan Suomen puolesta. En puhunut siitä erityisemmin, mutta rukoilin- ja rukoilen edelleen – Facebook-ryhmien toiminnan puolesta, koska koin vahvasti, että nämä ryhmät Me Kansa ja Erotaan EU:sta, toimivat Suomen pelastamiseksi EU:n pakkovallasta. Ryhmissä on tehty sinnikästä ja luovuttamatonta työtä Suomen itsenäistymisen edistämiseksi, jota arvostan yli kaiken.

Olen halunnut edistää tätä tavoitetta omalta pieneltä osaltani ja olen ollut sydämestäni kiitollinen kaikista kirjoitusteni julkaisuista. Olen tehnyt työtä täydestä sydämestäni, niillä edellytyksillä, joita itselläni on. Ehkä en enempää voi. Ehkä olen tehnyt voitavani ja uskon, että Jumala voi silti vielä auttaa Suomea vapautumaan EU:n kahleista.

Jouko Pihon kommentti 12.5.2020:

Näin tulee tapahtumaan. Suomi tulee eroamaan EU:sta.

12.4.2020

Jouko Piho:

Antikristus

Antikristus on Raamatun käyttämä nimitys Jumalan ja Kristuksen vastustajasta, johon sisältyy myös ajatus siitä, että joku on mukakristus eli esiintyy Kristuksena vaikka ei ole.

Antikristillisessä hengessä toimivia edeltäviä pikku antikristuksia on ollut kautta historian, mutta tämän nykyisen aikakauden lopussa ilmestyy maailman johtajaksi mies, joka on Antikristus isolla alkukirjaimella. Ilmestyskirja käyttää hänestä nimeä Peto.

Antikristus on ihminen, mutta hän saa yliluonnolliset voimansa Saatanalta. Voidaan siis sanoa, että Antikristus on demonien vallassa oleva riivattu ihminen.

Myös koko maailman raha- ja valtaeliitti, lähes kaikki valtiot ja niiden johtajat sekä tärkeimmät tiedotusvälineet ovat hänen tukenaan. Kaikki kehuvat ja ylistävät uutta maailmanjohtajaa.

Eikä täysin aiheetta. Antikristus on nimittäin erittäin ystävällinen, miellyttävän näköinen, karismaattinen ja loistava puhuja.

Maailman diktaattori tekee myös joitakin hyviä asioita, kuten että uusi globaali johtaja saa aikaan maailmaan jonkin aikaa kestävän rauhan, jopa Lähi-itään Israelin ja arabimaiden välille, mikä saa juutalaiset uskomaan, että hän on heidän odottamansa messias.

Saatanan antama voima aiheuttaa sen, että suurin osa ihmisistä kaikkialla maailmassa uskoo hänen olevan maailman Pelastaja.

Eksytetyt kristityt uskovat, että nyt on Kristus tullut takaisin maan päälle. Kristittyjen kohdalla petos on siinä, että Antikristus ei hylkää Jeesusta kokonaan, vaan käyttää häntä hyväksi ja kehuu Jeesusta hyväksi opettajaksi, joka kuoli radikaalien aatteidensa takia, mutta nyt Kristus on muka tullut takaisin perustamaan valtakuntaansa.

Harhaan johdetut juutalaiset uskovat, että nyt on luvattu Messias vihdoinkin tullut maan päälle.

Petetyt muslimit uskovat, että nyt heidän odottamansa Mahdi on tullut maan päälle.

Hindut ovat varmoja, että heidän odottamansa Maitreya on ilmestynyt maailman näyttämölle.

Ja buddhalaiset riemuitsevat siitä, että heidän odottamansa Kalki-Avatar on nyt tullut maailmaan.

Myös ateistit ja vihreät ottavat Antikristuksen vastaan, koska he näkevät hänessä maapallon pelastajan.

Antikristus käyttää näitä eri uskontojen ja ideologioiden odotuksia hyväkseen ja ilmoittaa, että hän on kaikkien näiden eri maailmankatsomusten odottama maailman pelastaja ja opettaja.

Antikristus tulee sitten kokoamaan eri uskontojen edustajat huippukokoukseen, jossa päätetään, että maailmanrauhan takia on parempi, että kaikki uskonnot lopetetaan, koska ne ovat sotineet niin paljon uskonsotia keskenään. Sen sijaan on parempi, että maailmassa on vain yksi uskonto, jota kaikki ihmiset tunnustavat.

Tällöin tapahtuu ihmeiden ihme. Eri uskontojen edustajat suostuvat Antikristuksen ehdotukseen, jonka jälkeen kaikkien ihmisten on tunnustettava yhtä antikristillistä maailmanuskontoa, joka kyllä julistaa sinällään hyviä asioita eli yleismaailmallista rauhaa, rakkautta, suvaitsevaisuutta ja kaikkien veljeyttä ja tasa-arvoa, mutta joka kieltää Jeesuksen jumaluuden ja hänen ristillä vuodattamansa veren pelastusvoiman, mikä paljastaa uuden uskonnon sekä Jumalan että Kristuksen vastaiseksi.

Antikristuksen suosiota lisää suuresti myös se, että hän toimii hyvin tehokkaasti nälän poistamiseksi ja köyhien ja rikkaiden maiden välisen kuilun pienentämiseksi. Hänen tärkein iskulauseensa on ”Share” eli ”Jakaminen” eli vaurautta pitää jakaa kaikille nykyistä tasapuolisemmin.

Koska monet Antikristuksen tavoitteet ovat sinällään kannatettavia arvoja, ihmiset lähtevät mukaan kuvitellen olevansa hyviä ihmisiä ajattelematta samalla ollenkaan, mihin he ovat sitoutumassa, vaikka juuri sitoutumisesta on kysymys.

Kaikkien tätä Uutta maailmanjärjestystä kannattavien ihmisten on nimittäin otettava lojaalisuutensa osoittamiseksi kaikilta vaadittava uusi henkilöllisyystunnus, johon merkitään henkilötiedot ja pankkitilin numero. Ilman tätä uutta tunnusta kukaan ei voi asioida enää kaupoissa eikä pankeissa eikä missään.

Tällöin toteutuu Ilmestyskirjan varoitus siitä, että lopunaikana Peto tulee vaatimaan, että kaikki ottavat hänen 666-merkkinsä joko otsaan tai oikeaan käteen. Sen lisäksi kaikkien on osoitettava kunniaa maailman diktaattorille häntä tai hänen kuvaansa kumartamalla samaan tapaan kuin aikaan piti kumartaa Rooman keisaria.

Antikristuksen ajamat hyvät asiat tulevat sokaisemaan maailman ihmiset kuitenkin niin täysin, että he eivät huomaa Antikristukseen liittyviä huonoja puolia eli hänen johdollaan syntyy erittäin tiukka poliisivaltio, jossa kaikkia toisinajattelijoita, varsinkin kristittyjä, vainotaan armotta ja julmasti. Moni uskova joutuukin vangituksi tai teloitetuksi.

Suurin osa aivopestyä ja hyväuskoista ihmiskuntaa suostuu kuitenkin sekä palvontaan että pedonmerkin ottamiseen, mutta pieni vähemmistö ei sitä tee. En tiedä, ketkä kaikki kieltäytyvät alistumasta Antikristuksen valtaan, mutta suurin osa heistä on Jeesukselle uskollisia todellisia kristittyjä. Voi olla, että mukana vastarinnassa on myös juutalaisia ja eri syistä maailmanhallintoa vastustavia ihmisiä.

Minulla on myös sellainen käsitys, että myös kokonaiset maat ja valtakunnat voivat kieltäytyä Antikristuksen hirmuvallasta. Ilmestyskirjan mukaan koko maailma lähtee seuraamaan Petoa, mutta tässä voi olla kyse siitä Raamatun kielenkäytöstä, että monin kohdin sana ”koko” tai kaikki” ei tarkoita kirjaimellisesti kaikkea vaan suurinta osaa. Hyvä esimerkki tästä on jouluevankeliumin kohta, jonka mukaan koko maailma joutui keisari Augustuksen aikana verollepantavaksi. Näinhän ei ihan kirjaimellisesti ollut, vaan verollepano toimitettiin vain Rooman valtakunnassa, joka ei ollut koko maailma.

Tähän liittyen minulla on sellainen usko, että Suomi voisi olla sellainen maa, joka valtiona tulee olemaan Antikristuksen imperiumin ulkopuolella. Voi olla, että mukana on muitakin maita, varsinkin Israel, joka lähtee kyllä aluksi mukaan Antikristuksen kelkkaan, mutta sen jälkeen kun Antikristus julistaa uudelleen rakennetussa Jerusalemin temppelissä olevansa jumala, juutalaisten silmät avautuvat ja heistä tulee Antikristuksen vastustajia.

En tiedä, milloin Antikristus ilmestyy maailman poliittiselle näyttämölle, mutta uskon sen tapahtuvan tämän nykyisen vuosikymmenen aikana.

Uskon myös, että me uskovat tulemme näkemään Antikristuksen. Pidän siis vääränä sitä näkemystä, että uskovat temmattaisiin pois maailmasta taivaaseen ennen Antikristuksen aikaa.

Tuo ennen Antikristuksen vaivanaikaa tapahtuvan ylösoton oppi on sikäli vaarallinen, että se johtaa uskovat ajattelemaan, että kyllähän tulevan uuden henkilöllisyystunnuksen voi ottaa ihon alle laitettavassa sirumuodossa, koska eihän tässä ole vielä kyse pedonmerkistä, koska meidäthän otetaan ylös ennen Antikristuksen aikaa eli tässä ei ole vielä kyse Antikristuksesta.

Näin ajattelevat uskovat toimivat vastoin Raamatun nimenomaista varoitusta, että pedonmerkkiä ei tule ottaa, koska se joka sen ottaa, joutuu yhdessä Pedon kanssa helvetin tulijärveen.

Antikristuksen valtakausi on onneksi rajoitettu. Se kestää 7 vuotta ja siitä 3½ vuotta on pahinta vainon aikaa.

En tiedä, kuka Antikristus on. Monet ovat sitä mieltä, että Barack Obama on tuleva Antikristus. En itse usko siihen. Minun käsitykseni on, että Barack Obama on Antikristuksen edelläkävijä, kuten Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä.

Antikristuksen henkilöllisyys selviää aikanaan. Raamatun kirjoituksista päätellen kyseessä on ilmeisesti joku syyrialainen mies.

Mutta oli hän kuka tahansa, niin oleellisinta on tunnistaa hänen lipevän valheelliset puheensa, että ne ovat Saatanasta, eikä mennä joukkopsykoosiin mukaan, kuten suurin osa ihmisistä, kadotuksen lapsista, menee.

Meidän ja Suomen tulee olla uskollisia oikealle Kristukselle eikä tulevalle Jeesusta matkivalle Antikristukselle.

Uskon, että näin tapahtuu. Suomi tulee pysymään Antikristuksen valtapiirin ulkopuolella. Sen takia Jumala tulee siunaamaan Suomea ennen näkemättömällä voimalla niin, että Suomi voi tukea ja auttaa myös ahdinkoon joutuvaa Israelia.

Kun koko maailma on pimeyden vallassa, Jumalan valo loistaa Pohjolasta, pienestä Suomesta, joka ei tosin silloin ole enää pieni vaan Jumalan tahdosta Suur-Suomi.

3.4.2020

Jouko Piho:


Koronavirus ei ole kaaoksen aiheuttaja vaan illuminaattien hallitsemat poliitikot ja media

Koronavirus ei ole pannut maailmaa kaaokseen ja karanteenivankeuteen, vaan illuminaattien eli maailman rahaeliitin hallitsemien poliitikkojen ja median lietsoma pelko ja paniikki, jolla on tietty tarkoitus.

Tarkoitan sitä, että maailmassa kuolee vuosittain ihmisiä moniin eri tauteihin, jopa tavalliseen kausiflunssaan, paljon enemmän kuin mitä koronaviruksen takia tulee olemaan kuolemantapauksia. Koronaviruspandemia loppuu aikanaan, todennäköisesti nopeammin kuin luullaankaan, kuten edellisetkin epidemiat.

Näiden muiden lukuisia kuolemia aiheuttavien tautien takia ei missään ole julistettu eikä julisteta kuitenkaan poikkeustiloja.

Miksi nyt on sitten julistettu poikkeustiloja ja monenlaisia tavallista elämää rajoittavia ja erityisesti myös yrityselämää ja ihmisten työntekoa haittaavia määräyksiä?

Käsitykseni on, että koronaviruksen vaikutusta on liioiteltu tietoisen dramaattisesti ja monenlaisia yhteiskunnan toimintoja halvaannuttavia päätöksiä on tehty sen takia, että Suomenkin johtajat ja media seuraavat orjallisesti kansainvälisen rahaeliitin eli illuminaattien piilohallituksen käskyjä, joiden tarkoituksena on saada aikaan maailmanlaajuinen taloudellinen romahdus, jotta sen kautta voitaisiin edetä Uuden maailmanjärjestyksen vaatimiin muutoksiin, kuten käteisestä rahasta luopumiseen, yhteen maailmanvaluuttaan siirtymiseen ja yhteen maailmanhallitukseen.

Joten kun koronavirusepidemia loppuu, sen jälkeen maailmaa ja Suomea kohtaa tahallisesti aiheutettu talouden tuho, joka tuo mukanaan työttömyyttä ja ruokapulasta johtuvaa nälänhätää ja bensiinipulasta johtuvaa autoilun loppumista. Myöskään sähköautot eivät kulje, koska sähköä ei ole.

Sen jälkeen näin pahassa pulassa olevat ihmiset ovat täydellistä riistaa tulevalle diktaattorille eli Antikristukselle, koska hän lupaa auttaa kaikkia niitä, jotka alistuvat hänen valtaansa ja ottavat hänen merkkinsä.

Älä ota kuitenkaan Antikristuksen merkkiä äläkä muutenkaan usko ja seuraa häntä hänen erinomaisen lipevistä puheistaan ja jopa ihmeteoistaan huolimatta.

Jos nimittäin lähdet Antikristuksen kelkkaan, joudut hänen kanssaan helvetin tulijärveen, jonne kaikki Jumalan vastustajat päätyvät.

22.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Exodus

Sain eilen luetuksi kirjan, joka minun olisi pitänyt lukea jo kauan sitten, mutta jostain syystä minun ja kirjan tiet kohtasivat vasta vähän yli viikko sitten.

Kyseessä on Leon Urisin (1924-2003) Exodus, josta tehdyn elokuvan (päätähtenä Paul Newman) näin jo vuosia sitten.

Exodus on yhdysvaltalaisen ja sukujuuriltaan puolanjuutalaisen Leon Urisin v. 1958 (suomeksi 1960) julkaistu romaani, joka kertoo juutalaisten vainoista Hitlerin Euroopassa, juutalaisten monesti epätoivoisista yrityksistä päästä Palestiinaan, mitä britit rajoittivat arabien pelon takia voimakkaasti, ja lopuksi Israelin valtion synnystä ja sitä seuranneesta Itsenäisyyssodasta.

Romaanin nimi Exodus (Lähtö) pohjautuu israelilaisten Egyptin orjuudesta vapautumiseen ja lähtöön kohti Luvattua maata sekä juutalaispakolaisia v. 1947 Kyprokselta Palestiinan Haifaan keskitysleireiltä pelastuneita juutalaislapsia kuljettaneen Exodus-laivan tarinaan.

Vaikka kirjassa oli lukemista, kun siinä on 621 sivua, niin teos oli kuitenkin helppolukuinen, koska se on kirjoitettu hyvin mukaansa tempaavasti.

Todellisten ja dramaattisten tapahtumien lisäksi kirjassa on mielenkiintoista juonikehittelyä eri henkilöiden välisistä riipaisevista rakkaus- ja ystävyyssuhteista.

Kuvaus arabien ja juutalaisten hyvistä naapuruussuhteista ja keskinäisestä auttamisesta on myös raastavaa luettavaa, koska vuoden 1947 jälkeen nämä ennen ystävällismieliset arabikylätkin menivät pakotettuina mukaan yleiseen kiihotukseen, että kaikkien arabien tulee vihata juutalaisia. Tulee väistämättä mieleen, että valitettavasti tätä samaa vihan propagandakylvöä jatketaan edelleenkin eikä juutalaisille vieläkään sallittaisi omaa valtiota Lähi-itään.

Kirjassa on myös useita lainauksia Raamatusta, mikä miellytti minua uskovana ja Israelin ystävänä suuresti.

Sen verran on aika tehnyt tehtävänsä, että huomasin joidenkin maantieteelisten nimien muuttuneen kirjoitushetkestä, kuten Akka (nykyään Akko), Jordan (nykyään Jordania) ja Keski-itä (nykyään Lähi-itä).

Kirjassa puhutaan myös makkabilaisista, kun nykyään viitataan irgunilaisiin, sterniläisiin tai Lehiin eli kaikkein radikaaleimpiin brittien vastustajiin.

Jos sinä et ole vielä lukenut Exodusta, suosittelen kirjaa lämpimästi. Vavahduttava ja koskettava tarina on todellista historiaa, itse asiassa ihmiskunnan historian suurin ihme, että lähes 2000 vuotta kotimaastaan karkotettuna ollut vainottu ja vihattu kansa palaa vastustuksesta huolimatta takaisin Israelin maahan, herättää kuolleen heprean eläväksi kieleksi ja saa kuivan tai suoperäisen hedelmättömän maan jälleen kasvamaan ja kukoistamaan, aivan kuten Raamatussa on monin paikoin ennustettu.

18.3.2020

Jouko Piho:

Temppeli rakennetaan Jerusalemiin ja eläinuhreja on jatkossakin

Monilla uskovilla on se käsitys, että eläinuhreja ei enää tarvita, koska Jeesuksen täydellinen uhri Golgatalla on riittävä.

Tämä on totta. Eläinuhreja ei enää tarvita, koska Jeesuksen veri riittää.

Mutta se ei tarkoita sitä, ettei eläinuhreja vielä olisi tulevaisuudessa. Itse asiassa Raamatussa on useita kohtia, joissa puhutaan siitä, että tulevassa Kristuksen hallitsemassa 1000-vuotisessa valtakunnassa uhrataan eläinuhreja.

Luettelen tässä muutamia eläinuhreista puhuvia raamatunkohtia ja pyydän teitä lukemaan ne: Sak. 14:20-21, Jes. 58:7, Jer. 33:18, Hes. 40:39-43 ja Mal. 3:3.

Edellä olevien raamatunkohtien perusteella pidän ehdottoman selvänä sen, että myös tulevaisuudessa tullaan uhraamaan eläimiä Jumalalle.

Eläinuhrit vaativat kuitenkin temppelin, jota juutalaisilla ei ole ollut kohta 2000 vuoteen, kun roomalaiset hävittivät Jerusalemin temppelin v. 70 jKr. aivan kuten Jeesus oli ennalta sanonut.

Temppeli täytyy siis rakentaa, jotta eläimiä voidaan taas uhrata.

Danielin kirjassa ja Jeesuksen lopunajan puheessa onkin viittauksia siihen, että temppeli rakennetaan, koska molemmissa kohdissa kerrotaan siitä, että lopunaikana temppeliin tullaan asettamaan hävityksen kauhistus ja jumalaton iljetys, mikä ei olisi mahdollista, ellei temppeliä olisi edes olemassa.

Jerusalemiin pitää siis nousta uusi juutalainen temppeli, koska Raamattu sanoo niin eikä Raamattu voi raueta tyhjiin.

Tämän uuden temppelin esivalmistelut ovat jo hyvin pitkällä. Kaikki on jo valmiina. Puuttuu vain tilanne, että temppeliä voitaisiin alkaa rakentaa.

Tällainen mahdollisuuksien ikkuna voi avautua sodan, maanjäristyksen tai Jumalan yliluonnollisen toiminnan kautta sitten, että tavalla tai toisella nykyinen Temppelivuorella oleva Omarin moskeija tuhoutuu, jolloin sen tilalle voidaan rakentaa paikalle oikeasti kuuluva Jumalan temppeli.

Jotkut uskovat eivät kannata temppelin rakentamisen ajatusta, koska se on heidän mielestään Antikristuksen temppeli. Näin ei kuitenkaan ole. Kyseessä on Jumalan temppeli, jonka tuleva Antikristus tulee saastuttamaan vasta myöhemmin. Tämä myöhemmin tapahtuva Antikristuksen tekemä temppelin häväistys ei kuitenkaan tee tyhjäksi sitä, ettei tuleva temppeli alun perin olisi ollut Jumalan temppeli.

Näinhän oli jo Antiokus IV Epifaneksen tekemän temppelin häväistyksen aikana. Temppeli oli rakennettu Esran ja Nehemian aikana uudestaan Jumalan tahdosta, mutta sittemmin eli 165 eKr. Antiokus, joka on muuten Antikristuksen esikuva, häpäisi temppelin uhraamalla siellä sian ja laittamalla sinne Zeuksen kuvan.

Sitten makkabilaissotien jälkeen temppeli jälleen puhdistettiin ja otettiin uudestaan käyttöön, minkä muistoksi juutalaiset viettävät tänäkin päivänä Hanukkaa, kuten olin todistamassa viime Israelin matkallani.

Temppeliä siis tarvitaan ja juutalaisten temppeli tullaan rakentamaan Temppelivuorelle nykyisen muslimien Kalliomoskeijan tilalle.

Mutta miksi ihmeessä otetaan käyttöön jälleen eläinuhrit, vaikka Uuden testamentin mukaan Jeesuksen kertakaikkinen uhri ristillä on riittävä?

Raamattu ei anna tähän kysymykseen vastausta. Raamatussa vain kerrotaan, että eläinuhraamisia tulee jatkossakin olemaan.

Olen tullut siihen tulokseen, että ilmeisesti kyse on havainto-opetuksesta, kuten oli jo ennen Jeesuksen uhrikuolemaa, kun Jumala määräsi juutalaisille eläinuhreja esikuvaksi ja opetukseksi uhrin tarpeellisuudesta.

Kun Jeesus sitten kuoli ihmisten puolesta Jumalan uhrikaritsana, niin sen jälkeen tapahtuvien eläinuhrien tarkoituksena on muistuttaa havainnollisesti tuosta uhrista. Eläinuhrit eivät siis tuo synnin sovitusta tulevaisuudessakaan, mutta ne ovat kuin jälkikuva (vrt. esikuva) siitä, mitä tapahtui Golgatalla lähes 2000 vuotta sitten.

Joka tapauksessa riippumatta siitä, ymmärrämmekö me miksi niin tapahtuu, niin Raamatun ilmoituksen mukaan eläimiä uhrataan Jumalalle Jerusalemin temppelissä 1000-vuotisen valtakunnan aikana.

Tämä vaatii juutalaisen temppelin rakentamista Jerusalemiin, mitä meidän ei tule vastustaa, koska jos me olemme temppelin rakentamista vastaan, me olemme samalla Kirjoituksia vastaan, joiden mukaan näin pitää tapahtua. Ei temppelin rakentamista tarvitse avustaakaan, jos ei halua, koska juutalaiset hoitavat homman joka tapauksessa itsekin.

Jumalan Sana tulee aina toteutumaan. Lopunaikana Jerusalemissa on temppeli, jossa uhrataan eläimiä. Sitten Antikristus valtakautensa keskivaiheilla saastuttaa temppelin ja julistaa siellä olevansa jumala. Mutta kun Antikristus on voitettu, niin temppeli puhdistetaan, kuten makkabilaisten aikana, ja sen jälkeen 1000-vuotisen valtakunnan aikana temppelissä uhrataan eläimiä Jumalan uhrikaritsan ainutkertaisen uhrin kunniaksi ja muistoksi.

18.3.2020

Jouko Piho:

Julkisten esiintyjien puhetaito kaipaa kohentamista

Olen viime viikkoina joutunut kuulemaan radiossa ja televisiossa jatkuvasti ja enenevästi yhtä rasittavaa puhevirhettä, joka on hyvin yleinen eli sitä on monilla toimittajilla, poliitikoilla ja asiantuntijoilla. En viitsi laittaa tähän nimiä, mutta lähetän joillekin heistä suoraan palautetta samoin kuin YLEn ja MTV:n johdolle sekä joidenkin puolueiden puheenjohtajille.

Kyse on väliäänistä eli aaveäänistä, joita puhuja päästää suustaan ennen kuin hän varsinaisesti sanoo seuraavan lauseen. Useimmiten kyseessä on ”Ää!”

Se ei paljoa haittaisi, jos tällainen ”ää-virus” lipsahtaisi suusta vain harvoin, mutta useimmiten kyse on siitä, että tästä ylimääräisestä äänteestä on tullut kuin välimerkki jokaisen sanotun lauseen jälkeen ennen seuraavaa ajatusta. Sellaista puhetta on hankalaa ja ikävää kuunnella.

Lisäksi puhuja antaa itsestään epävarman kuvan, että hän ei oikein tiedä mitä sanoisi ja joutuu koko ajan kauheasti ponnistelemaan saadakseen suusta ulos järkeviä lauseita. Tuollainen erittäin takelteleva puhe ei myöskään lisää uskottavuutta millään tavoin, vaan pikemminkin päinvastoin.

Jos tavallinen pulliainen puhuu tällä tavalla, niin en välitä siitä, mutta en jaksa käsittää, että edes median ammattitoimittajat ja ministerit eivät hallitse sujuvaa ja aaveäänetöntä puhetta.

Niinpä ehdotan radion ja tv:n johdolle, että he järjestävät pikimmiten puhekoulutusta toimittajilleen. Samoin ehdotan puolueiden puheenjohtajille, että he laittavat kaikki ministerinsä ja kansanedustajansa puheopetukseen.

Mielestäni ministerin ja kansanedustajan tehtävä on niin tärkeä ja arvokas, että on vain kohtuullista, että tavalliset kansalaiset voivat odottaa heidän edustajiensa ja hallituksen jäsenten osaavan puhua sujuvasti.

On myös oikeutettua edellyttää, että valtamedian edustajat ovat valioväkeä, jotka osaavat puhua asiallisesti ilman tankkausta ja häiritseviä väliääniä.

Kyseessä ei ole iso ongelma eikä valtakunnan tärkein korjattava kohta, mutta elämässä on sekä suuria että pieniä asioita. Tämä ”ää-virus” on pikku juttu verrattuna todellisiin vaikeuksiin, mutta kyllä tämäkin on harmillista kuultavaa eikä olisi kovin vaikeaa korjata koko epidemia niin, että toimittajat ja poliitikot alkaisivat puhua selkeämmin.

Selvästi puhuminen vaatii ensin sitä, että ihminen ajattelee selvästi. Toiseksi tarvitaan itsekuria, että pitää suunsa tiukasti kiinni eikä auki sillä ratkaisevalla hetkellä, kun ei vielä tiedä mitä sanoisi seuraavaksi.

Muuta ei tarvita. Selkeää ajattelua ja itsekuria.

Mutta sitten on toinen asia, jos sellainen on liikaa vaadittu toimittajilta ja poliitikoilta.

16.3.2020

Jouko Piho:

Poikkeuslait ovat harjoittelua tulevaa Antikristuksen diktatuuria varten

Koronavirus ei ole sattuma eikä luonnonoikku, vaan kolmen tiedemiehen kehittämä virus, joka on laskettu tahallaan liikkeelle, jotta sen avulla voitaisiin nähdä, miten ihmisiä, kansoja ja lopulta koko maailmaa voidaan hallita ja kontrolloida. Samalla saadaan maailman väkilukua vähennetyksi, mikä on myös yksi päämäärä.

En sano, ettei valmiuslaki ja kaikki siihen liittyvät rajoitukset olisi Suomessakin tarpeen, kun tilanne nyt on se mikä se on, mutta haluan tuoda tiettäväksi, että kyseessä on Uutta maailmanjärjestystä ajavien tahojen harjoittelu sen suhteen, miten laajoja ihmismassoja voidaan saada pelon valtaan ja lopulta viedä heiltä kaikki oikeudet.

Tällainen tilanne tulee toteutumaan tällä vuosikymmenellä, kun ihmiskunnan koetukseksi ja rangaistuksi Jumalan sallima pahuuden ruumiillistuma Antikristus saa täyden vallan ihmiskuntaan juuri pelon ja epidemioiden kautta.

Raamatun Ilmestyskirjakin kertoo lopunajan rutosta. Näin tulee tapahtumaan. Olemme juuri todistamassa tämän koronaviruksen yhteydessä, miten nopeasti pelko leviää ja erilaiset rajoitustoimenpiteet otetaan käyttöön.

Vaikka elämän rajoittamiseen epidemian aikana on syynsäkin, niin tahallaan aiheutettu epidemia on täydellinen bioase pahan diktaattorin käsissä.

15.3.2020

USAssa kansallinen rukouspäivä

Sid Roth kertoi viime tiistaina 10.3.2020 tässä lähetyksessä https://m.youtube.com/watch?v=9nKx_kU_yxw messiaanisen rabbin Felix Helferin hänelle lähettämästä viestistä, jonka rabbi oli lähettänyt presidentti Trumpille. Viestissä Helfer pyytää Trumpia julistamaan kansallisen rukouspäivän koronaviruksen pysäyttämiseksi. Jos amerikkalaiset tekevät parannusta synneistään ja rukoilevat yhdessä Jumalaa, Jumala tulee nitistämään koronaviruksen, USAn talous elpyy ja Trump valitaan uudelleen presidentiksi.

Tänään 15.3.2020 presidentti Trump julisti kansallisen rukouspäivän.

15.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Gucci

Sain juuri äsken luetuksi hiukan erilaisemman kirjan kuin mitä yleensä luen nimittäin italialaisen Guccin muotitalon huikean tarinan.

Kertojana on Patricia Gucci, joka on imperiumin perustajan Guccio Guccin pojantytär ja yrityksen maailmankuuluisuuteen kehittäneen Aldo Guccin tytär.

Minervan kustantama 352-sivuinen teos ”Gucci – tyttären muistelmat” ilmestyi v. 2016, mutta suomeksi vasta viime vuoden 2019 lopulla.

Olen yleensä selostanut kirja-arvioissani aika paljon kirjan sisältöä, mutta tällä kertaa en tee sitä, koska minulla on sellainen tunne, että jokaisen pitäisi lukea itse tämä useita dramaattisia tapahtumia pursuava erittäin hyvin ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja. Jos minä paljastaisin kirjasta liikaa, osa lukunautinnosta voisi jäädä pois.

Sen verran voin sanoa, että kirja teki minuun suuren vaikutuksen, koska se kuvaa suoraan ja rehellisesti sekä Guccin satumaista nousua ja myöhemmin tulleita suuria vaikeuksia että Guccien sukudynastian sisällä kiehuvia monia jännitteitä ja juonitteluja, mutta myös aidon, kestävän ja uskollisen rakkauden suurta voimaa.

Kirja onkin tunteiden ja ihmissuhteiden sekä elämän todellisten arvojen kannalta antoisaa luettavaa. Mukana on myös hengellinen ulottuvuus, kun muotiguru ja aina kiireinen bisnesnero Aldo Gucci löysi elämänsä loppuvuosina uskon ja rukouksen merkityksen hänen rakkaan elämänkumppaninsa Brunan vaikutuksesta.

11.3.2020

Jouko Pihon kirja-arvio:

Ukrainan historia

Ukraina on ollut viime vuosina paljon uutisissa, joten kun näin Loviisan kirjastossa Johannes Remyn kirjan ”Ukrainan historia”, päätin ilman muuta lukea sen.

Johannes Remy on Itä-Euroopan historian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän asuu Kanadassa ja on opettanut useissa sikäläisissä yliopistoissa. Remyn erikoisalaa ovat 1700–1900 -lukujen Ukraina, Venäjä ja Puola.

Gaudeamuksen kustantama 296-sivuinen teos ei ole yhtä mukaansatempaava ja helppolukuinen kuin monet muut historian tapahtumista kertovat kirjat nykyään, vaan enemmänkin tieteellisen asiapitoinen ja tasapuolinen esitys siitä, mistä Ukraina on tullut ja mihin suuntaan se on tällä hetkellä menossa.

Ukrainan historia kerrotaan keskiajan Kiovan Rusista 900-luvulta jKr. lähtien nykypäivään asti. Mukana ovat suuret kasakkasodat ja niitä seurannut autonomia Venäjän yhteydessä, ukrainalaisen nationalismin synty, itsenäisyys ja itsenäisyyssota, Neuvosto-Ukrainan suuri nälänhätä Holodomor, ukrainalaisten nationalistien toiminta Toisessa maailmansodassa, Krimin kysymys ja Itä-Ukrainan sota.

Kirja pohtii myös kysymyksiä, kuuluuko Ukraina länteen vai itään, mistä ukrainalainen identiteetti oikein muodostuu ja milloin Ukrainan kansa ja valtio ovat syntyneet?

Siinä onkin selvittämistä, koska Ukrainan laajat arot ovat historian saatossa olleet vuoroin temmellyskenttänä mongoleille, tataareille ja kasakoille ja vuoroin kiistakapulana järjestäytyneille valtioille, kuten Kiovan Rusille, Puolalle, Ruotsille, Venäjälle, Saksalle ja Itävallalle. Ukrainasta voisikin sanoa, ettei se kuulu sen enempää itään kuin länteenkään, vaan on kaikkien osapuolten välissä oleva ikuinen kiistakapula.

Vuosisatojen kuluessa tästä kansojen kohtaamispaikasta on muodostunut kuitenkin koti ukrainalaisille ja heidän monenlaisille kansallisille asenteilleen.

Tilanne on kuitenkin ollut ja on edelleen hankala, koska Ukrainassa on ollut ja on edelleen historian tapahtumien takia niin monenlaisia ihmisiä, erikielisiä ja paljon toisista poikkeavia mielipiteitä. Jotkut ovat hyvin länsimielisiä eli EU:n ja Naton kannattajia, jotkut taas erittäin kansallismielisiä, jopa fasisteja, ainakin Venäjän mielestä ja loput voimakkaasti venäjämielisiä. Rajat eivät kuitenkaan mene aina kielen mukaan, koska osa venäjänkielisistä on hyvin ukrainamielisiä. Kaikki tämä tulee hyvin esille kirjassa.

Kirja on julkaistu v. 2015, joten siinä ei ole viiden viime vuoden asioita mukana, mutta eipä Ukrainassa ole paljon muutoksia tullutkaan juuri muuta kuin, että Poroshenkon tilalla presidenttinä on huhtikuusta 2019 lähtien ollut nuori tv-koomikko Volodymyr Zelenskyi, joka tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin joulukuussa 2019 Pariisissa, jolloin he sopivat kattavasta tulitauosta, vankien vaihdosta ja uusien rajanylityspaikkojen luomisesta. Suuret poliittiset kysymykset, kuten Venäjän ja sen tukemien joukkojen vetäminen pois Itä-Ukrainasta ja vaalien järjestäminen jäivät kuitenkin pöydälle, joten Ukrainan tulevaisuus on edelleen täysin auki, kuten niin monesti ennenkin.

Vaikka kirja ei ole letkeästi kirjoitettu, suosittelen Johannes Remyn Ukrainan historiaa kaikille historiasta ja politiikasta kiinnostuneille, jotka haluavat ymmärtää, mistä maan nykyisessä jäätyneessä konfliktissa on kysymys ja mitä kaikkea sen taustalla on.

10.3.2020

Jouko Piho:

Koronavirus

Raamattuun uskovana kristittynä tiedän, että lopunaikana tulee ruttotauteja. Jeesuskin sanoi lopunajan puheessaan, että ennen loppua tulee maanjäristyksiä, nälänhätää ja ruttotauteja. Kaikkia näitä tulee myös Suomeen.

Samoin Ilmestyskirjan luvun 6 jakeessa 8 kerrotaan neljännen sinetin avaamisen jälkeen ilmestyvästä tuhkanharmaasta hevosesta, jonka selässä olevat Kuolema ja Tuonela saavat vallan tappaa neljäsosan ihmiskunnasta miekalla (Kolmas maailmansota), nälällä (tulee koskettamaan myös Suomea) ja rutolla. Monet kuolevat myös villipetojen kautta.

En tiedä, onko tämä koronavirus Raamatun ilmoittama lopunajan ruttotauti. Voi olla, että on, mutta voi olla myös niinkin, että tämä virus on vasta harjoittelua lopullista tarttuvaa tautia varten.

On nimittäin viitteitä siihen, että koronavirus on ihmisten tahallisesti laboratorioissa keksimä ja liikkeelle laskema virus. Jos näin on, niin Jumala sallii sen, koska ihmiskunta on syntiensä ja Jumalan hylkäämisen takia menossa kohti tuomiotaan.

En ota kantaa keistä ihmisistä on kyse, mutta uskon, että kaiken takana on Uuteen maailmanjärjestykseen pyrkivät tahot, joiden nimenomaisena tarkoituksena on vähentää radikaalisti ihmiskunnan väkilukua nykyisestä yli 7 miljardista 500 miljoonaan. Sellaista pienempää ihmismäärää olisi nimittäin huomattavasti helpompaa valvoa.

Sillä kontrollista tässä koronaviruksessakin on kyse. Tämän avulla ihmiskuntaan luodaan osin aiheellista, mutta osin myös liioiteltua pelkoa, joka taas vaikuttaa siihen, että ihmiset ovat valmiit hyväksymään yhä uudet heidän elämäänsä rajusti rajoittavat toimenpiteet, mikä johtaa lopulta maailmanlaajuisen poliisivaltiomaisen diktatuuri-imperiumin syntyy, jonka johdossa tulee olemaan Peto eli Antikristus.

Lisäksi koko tässä hässäkässä on kyse taloudesta, joka halutaan tietoisesti ajaa kaaokseen, josta onkin jo merkkejä, kun pörssiosakkeet laskevat ja maailmankaupalle tulee koronaviruksen takia jatkuvasti uusia esteitä ja rajoituksia.

Miksi Uutta maailmanjärjestystä haluavat tahot haluavat tietoisesti ajaa maailman sotiin, nälänhätään ja tautiepidemioihin, johtuu siitä, että he uskovat voivansa luoda uuden Antikristuksen johtaman järjestyksensä vain riittävän voimakkaan kaaoksen avulla, koska he ajattelevat, että vasta todella kauhistuttavien tapahtumien jälkeen ihmiskunta on valmis ottamaan vastaan pelastajan, joka väittää voivansa saada kaiken kuntoon eli rauhan maan päälle, ruokaa kaikille ja taudit kuriin.

Valitettavasti suurin osa ihmiskuntaa uskoo näihin Antikristuksen lupauksiin, ottaa hänen merkkinsä ja kumartaa palvoen häntä. Mutta heidän osansa tulee olemaan sama kuin Antikristuksella eli helvetin tulinen järvi.

Vain Jeesukseen uskovat todelliset kristityt eivät seuraa Petoa, vaan he ovat uskollisia Jumalalle ja Jeesukselle loppuun asti vainoista huolimatta.

9.3.2020

Jouko Pihon elokuva-arvio:

Noah

Kun v. 2014 ensi-iltansa saanut Noah tuli elokuvateattereihin Suomessakin, en mennyt sitä katsomaan, koska olin lukenut netistä ennakkoon, että filmi poikkeaa aika lailla Raamatun kertomuksesta.

Mutta päätin kuitenkin katsoa nyt filmin, kun se esitettiin viime lauantaina TV2-kanavalla.

Olin siis varautunut siihen, että elokuvassa tulee olemaan aika lailla Raamatun tarinasta poikkeavia asioita, mutta olin kyllä todella yllättynyt, että poikkeamia oli lopulta niin paljon.

Noah on Darren Aronofskyn ohjaama yhdysvaltalainen elokuva, jonka on käsikirjoittanut Aronofsky ja John Logan. Elokuvan pääosissa ovat mm. Nooaa näyttelevä Russell Crowe, Nooan vaimoa näyttelevä Jennifer Connelly, Nooan isoisää Metuselahia näyttelevä Anthony Hopkins ja Nooan pojan Seemin vaimoa näyttelevä Emma Watson.

Elokuva seuraa Raamatun tekstiä jossain määrin ja aina silloin tällöin. Hurskas, luontoa arvostava ja Luojaa kunnioittava Nooa todistaa ihmeitä ja näkee näkyjä, joiden perusteella ihmisten raadollisuus on johtamassa kaiken tuhoon ja Nooa kokee, että hänen tulee rakentaa arkki.

Mutta sen vastapainoksi elokuvassa on paljon, ainakin puolet, omaa mielikuvituksellista kerrontaa, jota ei löydy Raamatusta lainkaan.

Esim. Nooan väitetään saaneen Jumalalta käskyn pelastaa eläimet, mutta ihmiskunta ei saa jatkua, vaan se on tuomittu tuhoon. Juonenkulku on täysin mieletön, koska Jumala halusi ennen kaikkea pelastaa ihmiskunnan ja varmistaa sen jatkon ja siinä sivussa myös eläinkunnan. Tuleekin mieleen, että käsikirjoittajat ovat todennäköisesti vihreän aatteen kannattajia, joiden mielestä muu luomakunta on ihmisiä tärkeämpi.

Tämä väärä käsitys Nooan saamasta tehtävästä johtaakin elokuvassa siihen, että Nooa esitetään melkoisen kovana ja aggressiivisena miehenä, joka aikoo lopussa tappaa jopa omat lapsenlapsensa, mutta ei sitten pysty kuitenkaan siihen.

Tähän liittyy myös se Raamatun kanssa ristiriidassa oleva seikka, että elokuvassa vain Seemillä on vaimo, kun taas Raamatun mukaan kaikilla Nooan pojilla eli Seemillä, Haamilla ja Jaafetilla oli vaimot mukana arkissa eli yhteensä arkissa pelastui kahdeksan henkilöä.

Samoin on täysin käsittämätöntä tuoda filmissä esiin sellaista, että Jumalaa vastaan kapinoineet enkelit (elokuvassa Watchers eli kivettyneet Vartijat) olisivat muka tulleet auttamaan Nooaa arkin rakentamisessa, kun Nooa rakensi arkin yksin poikiensa avustamana.

Islannin kiviaavikoilla kuvattu elokuva on visuaalisesti komea ja näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, mutta valitettavasti Raamatun tarinaan lisätyt omat juonikuviot häiritsevät ainakin minun kaltaistani uskovaa katsojaa niin paljon, että en voi suositella elokuvan katsomista kenellekään.

Mielestäni alkuperäistä kertomusta ei saa muuttaa noin paljon kuin tässä elokuvassa tehdään, koska osa Raamattua tuntemattomista katsojista voi luulla, että elokuva kuvaa kaikessa Raamatun tapahtumia. Kun näin ei ole, niin uusi käsikirjoitus vääristää Raamatun oikeaa tarinaa huolestuttavan paljon.

Voisin vielä sanoa sen, että jos joku haluaa tehdä tulvakatastrofielokuvan, niin keksiköön täysin oman tarinan eikä niin, että otetaan Raamatun kertomus pohjaksi ja lisätään siihen sitten paljon Raamatun vastaisia oman mielikuvituksen kehitelmiä. Tämä siksi, ettei toistuisi Noah-filmin synti, että se antaa sekä Nooasta että Jumalasta osittain täysin väärän kuvan.

Jouko Pihon kirja-arvio:

Riivattu maa

Riivattu maa toimittaja Nina Järvenkylän ja valokuvaaja Sami Sojosen 207-sivuinen ja Docendon kustantama reportaasikirja Irakista, joka painii edelleen suurten ongelmien kanssa.

Tilanne on viime vuosina ISISin vastaisen taistelun päätyttyä hiukan parantunut, mutta tämän päivän Irakissa on yhä pelkoa, ahdistusta, sotaa, terroria, väkivaltaa, epävakautta ja korruptiota.

Suurin ongelma on pätevän ja voimakkaan hallinnon puuttuminen. Nyt hallitusvirkoihin nimetään sukulaisia eli nepotismi kukoistaa.

Todellista valtaa Irakissa ei pidäkään hallitus, poliisi eikä armeija, vaan lukuisat eri heimoihin perustuvat puolisotilaalliset militiat, jotka katsovat olevansa lakien yläpuolella ja tekevät mielivaltaisesti mitä tahansa. Milititat vaativat esim. yrityksiltä mafiatyyppisiä suojelurahoja. Militioiden pitäisi olla Irakin asevoimien alaisia asiasta tehtyjen päätösten takia, mutta käytännössä näin ei ole.

Irak on myös paljon muuta, mikä jää kaiken kaaoksen alle. Kirjan alaotsikko onkin ”Kertomuksia Irakin pelosta, uskosta ja toivosta”. Jotkut ovat pessimistisiä, mutta varsin monet irakilaiset ovat kaikista ongelmista huolimatta ylpeitä maastaan ja toivovat kaiken muuttuvan vielä paremmaksi.

Tekijät tapasivat tavallisia irakilaisia ja eliittiin kuuluvia johtajia keväällä 2019 Basran ja Bagdadin kaduilla, kodeissa, basaareissa, puistoissa ja ravintoloissa. Pieni sivuretki tehdään myös Mesopotamian kosteikkoalueelle, joka löytyy Unescon maailmanperintökohdelistalta.

Ääneen pääsevät muun muassa kotiväkivallan uhri, hengenvaarallisessa työssä toimiva poliisi, kansanparantaja, start-up –yrittäjä, ihmiskaupan uhri, Suomessa paossa ollut tuvapaikanhakija sekä nykyajan paineiden ja uskonnollisten perinteiden välimaastossa seurustelukulttuuria etsivä nuoriso.

Yksi erikoisimpia kuvauksia on paikallisen moottoripyöräjengin tapaaminen, jolloin selviää, että he eivät ole rikollisia, vaan kunnon kansalaisia, jotka haluavat toimia esimerkillisesti esim. pysähtymällä punaisiin liikennevaloihin, mitä muutoin ei tapahdu Irakissa, vaan jokainen ajaa miten sattuu.

Riivattu maa on mielenkiintoinen ja helppolukuinen kirja, mutta samalla lukija voi tulla surulliseksi kaikista niistä epäkohdista, jotka Irakia vielä riivaavat.

Pienenä puutteena voisin mainita, että tekstissä ei ole väliotsikoita eikä kuvissa kuvatekstejä.

Suosittelen joka tapauksessa kirjaa kaikille, jotka haluavat tietää lisää Irakista ja ylipäätään Lähi-idän arabimaista.

29.2.2020

Pohjoismainen rukouskonferenssi Tukholmassa 13.-15.3.2020

Aion osallistua ja teen tapahtumasta raportin.

Ohjelmassa mainitut Lennart Torebring ja Birger Skoglund ovat peruneet tulonsa, mutta muita puhujia on paljon. Suomesta on mukana Kenneth Witick.

Linkki konferenssin sivulle: https://www.sverige714.se/post/solnahallen?fbclid=IwAR1xFr0wTeSrOkbwLHVLBmL6IJdiHC0iPTUg2hUMUZ5OVTKGCDe6lznpH3A

9.1.2020

Jouko Piho:

Terveisiä illuminaateilta

Nettisivujeni keskusteluosiossa oli seuraava kommentti, jonka poistin.

"Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauksia."

Tuossa näkyy selvästi lopunajan antkikristillinen agenda eli ihmisille luvataan valtioiden yhdistymistä, veljeyttä, varallisuutta, onnellisuutta ja unelmien täyttymystä, mutta ilman veriuhreja eli ilman Jeesusta.

Suurin osa maailman ihmisistä tulee hurahtamaan näihin väitteisiin uskoen tosissaan, että nyt on Messias saapunut maan päälle ja rauhan aika on koittanut.

Kun totuus heille lopulta paljastuu, heidän pettymyksensä on suuri. He ovatkin palvoneet ja kumartaneet Saatanalta voimansa saavaa Petoa ja ottaneet hänen merkkinsäkin itseensä. Nyt he joutuvat samaan paikkaan mihin Petokin heitetään, helvetin tulijärveen.

Kuole mieluummin marttyyrina, mutta älä kumarra Petoa äläkä ota hänen merkkiään.

3.1.2020

Jouko Piho:

Suleimanin surmaaminen – alkaako Lähi-idän sota nyt?

Iranin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani sai surmansa Yhdysvaltojen tänään perjantaina presidentti Trumpin määräyksestä tekemässä raketti-iskussa Irakissa Bagdadin lentoasemalla.

Iskussa sai surmansa myös Irakin puolustusvoimien eli Kansan mobilisointiyksikön johtaja Abu Mahdi al-Muhandis. Yhteensä kahdeksan henkilöä sai surmansa kolmen raketin iskussa kahta autoa vastaan.

Bagdadin lentoasemalla tehty isku sattui vain pari päivää sen jälkeen, kun tuhannet Irania tukevat mielenosoittajat olivat saartaneet ja yrittäneet vallata Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähetystön. Mielenosoittajat heittelivät muun muassa kiviä ja sytyttivät vartiotornin tuleen.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan iskun tarkoituksena oli suojella alueella olevia yhdysvaltalaisia, koska Suleimani kehitti aktiivisesti hyökkäyssuunnitelmia amerikkalaisdiplomaatteja ja sotilaita kohtaan Irakissa ja ympäröivällä alueella.

Iran on vannonut kostavansa iskun.

Yhdysvallat on kostoiskujen pelossa kehottanut kaikkia kansalaisiaan lähtemään Irakista välittömästi.

Yhdysvalloissa republikaanit ovat ylistäneet Trumpin määräämää iskua, mutta demokraatit ovat arvostelleet sitä, koska he pelkäävät, että isku eskaloi vaarallisella tavalla Lähi-idän konfliktia.

Irakin pääministeri Adel Abdul Mahdi on sanonut, että isku Bagdadin lentokentällä rikkoi Irakin itsemääräämisoikeutta. Se johtaa pääministerin mukaan sotaan Irakissa, alueella jo koko maailmassa.

On jo pitkään ollut nähtävissä, että jossain vaiheessa Lähi-idän ruutitynnyri räjähtää. Aika näyttää, tapahtuuko se nyt ja lähiaikoina vai vasta hiukan myöhemmin.

Jos Lähi-idässä syttyy sota, se merkitsee väistämättä myös Israelin ajautumista mukaan konfliktiin. Jos näin käy ja minä olen vielä silloin Israelissa, niin sitten minusta tulee sotakirjeenvaihtaja.

Apuvata 11.02.2020 11:11

Voi voi tulisinpa pian uskoon:( ei vaan meinaa uskoa olla vaikka rukoilisi ja syntisten rukouksen...

Sakari Sormunen 12.02.2020 09:24

Jatkoa. Joskus uskoontulo syystä tai toisesta takkuaa, on tärkeää selvittää asia ja päästä esim. pastorin avulla uskoon. perkelekkin luo esteitä asiassa.

Sakari Sormunen 11.02.2020 13:35

APUVATA. Sinä pääset Jeesuksen seuraajaksi, ts. uskoon, kun sitä itse haluat. Raamattu sen lupaa. Ota yhteyttä jonkun vapaiden srk:n pastoriin.

Nimeltä kutsuttu 06.01.2020 20:36

Jos siis olet valkaissut vaatteesi Karitsan Veressä, saanut valkeat vaatteet ja pelastusarmon, pelastut. Veriruskeat synnit annetaan anteeksi.
Vapaa valinta!

Nimeltä kutsuttu 06.01.2020 20:30

Ketään ei ole ennalta määrätty helvettiin. Armo riittää KAIKILLE, jos ihminen katuu syntejään. Ei predestinaatio-oppia!

NIMESSÄNI 07.01.2020 17:12

kaiiki ne joutuvat kadotukseen ja sen jälkeiseen tulimereen ketkä eivät pelastu.

Nimeltä kutsuttu 07.01.2020 08:44

Näin on, tätä juuri yritin sanoa. Elämänmuutos Jeesuksen avulla onnistuu. Toisaalta elämänmuutos ilman katumusta ja anteeksi pyytämistä ihmisiltä on teeskentely

Vanha Uskova 07.01.2020 05:03

Valitettavasti katuminen ei riitä, vaan on tehtävä elämän muutos ja parannus synneistään ja lähdettävä seuraamaan uudestisyntyneenä Jeesusta.

Johan A Saari 04.01.2020 17:31

En keskity pimeyden voimiin,vakka ne vellovat,päivin ja öin,Vaan Herramme Golkatan sinettiin.Siinä päiväni voitto on.

Tunti 03.01.2020 16:12

Tunsin "kylmän" käden läsnäolon pitkin joulun seutua. Onko henkimaailmassa tehty siirtoja? Mobilisoiko pimeyden ruhtinas joukkonsa. Sodan ääni on varoitus.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia