Kirjoituksia 2

 

27.3.2020

Jouko Piho:

Myös pahoja aatteita kannattava ihminen voi olla hyvä

Törmään aina silloin tällöin sellaiseen näkemykseen, että jos kannattaa jotain huonoa ääriaatetta, ihminen on itsekin silloin paha.

Esim. vasemmistolaiset näkevät äärioikeistolaiset pahoina ihmisinä ja oikeistolaiset kokevat äärivasemmistolaiset anarkistit ja antifasistit myös ihmisinä huonoiksi.

Tällainen leimaaminen ei vastaa todellisuutta. Totta kai molemmissa ääriryhmissä voi olla pahoja ihmisiä, jopa rikollisia, mutta se ei johdu aatteesta vaan muista syistä.

Suurin osa ääriryhmienkin kannattajista on tavallisia ihmisiä, jotka voivat olla hyviä ja kunnollisia työssään, perheessään ja ystävien keskuudessa.

En nyt puhu asian uskonnollisesta puolesta, kuten Raamatun totuudesta, että kaikki ihmiset ovat syntiä tehneet ja tarvitsevat anteeksiantamusta. Tarkoitan ihmisiä, jotka voivat silloin tällöin erehtyä tekemään jotakin väärää, mutta he eivät ole kuitenkaan luonteeltaan pahoja eivätkä ammattirikollisia.

Toivonkin, että keskustelussa ja poliittisessa väittelyssä voitaisiin enemmän erottaa aatteet ja ihmiset toisistaan. Eli hyvä ihminenkin voi kannattaa pahoja aatteita luullen vilpittömästi olevansa hyvyyden puolella. Tällöin ihmisten demonisoiminen ja nimittely on turhaa ja asiatonta. Riittää, että kiinnitetään huomiota vastustettavan aatteen heikkouksiin ja huonouksiin sekä tuodaan esille oman ideologian paremmuutta.

 

20.5.2018

Jouko Piho:

Mooses

Mooses istahti väsyneenä kivelle, katsoi Hoorebin vuoren juurella olevaa lammaslaumaansa ja huokaisi: ”On tämäkin elämää. Tätäkö varten minä synnyin? Tämäkö on minun elämäntehtäväni?”

Ja kaiken lisäksi olen täällä kaukana Midianin maassa, kaukana sukulaisistani ja omasta kansastani.

Niin, ja olen jo 80-vuotias. Elämäni on kohta mennyt eikä se mennyt niin kuin kuvittelin.

Luulin, että minulla olisi jokin tehtävä Egyptissä. Ei kai Jumala muutoin olisi pelastanut minua kuolemasta silloin kun kaikki muut ikäiseni vauvat surmattiin.

Sitten minut adoptoitiin Egyptin prinsessan pojaksi ja sain parhaimman mahdollisen koulutuksen Egyptin hovissa.

Mutta se onneton päivä! Miksi minä menetin malttini ja kävin sen julman egyptiläisen kimppuun? Enhän minä aikonut tappaa häntä, mutta niin siinä vain kävi.

No, nyt olen ollut täällä erämaassa jo 40 vuotta. Ensin ajattelin, että tämä on varmaankin Jumalan koulutusta tulevaa tehtävääni varten. Mutta kun vuodet ovat vierineet toinen toisensa jälkeen, en ole enää varma mistään.

Ehkä minä erehdyin. Taisin luulla liikoja itsestäni. Ehkä Jumala ei ole tarkoittanut minua mihinkään muuhun kuin tähän mitä nyt teen.

Niin, ja onhan minulla perhe, vaimo ja lapsia. Onhan sekin tärkeää. Mitä minä tässä enää muuta odotan.

Mutta toisaalta, kyllä se kaivertaa mieltä, kun on kuitenkin ajatellut vuosia, että minulla olisi jokin tehtävä Egyptissä. Siis jotain, joka liittyisi omaan kansaani, joka vaikertaa parhaillaankin orjuuden raskaan ikeen alla.

Voisihan joku ajatella, että minulla on ollut messiaskompleksi, mutta minkä minä sille voin, että niin minä olen kokenut.

Vaan olen tainnut ymmärtää kaiken väärin. Mitään ei ole tapahtunut. Jumala ei ole puhunut mitään. En ole saanut minkäänlaisia ohjeita, miten heprealainen kansa vapautettaisiin orjuudesta.

Eikä minulla ole sellaiseen vaativaan operaatioon voimaa eikä rohkeutta. Jos minä menisin faaraon luo vaatimaan kansani vapauttamista, hänhän heittäisi minut oikopäätä vankilan tyrmään.

Voi hyvä Jumala, miksi sinä olet hiljaa? Miksi sinä olet hyljännyt minut? Miksi sinä et sano mitään?

En minä voi kuitenkaan tehdä ilman sinua yhtään mitään. Tai voisihan sitä yrittää, mutta ei siitä tulisi mitään.

Vai onko sinun tahtosi, että israelilaiset ovat ikuisesti orjuudessa? Jos näin on, niin silloinhan mitään pelastajaa ei tarvita.

Mutta sitäkin minun on vaikea uskoa. Ei sellainen voi olla Jumalan tahto.

Joten, Jumala, oli se kuka tahansa, niin lähetä orjuutetuille ihmisille vapauttaja, jos en minä, niin sitten joku muu.

Niin, tuskin se olen minä. Minä olen liian vanha. Taitaa olla parasta alkaa etsiä sopivaa hautapaikkaa.

Silloin orjantappurapensas syttyi palamaan ja Herra puhui tulenliekistä: ”Mene, minä lähetän sinut faaraon luo. Sinun on vietävä minun kansani, israelilaiset, pois Egyptistä.”

Mooses totteli ja loppu on historiaa.

Opetus:

Kun on kaikkein pimeintä eikä toivoa tunnu olevan enää ollenkaan, silloin on vasta Jumalan aika.

 

 

 

 

 

 

10.12.2017

Jouko Piho:

Ei voi olla puolueeton

On tilanteita, joissa voi olla puolueeton.

Mutta on yksi asia, jossa kukaan ei voi olla puolueeton. Sekin, joka väittää olevansa puolueeton, ei sitä ole.

On kyse Jeesuksesta.

Jeesus sanoi itse: ”Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei yhdessä minun kanssani kokoa, se hajottaa.”

Jeesuksen vihaajat ja vastustajat ovat selvä tapaus, mutta Jeesuksen sanojen mukaan myös passiivinen kantaaottamattomuus on Jeesuksen vastaisuutta.

Täten Jumalaan uskovat, mutta Jeesusta häpeävät uskonnolliset nimikristitityt ovat Jeesusta vastaan.

Samoin Allahiin uskovat, mutta Jeesuksen jumaluuden hylkäävät muslimit ovat Jeesusta vastaan.

Myös agnostikot, jotka sanovat, ettei Jumalasta voi tietää mitään, ovat neutraaliudestaan huolimatta Jeesuksen vastustajia, kun he eivät ole aktiivisesti Jeesuksen puolella.

Näin Jeesus jakaa kaikki maailman ihmiset. Suhtautumineen Jeesukseen on ratkaisevin kysymys, mihin ihmisten tulee ottaa kantaa.

Tässä asiassa ei siis voi olla puolueeton. Puolueettomuuskin kun on Jeesuksen vastustamista.

Haluatko sinä olla Jeesuksen vastustaja eli vihollinen? Jos et halua, luovu passiivisuudestasi ja ala Jeesuksen aktiiviseksi ja julkiseksi seuraajaksi.

31.10.2017

Jouko Piho:

Saatana sanoo – Jumala sanoo

Saatana sanoo: ”Ei ole Jumalaa.”
Jumala sanoo: ”Minä Olen.”

Saatana sanoo: ”Ei ole Saatanaa.”
Jumala sanoo: ”Saatana on valehtelija.”

Saatana sanoo: ”Jumalalla ei ole Poikaa.”
Jumala sanoo: ”Jeesus on minun rakas Poikani.”

Saatana sanoo: ”Homoseksuaalisuus on luonnollista.”
Jumala sanoo: ”Homoseksuaalisuus on luonnotonta.”

Saatana sanoo: ”Sukupuolia on useita.”
Jumala sanoo: ”Minä loin ihmisen mieheksi ja naiseksi.”

Saatana sanoo: ”Taivaaseen on monia teitä.”
Jumala sanoo: ”Taivaaseen on yksi tie, Jeesus-tie.”

Saatana sanoo: ”Mikään ei ole totta.”
Jumala sanoo: ”Jeesus on totuus.”

Saatana sanoo: ”Rajat pois ja kansat sekaisin.”
Jumala sanoo: ”Minä olen asettanut kansoille asumisen rajat.”

Saatana sanoo: ”Tiede on vastaus kaikkeen.”
Jumala sanoo: ”Ihmisen tieto on vajavaista.”

Saatana sanoo: ”Älkää tuomitko.”
Jumala sanoo: ”Minun on tuomio.”

19.10.2017

Jouko Piho:

Jumala vihaa

Kaikki tietävät, että Jumala rakastaa.

Jostain kumman syystä vain harvat ymmärtävät, että Jumala myös vihaa. Joku kirjoitti täällä Facebookissakin, että ei Jumala vihaa. Ei voisi olla enempää väärässä, koska Raamatussa Jumalan vihasta puhutaan hyvin paljon.

Jumala nimittäin vihaa kaikkea pahuutta, vääryyttä ja jumalattomuutta eli syntiä, koska Jumala on pyhyys, oikeus ja vanhurskaus. Sen tähden Jumalan viha ei ole pahaa vaan pyhää vihaa. Jumalan viha on siis täysin erilaista kuin ihmisten viha, joka on useimmiten pahaa ja itsekästä.

Mutta Jumalan vihassakin on kyse rakkaudesta, koska Jumala toivoo ihmisten luopuvan synnistä, jotta he voisivat tulla hänen luokseen taivaaseen. Synnit sydämellä taivaaseen ei nimittäin voi mennä.

Nykyään on hyvin paljon julistusta pelkästään Jumalan rakkaudesta ilman viittaustakaan parannuksentekoon ja kääntymykseen. Tällainen yksipuolinen puhe on johtanut ihmisiä harhaan luulemaan, että Jumala on hyväntahtoinen ja aina rakastava isäukko, joka kyllä hyväksyy, suvaitsee ja antaa anteeksi tekevät ihmiset sitten mitä tahansa.

Mutta ei se niin mene. Jumala ei voi antaa yhtään syntiä anteeksi, ellei syntiä tunnusteta synniksi ja ellei synnistä luovuta ja ellei syntiä pyydetä anteeksi. Sen jälkeen tulee uskoa Jeesukseen, koska Jumala voi antaa anteeksi vain Jeesuksen ristintyön ansion tähden, kun Jeesus kuoli Golgatalla syntisten ihmisten puolesta.

Raamatussa sanotaan, että kaikella on aikansa: on aika rakkaudella ja on aika vihalla. Kun minä kirjoitan Jumalan vihasta tai Jumalan tuomioista, niin siihen on turha tulla sanomaa, että kirjoita mieluummin rakkaudesta. En kirjoita silloin rakkaudesta, kun on aika kirjoittaa vihasta ja tuomiosta.

Jumala rakastaa ihmisiä, mutta jos hänen rakkautensa torjutaan ja Jumalaa pidetään pilkaten vain satuolentona, ja jos jatkuvasti harjoitetaan Jumalan tahdon vastaisia vääryyden tekoja, niin tulee aika, jolloin Jumalan rakkauden tilalle tulee Jumalan viha. Tuo aika koittaa viimeisellä tuomiolla, jolloin kaikki Jumalaa vastustaneet ihmiset tuomitaan helvetin tulijärveen.

Paitsi yksilöt myös kansat voivat joutua syntiä tehtyään Jumalan vihan kohteiksi. Raamatussa on useita kohtia, joissa kerrotaan Jumalan vihasta epäjumalia palvovaa Israelia kohtaan. Myös Suomi on saanut kokea Jumalan vihan rangaistuksia. Seuraava Suomea kohtaava Jumalan tuomio on tulossa lähivuosina eli se monien profeettojen ennustama rangaistus, että jossain vaiheessa Venäjän armeija miehittää osan Suomesta.

Jumalan vihan kokema ihminen tai kansa joko kääntyy tai paatuu. Paatunut katkeroituu eikä hän tunnusta Jumalan rangaistuksen oikeutta. Mutta katuvainen taipuu Jumalan vihan alla ja tunnustaa kurituksen oikeaksi.

Uskon, että tuleva kova koettelemus Suomen kansalle tulee saamaan aikaan suomalaisissa aitoa parannuksentekoa ja Jumalan kunnioittamista. Suomessa alkaa ja leviää valtava hengellinen herätys.

Silloin ihmiset ymmärtävät, että Jumalan viha ja rakkaus ovat molemmat tarpeen, jotta erehtyväiset ihmiset löytäisivät oikean elämän tien.

10.10.2017

Jouko Piho:

Todellinen jako

Meidän aikamme poliittisesta uustodellisuudesta on sanottu, että jako oikeistoon ja vasemmistoon ei pidä enää paikkaansa, vaan ihmiset voidaan ryhmitellä pikemminkin sen mukaan, ovatko he globalisteja vai kansallismielisiä, arvoliberaaleja vai arvokonservatiiveja.

Tämäkään ei ole todellinen jako.

Todellinen jako menee uskovien ja ei-uskovien välillä. Kun ihmiset tekevät kerran Jumalan edessä tiliä elämästään, silloin ei kysytä, onko ollut kansallinen vai kansainvälinen eikä arvojenkaan perään kysytä.

On vain yksi kysymys.

Se kuuluu: onko ihmisen sydän pesty puhtaaksi Jeesuksen verellä? Jos Jeesuksen veren sinettiä ei ole ihmisen sydämessä, hän ei pääse taivaaseen, vaan joutuu kadotukseen.

Jako voidaan kuvata myös siten, että elämässä on vain kaksi tietä, kaita tie, joka johtaa Jumalan luo ja lavea tie, joka johtaa helvettiin. Sinä kuljet jompaakumpaa tietä.

Kumpaa?

14.9.2017

Jouko Piho:

Uskovan kolme vaihtoehtoa Antikristuksen aikana

Asiasta on eri näkemyksiä, mutta olen itse päätynyt sellaiseen tulkintaan, että uskovat ovat mukana Antikristuksen ahdistuksessa ja heidät temmataan taivaaseen vasta jossain vaiheessa Antikristuksen ajan loppupuolella. Tämä ei ole kuitenkaan aloitukseni varsinainen aihe, joten en halua tähän ketjuun keskustelua siitä, ovatko uskovat Antikristuksen ajassa vai eivät.

Aiheeni on se, että uskovilla on Antikristuksen ajassa kolme vaihtoehtoa. Ne ovat seuraavat.

1. Jotkut uskovat teloitetaan uskonsa takia ja he kuolevat marttyyreinä. Tämä on paras osa, kun pääsee heti Jumalan luo pois Antikristuksen ajasta.

2. Jotkut uskovat vangitaan uskonsa takia. Tämä on suuri kunnia saada kärsiä Kristuksen nimen tähden.

3. Jotkut uskovat säilyvät hengissä ja vapaina turvapaikoissa, jotka Jumala tekee näkymättömiksi, joten Antikristuksen poliisipartiot eivät löydä niitä, vaikka kulkisivat vierestä. Koska uskovat eivät voi mennä kauppaan ostamaan mitään, koska heillä ei ole ostamiseen tarvittavaa pedonmerkkiä, Jumala pitää heidät hengissä tekemällä yliluonnollisia ruokaihmeitä. Tällä vaihtoehdolla on oma merkityksensä todistuksena Jumalan varjelevasta ja elossa pitävästä voimasta.

13.9.2017

Jouko Piho:

Siltä ihmiseltä ja sivustolta en ota vastaan mitään

Facebookissa ja muuallakin netissä kohtaa aina silloin tällöin hyvin jyrkkiä ja omahyväisiä ilmoituksia, että siltä henkilöltä minä en ota vastaan mitään tai sen sivuston kirjoituksista minä en ota vastaan mitään.

Voisin sanoa esimerkkejäkin, mutta en sano, koska tässä ei ole tarkoitus keskustella yksittäisistä henkilöistä tai nettisivustoista, vaan tästä ilmiöstä, että jos jonkun henkilön elämässä tai hänen mielipiteissään on tai on joskus ollut väitetysti jotain negatiivista tai ainakin luullaan, että on tai on ollut jotakin vähemmän hyvää tai oikeaa, niin sitten se ihminen suljetaan kokonaan ulkopuolelle niin, että hänen hyviä ja oikeitakaan kirjoituksia ei oteta vastaan, kun ei kerran oteta mitään vastaan, kun se ihminen on sellainen ja sellainen ja sitä ja tätä mieltä.

Samalla tavalla jokin nettisivusto tai nettilehti voidaan tuomita niin huonoksi, jopa valemediaksi, että sen sisältämiä totuudellisia uutisiakaan ei oteta vastaan.

Tapahtuu siis juuri niin kuin ei pitäisi tapahtua, että lapsi heitetään ulos pesuveden kanssa. Sen sijaan että kritisoitaisiin vain sitä, mihin on aihetta, leimataankin koko ihminen tai koko nettisivusto kelvottomaksi ja sellaiseksi, jota ei kannata lukea tai kuunnella ollenkaan eli eristetään se ihminen ja nettisivusto kartettavaksi hylkiöksi pois ”hyvien ja kunnon” ihmisten yhteisöstä.

Tällainen hylkääminen ja torjuminen on väärin. Jokaiselta voi oppia jotakin.

Jos joku henkilö tai sivusto on jonkun mielestä sokea opastaja, jota ei tule seurata, niin on hyvä muistaa vanha sanonta, että sokeakin kana voi napata jyvän eli hyljeksityimmälläkin henkilöllä tai sivustolla voi olla joskus jotain sellaista arvokasta annettavaa, mitä kannattaisi kuunnella. Käytännössä voi olla niin, että tällaisella henkilöllä tai sivustolla ei ole vain joskus jotain hyvää annettavaa, vaan hyvin useinkin, minkä kaiken automaattista torjuntaa harjoittavat ihmiset menettävät omassa kuvitellussa erinomaisuudessaan ja ylemmyydentunteessaan.

Tällainen jonkun henkilön tai jonkin sivuston kirjoitusten lainaaminen ei tarkoita sitä, että samalla hyväksyisi kaiken muunkin jonkun ihmisen elämässä tai mielipiteissä tai jonkin sivuston kaikki muutkin uutiset. Mutta näin nämä karttajat ajattelevat, että jos lainaa jonkin yksittäisen jutun, niin sitten muka antaisi hyväksynnän leiman kaikelle muullekin. Ja sitä ei haluta tehdä, koska pelätään hysteerisesti muiden ihmisten tuomioita ja ulkopuolelle joutumista.

Mutta eihän se niin mene. Hyväksyntä annetaan vain sille yhdelle kirjoitukselle, jota lainataan. Muista asioista voidaan sitten puhua asia erikseen yksi kohta kerrallaan.

Tällainen yleistävä leimaaminen, jossa jonkin erimielisyyden tai joidenkin kritiikin aiheiden takia kaihdetaan tarkoin mitään yhteyttä jonkun ihmisen tai toisinajattelijatahon kanssa, on epärehellistä, epäoikeudenmukaista ja epä-älyllistä sekä perusteettomasti itseään korottavaa.

12.9.2017

Jouko Piho:

Herran päivä

Herran päivä on tulossa.

Herran päivä on sekä tuomion että pelastuksen päivä.

Tuomio tarkoittaa Jumalan ja Jeesuksen hehkuvan vihan ja ankaran rangaistuksen päivää jumalattomalle ihmiskunnalle, kun Jumala vaatii maailman tilille sen pahuudesta ja synneistä. Jumala tekee kerralla lopun röyhkeiden ylimielisyydestä ja väkivaltaisten ylpeydestä.

Herran päivänä sekä kuu että aurinko pimenevät, tulee suuri maanjäristys, asteroideja putoaa maahan, vuoret ja saaret siirtyvät paikaltaan ja taivas häviää näkyvistä.

Uskovat ihmiset eivät ole silloin maan päällä, vaan heidät on otettu jo aikaisemmin taivaaseen.

Maan päällä olevat ylimieliset jumalanpilkkaajat, syntejään rakastavat itsekkäät ihmiset ja ihmistä ja Saatanaa palvoneet Jumalan hylkääjät kohtaavat silloin loppunsa. Rikkaat ja köyhät, mahtavat poliittiset ja sotilaalliset johtajat ja tavalliset ihmiset yrittävät piiloutua luoliin ja vuorten rotkoihin ja he huutavat vuorille ja kallioille: ”Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan Jumalan katseelta ja Jeesuksen vihalta, sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut ja kuka voi sen kestää!”

Ei sitä kukaan kestäkään. On hirmuista joutua täynnä vihaa olevan tuomion Jumalan käsiin.

Mutta tuomio on itse ansaittu. Tätähän he ovat kerjänneet koko elämänsä ajan pilkkaamalla Jumalaa mielikuvitusolennoksi ja hänen pyhää kirjaansa satukirjaksi sekä elämällä omien himojensa mukaan siveettömästi kaikissa iljettävyyksissä ja Jumalan tahdon vastaisissa asioissa.

Mutta Herran päivä on lopulta myös pelastuksen päivä, koska tämän kauhistuttavan tuomion jälkeen alkaa Jumalan valtakunta, jossa vallitsee ilo, rauha ja rakkaus kaikkien ihmisten ja kansojen kesken.

20.7.2017

Jouko Piho:

Maailman ongelmien perussyy on kapina

Koko maailman ongelmien perussyy on kapina Jumalaa vastaan, ihmisten halu olla tottelematta Jumalaa ja tehdä sen sijaan, mitä he itse haluavat tai pitävät oikeana, vaikka se olisikin väärin Jumalan ilmoituksen mukaan.

Tämän kapinatrendin aloitti Lucifer, alun perin hyvä enkeli, joka halusi vapautua Jumalan käskyvallasta ja lähteä omille teilleen lopullisena päämääränä vallankumous eli Jumalan suistaminen pois valtaistuimelta.

Luciferista tuli tämän synnin jälkeen Saatana, joka on houkutellut sittemmin ihmisiä mukaan kapinaansa Korkeinta Oikeutta vastaan.

Tällainen irtiotto mahtavasta auktoriteetista voi tuntua aluksi huumaavan vapauttavalta, mutta aikaa myöten tällainen vapaus muuttuu orjuudeksi: ihmisestä tuleekin synnin ja Saatanan orja.

Kaikkein pahinta on kuitenkin se, että kuoleman jälkeen tällaiselle kapinalliselle Jumalan tahdon vastustajalle tulee ansaittu tuomio. On selvää, että ylvästelevä Jumalan pilkkaaja ei voi jäädä ilman rangaistusta.

Jos sinä olet tällä hetkellä Jumalaa vastustavien kapinallisten leirissä, tee parannus ja siirry Jumalan, voittajan, puolelle. Miksi ihmeessä menisit yhdessä pettäjäsi Saatanan kanssa kadotukseen? On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi.

14.2.2017

Jouko Pihon psalmi 120

Jumala, sinä tutkimaton,
sinä olet ollut aina,
olet nyt ja tulet aina olemaan.

Minä kiitän ja ylistän sinua,
sinun suuria tekojasi
ja lumoavaa luomakuntaasi.

Kaikki eivät sinua kiitä,
eivät kunnioita, vieläpä sanovat,
ettei sinua ole olemassakaan.

Nuo röyhkeät, nuo tyhmyrit,
nuo hyödylliset idiootit,
Saatanalle tarpeelliset.

Vielä tulee päivä,
kun hekin tietävät,
että sinä olit, olet ja olet aina oleva.

Silloin he kumartavat sinua,
tulevat häveten sinun eteesi:
”Oi Jumala, armahda meitä!”

______________________________________________________________________

Tämä 120. psalmi on viimeinen tässä runosarjassani.

Näistä psalmeista ilmestyy kirja kohta puoliin, todennäköisesti maaliskuussa 2017. Nimeksi tulee "Jouko Pihon psalmeja".

Kirja sopii jokaiselle hartaus- ja opetuslukemistoksi, myös lahjaksi.

Jos haluat, voit ilmoittaa minulle jo nyt ennakkoon, jos haluat ostaa kirjan. Hinnaksi tulee 25 euroa.

13.2.2017

Jouko Pihon psalmi 119

Minä kiitän ja ylistän sinua Herra,
heti aamulla ja viimeksi illalla.

Minä kerron suuruudestasi,
sinun valtavista teoistasi.

Syntiset eivät niitä käsitä,
epäpyhät eivät ymmärrä.

Jumalattomat ovat täynnä itseään,
pahantekijät rakastavat vääryyksiään.

Mutta sekin on Herran teko,
että lopulta tulee tuomio.

Väärintekijät palavat kuin ruoho,
heitä kohtaa varma tuho.

Mutta vanhurskaat nousevat,
kuin palmupuu he kukoistavat.

12.2.2017

Jouko Pihon psalmi 118

Katson sineen pohjoiseen,
siellä jossain on Jumala,
kaukana pilvien takana,
kolmannessa taivaassa.

Jumala istuu valtaistuimellaan,
katsoo sitten kelloaan:
alkaa olla aika
lopettaa pahan taika.

Vain vähän aikaa enää
saa vääryys tehdä tenää,
sitten oikeus voittaa,
totuus juhlia saa.

Jumala on kaikkein suurin,
Herran pelko täyttää maan,
Kuningasta kunnioitetaan,
Paimenta palvellaan.

11.2.2017

Jouko Pihon psalmi 117

Herra, sinä olet ylpeitä vastaan,
mutta katsot nöyrien puoleen.

Kopeita silmiä et voi sietää,
mutta nostat ylös alaspainuneen katseen.

Pöyhkeiden sanat sinä teet tyhjiksi,
mutta alhaisten huokaukset toteutuvat.

Ylimieliset sinä panet mataliksi,
mutta vaatimattomat sinä korotat kunniaan.

Suurelliset sinä palautat maan pinnalle,
mutta pienet sinä teet suuriksi.

10.2.2017

Jouko Pihon psalmi 116

Jumalalla on oma kaupunki,
pyhille vuorille hän sen perusti.

Mekka ei ole nimensä
eikä Roomakaan.

Jerusalem on nimensä,
Siionia Jumala rakastaa.

Viholliset tahtovat sen anastaa,
siksi Herra sitä puolustaa.

Älä käy Jerusalemin kimppuun,
satutat vain itseäsi.

Siunattu olkoon Korkeimman kaupunki,
pyhitetty Rauhan Ruhtinaan temppeli.

9.2.2017

Jouko Pihon psalmi 115

Voi heitä, jotka vaihtavat häpeän kunniaksi,
ruman kauniiksi, valheen totuudeksi.

Ylpeinä he vaahtoavat häpeitään,
julistavat julkeasti kierouksiaan.

Kansa menee sekaisin eikä enää tiedä,
mikä on oikein, mikä on väärin.

Herra, kukista tämä kurittomuus,
lannista tämä laittomuus.

Anna vanhurskautesi nousta,
suo oikeutesi kohota.

Kiitos, Herra, että näin tapahtuu,
koko maa vielä puhdistuu.
 
8.2.2017

Jouko Pihon psalmi 114

Pian sinetit avataan,
salaisuudet paljastetaan,
tuomiot käyvät yli maan.

Rauha riistetään maan päältä,
ihmiset tappavat toisiaan,
ei löydy hyvää täältä.

Kaikkialla raivoo nälänhätä,
myös rutto leviää,
ei kukaan ymmärrä tätä.

Vaan niittoa tämä on,
pahuuden kylvön niittoa,
tuomio on peruuttamaton.

Rauhan mieskin ilmestyy,
koko maailma hämmästyy,
mutta hän onkin paha kyy.

Älkää häntä uskoko,
älkää häntä seuratko,
älkää merkkiänsä ottako.

Odottakaa Messiasta oikeaa,
Jumalan uhrikaritsaa,
Juudan Leijonaa.

7.2.2017

Jouko Pihon psalmi 113

Onnellinen on se,
joka kaipaa Kuninkaan kaupunkiin.

Autuas on se,
jolla on mielessä pyhä matka.

Siunattu on se,
joka saapuu Jerusalemiin.

Varjele pyhiinvaeltajan retki,
ole hänen kanssaan joka hetki.

Kirkas on sinun kaupunkisi,
helmi keskellä maata.

6.2.2017

Jouko Pihon psalmi 112

Viholliset uhkaavat Herran kansaa,
kansat ilkkuvat Israelia vastaan.

Arabit ja muslimit ovat liitossa,
siellä ovat Iran, Irak ja Syyria.

”Ajetaan juutalaiset mereen,
otetaan koko maa omaksemme.”

”Tehdään loppu Israelista,
tuhotaan koko kansa.”

Mutta maa on sinun maasi,
siksi kaikki ovat sinua vastaan.

Jerusalem on pyhä kaupunkisi,
ei se kuulu muille jumalille.

Herra, kukista vihamiehesi,
nöyryytä heidät maahan asti.

Opeta heidät ymmärtämään,
että sinä olet maailman valtias.

5.2.2017

Jouko Pihon psalmi 111

Väärät tuomarit vääristävät oikeuden,
totuuden puhuja saa tuomion.

Väärintekijää puolustetaan,
kunnon mies saa sakkoja.

Köyhiä ja kurjia poljetaan,
oikeus maksaa liian paljon.

Jumala, sinä olet Ylin Tuomari,
tuo maan päälle jälleen oikeus.

Pue päälle tuomarinviittasi,
julista tuomio väärille tuomareille.

4.2.2017

Jouko Pihon psalmi 110

Jumala on minulle kaikki,
elämäni, koko olemukseni.

En toivo muuta, en odota,
Herraa vain vartoan.

Korkeimman tietä tahdon kulkea,
Luojan polkuja haluan vaeltaa.

Herran tahtoa haluan kysyä,
hänen neuvojaan tahdon seurata.

Jumala on minulle kaikki,
muuta en tarvitse.

3.2.2017

Jouko Pihon psalmi 109

Israel on Herran maa,
ei Allahin maa.

Israel on Jumalan valtakunta,
ei Allahin aluetta.

Israel on Jahven pyhäkkö,
ei Allahin moskeija.

Israel on Luojan temppeli,
ei Allahin rukouspaikka.

Israel on Kristuksen kuningaskunta,
ei Antikristuksen hallintoa.

2.2.2017

Jouko Pihon psalmi 108

Me suomalaiset, sinun kansasi,
sinun laitumesi lampaat,
kiitämme sinua ikuisesti.

Olet antanut meille hyvän maan,
kauniin kielen, miettiväisen mielen,
siitä sinua kunnioitetaan.

Olet johtanut meitä halki myrskyjen,
olet vienyt meitä voimallasi
läpi työläiden tyrskyjen.

Ole jälleen paimenemme,
näytä suuntaa oikeaa,
elon tietä kulkiessamme.

1.2.2017

Jouko Pihon psalmi 107

Herra, sinä olet suuri Luoja,
maailmankaikkeus on luomuksesi.

Edelleenkin sinä luot,
et ole työtön, et toimeton.

Minutkin sinä loit,
olen silmissäsi ihmeellinen.

Anna meille luovuuttasi,
suo meidän oikein sitä käyttää.

Aloitat vielä kerran kaiken alusta,
kun luot uuden taivaan ja uuden maan.

Sitä odotellessa siunaa tämä päivä,
anna luovuutemme siunata muita.

31.1.2017

Jouko Pihon psalmi 106

Uskovan tie on suora ja tasainen,
sen suunta on koti taivainen.

Hurskaan polku on pyhä ja nuhteeton,
kaita, puhdas ja moitteeton.

Kristityn reitti on selvä ja vakaa,
sen Raamattu hänelle takaa.

Oikeamielisen matka on oiva ja hyvä,
Isän tykö päättyvä.

Herra, neuvo minut tälle tielle,
elämän tielle, totuuden tielle.

Ohjaa minut taidon tielle,
sinun tahtosi tielle.

Vaikka se olisi joskus outo tie,
se on sittenkin Herran tie,
joka viimein kotiin vie.

30.1.2017

Jouko Pihon psalmi 105

Herra, vuodata öljyäsi kallista
minun sieluuni kuivuvaan.

Voitele päänikin öljyllä,
ohjaa ajatukseni oikeaan.

Kaada siunauksen öljyä
koko Suomen kansan ylle.

Älä pihtaa, älä säästele,
kumoa koko kannu maahamme.

Pois kitinä, pois natina,
anna sopu sopiva.

29.1.2017

Jouko Pihon psalmi 104

Korkeimman kaupunki on Jerusalem,
Herra Sebaot asuu Siionissa.

Jerusalemia vastaan hyökätään,
Jerusalemia piiritetään.

Silloin Kristus tulee taivaasta,
voittaa vieraat viholliset.

Messias hän on,
kuningas voittamaton.

Olkoon rauha Saalemissa,
olkoon lepo Siionissa.

28.1.2017

Jouko Pihon psalmi 103

Maa järisee, vedet tulvivat,
kuivuus kalvaa, taudit tappavat,
sodat syttyvät, kansat kapinoivat,
nälänhätä näännyttää, taivaankappaleet tippuvat,
kaikki järkkyy mikä järkkyä voi.

Ihmiset pelkäävät, väärät profeetat riehuvat,
uskovia vainotaan, Jumalan pyhiä pilkataan,
oikeus maahan poljetaan, laittomuus pääsee valtaan,
petoa kumarretaan, merkki ihoon otetaan,
Raamatun kielto täysin ohitetaan.

Loppu on tullut, lopunaika on koittanut,
koko maa horjuu ja huojuu.
Herran suuri päivä lähestyy,
tulen ja tuomion päivä,
jumalattomien tuhon päivä.

27.1.2017

Jouko Pihon psalmi 102

Minä odotan Herraa,
kuin vartiomies aamua
minä kaipaan Herraa.

Sydämeni pakahtuu,
kuin täysinäinen leili
se yli pursuu.

Minä vartoan Herraa,
josko hän tulee
ja voimansa antaa.

Taas tulee ilta,
ei tullut hän tänään,
voi, kuuluu odottajilta.

Mutta vielä hän saapuu,
vielä hän puhuu,
kun sen aika on.

26.1.2017

Jouko Pihon psalmi 101

Voi itserakkaita ihmisiä,
voi heidän itseihailuaan.

Voi idoleita palvovia ihmisiä,
voi heidän epäjumalointiaan.

Voi korskeita kansoja,
voi heidän kopeuttaan.

Voi ylpeitä yhteisöjä,
voi heidän ylvästelyään.

 Voi pöyhkeitä pölkkypäitä,
voi heidän pöyhistelyään.

Mikä on ihminen, joka isottelee Jumalalle?
Mikä on kansa, joka kerskaa Korkeimmalle?

Vain rupsahtava ruoho, joka roskiin heitetään,
vain kuihtuva kukka, joka kuiluun kuopataan.

25.1.2017

Jouko Pihon psalmi 100

Kumartakoot kuninkaat Kuningasta,
peljätkööt presidentit Pelastajaa.

Ihailkoot ihmiset Ihmisen Poikaa,
kertokoot kansat kunniaa.

Palvelkoot pakanat Paimenta,
juhlikoot juutalaiset Jumalaa.

Korottakoot kaikki Kristusta,
mainostakoot meidän Messiasta.

Messiaan mahti ulottuu merestä mereen,
mantereelta mantereelle hän hallitsee.

Maa on täynnä oikeutta,
kunniansa kirkkautta.

Ylistetty olkoon Israelin Jumala,
kaikkien kansojen Jumala!

24.1.2017

Jouko Pihon psalmi 99

Vanhus miettii eloaan,
harmaahapsi kulkuaan,
monenlaisia menojaan.

Kaikkea ollut on,
hänkin usein uskoton,
Herralle tottelematon.

Vaan ei Herra ole hylännyt,
ei jättänyt, ei luopunut,
ei koskaan pettänyt.

Herraan voi luottaa,
Herraan voi turvata,
Herraan voi uskoa.

Jumala on uskollinen.

23.1.2017

Jouko Pihon psalmi 98

Lopunajan taistelu tulee,
viimeinen koitos lähestyy.

Jumalan armeija nousee,
sinä ja minä nousemme.

Puhtain asein me käymme
pahuuden vuoria päin.

Samaa tahtia astumme,
pelottava on askelten kumu.

Vihollinen vapisee,
sen valheet nyt paljastuu.

Voittomme on varma,
onhan kanssamme Juudan Leijona.

Myös enkelit lentävät yllämme,
taivaan sotajoukko on tukenamme.

Nyt nähdään, kuka valitsee Jumalan,
kuka Saatanan.

Herra, anna armosi,
että Suomi valitsee sinut.

22.1.2017

Jouko Pihon psalmi 97

Muuttolinnun tie
kauas, kauas vie.

Kotini ei oo täällä,
maisten multien päällä.

Kaipaan kotiin oikeaan,
rannoille taivaan maan.

Isänmaatani ikävöin,
päivin sekä öin.

Vieras olen, matkalainen,
kotimaata etsien.

21.1.2017

Jouko Pihon psalmi 96

Hän on minun valittuni,
häntä minä tuen.

Ei hän ole virheetön,
kukaan ei ole.

Mutta hänellä on tehtävä,
missio minulta.

Kaikki valta on minulta,
hän tietää sen.

Hän kunnioittaa minua,
pyhää Sanaani arvostaa.

Minä nostin hänet asemaan
tällaista aikaa varten.

20.1.2017

Jouko Pihon psalmi 95

Herra, sinua minä rakastan,
sinä olet minun armaani.

Sinä rakastat minua,
minä olen sinun armaasi.

Sinä olet minulle kallis,
samoin minä sinulle.

Sinua minä palvon,
sinua minä jumaloin.

Sinä olet uskollinen,
et hylkää minua koskaan.

Minä olen uskollinen,
en petä sinua koskaan.

Hulmukoon rakkauden viiri yllämme,
liehukoon liiton lippu likellä.

19.1.2017

Jouko Pihon psalmi 94

Herran sana kuuluu:
tehkää parannus pahoista teoistanne,
kääntykää minun puoleeni,
niin minä parannan teidät,
uudistan ja pelastan.

Kuka on se viisas,
kuka ymmärtäväinen,
joka luopuu vääryydestään,
hylkää syntiset tapansa,
jättää ilkeytensä?

Hänestä Herra tekee
uskon linnan,
toivon portin,
totuuden pylvään,
oikeuden soturin.

18.1.2016

Jouko Pihon psalmi 93

Tuli hehkuu, palkeet puhkuvat,
onnistuuko sulatus,
erkaneeko kuona?

Voi ei, ei lähde pahuus pois,
kovat on kasvot,
paatunut on sydän.

Lisää painetta, lisää tulta,
joko puhdistuu hopea,
joko irtoaa lika?

Herra koettelee ihmislasta,
ahdingon ahjossa jalostaa,
kultaa, hopeaa kirkastaa.

17.1.2017

Jouko Pihon psalmi 92

Minä julistan Herran suuria tekoja,
hän tekee ihmeitä ilman määrää.

Minä puhun Herran valtavista töistä,
niitä ei kukaan voi ymmärtää.

Minä kirjoitan Herran mahtavista toimista,
niitä ei kukaan voi vastustaa.

Minä laulan Herran väkevistä teistä,
vanhurskaat niillä kulkevat ja iloitsevat.

16.1.2017

Jouko Pihon psalmi 91

Herra, sinulle on kaikki mahdollista,
mikään ei ole sinulle mahdotonta.

Kaikkivaltias on nimesi,
Kaikkitietävä olemuksesi.

Tosin pahuudellakin on valtaa,
mutta vain väliaikaista voimaa.

Paha saa hetken vaikuttaa,
koska Herra sallii sen.

Näin ihmiset tutkitaan,
kuka seuraa pahaa, kuka hyvää.

Pian pahuus poistetaan,
synti sysätään syrjään.

Silloin hallitsee vain Herra,
Korkein Kuningas.

Jumalalle on kaikki mahdollista,
mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

15.1.2017

Jouko Pihon psalmi 90

Nyt on talvi, elämän talvi,
sielu jäätyy, henki ei kulje.

Silti elämä on, vaikkei siltä näytä,
pihisee pieni kipinä.

Pian kevät tulee, elämän kevät,
pimeys väistyy, kylmyys katoaa.

Elämä voittaa sittenkin,
sen on pakko, koska elämä.

Sitä ei voi estää, elämää,
se tulee läpi, myllertää.

14.1.2017

Jouko Pihon psalmi 89

Minä kadotin onneni päivät,
ilon hetket taakse jäivät.

Minä menetin tunteeni kaikki,
turtana tuijotan tyhjyyteen.

Pimeässä minä asun,
häipyi valkeus kauas pois.

Minusta tuli kylähullu,
pilkan aihe ainainen.

En kuulu mihinkään,
missään ei kotia oo.

Mikään ei maistu miltään,
katkeraa on joka juoma.

Voimani on rauennut,
sisintäni polttaa tuska.

Haikeus kalvaa mieltäni,
odotan ehkä jotakin.

Minä odotan Herran armoa,
huomenpäivän uutta toivoa.

13.1.2017

Jouko Pihon psalmi 88

Kiitos Herra lahjastasi,
kun annoit meille kauniin maan.

Anna meille viisautta
antiasi hoitamaan.

Auta meitä viljelemään,
maata hyvin varjelemaan.

Suo meille sopua ja kykyä,
ohjaa yhteistoimintaan.

Kiitos Herra lisämaasta,
jonka tulet antamaan.

12.1.2017

Jouko Pihon psalmi 87

Herra merkitsee puheeni kirjaan,
muistokirjaan tallentaa sanani.

Herra kerää rukoukseni maljaan,
rukousruukkuun panee pyyntöni.

Herra kokoaa kyyneleeni leiliin,
itkuastiaan poimii huokaukseni.

Kaikki on tallessa, kaikki on muistissa,
Kaikkivaltiaan kalenterissa.

Kun aika täyttyy, kirjat avataan,
kun malja pursuaa, rukouksiin vastataan.

11.1.2017

Jouko Pihon psalmi 86

Herra verhoaa minut vanhurskaudellaan,
totuudellaan hän minut täyttää.

Herra peittää minut pyhyydellään,
puhtaudellaan hän minut pukee.

Herra armahtaa minut armollaan,
laupeudellaan hän minut laittaa.

Olen uusi luomus, minulla on uusi asu.
Sain valkeat vaatteet Herralta,
nyt on hyvä mennä häihin.

10.1.2017

Jouko Pihon psalmi 85

Ihminen kulkee lyhyen elämänsä
vaivasta vaivaan,
tuskasta tuskaan,
kivusta kipuun,
piinasta piinaan,
harmista harmiin,
haitasta haittaan,
hädästä hätään,
murheesta murheeseen,
surusta suruun,
kiusasta kiusaan,
viasta vikaan,
pulmasta pulmaan,
esteestä esteeseen,
hankaluudesta hankaluuteen,
ahdistuksesta ahdistukseen,
koettelemuksesta koettelemukseen,
kärsimyksestä kärsimykseen,
rasituksesta rasitukseen,
vastuksesta vastukseen.

Kun yhdestä pääsee,
niin toinen on jo kimpussa.

Tätä on ihmiselo,
vaivannäköä auringon alla.

Mutta kaikissa auttaa Herra,
Herra, meidän Huolehtijamme.
 
9.1.2017

Jouko Pihon psalmi 84

Herra, kaikki valta on sinulta,
Korkeimmalta.

Sinä asetat kuninkaat
presidentit ja hallitusmiehet.

Kaikki vallanpitäjät
saavat valtansa sinulta.

Huonot ja pahatkin ovat vallassa
vain, koska sinä sen sallit.

Herra, anna Suomelle
sinun mielesi mukaisia hallitsijoita.

Herra, anna Suomelle
hyviä kuntapäättäjiä,
viisas presidentti,
rehellisiä kansanedustajia
ja Suomen etua ajava hallitus.

8.1.2017

Jouko Pihon psalmi 83

Pian ilmestyy kasvoiltaan korskea,
ylpeä vääryyden ihminen.

Suuri on hänen voimansa,
valtava on vaikutuksensa.

Kansat lakoavat hänen eteensä,
ihmiset ihastuvat ikihyväksi.

”Tässä on meillä messias,
tässä maailman pelastaja.”

Juonillaan hän tuhoaa vastustajat,
pyhien kansaa hän vainoaa.

Julkeasti hän herjaa taivasta,
röyhkeästi pilkkaa Jumalaa.

”Minä olen jumala”,
huutaa tuo häikäilemätön.

Mutta eksyttäjä hän on,
viekas kadotuksen ihminen.

Älä ota hänen merkkiään,
älä kumarra Petoa.

Jos otat, joudut helvettiin
harhauttajan kanssa.

Laittomuuden ihminen tuomitaan,
tulee loppu pettäjälle.

7.1.2017

Jouko Pihon psalmi 82

Suomi-neito katsoi itään,
kumarsi syvään,
oli rähmällään.

Nyt Suomi katsoo länteen,
kumartaa syvään,
on rähmällään.

Milloin itä, milloin länsi,
milloin ryssä, milloin bryssä,
aina jonnekin kallellaan.

Suomi, sinun apusi ei tule
idästä eikä lännestä,
apusi tulee ylhäältä.

Vain Herraan sinun tulee luottaa,
vain Jumala on sinun tukesi
hädän ja sodan päivinä.

6.1.2017

Jouko Pihon psalmi 81

Jumala tarkkailee maata ja katsoo,
onko ketään, joka etsii Jumalaa.

Onko ketään, joka olisi ehyellä
sydämellä Jumalalle antautunut?

Onko ketään, joka rakastaa
Jumalaa yli kaiken?

Onko ketään, joka tunnustaa
syntinsä haluten luopua niistä?

Onko ketään, joka pyytää
ylhäältä tulevaa viisautta?

Onko ketään, joka puolustaa
totuutta vaikka se maksaisi?

Onko ketään, joka pyrkii
aitoon nöyryyteen?

Onko ketään, joka haluaa
tehdä Jumalan tahdon?

Onko ketään, joka seuraa
Jumalan johdatusta?

Kun Jumala tällaisen löytää,
hän auttaa ihmistä mielellään.

5.1.2017

Jouko Pihon psalmi 80

Kansat nousevat Israelia vastaan,
kansakunnat jakavat Jerusalemin.

Itselleen ne pahaa tekevät,
haavoille repivät itsensä.

Eivät ihmiset käsitä lainkaan,
mikä henki heitä ohjaa.

Takana on Saatanan henki,
Siionin vastustajan viha.

Mutta Herra nousee kuin soturi
ja suojelee omaa kaupunkiaan.

Alkaa uusi aika, rauhan aika,
Jumalan valtakunnan aika.

Ketkä pääsevät valtakuntaan,
mitkä kansat asuvat siellä?

Vain valitut lammaskansat,
vain Israelia puolustaneet kansat.

5.1.2017

Pola Järvisen runo

Suomen Vaakuna

1. Kansamme Suoja, Juudan Jalopeura,
Kuningas Kuninkaiden turvamme on.
Puhdistavassa tulessa käyt Herra,
kullassa säihkyt, Voittaja verraton.

Kerto: Taivaasta laskettu lahja on, maallemme annettu voittamaton.
Tässä se on, ota vain vastaan, punaista, hopeaa ja kultaa.

2. Pyhän veren Golgatalla vuodatit,
puna värjäsi raastavan ristinpuun.
Käyrän sapelin allesi murskasit,
tallasit vihollisen valheiden suun.

3. Tihkut Sanan voimaa ja sovitusta,
totuuden miekkasi heiluu ylläni.
Leijonan miekka, kahdesta terästä,
Sinun kätesi vahva on päälläni.

4. Kätesi lipussa on korkeimmalla,
ei ole kaukana, ei liian lyhyt.
Se on oikealla ja vasemmalla,
Sinä taistelet puolesta ja venyt.

5. Sinä yhdeksän ruusuketta annat,
vain armosta saan lahjasi omistaa.
Sinä aina nostat ja aina kannat,
kunnian kruunu päätäsi komistaa.

6. Katso näin uusi päivä on tulossa,
viestinviejä käy Kuninkaan edellä.
Saan astella leijonan askelissa,
silattu hopealla ja kullalla.

Pola Järvinen

4.1.2017

Jouko Pihon psalmi 79

Kaikki on tallessa,
kaikki kirjataan,
mitään ei huku,
kaikki muistetaan.

Tekomme, puheemme,
pahat ja hyvät,
kaikki on kirjoissa,
tilinteon kirjoissa.

Kerran kirjat avataan,
on aika totuuden,
salaisuudet paljastetaan,
palkka maksetaan.

Väärintekijä saa
vääryyden palkan,
oikeintekijä saa
oikeuden palkan.

3.1.2017

Jouko Pihon psalmi 78

Ilta on pitkälle joutunut,
yön synkeys on saapunut,
pimeys on varjonnut
koko maailman.

Yötä sanotaan päiväksi,
pimeää valoksi,
pahaa hyväksi,
hyvää pahaksi.

Kaikki on väärinpäin,
nurinpäin, ylösalaisin,
mikään ei ole enää
kuin ennen.

Kauanko tätä vielä kestää,
mikä hetki yöstä on?
Eikö aamunkoitto jo tule,
eikö koita jo uusi huomen?

2.1.2017

Jouko Pihon psalmi 77

Pääni on tyhjä,
ruumiini on väsynyt,
mutta sydämeni on täynnä sanoja.

Eivät ne ole minun sanojani,
ne uupuivat jo kauan sitten.
Herran sanoja ne ovat.

Sanat tulevat kaukaa,
mutta ovat lähellä,
sisälläni ne pulppuavat.

Minä olen vain kirjuri,
äkkiä laitan ne muistiin,
Herran sanat tallennan.

En tiedä mitään enkä ymmärrä,
mutta ei minun tarvitsekaan.
Herra on minun lähteeni.

1.1.2017

Jouko Pihon psalmi 76

Herra, kun sinä suljet,
ei kukaan voi avata.

Ja kun sinä avaat,
ei kukaan voi sulkea.

Herra, sulje synti,
patoa pahuus.

Herra, avaa ovet,
päästä pälkähästä.

Herra, anna minun tyytyä
sinun päätökseesi.

Sillä sinun on kaikki valta
taivaassa ja maan päällä.

31.12.2016

Jouko Pihon psalmi 75

Herra, olemme vuodenvaihteessa,
katsomme taakse
ja katsomme eteen.

Kiitos menneestä vuodesta,
kiitos hyvästä ja pahasta,
kiitos kaikesta!

Herra, siunaa tuleva vuosi,
varjele ja johdata
meitä ja maatamme.

Ole kanssamme hädän aikana,
vahvista meitä ahdingossa,
sinuun me turvaamme aina.

Suojele myös Israelia,
auta Jaakobia vaivassa,
puolusta kansaasi sodassa.

30.12.2016

Jouko Pihon psalmi 74

Herra, sinä olet minun terveyteni,
minun elämäni alkulähde
minun ylläpitäjäni.

Herra, opeta minua elämään oikein,
etten turmele sinun luomistekoasi,
en riko antamaasi astiaa.

Herra, kiitos lääkäreistä,
kiitos sairaaloista,
kiitos hyvästä hoidosta!

Herra, sinä olet minun parantajani,
sinä teet terveeksi ja uudistat
monin eri tavoin.

Herra, kiitos toipumisen ajasta,
kiitos voimien karttumisesta,
kiitos tervehtymisestä!

29.12.2016

Jouko Pihon psalmi 73

Herra, etsin yhteyttä sinuun,
kaipaan kosketustasi,
kontaktia Korkeimpaan.

Ilman sinua en ole mitään,
ilman valoa ja lämpöä,
ilman tietä ja johdatusta.

Olenhan lapsesi,
kuule Isä minua,
tule minua vastaan.

Herra, sinua minä ikävöin,
sinun luoksesi sieluni halaa,
sinua rukoilen päivin öin.

28.12.2016

Jouko Pihon psalmi 72

Herra, sinulla on iso talo,
jossa on monia astioita.

On pieniä, suuria, halpoja,
kalliita, kaikenlaisia astioita.

On yksinkertaisia ja on
monimutkaisia astioita.

Kaikki ovat tarpeen,
jokaisella on paikkansa,
tehtävänsä ja tarkoituksensa.

Herra, kiitos että saan olla astiasi,
pieni kippo tosin vain,
mutta ei se mitään,
kunhan saan olla Herran kippo.

27.12.2016

Jouko Pihon psalmi 71

Herra, minä kiitän sinua kaikesta,
kiitän antamistasi lahjoista.

Kiitos elämästä, kiitos rakkaista,
kiitos asunnosta, kiitos ruoasta.

Kiitos työstä, kiitos eläkkeestä,
kiitos terveydestä, kiitos ystävistä.

Kiitos kodista, kiitos puolisosta,
kiitos Suomesta, kiitos isänmaasta.

Kiitos ennen kaikkea Jeesuksesta,
jonka annoit syntyä ihmiseksi,
meille Pelastajaksi ja Vapahtajaksi.

26.12.2016

Jouko Pihon psalmi 70

Valo tuli maailmaan,
mutta ihmiset eivät nähneet sitä.

Ilo tuli maailmaan,
mutta ihmiset eivät huomanneet sitä.

Rauha tuli maailmaan,
mutta ihmiset jatkoivat sotimistaan.

Pelastus tuli maailmaan,
mutta ihmiset eivät ottaneet sitä vastaan.

Totuus tuli maailmaan,
mutta ihmiset rakastivat enemmän valhetta.

Elämä tuli maailmaan,
mutta ihmiset pysyivät kuoleman vallassa.

Voi ihmiskuntaa, voi tätä turmeltunutta sukukuntaa!
Pimeyttä sinä haluat ja pimeyden sinä saat.

25.12.2016

Jouko Pihon psalmi 69

Ihmeitten ihme tapahtui,
Jumalan Poika syntyi
ihmiseksi halpaan talliin.

Eläimet katsoivat kummissaan,
paimenet polvistuivat ääneti,
tietäjät toivat lahjojaan.

Tähti loisti tallin yllä,
enkelit lauloivat
Jumalan kunniaa.

Pelastaja on tullut,
Messias on saapunut,
Kuningas on luonamme.

Herodeksen viha nousi,
uusi kuningasko täällä,
pois heti päiviltä.

Vapahtajan elämä
alkoi pakolaisena
Egyptin maassa.

24.12.2016

Jouko Pihon psalmi 68

Raskasta on tämä kulku,
vaikeaa ja vaivalloista,
mutta kyllä minä jaksan,
on vain jaksettava.

Ei ole helppoa matkustaa,
kun on pitkä matka,
ja olen vielä raskaana,
aivan viimeisilläni olen.

Onneksi on tuo hyvä aasi,
tuo uskollinen juhtamme,
mutta voi miesparkaa,
kun joutuu kävelemään.

Perillä tuli ongelmia,
ei olekaan tilaa missään,
kaikki paikat on täysi,
mitäs nyt tehdään?

Menkää talliin katsomaan,
ehkä sieltä löytyy nurkka,
mihin päänsä kallistaa,
missä lapsen synnyttää.

Kyllä minä tämän kestän,
on vain kestettävä,
Jumala minua auttakoon,
Hänen Poikaansahan minä kannan.

23.12.2016

Jouko Pihon psalmi 67

Enkelit odottavat taivaassa,
milloin pelastetut tulevat,
milloin lunastetut saapuvat kotiin.

Pian he tulevat,
kohta he ovat perillä,
maallinen maja jää kauas taakse.

He ovat kaikista kansoista,
heimoista ja kielistä,
jokaisesta maailman maasta.

Miten paljon heitä onkaan,
suuri kansanjoukko,
niin suuri, ettei laskea voi!

Kaikki on jo valmiina,
juhlapöytä katettuna,
vain vieraat vielä puuttuvat.

Olkaa hyvä, Jumalan lapset,
tulkaa Herranne iloon,
riemuitkaa autuutenne onnessa.

22.12.2016

Jouko Pihon psalmi 66

Maan mahtavat nousevat,
mutta myös kaatuvat,
kun on Herran aika.

Jumalalta saavat hallitsijat valtansa,
ilman Korkeimman säätämystä
ei kukaan hallitse.

Voi niitä, jotka eivät tätä tunnusta,
voi korskeiden kopeutta,
kun luottavat vain omaan voimaansa.

Herra, siunaa Suomen johtoa,
anna viisautta päättäjille,
ymmärrystä ylimmille.

Anna meille rehellinen hallitus,
oikeamielinen presidentti
ja lahjomaton eduskunta.

21.12.2016

Jouko Pihon psalmi 65

Maailma on turvaton,
ihmiset pelkäävät.

Kaaosta kaikkialla,
kapinaa ja kahakoita.

Punainen hevonen laukkaa,
ihmiset tappavat toisiaan.

Rauhaa ei ole eikä tule,
vain valerauha vähän aikaa.

Taistelun ääniä kuuluu,
sodan melskeet kaikuvat.

Kansa nousee kansaa vastaan,
kaikki ovat kaikkien kimpussa.

Maailma natisee liitoksissaan,
synnytystuskat ovat alkaneet.

Mutta pian tulee hän,
joka lupasi tulla.

Messias saapuu, rauhan Ruhtinas,
ja laittaa kaiken kohdalleen.

20.12.2016

Jouko Pihon psalmi 64

Herran enkeli varjelee minua
kaikilla teilläni.

Herran enkeli suojelee minua
joka suunnasta.

Herran enkeli johdattaa minua
oikealle polulle.

Herran enkeli palvelee minua
kaikissa asioissa.

Herran enkeli iloitsee minun
pelastuksestani.

Herran enkeli sotii minun
puolestani.

Kiitos, Herra, enkelistä,
sanansaattajasta
ja palvelevasta hengestä,
jonka olet lähettänyt auttamaan minua!

19.12.2016

Jouko Pihon psalmi 63

Kuinka lyhyt onkaan ihmisen elämä,
vain ohikiitävän hetken se kestää.

Tänään kukoistamme kuin kukka,
mutta jo huomenna meidät maahan mullataan.

Kuin tuulenhenkäys me olemme,
kuin savua, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu.

Ehtyvä on elämämme,
kuin varjoissa me vaellamme.

Päiviemme määrä täyttyy pian,
nopeasti päättyvät elämämme vuodet.

Kuinka katoavainen onkaan ihminen,
vain silmänräpäyksen hän elää.

Herra, ota meidät luoksesi taivaan kotiin,
anna meille elämä, joka kestää ikuisesti.

18.12.2016

Jouko Pihon psalmi 62

Herra, sinä teet ihmeitä ilman määrää,
sinulle on kaikki mahdollista,
ei mikään ole sinulle mahdotonta.

Herra, tee ihmeitä myös meidän kauttamme,
paranna sairaita, luo uusia jäseniä poistettujen tilalle,
herätä kuolleitakin silloin kun se on tarpeen.

Herra, varjele vainoojilta, tee näkymättömäksi,
anna meille kyky lentää ilman lentokoneita,
anna meidän puhua vieraita kieliä, joita emme osaa.

Herra, anna meidän tietää vastustajien ajatukset,
ilmoita meille tulevat asiat jo ennen kuin ne tapahtuvat,
johdata meitä oikeisiin ratkaisuihin.

Herra, suojele vihollisen myrkyltä ettei se vaikuta,
varjele pahan luodeilta, etteivät ne osu,
ole meidän kilpemme ja haarniskamme, vahva turva aina.

17.12.2016

Jouko Pihon psalmi 61

Minä kaipaan Herraa,
katson kaihoisasti taivaalle,
joko Hän tulee.

Minä odotan Jeesusta,
kiinnitän katseeni taivaalle,
joko Hänen merkkinsä näkyy.

Minä ikävöin Isää,
tähystän haikeana taivaalle,
joko Hänen Poikansa saapuu.

Milloin täyttyy uskovien toivo,
milloin toteutuu Messiaan tulo,
milloin palaa Kuningasten Kuningas?

Silloin kun kukaan ei odota,
kuin varas yöllä hän äkkiä tulee,
vain valmiit temmataan häntä vastaan.

16.12.2016

Jouko Pihon psalmi 60

Herra, siunaa Suomea
ja varjele maatamme.

Herra, turvaa Suomea
ja suojaa kotejamme.

Herra, puolusta Suomea
ja rauhoita rajamme.

Herra, muista Suomea
ja säilytä isänmaamme.

Herra, säästä Suomea
ja pelasta kotimaamme.

15.12.2016

Jouko Pihon psalmi 59

Herran päivä tulee.

Herran päivä, tuomion päivä,
Messiaan saapumisen päivä
tulee ja kohtaa koko maanpiirin.

Herran päivä tulee ankarana,
täynnä vihaa, tulta ja rangaistusta
kaikkea jumalattomuutta vastaan.

Herran päivänä aurinko pimenee,
kuin mustaksi säkkivaatteeksi se menee.

Herran päivänä kuu muuttuu verenpunaiseksi
eikä anna enää valoaan.

Herran päivänä maa vapisee,
taivaiden voimat järkkyvät
ja vuoret siirtyvät paikoiltaan.

Herran päivänä tähdet putoavat maahan
kuin viikunat myrskyssä puusta.

Jumalan vihan suuri päivä tulee,
koston ja tilinteon päivä joutuu
kaikkea syntiä, röyhkeyttä, ylpeyttä,
väkivaltaa ja ylimielisyyttä vastaan.

Messias saapuu, Ihmisen Poika,
Jumalan Poika, Kuningasten Kuningas
tulee suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan.

Oletko valmis?
Jeesus tulee pian.
Herran päivä lähestyy.

14.12.2016

Jouko Pihon psalmi 58

Herra, pysäytä pahuus.

Ehkäise epäusko,
estä eksytys,
hillitse hulluus,
katkaise kataluus,
lopeta loitsut,
pidätä pirullisuus,
seisauta sekasorto,
tyrehdytä tympeys.

Herra, kiitos, että kaikki pahuus päättyy pian,
laittomuus lakkaa, kun sinä otat hallintavallan.

13.12.2016

Jouko Pihon psalmi 57

Saatana saartaa sieluani,
mutta minä en säiky,
koska Suojelija on kanssani.

Pimeys piirittää pirttiäni,
mutta minä en pelkää,
koska Pelastaja on kanssani.

Riivaajat rusikoivat ruumistani,
mutta minä en ruikuta,
koska Rakkaus on kanssani.

Harmit herkentävät hermojani
mutta minä en huolestu,
koska Herra on kanssani.

Viholliset vihaavat viestejäni,
mutta minä en väisty,
koska Varjelija on kanssani.

Vastustajat vaativat vastauksiani,
mutta minä en vauhkoonnu,
koska Vanhurskas on kanssani.

12.12.2016

Jouko Pihon psalmi 56

Kun ihmiset ivaavat minua,
tee minusta kova kuin kivi,
niin en tunne heidän pilkkaansa.

Kun muut moittivat minua,
tee minusta luja kuin kallio,
niin en välitä heidän väitteistään.

Kun naapurit nauravat minulle,
tee minusta tiukka kuin timantti,
niin en piittaa heidän piloistaan.

Turhia ovat ihmisten turinat,
tyhjänpäiväisiä heidän puheensa.

11.12.2016

Jouko Pihon psalmi 55

Herra, sinä olet kuningas,
kruunu kuuluttaa sinun kunniaasi.

Kuningasten kuningas on Poikasi,
pian hän saapuu loistossaan.

Sinä annat kruunun myös meille,
elämän kruunun uskoville.

Tee minusta kruunu käteesi,
anna minun olla sinun kruunusi.

10.12.2016

Jouko Pihon psalmi 54

Suomen tuomiot tulevat,
alkavat ahdistuksen ajat. 

Kuritus kohtaa kansaa
sen pahojen tekojen tähden.

Silloin suomalaiset rukoilevat:
”Herra, auta meitä!”

Jumala vastaa
ja kääntää Suomen kohtalon.

Surun sijaan tulee ilo,
murheen sijaan riemu.

Kansat katsovat kummissaan
ja sanovat: ”Mitä Suomessa tapahtuu?
Suuret ovat Suomen Jumalan teot!”

9.12.2016

Jouko Pihon psalmi 53

Jeesus, sinua rusikoitiin ruoskilla,
selkäsi oli kuin veripelto.

Jeesus, sinut ruhjottiin ristillä,
kuin leipä sinut murrettiin.

Jeesus, naulat lävistivät sinut,
keihäs puhkaisi kylkesi.

Jeesus, sinä kuolit
ja menit alas tuonelaan.

Miksi puhdas tuomittiin,
miksi viatonta viillettiin?

Jotta meitä ei tuomittaisi,
jotta me emme joutuisi turmioon.

Tuonela ei voinut Messiasta pitää,
kalman salvat irtosivat, ovet aukesivat.

Jumalan Poika nousi kuolleista,
jätti taakseen varjojen maan.

Jeesus voitti kuoleman,
kuolemallaan hän kuoleman kukisti.

Mekin saamme elää ikuisesti
ristin armon ja ansion tähden.

8.12.2016

Jouko Pihon psalmi 52

Herra, sinun valtakuntasi tulee,
kuinka iloitsenkaan siitä.

Sinun kuningaskuntasi saapuu,
kuinka riemuitsenkaan siitä.

Silloin kansat elävät rauhassa,
he eivät enää sodi keskenään.

Silloin eläimetkään eivät syö toisiaan,
pedotkin syövät ruohoa.

Kaikkialla hallitsee sinun hyvyytesi,
sinun rakkautesi vallitsee sydämissä.

Herra, tulkoon sinun valtakuntasi!

7.12.2016

Jouko Pihon psalmi 51

Herra, sinä katsot sen puoleen,
joka ei ole mitään,
maan tomuun sinä katsahdat.

Herra, sinä näet hänetkin,
joka on erämaassa piilossa,
kaukana vuorten huipuilta.

Herra, sinä tarkkailet meitä,
olisiko jossain nöyrää
ja vaatimatonta mieltä.

Herra, sinä tähystät ihmisiä,
löytyykö jostain iloa,
iloa sinun sydämellesi.

Herra, kun sinä löydät hänet,
sinun mielesi mukaisen ihmisen,
herkän, särkyneen ja kuuliaisen,
sinä nostat hänet ja korotat
asemaan ja kunniaan,
jonka vain sinä voit suoda.

6.12.2016

Jouko Pihon psalmi 50

Jumala katsoo taivaastaan,
onko maan päällä ketään,
joka etsii häntä sydämestään.

Vähän heitä löytyy,
useimmat etsivät kunniaa,
monet vain nautintoa itselleen.

Muotojumalista hyminää on,
mutta ei se Jumalaa tavoita,
ohi menee hurskaalta näyttävä prameus.

Sitten Jumala ilostuu,
tuolla on rukoileva ihminen,
ja tuollakin on toinen polvillaan.

Heitä minä kuulen, heille minä vastaan,
heidän sydämensä on vilpitön minua kohtaan,
he etsivät minua tosissaan.

5.12.2016

Jouko Pihon psalmi 49

Herra, kun olen avuton,
ole minun apuni,
ole minun tukeni.

Herra, kun olen voimaton,
ole minun voimani,
ole minun kallioni.

Herra, kun olen suojaton,
ole minun suojani,
ole minun kilpeni.

Herra, kun olen turvaton,
ole minun turvani,
ole minun pakopaikkani.

Herra, kiitos, että olet tätä kaikkea,
olet minun linnani,
olet minun vuorilinnani.

4.12.2016

Jouko Pihon psalmi 48

On parempi turvautua Herraan kuin ihmisiin.
Ihmiset ovat kuin lakastuva ruoho,
mutta Herra on luja linna.

On parempi luottaa Luojaan kuin luotuihin.
Luodut kuolevat,
mutta Luojassa on elämä.

On parempi nojautua Korkeimpaan kuin itään tai länteen.
Ei tule apua Venäjältä, ei Amerikasta,
mutta ylhäältä saapuu pelastus.

On parempi tukeutua Jumalaan kuin kansoihin.
Kansat kaatuvat ja häviävät,
mutta Jumala pysyy iäti.

3.12.2016

Jouko Pihon psalmi 47

Maasta nousee uhrisavu taivaaseen,
suitsutus kohoaa korkeuksiin.

Enkelit kokoavat savun kultamaljaan
ja laittavat lisää suitsukkeita.

Malja viedään Jumalan eteen,
malja täynnä uskovien rukouksia.

Nouskoot rukoukset ylös taivaaseen,
kohotkoot kiitokset Korkeimman tykö,
yletkööt ylistykset Ylhäisimmän luo.

Kun malja on täynnä rukouksia,
täynnä pyyntöjen uhrisavua,
täynnä kiitosten suitsutusta,
on Jumalan aika toimia,
aika vastata hänen palvelijoilleen.

2.12.2016

Jouko Pihon psalmi 46

Herra, kun olen sairas, minä muistan:
Sinun apusikin oli kipujen tuttava,
sinun Jeshuasi kärsi ristillä.

Hän oli haavoitettu
minun syntieni tähden,
runneltu minun pahojen tekojeni takia.

Hän kantoi minun syntini ruumiissaan,
myös sairauteni hän otti harteilleen,
hän kesti vaivat minun tähteni.

Siksi minä kiitän minun apuani,
minä ylistän minun Jeshuaani,
minä korotan hänen nimeään.

1.12.2016

Jouko Pihon psalmi 45

Vuori virkkoi vuorelle: ”Kohta ei meitä enää ole.”
Samoin sanoi saari saarelle: ”Pian ei meitä enää näy.”

Vuoret ja saaret tietävät, että aika loppuu.
Kun Kuningas saapuu, maailma järkkyy.

Silloin vain Siionin vuori seisoo korkeimpana Jerusalemissa.

Tähän mainitsi meri: ”Minulle on mitattu enemmän aikaa.
Saan myllertää tuhat vuotta Messiaan valtakunnassa.”

”Mutta sitten on minunkin aikani ohi.
Uudessa maassa ei ole enää merta.”

”Mutta ei se mitään. Kaikella on aikansa.
On onnellista palvella Luojaa sen ajan minkä hän antaa.”

30.11.2016

Jouko Pihon psalmi 44

Herra tarkkailee ihmisiä nähdäkseen,
onko ketään, joka etsii häntä.

Katso silloin minunkin puoleeni,
kurota korvasi kuulemaan huutoni.

Enhän ole mitään, en yhtään mitään,
jotta sinä minua muistaisit.

Mutta sinä muistat kuitenkin,
et unohda pienintäkään.

Armon aurinkosi paistaa kaikille,
Isän hymysi lämmittää minuakin.

29.11.2016

Jouko Pihon psalmi 43

Jumalaton puhuu Jumalaa vastaan,
väittää, ettei häntä edes ole.

Väärintekijä vääristelee totuuden teitä,
kääntää kieroksi kaiken oikean.

Pahantekijä pakenee rikospaikalta,
luulee, ettei häntä saada kiinni.

Rikollinen rikkoo kaiken mäsäksi,
kuvittelee, että hän on suurikin sankari.

Himokas hamuaa kaiken itselleen,
uskoo, että se tekisi onnelliseksi.

Ylpeydessään syntinen ylvästelee:
”Ei minua kukaan näe, ei minua kukaan rankaise.”

Mutta on Jumala, joka näkee.
On Jumala, joka tuomitsee.

Nouse, Herra, ja rankaise katalia ihmisiä,
tee kerralla vääryydestä loppu.

28.11.2016

Jouko Pihon psalmi 42

Herra, sinä pelastit Israelin Egyptin orjuudesta,
heitit faraon kahleet kauas aavikolle.

Herra, sinä hait kansasi pois hajaannuksesta,
toit sen takaisin omaan maahansa.

Herra, muista nytkin kansaasi,
kun viholliset sitä saartavat.

Herra, sinä pelastit Suomen Venäjän sorrosta,
annoit meille oman maan.

Herra, sinä autoit viime sodissa,
saimme säilyttää vapauden.

Herra, muista uudestaan Suomea,
itsenäisyyttämme uhataan taas.

Israel ja Suomi, Herran rakastetut ja rankaisemat,
valitut Jumalan soihduiksi,
kulkevat käsi kädessä kohti ajan loppua.

27.11.2016

Jouko Pihon psalmi 41

Jumalaton sanoo: ”Ei Jumalaa ole.”
Miten mieletön on hänen mietteensä.

Epäilijä sanoo: ”Tokko Jumalaa on.”
Miten turha on hänen tuumansa.

Nautiskelija sanoo: ”En välitä Jumalasta, välitän vain humalasta.”
Miten katoava on hänen kantansa, krapulaan se katoaa.

Rahanhimoinen sanoo: ”Mitä Jumalasta, kunhan on mammonaa.”
Miten päätön on hänen päätelmänsä.

Haureellinen sanoo: ”Seksi on minun jumalani.”
Miten aivoton on hänen ajatuksensa.

Uskova sanoo: ”Jumala on ja hän on minun Jumalani.”
Miten viisas ja järkevä on hänen näkemyksensä.

26.11.2016

Jouko Pihon psalmi 40

Herra, tuska on minun tuttavani,
suru saartaa minua kaiken päivää.

Ahdistus puristaa aamusta iltaan,
painajaiset piinaavat yöllä.

Huolet hätyyttävät alati,
murheet masentavat maahan.

Piina painostaa lakkaamatta,
vaiva vainoaa herkeämättä.

Kärsimykset kiristävät hermoa,
vaikeudet vaivaavat sielua.

Herra, auta ja pelasta minut hädästä,
vapauta minut vihollisen ansoista,
päästä minut panettelijan pauloista.

Minä kiitän Herraa, että näin hän totisesti tekee!

25.11.2016

Jouko Pihon psalmi 39

Herra, nouse ja paljasta vääryys,
anna pahuuden tulla julki
ja salaisten syntien ilmi.

Kuinka kauan vielä,
kuinka kauan viipyy oikeus,
kuinka kauan hurskaus on piilossa?

Herra, nouse ja kukista se Paha,
se kurja Pettäjä,
joka on eksyttänyt koko maailman.

Älä viivy enää pitkään,
me olemme uupuneet
apuasi odottamaan.

Mutta pian tulee Herra,
Kuningas saapuu
ja laittaa kaiken kohdalleen.

24.11.2016

Jouko Pihon psalmi 38

Herran Sana on kuin makealta maistuva mesi.
Herran Sana on kuin virkistävä vesi.
Herran Sana on kuin säilyttävä suola.
Herran Sana on kuin valaiseva lamppu.
Herran Sana kuin pistävä miekka.
Herran Sana on kuin puhdistava tuli.
Herran Sana on kuin voiteleva öljy.    
Herran Sana on kuin parantava balsami.

Herra, sinun Sanasi on tie, totuus ja elämä.

23.11.2016

Jouko Pihon psalmi 37

Maailma on täynnä petoksia.
Herra, varjele minut pettäjiltä.

Maailma on täynnä eksytyksiä.
Herra, suojele minua eksyttäjiltä.

Maailma on täynnä väärennöksiä.
Herra, pelasta minut väärentäjiltä.

Maailma on täynnä huijauksia.
Herra, turvaa minua huijareilta.

Maailma on täynnä harhoja.
Herra, säästä minut harhauttajilta.

Maailma on täynnä viettelyksiä.
Herra, vapauta minut viettelijöistä.

Maailma on täynnä kiusauksia.
Herra, päästä minut kiusaajista.

Minä kiitän sinua, Herrani, että näin sinä totisesti teet.
Sinä suojelet ja varjelet minua kaikesta pahasta ja vääryydestä.

22.11.2016

Jouko Pihon psalmi 36

Herra, koska sinä vihaat, niin minäkin vihaan.
Minä vihaan sitä mitä sinäkin vihaat.

Sinä vihaat syntiä.
Minäkin vihaan syntiä.

Sinä vihaat pahuutta.
Minäkin vihaan pahuutta.

Sinä vihaat vääryyttä.
Minäkin vihaan vääryyttä.

Sinä vihaat valhetta.
Minäkin vihaan valhetta.

Sinä vihaat epäjumalia.
Minäkin vihaan epäjumalia.

Sinä vihaat vääriä uskontoja.
Minäkin vihaan vääriä uskontoja.

Sinä vihaat harhaoppeja.
Minäkin vihaan harhaoppeja.

Sinä vihaat ylpeyttä.
Minäkin vihaan ylpeyttä.

Sinä vihaat kateutta.
Minäkin vihaan kateutta.

Sinä vihaat petollisuutta.
Minäkin vihaan petollisuutta.

Sinä vihaat väkivaltaa.
Minäkin vihaan väkivaltaa.

Sinä vihaat haureutta.
Minäkin vihaan haureutta.

Sinä vihaat homoutta.
Minäkin vihaan homoutta.

Sinä vihaat noituutta.
Minäkin vihaan noituutta.

Sinä vihaat juoppoutta.
Minäkin vihaan juoppoutta.

Sinä vihaat hylkäämistä.
Minäkin vihaan hylkäämistä.

Sinä vihaat vihaa.
Minäkin vihaan vihaa.

Sinä vihaat väärää vihaa, mutta oikeaa vihaa sinä rakastat.
Minäkin vihaan väärää vihaa, mutta oikeaa vihaa minä rakastan.

On vihaa ja on vihaa. On vihapuhetta ja on vihapuhetta.
Viha voi olla väärää tai viha voi olla oikeaa.

Herra, opeta minua vihaamaan oikein, vihaamaan sitä, mitä sinäkin vihaat.

21.11.2016

Jouko Pihon psalmi 35

Herra, nouskoon sinun vanhurskautesi,
oikeutesi kohotkoon kuin nuori verso.

Puhdistukoon Suomi pahuudesta,
kirkastukoon maamme kataluudesta.

Media oikaiskoon valheensa,
hallitus laatikoon oikeita lakeja.

Kirkko korjatkoon harhansa,
oikeusistuimet oikokoot virheensä.

Suuryritykset maksakoot veronsa,
pakanat parantakoot tapansa.

Ateistit hyljätkööt hulluutensa,
uskovat luopukoot laimeudestansa.

Sillä Herran oikeus nousee ja
totuuden aika koittaa.

20.11.2016

Jouko Pihon psalmi 34

Kaikki suuruus on Herrasta.
Kunnia Korkeimmalle.

Kaikki viisaus on Herrasta.
Ylistys Ylhäisimmälle.

Kaikki rakkaus on Herrasta.
Arvo armollisimmalle.

Kaikki totuus on Herrasta.
Tunnustus totuudellisimmalle.

Kaikki voima on Herrasta.
Virsi väkevimmälle.

Kaikki valta on Herrasta.
Kiitos Kaikkivaltiaalle.

19.11.2016

Jouko Pihon psalmi 33

Herra, sinä olit kanssani ennen syntymääni.
Kohdussa sinä muovailit minua.

Herra, sinä olit kanssani lapsena.
Pienenä sinä kasvatit minua.

Herra, sinä olit kanssani nuorena.
Varhain sinä opetit minua.

Herra, sinä olit kanssani aikuisena.
Kaikessa sinä johdatit minua.

Herra, sinä olit kanssani keski-iässä.
Jatkuvasti sinä koulutit minua.

Herra, sinä olet kanssani vanhuudessa.
Sinä tuet ja opastat minua.

Herra, sinä olet kanssani kuolemassa.
Sinun luonasi minä olen aina.

18.11.2016

Jouko Pihon psalmi 32

Herra pelastaa minut pahasta.
Herra varjelee minua vaaralta.
Herra turvaa minun tieni.
Herra suojelee minun sukulaiseni.
Herra puolustaa minun puheitani.
Herra vartioi minun kotiani.

En pelkää pahaa.
En pelkää vaaraa.
En pelkää juoruja.
En pelkää sotaa.
En pelkää sairauksia.
En pelkää kuolemaa.

Minä olen Herran huomassa.
Minä olen Korkeimman kourassa.
Minä olen Kaikkivaltiaan kainalossa.
Minä olen Suurimman suojassa.

17.11.2016

Jouko Pihon psalmi 31

Jumalan tuomiot tulevat,
ankarat ahdistukset saapuvat.

Jumalattomat saavat ansionsa mukaan,
kova on pilkkaajien rangaistus.

Mutta tuomio on oikea,
oikeudenmukainen on päätös.

Määräaika on Herran kädessä,
tuikea tuomio tulee aikanaan.

Kansat järkkyvät ja ihmiset vapisevat,
kun mahtailijat alennetaan,
mutta vanhurskaat korotetaan.

16.11.2016

Jouko Pihon psalmi 30

Suomen kansa, herää ja pysähdy!
Itke ja valita vääryyksiäsi!
Tee parannus ja luovu pahoista teoistasi!
Anna ja pyydä anteeksi!
Mene polvillesi ja huuda apua!
Rukoile ja ano armahdusta!

Silloin Herra kuulee taivaasta.
Herra muistaa lupauksensa Suomelle.
Herra auttaa ja pelastaa.
Herra nostaa ja vapauttaa.
Herra antaa jälleen leivän nälkäiselle.
Herra karkottaa vihollisen kauas pois.

15.11.2016

Jouko Pihon psalmi 29

Herra, meidän Jumalalle, on kuningas, kuninkaiden kuningas.
Kiittäkää kansat, ylistäkää ihmiset Korkeinta.

Herra, meidän Jumalamme on tuomari, tuomareiden tuomari.
Seuratkaa kansat, totelkaa ihmiset Korkeinta.
 
Herra, meidän Jumalalle, on keisari, keisareiden keisari.
Vaviskaa kansat, pelätkää ihmiset Korkeinta.
 
Herra, meidän Jumalalle, on presidentti, presidenttien presidentti.
Kunnioittakaa kansat, kumartakaa ihmiset Korkeinta.
 
Herra, meidän Jumalamme, on kaikkien kansojen yläpuolella.
Herra, meidän Jumalamme, on kaikkien ihmisten yläpuolella.
Herra, meidän Jumalamme, on kaikkien johtajien yläpuolella.
 
14.11.2016
 
Jouko Pihon psalmi 28

Herra, siunaa ja varjele Suomen johtajia.
Herra, siunaa ja varjele Israelin johtajia.
Herra, siunaa ja varjele Amerikan johtajia.
Herra, siunaa ja varjele Venäjän johtajia.

Herra, siunaa ja varjele kaikkien maiden johtajia.
Kaikki johtajat ovat saaneet valtuutensa sinulta, niin hyvät kuin pahatkin.

Herra, siunaa erityisesti Amerikan uutta presidenttiä.
Anna hänen olla terävä ase sinun käytössäsi.
Tee tyhjäksi salamurhaajien suunnitelmat.

Anna myös Suomelle sinun mielesi mukainen johtaja.

13.11.2016

Jouko Pihon psalmi 27

Hiljaa virtaa Jordan, hiljaa elämän vuo.
Ei pauhua, ei koskia, ei ääniä se tuo.

Jumala on hiljaa, ei puhu lain.
Tai jos puhuu, kuiskaten vain.

Olen minäkin hiljaa ja vuotan.
Armon pisaroita sielulleni juotan.

Hiljaa valuu elämän virta.
Niinhän on sen pirta.

12.11.2016

Jouko Pihon psalmi 26

Minä olen musta ja likainen.
Herra, tee minusta valkea ja puhdas.

Minä olen heikko ja voimaton.
Herra, tee minusta vahva ja voimakas.

Minä olen tyhmä ja tietämätön.
Herra, tee minusta viisas ja tietävä.

Minä olen sairas ja raihnainen.
Herra, tee minusta terve ja virkeä.

Minä olen kuihtuva ja kuolevainen.
Herra, tee minusta kukoistava ja kuolematon.

11.11.2016

Jouko Pihon psalmi 25

Herra, sinun vihollisesi huutavat ja mylvivät röyhkeinä sinua vastaan.
Kansat kuohuvat ja nousevat pilkaten Korkeinta vastaan.

Kuinka kauan sinä sallit tämän jatkua?
Kuinka kauan saa jumalaton ylvästellä?

Nouse, Herra, kuin sotasankari ja murskaa pöyhkeilijät.
Anna tuomiosi kohdata sinun lakisi rikkojia.

Tiedän että näin tapahtuu, kun on sen aika.
Oikeus tapahtuu, kun Herran päivän tulee.

Silloin vanhurskaat riemuitsevat ja taivaan enkelit laulavat.

10.11.2016

Jouko Pihon psalmi 24

Kiitos Herra, että olit kanssani hedelmöitymisessä.

Kiitos Herra, että olit kanssani kohdussa.

Kiitos Herra, että olit kanssani lapsena.

Kiitos Herra, että olit kanssani nuorena.

Kiitos Herra, että olit kanssani aikuisena.

Kiitos Herra, että olit kanssani keski-ikäisenä.

Kiitos Herra, että olet kanssani vanhana.

Kiitos Herra, että olet kanssani kuolleena, sieluni kanssa, kun se saapuu luoksesi.

Kiitos Herra, että myös maatunut ruumiini yhdistyy sieluuni ylösnousemuksen päivänä.

Kiitos Herra, että olet kanssani aina, nyt ja iankaikkisesti.

9.11.2016

Jouko Pihon psalmi 23

Herra, sinä olet minun apuni ja turvani.

Kun viholliset saartavat minut, sinä olet suojani.
Kun viholliset ahdistavat minua, sinä olet varjelijani.

Minä voin rientää turvakalliolle, Herran pakopaikkaan.
Sieltä ei minua löydetä.

Herra, sinä olet myös Suomen suoja.
Kun vihollinen uhkaa Suomea, sinun enkelisi ovat rajoilla.

Vaikka sota syttyisi, sinuun me turvaamme, emme ihmisiin.
Sinä pelastat meidät vaarasta ja viet meidät vapauteen.

Herra, sinä olet meidän apumme ja turvamme – nyt ja ikuisesti.

8.11.2016

Jouko Pihon psalmi 22

Herra, minua on lyöty. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on haukuttu. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on petetty. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on syrjitty. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on paneteltu. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on vastustettu. Auta minua oikeuteeni.
Herra, minua on ymmärretty väärin. Auta minua oikeuteeni.

Herra, sinuun minä luotan, sinun oikeutesi voittaa.  

7.11.2016

Jouko Pihon psalmi 21

Herra, sinun maatasi vaaditaan toisen jumalan palvelijoille. Kuujumalaa kumartavat sanovat, että maa on heidän.

Herra, nouse ja puolusta omaa maatasi, jonka sinä annoit kenelle tahdoit. Lupasit maan ikuiseksi perinnöksi Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille.

Herra, sinun kaupunkiasi vaaditaan jaettavaksi. Mekkaan päin kääntyvät väittävät, että pyhät paikat ovat vain heidän.

Herra, nouse ja puolusta omaa kaupunkiasi, jossa sinun pyhyytesi asuu. Ei siellä asu Allah eikä mikään muukaan epäjumala.

Herra, sinun vuorellasi on sinun vihollisesi moskeijoita. Muslimit kerskuvat, ettei pyhä paikka kuulu muille.

Herra, nouse ja puolusta temppelivuortasi. Iske Saatanan palvontapaikat maahan ja rakenna oma temppelisi tilalle.

6.11.2016

Jouko Pihon psalmi 20

Herra, anna minun olla suu, jolla sinä puhut.
Herra, anna minun olla korva, jolla sinä kuuntelet.
Herra, anna minun olla silmä, jolla sinä näet.
Herra, anna minun olla käsi, jolla sinä autat.
Herra, anna minun olla jalka, jolla sinä etenet.
Herra, anna minun olla kynä, jolla sinä kirjoitat.
Herra, anna minun olla soitin, jolla sinä soitat.

Herra, minä olen kokonaan sinun, ehyellä sydämellä sinun.

Olen sinun välikappaleesi. Tee mitä ikinä tahdot minun kauttani.

5.11.2016

Jouko Pihon psalmi 19

Illan hämärä laskeutuu ihmiskunnan ylle.
Taivas tummuu - kohta on sysipimeää.

Ihmiset hapuilevat pimeässä kuin sokeat.
Missä on valoa, kuka meitä johtaa?

Silloin välähtää valo. Synkkä yö kirkastuu.
Sana leviää: Messias on saapunut!

Ihmiset iloitsevat ja kansat karkeloivat:
kadut ovat täynnä tanssijoita.

Nyt alkaa uljas uusi aika, ihmisten korkein kukoistus!

Voi ihmisiä, voi kansoja: harhautettuja he ovat.
Valo on valhevaloa ja Messias on väärä Messias.

Turhaan he seuraavat ihmistä, turhaan palvovat pettäjää.

Voi ihmisiä, aina he ovat eksymässä.

4.11.2016

Jouko Pihon psalmi 18

Herra, minä suren, koska sinun lakejasi ei noudateta.
Herra, minä itken, koska sinun käskyjäsi ei kunnioiteta.
Herra, minä murehdin, koska sinun opetuksiasi ei kuunnella.
Herra, minä vihastun, koska sinun sanojasi ei uskota.
Herra, minä kiivastun, koska sinun säädöksiäsi ei seurata.

Herra, mitä tehdään? Sinun asetuksiasi on rikottu.

Herra, olisiko aika toimia? Sinun kunniasi on häväisty.

Ja Herra sanoi: ”Vielä säädetään vanhurskaita lakeja Suomessa.”

3.11.2016

Jouko Pihon psalmi 17

Luomakunta huokaa ja odottaa: milloin tulee Jumalan valtakunta?

Ihmiset ikävöivät rauhaa: milloin tulee Jumalan valtakunta?
Eläimet etsivät vapautta: milloin tulee Jumalan valtakunta?
Kasvit kaipaavat puhtautta: milloin tulee Jumalan valtakunta?
Vedet janoavat kirkkautta: milloin tulee Jumalan valtakunta?
Ilmat toivovat selkeyttä: milloin tulee Jumalan valtakunta?

Tulkoon sinun valtakuntasi!

2.11.2016

Jouko Pihon psalmi 16

Ylistäkää Herraa uruilla ja pianolla.

Ylistäkää Herraa trumpetilla ja saksofonilla.
Ylistäkää Herraa viululla ja sellolla.
Ylistäkää Herraa bassolla ja kitaralla.
Ylistäkää Herraa rummulla ja tamburiinilla.

Ylistäkää Herraa kaikilla soittimilla.

Jos et osaa soittaa, laula Herran kiitosta.
Jos et osaa laulaa, paukuta käsiäsi Herralle.
Jos et voi paukuttaa käsiäsi, ole hiljaa tauon merkiksi Herraa kunnioittaen.

Tauko voi puhua enemmän kuin mitkään äänet koskaan.

1.11.2016

Jouko Pihon psalmi 15

Katso ylös minun sieluni.

Katso ylös, ei alas.

Alhaalla on pahuus, ylhäällä on hyvyys.
Alhaalla on valhe, ylhäällä on totuus.
Alhaalla on viha, ylhäällä on rakkaus.
Alhaalla on tyhmyys, ylhäällä on viisaus.
Alhaalla on ylpeys, ylhäällä on nöyryys.
Alhaalla on likaisuus, ylhäällä on puhtaus.
Alhaalla on sota, ylhäällä on rauha.

Olkoon mieleni siihen, mikä on ylhäällä.

31.10.2016

Jouko Pihon psalmi 14

Jumalan rangaistuksen ratsut laukkaavat jo, tuomiot tulevat ja tilinteon hetki lähestyy.

Nauru loppuu ja pilkka väistyy: kansat ovat hiljaa ja ihmiset vaiti.

Kieltäjä vapisee Korkeimman edessä, jota hän väitti olemattomaksi. Synnintekijä seisoo Pyhän edessä, joka tietää kaikki hänen tekonsa, salatutkin.

Minä ylistän, Herra, sinun tuomioitasi. Ne ovat oikeat ja vanhurskaat.

Ihminen, älä ole hullu ja luule, ettei tuomiota tule. Tuomio tulee varmasti, elämä punnitaan ja tiliä tehdään.

Omiansa Herra ei tuomitse. Jumalan lapset saavat palkinnon. ”Hyvin tehty, tässä on osasi, mene Herran rauhaan!”

30.10.2016

Jouko Pihon psalmi 13

Kiitos Herra tästä päivästä!

Kiitos Herra pilvisestä päivästä!

Kiitos Herra aurinkoisesta päivästä!

Kiitos Herra huonosta päivästä!

Kiitos Herra hyvästä päivästä!

Kiitos Herra vaikeasta päivästä!

Kiitos Herra helposta päivästä!

Kiitos Herra päivästä, kun kaikki epäonnistuu!

Kiitos Herra päivästä, kun kaikki onnistuu!

Kiitos Herra jokaisesta päivästä!

29.10.2016

Jouko Pihon psalmi 12

Onnellinen se, joka ei palvo luotua vaan Luojaa.

Onnellinen se, joka ei pelkää ihmisiä vaan Jumalaa.

Onnellinen se, joka ei rakasta maailmaa vaan Jumalaa.

Onnellinen se, joka ei tee syntiä vaan pyrkii vanhurskauteen.

Onnellinen se, joka ei valehtele vaan puhuu totta.

Onnellinen se, joka ei peitä pahoja tekojaan vaan tunnustaa ne.

Onnellinen se, joka ei ole katkera vaan antaa anteeksi.

Onnellinen se, joka ei kiellä Jumalaa vaan uskoo Korkeimpaan.

Onnellinen se, joka ei kiellä Jumalan Poikaa vaan uskoo Jeesukseen.

28.10.2016

Jouko Pihon psalmi 11

Sinun Sanasi tulivat, Herra, ja minä söin ne.

Sanasi maistuivat makealta suussani, vaikka ne olivat karvaita ja suolaisia. Hapankin muuttuu makeaksi, kun se on sinun Sanasi.

Minä ylistän sinua, Herra, koska sinun Sanasi ovat aina hyviä, minulle parhaita.

Otan Sanasi vastaan, en torju mitään. Kaiken minä uskon ja kaikessa luotan Sanaan, sinun Sanaasi.

Sinun Sanasi johdattakoot minua nyt ja aina. Minä en mene harhaan, kun Sanasi lamppu valaisee tieni.

27.10.2016

Jouko Pihon psalmi 10

Autuas olet sinä, jonka mielessä on pyhät matkat. Siunattu olet sinä, joka haluat nähdä Pyhän maan.

Jerusalem, tuo kultainen, odottaa sinua. Milloin sinä tulet? Daavidin kaupunki vartoo. Joko kuuluu askeleita kaduilla, ääniä kujilla?

Gennesaret lainehtii ja aallot liplattavat: ”Kohta he tulevat, pyhiinvaeltajat!” Kinneret riemuitsee: ”Aabrahamin lapset ovat tulossa kotiin!”

Herra, siunaa ja varjele matkalaista! Avaa hänen silmänsä näkemään pyhiä salaisuuksia sinun maassasi.

26.10.2016

Jouko Pihon psalmi 9

Minä onneton ja yksinäinen mies!

Herra, sinun nuolesi ovat osuneet minuun. Olen täynnä haavoja, kuka niitä edes laskee.

Asun keskellä pimeyttä. En näe mitään.

Tieni on tukossa. Kaikki ovet ovat kiinni, lukot lujasti paikoillaan.

En pääse minnekään, painavat kahleet kolisevat jaloissani.

Sinua minä huudan, mutta sinä et vastaa. Sinua minä rukoilen, mutta sinä et kuule.

Voi miten minua pilkataan! Hulluhan minä olenkin, mutta sinun hullusi.

Mitä minä voin tehdä: en mitään.

Niinpä minä olen hiljaa ja toivon, että sinä kuulet minua joskus etkä minua hylkää. Sinun armoosi minä luotan.

Sinua minä odotan. Kuka muu voisi minua auttaa? Sinä olet minun kaikkeni. Ilman sinua minulla ei ole mitään.

Näin minä uskon: vielä minä saan kiittää sinua sinun hyvyydestäsi.

25.10.2016

Jouko Pihon psalmi 8

Ihmiset odottavat Messiasta. Tule voideltu Kuningas ja hallitse meitä.
Ihmiset huutavat pelastusta. Tule Pelastaja ja pelasta meidät.
Ihmiset kaipaavat apua. Tule Auttaja ja auta meitä.
Ihmiset janoavat rauhaa. Tule Rauhan Ruhtinas ja anna meille rauha.
Ihmiset tahtovat oikeutta. Tule oikeudenmukainen Tuomari ja jaa meille oikeutta.

Ja messiaita tulee. Mutta voi, he ovat valhemessiaita, antikristuksia ja vääriä profeettoja. Ei tule rauhaa eikä tule oikeutta.

Sitten tulee oikea Messias, aito Kristus, Kuninkaiden Kuningas.

Messiaalla on arpiset haavat käsissään ja kyljessään.

Juutalaiset itkevät: ”Sinäkö se olit. Voi meitä, me hylkäsimme sinut. Emme ymmärtäneet, että sinä tulit ensin kärsivänä Messiaana. Anna anteeksi, Veljemme.”

Messias armahtaa. Jumalan valtakunta on tullut maan päälle – rauhan ja oikeuden kuningaskunta.

24.10.2016

Jouko Pihon psalmi 7

Herra, minä kadun syntejäni ja pahoja tekojani.

Voi, kun en olisi tehnyt niitä! Mutta minä tein, ja nyt ne painavat minut maahan. Minä lyyhistyn hulluuteni painosta.

Mutta minä en peitä tekojani enkä puolusta vääryyksiäni. Minä tunnustan syntini ja hylkään ne. En tahdo enää rikkoa sinua ja ihmisiä vastaan.

Jumala ole minulle armollinen. Armahda minua ja anna minun syntini anteeksi.

Kiitos Herra, että sinä kuulet sitä, jolla on särjetty sydän.

23.10.2016

Jouko Pihon psalmi 6

Herran temppelin vuori kärsien kysyy: ”Milloin saan kantaa jälleen Jumalan temppeliä?”

”Liian pitkään on ollut moskeijoita, vieraan jumalan pyhäkköjä. En tahdo niitä.”

Vuorelle vastataan: ”Odota vielä vähän, ei enää kauaa aikaa, niin toiveesi toteutuu ja rukouksesi kuullaan.”

”Pian temppeli nousee, oikean Jumalan temppeli.”

Vuori riemastuu ja halkeaa ilosta. Suuri maanjäristys vavisuttaa pyhää kaupunkia.

Ihmiset huutavat: ”Moskeijat ovat hävinneet. Rakennetaan Herran temppeli Korkeimman kunniaksi!”

22.10.2016

Jouko Pihon psalmi 5

Luomakunta iloitsee, käsiä paukuttaen se Luojastansa riemuitsee.

Linnut livertävät virkeinä Korkeinta kunnioittaen.
Kukat kukoistavat kauniina Kauneutta kehuen.
Puut huojuvat komeina Kuningasta kumartaen.
Purot solisevat hilpeinä Elämää kiittäen.
Meret pauhaavat mahtavina Herraa ylistäen.
Tähdet loistavat kirkkaina Jumalaa palvoen.

Vain yksi puuttuu: ihminen, joka sanoo, ettei Häntä olekaan.

Kiitä sinäkin ihminen Jumalaa ja ylistä Luojaasi! Tule mukaan luomakunnan kuoroon ja yhdistä äänesi luotujen orkesteriin Herran kunniaksi ja Isämme iloksi.

21.10.2016

Jouko Pihon psalmi 4

Puhu minulle Herra, minä kuuntelen.

Opeta minua Herra, minä opin.

Kutsu minut Herra, minä seuraan.

Käske minua Herra, minä tottelen.

Lähetä minut Herra, minä menen.

Sinä olet minun kaikkeni, Sinussa on minun kaikkeni, Sinulta on minun kaikkeni.

20.10.2016

Jouko Pihon psalmi 3

Minä olen heikko, halleluja!
Sinä olet vahva, halleluja!
Sinä teet minutkin vahvaksi, halleluja!

Minä olen huono, halleluja!
Sinä olet hyvä, halleluja!
Sinä teet minutkin hyväksi, halleluja!

Minä olen syntinen, halleluja!
Sinä olet vanhurskas, halleluja!
Sinä teet minutkin vanhurskaaksi, halleluja!

Minä en tiedä mitään, halleluja!
Sinä tiedät kaiken, halleluja!
Sinä annat minullekin tietoa, halleluja!

Minä en osaa rakastaa, halleluja!
Sinä olet rakkaus, halleluja!
Sinä opetat minuakin rakastamaan, halleluja!

19.10.2016

Jouko Pihon psalmi 2

Herra, minä ylistän sinua siitä, että sinä olet. Olet aina ollut ja olet aina oleva.

Minä kiitän sinua siitä, että sinä luot elämää.

Koko luomakunta laulaa sinun kunniaasi, ylistää sinun tekojasi.

Ei ole ketään kuin sinä. Sinä olet ylivertainen Jumala.

Herra, kuinka mielettömiä ovatkaan ihmiset, jotka sinua pilkkaavat sanoen, että sinä olet vain mielikuvitusta.

Eikö heillä ole mielikuvitusta, että he näkisivät Näkymättömän Hänen näkyvissä teoissaan?

Voi heitä, vielä he näkevät Hänet, jota ei muka ole, ja vapisevat hänen tuomioitaan.

18.10.2016

Mieleeni tuli muutama päivä sitten, että alan kirjoittaa omia psalmeja. Tässä on ensimmäinen. En tiedä, tuleeko tälle jatkoa ja jos tulee, kuinka paljon, mutta sehän nähdään sitten.

Jouko Pihon psalmi 1

Sinua minä odotan, oi Jumala, vain sinua enkä ketään muuta.

Vain sinulta tulee apu, vain sinulta tulee toivo, vain sinulta tulee pelastus.

Kun maailma kulkee kohti tuhoaan, minä tiedän, että sinä olet kohta tulossa. Siitä minun sieluni riemuitsee.

Pian loppuvat tuskien tunnit, kohta ovat ahdistuksen ajat ohi.

Herra, sinä saavut ja minä olen valmiina: minä odotan sinua. Tule, Herra, tule, niin saan olla aina sinun luonasi.

13.10.2016

Jouko Piho:

Hyvä poliittinen johtaja

Hyvällä poliittisella johtajalla, oli hän sitten kansanedustaja, ministeri tai presidentti, on seuraavia ominaisuuksia.

Kaikkein tärkein on se, että hän ei tavoittele valtaa vallan itsensä vuoksi ja omanarvontuntonsa tai puolueensa pönkittämiseksi, vaan sen takia, että hän voisi toimia valta-asemassaan koko kansan hyväksi. Vallalla ei ole hänelle mitään itseisarvoa, ainoastaan välinearvo hyvän saavuttamiseksi. Tämän takia on joskus sanottukin, että vallassa ei pitäisi olla niiden, jotka haluavat päästä valtaan, vaan niiden, jotka eivät halua.

Toinen tärkeä asia on se, että hyvän johtajan ei tule hamuta itselleen rahaa ja materiaa. Johtajan tulee olla täysin vapaa rahanahneudesta, mikä merkitsee sitä, että häntä ei voida myöskään lahjoa millään summilla, ei edes huikean korkeilla.

Kolmas tärkeä asia on se, että johtaja on luonteeltaan ja moraaliltaan nuhteeton ja luotettava. Johtaja ei saa sekaantua minkäänlaisiin rötöksiin, juoppouteen eikä seksiskandaaleihin. Hänen tulee olla elämäntavoiltaan esimerkillinen.

Neljäs tärkeä asia on se, että johtajalla tulee olla usko Jumalaan ja kyky vaikuttaa myös muihin, että he laittaisivat luottamuksensa Jumalaan.

Viides tärkeä asia on se, että johtaja on viisas ja suuria kokonaisuuksia oivaltava ihminen, joka nousee pikku asioiden ja joutavien riitelyjen yläpuolelle.

Kuudes tärkeä asia on se, että johtaja ei ole kostonhimoinen, ei kateellinen, ei pikkusielu, vaan suuri sielu, jolla on sydämessään rakkautta ja anteeksiantoa.

Seitsemäs tärkeä asia on se, että johtaja on innostaja, joka pystyy luomaan ihmisiin toivoa. Sitä varten on eduksi, että hän on hyvä puhuja, joka ei puhu paperista vaan syvältä sydämestään.

Kahdeksas tärkeä asia on se, että johtaja pystyy yhdistämään kahtia jakautuneen kansan omalla esimerkillään, kun hän pystyy kohtaamaan vastustajansakin arvokkaasti ja kunnioittavasti ja keskustelemaan heidän kanssaan avoimesti.

Yhdeksäs tärkeä asia on se, että johtaja harkitsee asioita kunnolla, mutta on sen jälkeen valmis tekemään nopeasti päätöksiä ottaen niistä täyden vastuun.

Kymmenes tärkeä asia on se, että kun johtaja näin toimiessaan menestyy, niin suuri suosio ei mene hänellä päähän eikä hän ylpisty. Nöyryys on hänelle merkittävä arvo. Hän muistaa, että hän on vain ihminen, jolla on sitä varten asema, että hän auttaa muita ihmisiä.

18.9.2016

Jouko Piho:

Profeetta 2

Jatkoa 17.9.2016 kirjoitukseen Profeetta.

Profeetta ei ollut uskoa silmiään. Kun valo lisääntyi, hän näki selvästi, missä hän oli ollut.

Profeetta oli luullut olleensa jossakin tiettömässä erämaassa Jumalan selän takana, paikassa, jonne ei ole osoitetta ja josta ei pääse minnekään. Täydellisessä umpikujassa.

Mutta nyt profeetta oli hämmästyksestä suunniltaan, kun hän tajusi, että hänen ympärillään ollut pimeys olikin johtunut siitä, että hän oli ollut kaiken aikaa Jumalan käden alla piilossa. Jumalan iso koura oli peittänyt hänet varjoon – pois ihmisten silmistä, pois maailman melusta – pois kaikesta.

”Minähän olenkin ollut koko ajan hyvin lähellä Jumalaa, vaikka luulin olevani kaukana”, profeetta pohdiskeli vieläkin ällistyksissään asian saamasta äkillisestä käänteestä.

Kun profeetta sitten katsoi ympärilleen, hän lähes säikähti, koska hän huomasi, että hän ei ollutkaan yksin. Siltä oli kyllä tuntunut jo vuosien ajan. Mutta nyt hän näki kaikkialla tuhansittain profeettoja, jotka tähyilivät muita profeettoja ihmeissään, että oli ollut muitakin samanlaisessa pimeydessä ja koetuksessa, mutta he eivät vain olleet tienneet sitä.

Silloin kuului majesteettinen ääni: ”Te minun profeettani, te saatte olla minun suunani tälle viimeiselle sukupolvelle. Minä olen valmistanut teitä kovassa koulussa, jotta teistä tulisi lujia, uskollisia ja periksi antamattomia. Teitä on hiottu myös sitä varten, että te ette ota itsellenne mitään kunniaa, vaan annatte kaiken kunnian minulle. Teidän oma voimanne on otettu pois, että te ette luottaisi itseenne ja ihmisiin, vaan ainoastaan minuun.”

Jumala jatkoi: ”Nyt minä lähetän teidät maailman kansojen ja myös niiden johtajien luo. Teidän tulee kertoa heille se sanoma, jonka minä annan teille. Älkää puhuko omianne. Välittäkää vain minun viestini.”

Profeetat nyökkäilivät Jumalan suuntaan. He olivat ymmärtäneet. He ovat Korkeimman Jumalan palvelijoita. Millään muulla ei ole mitään merkitystä. Ei silläkään, että he tiesivät, että osa heistä tulee vangituksi ja osa tapetuksi, koska se on ollut aina Jumalan profeettojen osa.

17.9.2016

Jouko Piho:

Profeetta

Profeetta katsoi ympärilleen ja oli ihmeissään. Miten on mahdollista, että minä, joka olen näkijä, en näe mitään? Täällähän on aivan pimeää. Missä minä oikein olen?

Ei ollut edes ketään, keneltä olisi voinut kysyä, koska missään ei näkynyt ristin sieluakaan.

Minä olen siis aivan yksin, profeetta havahtui ja oli entistä enemmän kummissaan. Ei voi olla totta. Miten minä olen tänne joutunut?

Silloin se alkoi. Outo tunne, joka painoi ja ahdisti. Oli vaikeaa hengittää. Rintaan pisti ja joka puolella alkoi tuntua kipua. Mitä minulle nyt tapahtuu? Ja miksi? Mitä tämä oikein on?

Profeetta mietti elämäänsä. Olenkohan minä erehtynyt? Jos kaikki onkin ollut kuvittelua? Jos minä en olekaan profeetta.

Ei, kyllä minä olen profeetta, profeetta vakuutti itselleen. Eihän ole muuta mahdollisuutta. Näinhän minä olen kokenut koko ikäni.

”Luulet vain”, ilkkui joku vieressä. ”Et sinä ole profeetta. Sinä olet narsisti ja suuruudenhullu, oikeastaan oikeasti hullu, joka pitäisi toimittaa hoitoon ja heti.” Profeetta ei välittänyt pilkkasanoista. Hän oli jo niin tottunut ivahuutoihin, etteivät ne koskeneet häneen millään tavoin.

Sanoisi nyt Jumala jotakin, mietti profeetta kuumeisesti. Mutta Jumala ei sanonut mitään. Pimeyden autiudessa oli painostava hiljaisuus. Onkohan Jumala hylännyt minut?

Haluaisin kyllä kuolla. Kun pääsisi pois. Eihän minusta ole mitään iloa ja hyötyä kenellekään. Profeetta hätkähti synkkiä ja toivottomia ajatuksiaan.

Ei kai tässä auta muu kuin odottaa ja mennä päivä kerrallaan, profeetta huokaisi alistuneena. Ehkä joskus tapahtuu jotakin, kun on sen aika.

Silloin pimeyttä halkoi yhtäkkiä kirkas valonsäde. Profeetta haukkoi henkeään, kun hän näki, missä hän oli kaiken aikaa ollut.

Jatkuu sunnuntaina 18.9.2016.

9.9.2016

Jouko Piho:

Antikristus tulee

Raamatun ennustama lopunajan diktaattori eli Antikristus astuu pian maailmannäyttämölle.

Kaikki nykyiset ja lähiaikoina tulevat vaikeudet ovat tahallisesti aiheutettuja, koska ne ovat suuren johtajan esiintulon valmistelua. Pitää nimittäin saada aikaan kaaosta, jonka uusi hallitsija sitten kääntää ihmeellisesti järjestykseksi.

Antikristuksella tulee olemaan kahdet kasvot. Ensi Antikristus tulee ystävällisenä, miellyttävänä ja karismaattisena johtajana, joka on komea ja loistava puhuja.

Mutta ennen kaikkea Antikristuksen ohjelma miellyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa, koska hän puhuu rauhan, rakkauden, suvaitsevaisuuden, monikulttuurisuuden, jakamisen, köyhyyden poistamisen, homouden ja ekumenian puolesta.

Myöhemmin Antikristuksen naamio putoaa ja hänestä alkaa näkyä toiset kasvot, pedon, sodan, tuhon, vainojen ja diktaattorin kasvot. Jos ei ota hänen merkkiään ja kumarra Johtajaa, joutuu vankilaan tai teloitettavaksi.

Onneksi tämä pahuuden diktatuurin aika on rajoitettu; se kestää vain 3½ vuotta.

Sen jälkeen oikea Kristus tulee maan päälle ja hänen rauhan valtakuntansa alkaa.

4.9.2016

Jouko Piho:

Paha voi olla siunaukseksi

Monella ihmisellä on varmaan kokemuksia siitä, että alun perin paha asia onkin kääntynyt myöhemmin hyväksi ja siunaukseksi.

Näin voi olla myös kansojen kohdalla.

Suomen historiassa on tästä hyvä esimerkki, kun Suomen joutuminen Venäjän vallan alle yli sadaksi vuodeksi auttoikin Suomea irtautumaan Ruotsista ja ruotsin kielen ylivallasta. Suomalaisuusliike ja kansallinen herätys pääsivät voimakkaaseen kukoistukseen 1880-luvulla, mikä johti lopulta vääjäämättä Suomen itsenäistymiseen, vaikka Venäjä yritti sitten loppuvaiheessa laittaa kapuloita rattaisiin, kun Suomessakin alkoivat suomalaisia suututtaneet erilaiset sorto- ja venäläistämistoimet.

Loppumahdollisuuden Suomen irtautumiselle Venäjästä antoivat sitten Ensimmäinen Maailmansota ja varsinkin Venäjän lokakuun vallankumous.

Voidaan kysyä aiheellisesti, olisiko Suomi koskaan itsenäistynyt, jos Suomi ei olisi joutunut Venäjän valtaan. Todennäköisesti olisimme integroituneet yhä tiiviimmin osaksi Ruotsia.

Näen, että tämä sama tilanne tulee jälleen toistumaan, kun Venäjä tulee miehittämään osan Suomesta joksikin aikaa. Miehitys ja samoihin aikoihin käytävä Kolmas maailmansota avaavat Suomelle sellaisen mahdollisuuksien ikkunan, että Suomi tulee eroamaan EU:sta palaten täyden itsenäisyyden tielle.

Kun näin käy, voidaan sanoa, että sinällään paha Venäjän miehitys tuleekin koitumaan Suomelle hyväksi, koska Suomi vapautuu sen kautta kansainvälisten pankkien kontrolloiman EU:n kahleista.

Sen lisäksi Venäjän miehityksestä seuraa toinenkin hyvä asia, nimittäin sen vaikutuksesta ja Jumalan armosta Suomessa syttyy ennen kuulumattoman voimakas hengellinen herätys, josta tullaan raportoimaan kaikkialla maailmassa.

29.8.2016

Jouko Piho:

Maahanmuutto osa 5

Maahanmuuttokriittisten ryhmien hajaannus

Suomessa on paljon maahanmuuttokriittisiä ihmisiä, mutta ei yhtäkään heidän asiaansa ajavaa puoluetta eduskunnassa. Kaikki eduskuntapuolueet ovat enemmän tai vähemmän maahanmuuttomyönteisiä.

Perussuomalaisissa on kylläkin yksittäisiä maahanmuuttokriittisiä henkilöitä, myös kansanedustajina ja Euroopan parlamentissa, mutta heidät on vaiennettu eikä PS aja puolueena maahanmuuttokriitikoiden vaatimia asioita. Tämä tosiasia on aiheuttanut paljon pettymystä sekä muiden seikkojen kanssa PS:n suosion romahduksen.

Myöskään Homma-foorumilta alkunsa saanut ja maahanmuuttokritiikkiin keskittynyt Muutos 2011 ei ole saanut menestystä kovasta yrittämisestä huolimatta, vaan on nyt tilanteessa, jossa se on keräämässä uudestaan kannattajakortteja.

Kortteja kerää myös Suomidemokraatit ry Olavi Mäenpään johdolla, mutta sanon suoraan, että en usko, että Suomidemokraateilla on minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia.

Tällä hetkellä on tulossa myös uusia yrittäjiä, kuten mielenosoituksia järjestävä Suomi ensin, joka pyrkii poliittiseksi puolueeksi, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin sekin liike tulee jäämään marginaalisen pieneksi ilman mitään todellista vaikutusvaltaa.

Toinen uusi tulokas on Rajat Kiinni! -kansanliike, joka vaikuttaa Facebookissa ja pyrkii järjestämään Rajat Kiinni!-mielenosoituksia kaikkialla Suomessa. Rajat kiinni! on kuitenkin puolueisiin sitoutumaton toimija, joten sitä ei voi äänestää vaaleissa.

Sitten on vielä v. 2013 yhdistysrekisteriin kirjattu Finnish Defence League eli FDL, joka on islamilaista radikalismia vastustava Israel-myönteinen kansalaisjärjestö, joka ei ole kuitenkaan puolue eikä voi vaikuttaa vaalien kautta.

Poliittisen puoluejärjestelmän ulkopuolella on myös kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike eli SVL, joka kyllä vastustaa monikulttuurisuutta, islamia, maahanmuuttoa ja rotujen sekoittumista, mutta myös Israelia ja sionismia, minkä takia selvästi natsihenkisellä järjestöllä ei ole mahdollisuuksia saada Suomessa suurta kannatusta.

Entä sitten v. 1994 perustettu Itsenäisyyspuolue eli IPU? Kävin tarkistamassa IPUn ohjelman, mutta siellä ei ole sanaakaan maahanmuutosta, joten Suomen eroa EU:sta ajavasta IPUsta ei ole mitään apua maahanmuutto-ongelmien ratkaisemisessa.

Miten mahtaa käydä Paavo Väyrysen uuden Kansalaispuolueen kanssa, joka on myös jollain tavoin maahanmuuttokriittinen? Toivoisin menestystä, mutta aika näyttää. Kannattajakorttien keruu on kesken ja on suuri kysymysmerkki, tuleeko Väyrysenkään puolueesta todellista kannatusta saava merkittävä poliittinen tekijä Suomeen.

Minullahan on tästä uuden puolueen perustamisen vaikeudesta omakohtaista kokemusta, kun jouduin lopettamaan v. 2012 perustamani Suomen Laillisuuspuolue ry:n toiminnan marraskuussa 2014 puuttuvan kannatuksen vuoksi, kun emme saaneet 5000 kannattajakorttia kerätyiksi.

Kaiken kaikkiaan maahanmuuttokriittiset ihmiset ovat hyvin hajallaan Suomessa. Välillä on nähtävissä jopa näiden samaa asiaa ajavien ryhmien keskinäistä nokittelua ja yhteistyökyvyttömyyttä.

Kun tilanne on näin sekava, niin siitä huolimatta, että haittamaahanmuuttoon väsyneitä ja jopa vihastuneita ihmisiä on paljon Suomessa, niin toistaiseksi ei ole olemassa sellaista poliittista voimaa ja kanavaa, joka pystyisi keräämään nämä ihmiset yhden puolueen taakse.

Voi olla, että kyse on vain yhden tarpeeksi karismaattisen henkilön puuttumisesta. Missä on Suomen Nigel Farage?

Lopuksi haluan todeta, että en itse usko puolueiden kautta tapahtuvaan muutokseen maahanmuuttoasiassa enkä missään muissakaan tärkeissä asioissa, en vanhojen enkä uusien puolueiden kautta. Olen tässä suhteessa täysin pessimistinen. Tosin jonkun mielestä myös realistinen.

Uskon kuitenkin, että muutos tapahtuu Suomessa, myös maahanmuuttoasioissa, mutta se ei tule puolueiden kautta. Muutosvoima tulee muualta.

Tämä oli maahanmuuttoa käsittelevän kirjoitusarjani viimeinen osa.

Jumala siunatkoon Suomea ja suomalaisia!

28.8.2016

Jouko Piho:

Maahanmuutto osa 4

Islam

Suurin syyllinen maahanmuuton ongelmiin on islam, joka ei ole vain uskonto, vaan maailmanvaltaan pyrkivä poliittinen ideologia.

Lisäksi islamin takana on paha henkivalta, joka haluaa orjuuttaa ja hallita ihmisiä. Jo sana islam tarkoittaa muiden alistamista.

Vaikka ei uskoisikaan tähän islamin taustalla olevaan demonisuuteen, niin islamin herruuteen pyrkivä ja sotaisa jihadismi on selvää joka tapauksessa kaikille paitsi suvakeille, jotka vähättelevät islamin vaaroja silloinkin kun ne ovat aivan ilmeiset.

Tässä vaiheessa on syytä sanoa, että osa muslimeista on uskonnoltaan maallistuneita, jotka eivät hyväksy radikaalin islamismin terroritekoja eivätkä muutoinkaan käyttäydy väärin ja ylimielisesti. Kaikki minun tapaamani muslimit ovat olleet tällaisia rauhallisia ja ystävällisiä ihmisiä, jotka yrittävät parhaansa sopeutuakseen elämään Suomessa.

Vaikeudet syntyvät siitä, että näiden maltillisten muslimien lisäksi Suomessakin on aivan liikaa kiihkeitä islamisteja, jotka ottavat Koraanin ja sen mainitseman pyhän sodan tosissaan. He halveksivat heikkoja suomalaisia ja ovat innoissaan islamin levittämisestä vaikka väkivalloin ja sotimalla.

Islamin vaaroja vähättelevä media sanoo sitten, että ääri-islamistit, kuten ISIS, eivät liity islamiin mitenkään. Asia on kuitenkin päinvastoin: juuri radikaali islamismi on oikeaa islamia, sitä mitä profeetta Muhammed saarnasi ja itsekin toteutti kehottaessaan pyhään sotaan, mutta maltillinen ja maallistunut islam on väärää ja jihadista luopunutta lännen mukavaan elämään sopeutunutta rappioislamia.

Vaikka ei pyhää sotaa kirjaimellisesti kannattaisikaan, monenlaisia hankaluuksia syntyy myös sellaisten muslimien käytöksestä, jotka ovat omaksuneet islamin Taqija-opetuksen siitä, että ei-muslimeille on luvallista valehdella, jotta islamia voidaan levittää”sodan maihin” eli länsimaihin. Tähän perustuu esim. ikä- ja henkilötietojen väärentäminen ja sossun viranomaisten huijaaminen väärillä tiedoilla suurten avustusten saamiseksi.

Hyvin paljon ikävyyksiä syntyy myös muslimimiesten halveksivasta suhtautumisesta naisiin, jotka joutuvat kärsimään monenlaista alistamista ja rajoituksia puhumattakaan suomalaisiin naisiin kohdistuvista törkeistä raiskauksista, usein joukkoraiskauksista, jotka ovat huomattavasti yleisempiä muslimeilla kuin muilla.

Voisin vielä lisätä sen, että monien islaminuskoisten kohdalla kotouttaminen on täysin mahdotonta, koska he eivät halua kotoutua, vaan käykin päinvastoin, että suomalaisten on sopeuduttava muslimien tapoihin ja erityisvaatimuksiin.

Edellä mainittujen syiden takia on täysin käsittämätöntä, että Suomen poliittinen johto on ottanut Suomeen valtavan määrän tänne huonosti kotoutuvia muslimeja, kun heidän sijastaan Suomeen, jossa kristinusko on valtauskonto, olisi aivan hyvin voinut ottaa eri puolilla maailmaa vainottuja kristittyjä tai muiden uskontojen kuin islamin edustajia.

Syy tällaiseen nurinkuriseen islamisaation politiikkaan on siinä, että Suomen hallitus noudattaa kansainvälisten pankkiirien ja muun valtaeliitin suunnitelmaa kaaoksen aikaansaamisesta Eurooppaan, jotta Uusi maailmanjärjestys voitaisiin toteuttaa.

Epäjärjestys ja eri ihmisten väliset ristiriidat toteutuvat nimittäin parhaiten siten, että länsimaihin rahdataan valtavat määrät täysin eri arvomaailman ja käyttäytymiskulttuurin omaavia muslimeja, joista liian monilla on hyvin ylimielinen ja rasistinen asenne auttajamaan asukkaita kohtaan, missä ei ole tietoakaan kiitollisuudesta Suomea ja suomalaisia veronmaksajia kohtaan, jotka maksavat heidän mukavan elämänsä Suomessa ilman että heidän tarvitsee edes ajatella työntekoa täällä.

Suomen poliittiset päättäjät eivät siis aja suomalaisten etua vaan ulkomaisen raha- ja valtaeliitin etua, joka tahtoo tuhota kansallisvaltiot ja luoda itse aiheuttamastaan kaaoksesta diktatuurisen Uuden maailmanjärjestyksen, jota kaikki suomalaiset eduskuntapuolueet ovat myös kilvan mukana rakentamassa.

Suurin vastuu on Suomen hallituksella, joka on pettänyt suomalaiset laittamalla muiden edut suomalaisten etujen edelle.

Kuinka kauan tällainen maanpetturihallitus saa olla vallassa?

Ja kuinka kauan suurin osa suomalaisista äänestää näitä samoja vanhoja puolueita, jotka ovat heidät pettäneet?

Ei enää kauaa aikaa.

Kansallinen herätys on tulossa.

27.8.2016

Jouko Piho:

Maahanmuutto osa 3

Vihapuhe

Maahanmuuton puolustelijat käyttävät yleisesti maahanmuuttokriitikoiden kirjoituksista sanaa vihapuhe. Ja ollaan kovasti sitä mieltä, että vihapuhetta ei tule sallia.

Myönnän, että osa haittamaahanmuuttoa vastustavien viesteistä on ala-arvoisia, jopa rasistisia. Sellaisia on ikävä lukea eikä sellaisia törkytekstejä tule hyväksyä.

Ongelmana on vain se, että myös asialliset, omiin todellisiin kokemuksiin perustuvat kirjoitukset, leimataan hyvin äkkiä vihapuheeksi. Sen jälkeen käy niin, että esille tuotuihin faktoihin ja todisteisiin ei kiinnitetä mitään huomiota, vaan ne sivuutetaan äkkiä muka valheina tai yksinkertaisesti vain vihapuheena, jota ei tarvitse leimaamisen jälkeen kommentoida.

Tilanne on täysin kestämätön umpikuja, koska suvaitsevaistolla ei ole halua kuunnella ollenkaan hyvin monien suomalaisten karuja arjen kokemuksia joidenkin maahanmuuttajien huijauksista ja rikoksista. Suvakit ovat sokeita ja kuuroja millekään muulle kuin omalle omaksutulle ideologialleen, mitä mitkään hankalat tosiasiat eivät saa häiritä. Kyseessä on fanaattinen uskonlahko.

Mitä tulee vihapuheeseen, niin olen sitä mieltä, että on olemassa väärää vihapuhetta, mutta on myös oikeaa vihapuhetta.

Väärässä vihapuheessa on totuuden lisäksi mukana myös valheita, epätarkkuuksia, liioittelua ja rasistista haukkumista. Sellainen ei ole hyväksyttävää.

Oikeassa vihapuheessa on vain totuutta ilman liioittelua tai epätarkkuuksia eikä siinä ole henkilöön tai ryhmiin liittyvää rasistista nimittelyä ollenkaan. Tällainen asiallinen ja faktoihin perustuva vihapuhe ei kohdistu henkilöihin, vaan asioihin eli siinä vihataan ja vastustetaan vääriä asioita eli rikoksia, petoksia, valehtelua, väkivaltaa, naisten sortoa, epäoikeudenmukaisuutta, ihmiskauppaa ja laitonta maahantunkeutumista.

Tällainen pahojen tekojen eli synnin vihaaminen on oikein. On sen sijaan väärin, jos pahoja tekoja ei vihata eikä mitenkään vastusteta, vaan ne hyväksytään ja niitä peitellään väärin ymmärretyn suvaitsevaisuuden imelällä hämäyskuorrutuksella.

Tällaisen sormien läpi katsomisen ja eriarvoistavan kohtelun täytyy loppua Suomessa.

On puhdistuksen aika.

On oikeuden ja oikeudenmukaisuuden aika.

On suomalaisten aika.

Nykyinen hallitus ei siihen pysty.

On hallituksen vaihdon aika.

27.8.2016

Jouko Piho:

Maahanmuutto osa 2

Onko kansallisvaltio OK vai kuuluuko Suomi kaikille?

Yksi maahanmuuttoon liittyvä kysymys liittyy itse maahan. Kenelle Suomen maa-alue kuuluu?

Isänmaalliset ja kansallismieliset ihmiset sanovat, että Suomi kuuluu suomalaisille. Mutta kansainväliset globalistit väittävät, että Suomi kuuluu kaikille.

Miten on? Ovatko kansallisvaltiot aikansa eläneitä muinaisjäänteitä? Onko niin, että meidän on parempi alkaa opetella elämistä täysin rajattomassa Euroopassa ja sen jälkeen ilman rajoja olevassa maailmassa?

Maailman Bilderberg-kokouksista ohjeensa saava poliittinen johto eri maissa ja myös Suomessa ja sen taustalla oleva rahaeliitti haluaa kehityksen menevän juuri tähän suuntaan, että kansallisvaltioita heikennetään ja lopulta ne tuhotaan. Syy on yksinkertainen: ihmisiä on paljon helpompi hallita, jos heillä ei ole lojaliteettia omaa valtiotaan kohtaan, vaan he ovat kaikki epämääräistä massaa, joka on tyytyväinen, kun elämän perustarpeet ovat kunnossa ja sen lisäksi on vielä hyvin paljon viihdettä ja päihteitä ajattelua turruttamassa.

Jotta kansallisvaltioita saataisiin heikennetyksi, niihin on saatava väen vängällä paljon muuta väestöä ja mieluiten mahdollisimman eri tavoin uskovia ja käyttäytyviä kuin kantaväestö. Tätä massainvaasiota ollaan parhaillaan tekemässä eri puolilla maailmaa, mutta varsinkin lännen demokratioissa.

Valtavat pakolaisaallot eivät ole millään tavoin sattumanvaraisia, vaan kaikki on ennalta suunniteltua, jotta esim. Euroopan maihin saadaan luotua tarpeeksi voimakasta kaaosta ja vastakkainasettelua, jotta sen jälkeen voitaisiin perustella ihmisille yhden voimakkaan maailmanhallituksen tarvetta, joka saisi aikaan Uuden maailmanjärjestyksen ja jopa jonkin aikaa kestävän rauhan maailmaan.

Minä mietin tietysti uskovana, mitä Raamattu sanoo asiasta vai sanooko mitään.

Kyllä sanoo ja sanoma on selvästi kansallisvaltioiden puolesta. Raamatussa on hyvin paljon kohtia, joissa puhutaan Jumalan luomista eri kansoista. Kaikkein paras raamatunpaikka on Apt. 17:26, joka kuuluu: ”Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat.”

Tämän raamatunkohdan mukaan Suomi kuuluu suomalaisille ja Suomella tulee olla selvät rajat.

Suomalaisten lisäksi Suomessa voi toki asua jonkin verran muunmaalaisiakin, jos he ovat Suomessa töissä tai opiskelemassa tai muutoin hyödyttämässä ja rikastuttamassa suomalaista yhteiskuntaa Suomen lakeja noudattaen.

Mutta niiden, jotka eivät halua tehdä työtä Suomessa eivätkä halua sopeutua Suomen tapoihin ja lakeihin, vaan ovat niitä jatkuvasti rikkomassa raiskauksin ja varastaen ja muita rikoksia tehden, niiden ihmisten paikka ei ole Suomessa. He eivät kuulu Suomeen.

Suomi kuuluu suomalaisille ja Suomen valtion ja sen poliittisten johtajien tulisi pitää ensisijaisesti huolta omista kansalaisistaan.

Nyt asia ei ole näin ja se on täysin väärin. Liian moni suomalainen kokee turvattomuutta omassa maassaan. Ei ole oikein, että turvapaikanhakija aiheuttaa häntä auttavassa maassa turvattomuutta aggressiivisella ja rikollisella käytöksellään. Sehän on täysin mieletöntä eikä sellaista voida mitenkään hyväksyä.

Lisäksi liian moni suomalainen kokee olevansa toisen luokan kansalainen, kun muualta tulleet ylimieliset maahantunkeutujat saavat ensi luokan kohtelun.

Miksi näin on?

Asiaan on kaksi selitystä. Ensinnäkin maahanmuuttajien hyysäämisen käsky on tullut korkeimmalta illuminaatti- ja vapaamuuraritaholta ja Suomen poliittisella johdolla ei ole heidän mielestään muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa yhdessä sovittua politiikkaa.

Toinen selitys on pelko. Kaikki, niin poliitikot, virkamiehet kuin media ja poliisikin pelkäävät rasistiksi leimautumista. Jos ei tehdä juuri niin kuin toisten kustannuksella loisiva pakolainen tahtoo, niin heti tulee syytös, että silloin on rasisti ja usein vielä myös fasisti. Sen takia useimmat eli lähes kaikki antautuvat ja tekevät mitä tahansa, ettei ainakaan päästäisi sanomaan rasistiksi.

Tämä rasismikortin käyttäminen on täysin maailman raha- ja valtaeliitin suunnittelemaa ja se on purrut ja puree pirullisen tehokkaasti, koska ihmiset ovat keskimäärin heikkoja kestämään toisten arvostelua ja haukkumista.

Ja jos samaan syssyyn liittyy vielä pelko työpaikan menettämisestä, niin suut ovat varmasti kiinni ja rahahanat auki kaiken maailman ylimitoitetuille pyynnöille muka tarveharkinnan nimissä. Sääliksi käy esim. sossun työntekijöitä.

Jotain tarttis tehrä, kuten presidentti Koivisto totesi aikoinaan.

Suomen poliittiset päättäjät ovat pettäneet oman kansansa. Siksi tilalle on saatava sellaiset johtajat, jotka haluavat pitää Suomen suomalaisena ja suomalaisille hyvänä maana.

Minulla on vihaisille ja väsyneille suomalaisille hyvä uutinen: sellainen hallituksen vaihdos on tulossa. Suomesta tulee jälleen suomalaisten maa. Se on myös Jumalan tahto. Ja tähän kansallismieliset ateistitkin voivat sanoa: ”Aamen!”

27.8.2016

Jouko Piho:

Maahanmuutto osa 1

Kokemuksia maahanmuutosta

Aloitan uuden moniosaisen maahanmuuttoa käsittelevän kirjoitussarjan tänään. En vielä tiedä, montako osaa tähän tulee, mutta se nähdään sitten.

Pyydän tähän ensimmäiseen osaan kommentteja omista kokemuksistasi maahanmuuton hyvistä tai huonoista puolista. Älä siis kirjoita muiden kertomia asioita äläkä yleisesti maahanmuutosta. Kirjoita vain, mitä olet itse kokenut.

Olen itse ollut maahanmuuttaja 1970-luvulla, kun asuin 10 vuotta Ruotsissa toimiessani suomalaislasten opettajana Ruotsin kouluissa. Kokemukseni oli hyvä ja koinkin, että Ruotsi oli ikään kuin toinen kotimaani. Sopeutumiseeni vaikuttivat luonnollisesti Suomen ja Ruotsin läheiset suhteet vuosisatojen aikana sekä hyvin samanlainen kulttuuri. Itse asiassa minua ei oikein pidettykään varsinaisena maahanmuuttajana, vaan pikemminkin veljeskansan edustajana, joka nyt sattui työskentelemään Ruotsissa.

Suomessa minulla on ollut muutamia kontakteja maahanmuuttajien kanssa ja ne ovat olleet kaikki myönteisiä. En ole henkilökohtaisesti törmännyt kielteiseen tilanteeseen kuin yhden kerran, kun pari somalia varasti rahaa kouluretkikassasta 1990-luvulla.

Olen kuitenkin lukenut hyvin monenlaisista ongelmista, joita monet suomalaiset ovat kohdanneet. Nyt on tilaisuus kertoa niistä. Tai jos on hyviä kokemuksia maahanmuuttajista, kirjoita niistä.

Maahanmuutossa on varmasti monia eri puolia eikä asia ole mustavalkoinen. Tosin tilanne näyttää olevan Suomessa nyt sellainen, että maahanmuutosta on tullut erittäin mustavalkoinen asia, joka jakaa suomalaiset jyrkästi kahtia liberaaliin suvaitsevaistoon, joita hyysäreiksikin kutsutaan, ja toisaalta henkilöihin, jotka ovat enemmän tai vähemmän maahanmuuttokriittisiä tai kokonaan maahanmuuttovastaisia. Tämä tulehtunut asemasota on aiheuttanut sen, että kielenkäyttö on koventunut eivätkä nämä kahden eri näkemyksen edustajat yleensä ymmärrä toisiaan ollenkaan.

Lienee syytä sanoa jo tässä ensimmäisessä kirjoituksessa, että maahanmuuttoa on erilaista ja eri syistä johtuvaa, kun Suomeen tullaan esim. avioitumisen tai opiskelun takia. Yksi iso ryhmä on Suomeen töihin tulevat tai ainakin Suomessa ollessaan työllistyvät henkilöt. Käsittääkseni juuri kenelläkään ei ole suurta huomautettavaa näiden em. henkilöiden Suomessa olosta.

Ongelmia aiheuttaakin lähinnä humanitaarinen maahanmuutto ja sen varjossa tapahtuva sellaistenkin henkilöiden maahantunkeutuminen, joilla ei ole varsinaisesti suojelun tarvetta, vaan Suomeen tulon syyt ovat ideologiset, kuten islamin levittäminen, tai paremman ja ilmaisen elintason saaminen maahantulomaan veronmaksajien kustannuksella. Puhutaankin elintasopakolaisista, mikä herättää ymmärrettävästi pahaa verta varsinkin huono-osaisissa suomalaisissa, jotka kokevat joutuvansa syrjityiksi, koska he huomaavat, että maahanmuuttajat saavat sellaisia etuja, joita kantasuomalaisille ei anneta.

Tiedän, että tämä aihe herättää suuria tunteita, esim. paljon vihaa, mutta pyydän kuitenkin kaikkia kirjoittajia pysymään asiallisina sekä totuudessa liioittelematta ja vääristelemättä asioita. On myös noudatettava Suomen lakia ja hyviä tapoja eikä henkilökohtaisuuksiin tule mennä.

Kirjoitan tähän sarjaan joka päivä uuden osan, jossa käsittelen maahanmuuttoa jostain valitsemastani näkökulmasta käsin.

11.8.2016

Kaikkien pelastuminen 10

Väärinkäsityksiä ja yhteenveto

Tämä on kaikkien pelastumista koskevan kirjoitussarjani viimeinen osa. Paljon enemmänkin aiheesta voisi kirjoittaa, mutta tämä riittää minulle, koska en olisi alun perinkään halunnut kirjoittaa universalismista yhtään mitään, mutta jouduin altavastaajan asemaan tahtomattani.

Jos joku haluaa vilpittömästi tutkia totuutta, niin näissä 10 kirjoituksessani on kyllä tarpeeksi aineistoa ja raamatunpaikkoja asian käsittämiseen.

Ihmisten on kuitenkin hyvin vaikeaa ymmärtää ja vastaanottaa tätä oppia, koska se edellyttäisi sen myöntämistä, että on uskonut tähän asti väärää opetusta oikeaksi. Ja kuten tunnettua, ihmisille on erittäin hankalaa myöntää olleensa väärässä. He lukevat kaikkien pelastumista koskevia raamatunpaikkoja, mutta he eivät näkemälläkään näe eivätkä ymmärrä lukemaansa. On kuin jokin paksu peite olisi heidän silmillään.

Tilannetta ei mitenkään helpota myöskään se, että kaikkien pelastumisen oppia ei ole sanottu niin suoraan ja selvästi Raamatussa kuin toivoisi. Tämä sama asia koskee kyllä monia muitakin oppeja, joista on sitten monia eri näkemyksiä kristikunnassa.

Tämä meille vaikeuksia tuottava asia johtuu yksinkertaisesti siitä, että Raamattu ei ole kirjoitettu systemaattisen ja dogmaattisen teologian tyyliin, vaan eri kirjoittajat ovat kirjoittaneet asioita eri kirjoihin, joista meidän täytyy sitten yrittää muodostaa opillinen kokonaisuus eri raamatunkohtia yhdistelemällä.

Lisävaikeuksia tuottaa vielä se ja koko ongelman pääsyy on siinä, että myös aikakautta tarkoittavat sanat heprean olam ja kreikan aionios on käännetty helvetin kohdalla merkitsemään aina ikuista, vaikka pitäisi kääntää aikakauden kestävä.

Tämä koko asia on jollain tavoin myös Jumalan salaisuus, jota ei ole yksityiskohtia myöten meille ilmoitettu.

Kaikkien pelastumisen oppia ei ole siis helppoa ymmärtää, mikä johtaa valitettavasti myös siihen, että kypsymättömät ja pinnalliset ihmiset käsittävät helposti koko opin väärin.

Niinpä esim. Origenes, joka muutoin kannatti kaikkien pelastumisen oppia, saattoi toisten ihmisten joukossa puhua hänkin ikuisen helvetin puolesta, koska hän ei halunnut, että kukaan ymmärtämätön ihminen käsittäisi Jumalan armon väärin.

Näin on käynyt tässäkin keskustelussa. Monet ovat tuoneet esille sen, että jos kaikki pelastuvat, niin mitä väliä sillä sitten on, miten elämänsä elää.

Minusta tuollainen väite on täysin käsittämätön. Totta kai maallisella elämällä on paljon vaikutusta jo nykyiseenkin elämään eli uskolla on myönteistä merkitystä jo tässä elämässä, mutta ennen kaikkea on erittäin tyhmää, suorastaan idioottimaista, mennä tahallaan helvettiin, koska helvetti on joka tapauksessa kauhea paikka, jossa voi joutua viettämään hyvinkin pitkiä aikoja.

Herää lisäksi kysymys, eikö tällainen ihminen halua sitten rakastaa Jumalaa yli kaiken, mikä on suurin käsky, jos hänen ainoa motiivinsa uskoa Jumalaan on ikuisen helvetin pelko.

Minä varoitan ketään menemästä hirveään kadotukseen. Jos joku pölvästi sinne kuitenkin menee ajatellen, että sieltä vielä joskus pääsee pois, niin sellainen henkilö on tehnyt itse kohtalokkaan typerän valintansa eivätkä hänen suunnattomat kärsimyksensä helvetissä ole minun vikani vaan väärin valinneen henkilön oma vika. Sitä saa mitä tilaa.

Toinen käsittämätön väite on, että kaikkien pelastuminen muka vähentäisi jollain tavoin Jeesuksen ristintyön arvoa. Näin ei todellakaan ole vaan itse asiassa aivan päinvastoin.

Kaikkien pelastumisen oppi ei väheksy Jeesuksen veren merkitystä ja hänen uhrikuolemansa ainutlaatuista pelastavaa voimaa, kuten universalismin vastustajat väärin väittävät, vaan universalismi korostaa ja kunnioittaa Jeesuksen ristintyön arvoa ja lunastavaa sovitusvoimaa paljon enemmän kuin ikuisen helvetin oppi, jossa Jeesuksen pelastava työ ulottuisi vain niihin ihmisiin, jotka ovat maan päällä eläessään uskoneet, mutta ei sitten enää muihin.

Universalismin mukaan Jeesuksen sovitustyö ristillä oli niin järisyttävän vahva ja vaikuttava, että Jeesuksen veren pelastava voima menee meidän maanpäällisen elämämme ajan yli ja ulkopuolelle ollen niin voimakas, että lopulta Jeesuksen ristinkuolema tulee merkitsemään kaikkien pelastumista. Helvetistäkään ei pääse siis pois ilman Jeesuksen veren ansion anteeksiantavaa voimaa.

Jotkut löytävät ja vastaanottavat pelastuksen jo tässä elämässä, mutta joidenkin täytyy valitettavasti käydä helvetin rangaistuslaitoksen kautta, ennen kuin he taipuvat Jumalan tahdon alle ja tunnustavat, että Jeesus Kristus on Herra.

Kolmas väärä väite on, että jos kaikki lopulta pelastuvat, niin evankeliumin julistusta ei sitten muka tarvita.

Kaikkien pelastumisen julistaminen ei vie suinkaan pohjaa evankeliumin sanoman levittämiseltä. On tärkeää julistaa evankeliumia, koska kadotukseen joutuminen on joka tapauksessa hirvittävä kohtalo, mitä ei vähennä se, että sieltä voisi päästä joskus pois.

Ensinnäkin kadotettu menettää eli kadottaa paljon. Helvettiin joutuva ei pääse osalliseksi Kristuksen morsiusjoukosta eikä hän voi toimia Kristuksen pappina ja kanssahallitsijana. Mutta ennen kaikkea kadotettu menettää yhteyden Jumalaan eikä hän pääse taivaaseen, vaan joutuu ties kuinka pitkiksi ajoiksi kokemaan helvetin kauhuja. Jotta näin ei kävisi, evankeliumia on julistettava.

Minut on leimattu harhaoppiseksi tämän esittämäni Raamatun opin takia. Olen kuitenkin mieluummin ihmisten silmissä harhaoppinen, mutta Jumalan silmissä oikeaoppinen, kuin ihmisten silmissä oikeaoppinen, mutta Jumalan silmissä harhaoppinen.

En halua seurata katolisen kirkon perintönä tullutta ikuisen helvetin harhaoppia, joka syntyi alun perin pönkittämään katolisen kirkon suunnatonta ja pelottavaa valtaa ihmissielujen yli.

Minä en pelkää ihmisiä ja heidän ymmärtämättömiä puheitaan. Minä pelkään vain Jumalaa ja haluan seurata hänen Sanaansa – tarkoin käännettynä ja oikein ymmärrettynä.

Tee sinäkin samoin. Luovu 1400 vuotta kristikunnassa vallalla olleesta virheellisestä ja epäraamatullisesta opista, joka vääristää armollisen, viisaan ja voimallisen rakkauden Jumalan kovaksi, armottomaksi ja epäpäteväksi häviäjäksi, joka ei pysty mihinkään, vaan menettää suurimman osan luoduistaan ikuisiksi ajoiksi kadotukseen.

Jumala ei ole tällainen luuseri. Jumala on voittaja ja hän saa lopulta kaikki luotunsa takaisin luokseen.

Ennemmin – tai myöhemmin.

Varmista omalta osaltasi, että sinä kuulut tähän ”ennemmin”-joukkoon, niiden onnellisten ihmisten joukkoon, joiden ei tarvitse käydä helvetin kauhujen läpi ollenkaan, vaan he saavat nauttia taivaan ihanuudesta ja Jumalan lähelläolon autuudesta heti kuolemansa tai ylöstempaamisen jälkeen.

Tässä tämä nyt oli, 10-osainen kirjoitussarja kaikkien lopullisesta pelastumisesta. Olen yrittänyt tehdä parhaani perustellakseni näkemystäni Raamatulla ja kreikan kielen sanojen merkityksillä.

Lopputulos on heikko: kukaan ei ole muuttanut mieltään, minua haukutaan harhaoppiseksi, minua kartetaan ja olen menettänyt yli 210 Facebookin kaveria. Tulee mieleen Paavali, joka kirjoitti Timoteukselle yksin jäämisen kokemuksestaan (2. Tim. 4:16): ”Kun ensimmäisen kerran puolustauduin oikeudessa, ei kukaan tullut avukseni vaan kaikki jättivät minut yksin.”

Olen kuitenkin antanut todistukseni ja julistanut Jumalan evankeliumia, uskokoot ihmiset tai olkoot uskomatta, ymmärtäkööt ihmiset tai olkoot ymmärtämättä.

Tämän jälkeen en halua puhua tai kirjoittaa tästä vaikeasti käsitettävästä aiheesta mitään. Poikkeuksena on tähän kirjoitukseen ja sarjani aikaisempiin kirjoituksiin tuleviin kommentteihin vastaaminen jonkin aikaa sekä haastatteluni YLE Puheen Perttu Häkkisen radio-ohjelmassa tiistaina 23.8. klo 13-14.

Koen kaikesta huolimatta, että näillä kirjoituksillani on ollut jokin merkitys, vaikka sitä ei ole ihan helppoa nyt nähdä.

Toivon kaikille runsasta Jumalan siunausta!

Tavataan taivaassa!

Kaikki.

10.8.2016

Kaikkien pelastuminen 9

Nooan aikaiset kapinalliset pelastettiin tuonelasta

Kaikkien, pahojenkin, lopullisesta pelastumisesta on Raamatussa myös konkreettinen esimerkki siinä, kun Jeesus pelasti 2000 vuotta sitten tuonelassa ollessaan joukon pahoja ihmisiä ja vei heidät mukanaan korkeuteen. Universalismia on siis jo tapahtunut.

Daavid kirjoittaa tästä ihmeellisestä asiasta Psalmin 68 jakeessa 19: ”Sinä, Herra, nousit korkeuteen, otit vankeja, otit lahjaksi ihmisiä, otit nekin, jotka kapinoivat vastaan.”

Kohdassa mainittu Herra on Jeesus, josta Pietari kirjoittaa, että Jeesus laskeutui kuolemansa jälkeen alas tuonelaan ja saarnasi siellä vankeudessa oleville ihmisille, jotka muinoin eivät Nooan aikana totelleet Jumalaa, vaan hukkuivat kapinallisina suuressa vedenpaisumuksessa (1. Piet. 3:19-20).

Pietari jatkaa (1. Piet. 4:6), että sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, että he eläisivät hengessä niin kuin Jumala elää.

Pietarin kahden kohdan ja Psalmin jakeen perusteella kävi siis niin, että Jeesus julisti tuonelassa hyvää sanomaa pelastuksesta siellä oleville kuolleille hengille, teki osan näistä pahoista ihmisistä hengessä eläviksi eli antoi heidän syntinsä anteeksi ja otti osan heistä mukanaan kuin voittosaaliina taivaan korkeuteen.

Pietarin kirjeessä käy ilmi, että Jeesus ei tyhjentänyt koko tuonelan vaivanpaikkaa sillä kertaa, vaan tämän armahduksen ja paratiisiin nostamisen sai kokea vain osa tuonelan väestä eli ne, jotka olivat eläneet Nooan aikaan. Nooan jälkeiset sukupolvet jäivät vielä tuonelaan kärsimään rangaistustaan ja odottamaan omaa vuoroaan.

Koska Jeesus on jo pelastanut kapinallisia ihmisiä pois tuonelasta, hän tulee tekemään saman pelastusteon kaikille muillekin vielä tuonelassa oleville pahoille ihmisille.

ilman mielenmuutosta tämä ei tietenkään käy, mutta kuoleman jälkeen kaikkien mieli muuttuu ennemmin tai myöhemmin niin, että kaikki katuvat syntejään ja haluavat pyytää Jumalalta armoa ja anteeksiantoa.

Evankeliumi eli hyvä sanoma on siinä, että Jumala voi antaa Jeesuksen sovintotyön ansiosta pahoillekin ihmisille anteeksi, vaikka he ovat olleet elämänsä aikana kapinallisia.

Jumala ei halua sementöidä pahuutta ja kapinallisuutta ikuisiksi ajoiksi, mikä tapahtuisi, jos ikuisen helvetin oppi olisi totta.

Jumala haluaa sen sijaan hävittää synnin ja kapinan ja antaa entisille syntisille ja kapinallisille anteeksi ja uuden mahdollisuuden, koska Jumala on suuri Pelastaja, suuri Armahtaja ja suuri kaiken entiselleen saattaja.

Kaikkien pelastuminen on todellista evankeliumia eli hyvää sanomaa. Ikuisen helvetin evankeliumi on todella huonoa sanomaa, ei evankeliumia ollenkaan, koska sen mukaan Jumala kadottaisi suurimman osan ihmisistä helvettiin eikä saisi heitä enää koskaan luokseen.

Onneksi näin ei ole, vaikka suurin osa kristikuntaa on aivopesty uskomaan tätä katolista harhaoppia. Hyvä evankeliumi julistaa, että Jumala tahtoo ja pystyy pelastamaan lopulta kaikki, nekin, jotka olivat kapinallisia elämänsä aikana. Jumalan valtavaa pelastustekoa ei voi estää kukaan eikä mikään, ei edes suomalaisten uskovien sokea ja kiihkeä ”oikeaoppisuus” ikuisen helvetin puolesta.

9.8.2016

Kaikkien pelastuminen 8

Erilaisia tuomioita – kunnes tuomio on kärsitty

Raamatussa on viittauksia siihen, että helvetin rangaistus ei ole kaikille sama, vaan vaihtelee kunkin syntien ja rikosten mukaan niin, että lopputuloksena on kaikille oikeudenmukainen tuomio.

Tämä tuomioiden ero tulee esiin Jeesuksen opetuksessa (Luuk. 12:47-48) isännästä (Jumala) ja palvelijasta (ihmiset): ”Jos palvelija tietää, mitä hänen isäntänsä tahtoo, mutta ei varaudu siihen eikä toimi hänen tahtonsa mukaan, hän saa monta raipaniskua. Jos taas palvelija tietämättään tekee sellaista, mistä rangaistaan raipoin, hän pääsee vähillä iskuilla.”

Tätä periaatetta monista ja vähistä raipaniskuista voidaan soveltaa myös helvetin rangaistuksiin, jotka ovat sekä kestoltaan että laadultaan erilaisia ja eripituisia, mutta eivät koskaan loppumattomia.

Toisessa Jeesuksen opetuksessa (Matt. 18:34) käy ilmi, että pitkäkin vankeus loppuu lopulta, kun velka on maksettu. Jeesus kertoi kuninkaan armottomasta palvelijasta, jolle kuningas antoi hyvin suuren velan anteeksi, mutta joka ei antanut anteeksi toiselle palvelijalle hyvin pientä summaa, jolloin kuningas pani pahan palvelijan ankaraan vankeuteen, KUNNES tämä maksaisi koko velan.

Helvetin tuomioon sovellettuna tämä tarkoittaa sitä, että kovan rangaistuksen jälkeen on mahdollista vapautua vankeudesta, kun velka on maksettu.

Pelkkä rangaistuksen määrämittainen kärsiminen ei kuitenkaan vielä vapauta kadotuksesta. Rangaistus on ansaittu tuomio ja sen suorittaminen kuittaa rikoksen sovitetuksi. Se ei puhdista kuitenkaan ihmistä syntisestä luonnosta. Tarvitaan jotain muuta, jotta läpikotaisin syntinen ihminen voisi tulla Jumalan eteen.

Ihminen on tässä tilanteessa hyvin avuttomassa ja apua tarvitsevassa tilassa, koska kukaan ihminen ei pysty itse maksamaan sielunsa lunastus- ja puhdistusmaksua puolestaan, koska hinta on liian suuri.

Mutta tässä kohtaa on evankeliumin eli hyvien uutisten vuoro: Raamatun opetuksen mukaan Jeesus on maksanut kalliilla verellään täyden lunastushinnan kaikista ihmisistä.

Koska kaikki ihmiset eivät kuitenkaan halua luopua synneistään tämän elämän aikana eivätkä he halua tulla lunastetuiksi ja puhdistetuiksi, niin heidän on mentävä ensin helvetin rangaistusvankilaan uudelleen koulutettaviksi sekä kärsimään syntiensä seuraukset siihen asti, KUNNES rangaistus on kärsitty ja ihmiset haluavat vihdoinkin uskoa Jeesukseen, jolloin Jeesuksen maksamat lunnaat kuittaavat pois koko syntivelan.

8.8.2016

Kaikkien pelastuminen 7

Jumala on Pelastaja – ei Kadottaja

Raamatussa käy kaikkialla ilmi se totuus, että Jumala on Pelastaja, joka ei kadota lopullisesti yhtään ihmistä.

1. Tim. 4:10 sanoo, että Jumala on KAIKKIEN ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien. Tuo ”varsinkin uskovien” tarkoittaa, että uskovat pelastuvat ensin, mutta muut tulevat sitten perässä jouduttuaan käymään ensin kadotuksen kautta.

Samoin 1. Joh. 2:2 todistaa, että Jeesus on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan KOKO maailman.

Jeesus sanoi viimeisellä aterialla, että hänen verensä vuodatetaan KAIKKIEN puolesta syntien anteeksiantamiseksi (Matt. 26:28). Sitä ennen Jeesus oli puhunut, että Ihmisen Poika tulee antamaan henkensä lunnaiksi KAIKKIEN puolesta (Matt. 20:28).

Paavali kirjoitti kolossalaisille (Kol. 1:20), että Jumala on tehnyt Jeesuksen välityksellä sovinnon ja Jeesuksen ristin verellä vahvistanut rauhan KAIKEN kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa (eli enkelit ovat mukana sovinnossa).

Paavali kirjoitti efesolaisille (Ef. 1:10), että Jumala on yhdistävä Kristuksessa yhdeksi KAIKEN, mitä on taivaassa (siis enkelitkin) ja maan päällä.

Paavali kirjoitti roomalaisille (Room. 5:18), että yhden ainoan (Jeesuksen) vanhurskas teko antaa KAIKILLE ihmisille vanhurskauden ja elämän.

Jumala joutuu siis kyllä rankaisemaan monia ihmisiä kadotuksessa, jolloin ihmiset kadottavat paljon siinä vaiheessa, mutta Jumala ei kuitenkaan hukkaa näitäkään ihmisiä ikuisiksi ajoiksi rangaistuspaikkaan, vaan pelastaa heidät sieltä, kun on oikea aika.

Jumala saattaa lopulta koko maailmankaikkeuden sopusointuun itsensä kanssa ja asettaa jälleen KAIKEN kohdalleen eli ennalleen, kuten Apt. 3:21 todistaa. KAIKKI on jälleen kuten se oli alussa paratiisissa. Kohdassa on käytetty kreikankielistä sanaa apokatastasis = entistäminen, jonka takia kaikkien lopullista pelastumista kutsutaan myös apokatastasis-opiksi.

Jumalan pelastavaan ja ennallistavaan toimintaan ei sovi käsitys erillään olevista ihmisistä eristetyssä ja ikuisessa vaivanpaikassa. Jos ikuinen helvetti olisi totta, Jumala olisi luuseri, joka tulee kadottamaan suurimman osan ihmisistä pois yhteydestään eikä mahda asialle enää mitään. Tavallaan myös Saatana olisi sillä tavalla voittaja, että hän saisi ihmiskunnan enemmistön samaan paikkaan missä hän itsekin on.

En usko eikä Raamattu anna sellaista kuvaa, että Jumala olisi niin tahdoton, rakkaudeton ja voimaton, ettei Jumala tahtoisi ja pystyisi tekemään tälle asiantilalle jotakin.

Minä uskon, että Jumala on lopulta koko maailman ja koko maailmankaikkeuden pelastaja ja ennalleen asettaja. Opetuslapsetkin kysyivät kerran Jeesukselta, kuka sitten voi pelastua. Jeesus vastasi: ”Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on KAIKKI mahdollista.”

Jumalan pelastustyöt tuovat Jumalalle suunnattomasti paljon enemmän kunniaa ja kiitosta kuin se, että Jumala sulkisi suurimman osan ihmisistä ikuisen helvetin loppumattomiin ja mieltä vailla oleviin tarkoituksettomiin kärsimyksiin, mikä osoittaisi kyllä rankaisijan voimaa, mutta ei osoittaisi Jumalan rakkautta, viisautta eikä pelastamisen voimaa.

Yksi pahimpia asioita ikuisen helvetin opissa on se, että se vääristää kuvan ja käsityksen rakkauden Jumalasta aivan hirveäksi ja aivan toisenlaiseksi kuin mitä Raamattu sanoo ja ihmiset kokevat sydämessään. Ikuisen helvetin opin kohtuuttomuus on vienyt monelta uskovalta uskon ja estänyt monia etsijöitä uskomasta niin julmaan Jumalaan.

Mutta kiitos Jumalalle, Jumala on suuri Pelastaja, ei suuri Kadottaja!

7.8.2016

Kaikkien pelastuminen 6

Helvetin rangaistus on korjaava, opettava ja ojentava

Helvetin rangaistusaika kestää vain Jumalan säätämän ajan. Sana rangaistus on kreikaksi "kolasis", minkä alkumerkitys on hedelmäpuiden karsinta. Jumalan rangaistus ei siis ole mieletön, mihinkään tähtäämätön, pelkkä kosto ja jumalallisen voiman osoitus. Jumalan rangaistuksella on hyvä tarkoitus ja päämäärä. Rangaistus on korjaava, opettava, ojentava ja ihmisen muuttumiseen tähtäävä.

Rangaistuskärsimys ei kuitenkaan pelasta ihmistä, vaan kadotettukin tarvitsee pelastuakseen Jumalan armoa ja Jeesuksen sovintoveren anteeksiantavaa voimaa. Rangaistuksen merkitys on siinä, että se täyttää Jumalan oikeudenmukaisuuden vaatimukset sekä siinä, että se saa aikaan ihmisissä mielenmuutosta, että he haluavat totella ja kunnioittaa Jumalaa, jota he maan päällä vastustivat ja halveksivat.

Kun helvetissä oleva ihminen kääntyy Jumalan puoleen valmiina vihdoinkin uskomaan Korkeimpaan, jonka olemassaolon hän kielsi elämänsä aikana, niin Jumalan armo ulottuu kadotuksen alhaisimpiinkin kolkkiin ja Jumala antaa kadotetulle syntiselle hänen syntinsä anteeksi Jeesuksen, Jumalan uhrikaritsan, ristillä maahan vuotaneen veren ansion tähden ja nostaa sielun pois kadotuksesta taivaaseen.

Universalismi ei siis väheksy Jeesuksen veren merkitystä ja hänen uhrikuolemansa ainutlaatuista pelastavaa voimaa, kuten universalismin vastustajat väärin väittävät, vaan universalismi korostaa ja kunnioittaa Jeesuksen ristintyön arvoa ja lunastavaa sovitusvoimaa paljon enemmän kuin klassisen kristinuskon ikuisen helvetin oppi, jossa Jeesuksen pelastava työ ulottuisi vain niihin ihmisiin, jotka ovat maan päällä eläessään uskoneet, mutta ei sitten enää muihin. Universalismin mukaan Jeesuksen sovitustyö ristillä oli niin järisyttävän vahva ja vaikuttava, että Jeesuksen veren pelastava voima menee meidän maanpäällisen elämämme ajan yli ja ulkopuolelle ollen niin voimakas, että lopulta Jeesuksen ristinkuolema tulee merkitsemään kaikkien pelastumista.

Jotkut löytävät ja vastaanottavat pelastuksen jo tässä elämässä, mutta joidenkin täytyy valitettavasti käydä helvetin rangaistuslaitoksen kautta, ennen kuin he taipuvat Jumalan tahdon alle ja tunnustavat, että Jeesus Kristus on Herra. Se on kova paikka Kristuksen kieltäville ateisteille, saatananpalvojille, luopio- ja nimikristityille, hinduille, buddhalaisille, konfutselaisille, muslimeille ja juutalaisille, mutta lopulta he kaikki myöntyvät uskomaan, että on yksi Jumala taivaassa ja maan päällä, Korkein Jumala, Jahve, ja hänellä on ainosyntyinen Poika, Jeesus Kristus, joka on maailman Messias ja Pelastaja eikä kukaan muu.

Universalismin julistaminen ei vie siis pohjaa evankeliumin julistamiselta. On tärkeää julistaa evankeliumia, koska kadotukseen joutuminen on joka tapauksessa hirvittävä kohtalo, mitä ei vähennä se, että sieltä voisi päästä joskus pois. Kadotettu menettää eli kadottaa paljon. Helvettiin joutuva ei pääse osalliseksi Kristuksen morsiusjoukosta eikä hän voi toimia Kristuksen pappina ja kanssahallitsijana. Mutta ennen kaikkea kadotettu menettää yhteyden Jumalaan eikä hän pääse taivaaseen, vaan joutuu ties kuinka pitkiksi ajoiksi, ehkä tuhansiksi vuosiksi, kokemaan helvetin kauhuja.

Jumala ei ole kuitenkaan sadisti. Kun rangaistukset ovat täyttyneet ja tehneet ihmistä muuttavan tehtävänsä, Jumala voi ja tahtoo armahtaa luotujaan, koska Jumala ei pidä vihaa iäti, mutta Jumalan armo kestää iankaikkisesti.

Jumala ei kuitenkaan pelasta ketään silloinkaan väkisin ja vastoin ihmisten omaa tahtoa, vaan Jumala vaikuttaa ihmisissä mielenmuutosta niin, että jokainen haluaa lopulta pelastua omasta vapaasta tahdostaan ja palata taivaallisen Isän luo.

6.8.2016

Kaikkien pelastuminen 5

Onko taivaskin vain aikakauden kestävä?

Monien mielestä helvetti ei voi olla vain jonkin aikakauden kestävä, koska samaa aionios-sanaa käytetään myös taivaasta. Ajatellaan, että koska uskoville luvattu ikuinen elämä on ikuista, niin myös helvetin rangaistuksen täytyy olla ikuista, koska kyseessä on sama sana.

Ymmärrän tämän perustelun, koska turvauduin itse siihen silloin kun olin vielä ikuisen helvetin opin kannattaja. Mielestäni tuo argumentti oli vastaansanomaton.

Kun ajattelen nyt asiasta toisin, tällä perustelulla ei ole enää mitään pohjaa. Asiaa ei ole kuitenkaan ihan helppo selittää, mutta teen parhaani.

Lähtökohtani on se, että maailmankaikkeudessa vain Jumala itse on ikuinen ja vain Jumalalla on itsessään elämää, jota hän sitten antaa luomilleen olennoille, niin enkeleille kuin ihmisille.

Myöskään mikään luotu asia ei voi olla itsessään ja itsenäisesti ikuinen, vaan se on olemassa vain niin kauan kuin Jumala tahtoo.

Näin ollen helvetin rangaistuksetkaan eivät ole ikuisia, vaan niin pitkiä kuin Jumala määrää. Helvetin tuomiot ovat siis aioonisia eli tietyn ajan kestäviä.

Mennään nyt sitten siihen ristiriitaan, joka on monien mielestä olemassa eli siihen, että jos helvetti on ajallisesti rajallinen, niin myös taivas on ajallisesti rajallinen eikä ikuinen.

Tämähän tuntuu ilmiselvältä ristiriidalta. Eihän näin voi olla. Kyllä ikuisen elämän Jumalan luona täytyy olla ikuista.

Älä huoli, kyllä se onkin. Uskovien elämä taivaassa on ikuista.

Selitys on siinä, että vaikka ikuisesta elämästä käytetäänkin rajallista aikaa merkitsevää aionios-sanaa, niin käy niin, että kun Jumala antaa elämäänsä luomilleen ihmisille aiooneittain eli aikakausi kerrallaan, niin käytännössä näistä toisiaan seuraavista aikakausista muodostuu ikuinen elämä.

Ymmärsitkö?

Ei tarvitse käyttää sanaa ikuinen, joka olisi kreikaksi aidios, vaan voidaan käyttää sanaa aionios, joka tarkoittaa tässä yhteydessä tietyn ajan kestävää, jolloin helvetin kohdalla on kyse jonkin ajan kestävästä rangaistusjaksosta, joka kuitenkin loppuu jossain vaiheessa, ja taivaan kohdalla on kyse ikuisesta taivaasta, joka syntyy siitä, että Jumala antaa uskoville elämän aikakausia toisensa jälkeen lakkaamatta.

5.8.2016

Kaikkien pelastuminen 4

Ihminen ei kestä Jumalan ikuista vihaa

Käsittelen tässä kirjoituksessani sitä Raamatun ilmoitusta, että ikuisen helvetin oppi ei voi pitää paikkaansa, koska ihminen ei kestä Jumalan ikuista vihaa.

Profeetta Jesaja kirjoittaa tämän tosiasian selvästi (Jes. 57: 16): ”En minä ikuisesti ole teihin vihastunut enkä loputtomiin teitä syytä. Jos niin tekisin, teidän voimanne herpoaisi eikä yksikään luoduistani kestäisi minun edessäni.” Vanha käännös sanoo: ”Muutoin henki nääntyisi minun kasvojeni edessä.”

Kuitenkin ikuisen helvetin opin kannattajat eli lähes kaikki Suomenkin papit ja pastorit väittävät, että juuri niin Jumala tekee, että vihaa kadotukseen joutuneita luotujaan ikuisesti ja loputtomasti.

Myös profeetta Miika todistaa väkevästi (Miika 7:18): ”Sinä et pidä vihaa iäti, sinä olet laupias.”

Ja Daavid kirjoittaa (Ps. 103:9): ”Ei hän iäti meitä syytä, ei hän ikuisesti pidä vihaa.”

Jumalan viha on siis ajallinen ja rajallinen. Syykin on selvä, kuten edellä jo luimme: ihminen ei kestäisi Jumalan päättymätöntä vihaa. Jumala ei kuitenkaan halua tappaa näännyksiin kadotuksessa olevia ihmisiä, koska hän on rakkaus ja hän haluaa kaikki luotunsa takaisin luokseen.

Jumalan viha kestää vain sen aikaa kun on tarpeen. Sitten Jumala lauhtuu ja antaa armonsa auringon paistaa, koska hänen armonsa pysyy ikuisesti.

Ikuisen helvetin opettajilla on jotain mennyt pahasti sekaisin, kun he opettavat, että Jumala vihaa ikuisesti, kun taas Raamattu opettaa, että Jumala ei vihaa ikuisesti, vaan hänen armonsa pysyy ikuisesti.

4.8.2016

Kaikkien pelastuminen 3

Onko sana ”ikuinen” oikein käännetty?

Ikuisen helvetin opin kannattajat löytävät Raamatusta paljon kohtia, jotka puhuvat ikuisesta kadotuksesta. Niitä sitten postitetaan minullekin vaikka kuinka paljon.

Kyllä minä tunnen kaikki nuo raamatunkohdat, joten niitä on aivan turha lähettää minulle.

Kuitenkin on niin, että Raamattu ei puhu ikuisesta helvetistä. Tämän väittäminen on tietysti monille hyvin hämmentävää, koska näyttää siltä, että Raamattu puhuu paljonkin ikuisesta kadotuksesta.

Koko ristiriidan ratkaisu on siinä, että Raamattu ei puhu mitään ikuisesta kadotuksesta, vaan erilaiset raamatunkäännökset puhuvat siitä.

Alkukielinen Raamattu eli Vanhan testamentin heprea ja Uuden testamentin kreikka käyttävät sanoja olam ja aionios, jotka voivat kyllä merkitä ikuistakin, mutta joilla on usein myös merkitys tietyn ajan ja aikakauden kestävä.

On siis ratkaistava Raamatun kokonaisopetuksen kannalta, kummasta on kyse, ikuisesta vai jonkin ajan kestävästä rangaistuksesta. Koska monet muut raamatunkohdat puhuvat siitä, että Jumala tahtoo pelastaa kaikki ja hänen armonsa kestää ikuisesti ja että kaikki tulevat polvistumaan Herran edessä, niin on ehdottoman oikein kääntää sanat olam ja aionios jonkin aikaa kestäviksi, jotta saadaan tilaa Jumalan armolle ja pelastusteolle eikä olla ristiriidassa Raamatun muun opetuksen kanssa.

Näin alkukirkko myös uskoi ja opetti useiden vuosisatojen ajan.

Ratkaisevin muutos ikuisen helvetin opin suuntaan tapahtui vasta Augustinuksen (400-luvulla jKr.) toimesta, joka ei osannut kunnolla Raamatun alkukieltä kreikkaa, vaan vihasi sitä.

Toinen ratkaiseva tekijä oli Hieronymuksen Uuden testamentin latinannos Vulgata, jossa hän käänsi väärin kreikan sanan "aionios" eli tietyn ajan kestävä sanalla "aeternus" eli ikuinen. Siitä alkoi koko tämän helvetillinen sekasotku.

Kreikan kielessä on nimittäin ikuistakin tarkoittava sana, joka on "aidios", jota käytetään siitä, että Jumala on ikuinen. Jos helvetti olisi ikuinen, niin Raamatun kreikankielisten kirjoittajien olisi ollut helppo käyttää yksiselitteisesti ikuista merkitsevää sanaa "aidios" viitatessaan helvettiin.

Miksi he eivät kertaakaan käyttäneet sitä sanaa?

Sen sijaan Raamattu puhuu aioonisesta kadotuksesta eli tietyn ajan kestävästä menetyksestä ja rangaistuksesta, joka ei ole kuitenkaan loputon eikä päättymätön, koska Jumala tahtoo lopulta pelastaa kaikki ihmiset, kunhan he ovat ensin kärsineet oikeudenmukaisen ja heitä kasvattavan ja ojentavan rangaistuksen, tehneet parannuksen ja uskoneet Jeesukseen. Silloin Jeesuksen veri puhdistaa heidätkin kaikesta synnistä.

Raamatunkääntäjät ovat siis avainasemassa ja syyllisiä tähän hirveään sotkuun, että suurin osa kristikuntaa on omaksunut pakanallisen ja katolisen käsityksen ikuisesta helvetistä. Kääntäjillä olisi nimittäin aivan selvä valinnan mahdollisuus kääntää aikaan sidotut sanat olam ja aionios oikeinkin silloin kun ne viittaavat Jumalan tuleviin tuomioihin eli sanoilla aikakauden kestävä eikä missään tapauksessa ikuinen.

Yksi harvoja oikeita käännöksiä on Youngin käännös, joka kääntää sanan aionios englannin sanoilla age enduring.

3.8.2016

Kaikkien pelastuminen 2

Kaikki polvistuvat Herran edessä

Tässä kirjoituksessani käsittelen Raamatun ilmoitusta, että kerran kaikki tulevat polvistumaan Herran edessä, mikä merkitsee kaikkien pelastumista.

Jo profeetta Jesaja kirjoittaa asiasta (Jes. 45:23): ”Minun edessäni on notkistuva jokainen polvi, jokainen suu on vannova minun nimeeni!”

Kaikki tulevat siis polvistumaan Jumalan edessä, nekin, jotka nyt vastustavat Jumalaa. Kyseessä ei ole pakotettu polvistuminen, koska kaikki vannovat Herran nimeen (vanhan käännöksen mukaan vannovat valansa Herralle) eikä valoja vannota koskaan pakotetusti vaan kaikesta sydämestä.

Jesaja jatkaa (Jes. 45:24): ”Vain Herralla on voima, hän tekee pelastuksen tekoja. Häveten tulevat Herran luokse kaikki ne, jotka ovat hehkuneet vihaa häntä vastaan.”

Jumala tekee todellakin pelastuksen tekoja. Jumala on ennen kaikkea Pelastaja, ei Kadottaja.

Jonkin aikaa kestävä kadotustuomio on tosin välttämätön Jumalan oikeudenmukaisuuden takia, mutta Jumalan oikeudenmukaisuuden takia kadotustuomio ei ole ikuinen vaan niin pitkä kuin kunkin ihmiset synnit vaativat eli kohtuullinen.

Rangaistuksen jälkeen Jumala tekee voimassaan pelastuksen tekoja niin että nekin, jotka ovat vihanneet Jumalaa, kuten Saatana ja monet ihmiset, tulevat lopulta häveten Herran luokse armoa pyytämään. Kohdassa sanotaan nimenomaan, että kaikki Jumalaa vihanneet tulevat Herran luo ja polvistuvat hänen eteensä ja vannovat hänelle uskollisuuden valan, mikä todistaa, että oppi kaikkien pelastumisesta on oikea ja raamatullinen.

Paavali kirjoittaa tästä samasta asiasta kirjeessään filippiläisille (Fil. 2:10-11): ”Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: ´Jeesus Kristus on Herra.´”

Tästä kohdasta ikuisen helvetin opin kannattajat väittävät, että kyseessä olisi pakotettu tilanne eli ikään kuin hampaat irvessä annettu vastentahtoinen tunnustus voimakkaamman edessä.

Näin ei suinkaan ole. Raamatun mukaan kukaan ei voi sanoa, että Jeesus on Herra, paitsi Pyhässä Hengessä.

Olen myös varma siitä, että jos kyseessä ei olisi aito kääntymys ja sen mukainen oikea ja vapaaehtoinen polvistuminen ja Jeesuksen Herraksi tunnustaminen, niin Saatana enkeleineen ja paatuneet ihmiset eivät polvistuisi eivätkä sanoisi yhtään mitään, vaan pitäisivät suunsa tiukasti kiinni.

Raamatunkohdassa käytetty kreikan kielen sana ”eksomologeo” antaa sitä paitsi yksiselitteisesti ymmärtää, että kyseessä ei ole pakotettu vaan täysin vapaaehtoinen tunnustus, koska sana merkitsee tunnustamista ylistämällä ja kunnianosoituksin.

Raamattu opettaa siis, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa kaikki, niin ihmiset kuin enkelit, koko luomakunta tulee kumartumaan Jumalan edessä ja tunnustamaan Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

Silloin ollaan tilanteessa, että kaikki ovat pelastuneet.

2.8.2016

Kaikkien pelastuminen 1

Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuvat

Tämä kirjoitus on kaikkien ihmisten lopullista pelastumista eli universalismia käsittelevän kirjoitussarjani ensimmäinen opetus.

Teen nämä kirjoitukset lyhyiksi ja ytimekkäiksi, jotta ihmiset jaksaisivat lukea näitä ja jotta heillä olisi mahdollisuus myös ymmärtää lukemansa. Kyseessä ei siis ole aiheen perinpohjainen opillinen selvitys. Käyn kuitenkin läpi kaikki tärkeimmät perustelut ja raamatunkohdat, jotka todistavat, että Jumala haluaa ja kykenee lopulta pelastamaan kaikki.

Ensimmäisen kirjoitukseni aihe on Jumalan tahto. Kaikkien ihmisten pelastumisen lähtökohtana ja perustana on nimittäin Raamatun ilmoitus, että Jumala tahtoo pelastaa kaikki ihmiset. Se on sanottu selvästi monessa kohdin, mutta otan tähän yhden raamatunpaikan, joka on 1. Tim. 2:4: ”joka (Jumala) tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.”

Ikuisen helvetin opin mukaan edellä mainittu raamatunkohta ei kuitenkaan toteudu, kun kaikki eivät pelastukaan, vaan suurin osa ihmisistä joutuu kärsimään ikuisen helvetin tuomion.

Miten tämä ristiriita on mahdollista?

Ikuisen helvetin opin kannattajat selittävät, että kyllä Jumala tahtoisi pelastaa kaikki, mutta kun kaikki ihmiset eivät tahdo pelastua, niin Jumala ei pelasta heitä väkisin.

Tästä herää kysymys, kumpi on vahvempi, Jumalan tahto vai ihmisten tahto.

Uskon, että Jumalan tahto on vahvempi ja tulee voittamaan ihmisten tahdon.

Perustan uskoni siihen raamatunkohtaan, jonka mukaan Jumala pystyy tekemään kaiken mitä hän tahtoo. Raamatunkohta on Ps. 135: ”Kaiken, mitä Herra tahtoo, hän tekee taivaassa ja maan päällä.” Myös Job 23:13 todistaa samaa: ”Kun Jumala jotakin päättää, kuka voisi sen muuttaa? Mitä hän tahtoo, sen hän tekee.”

Ihmiset voivat panna synneillään ja epäuskollaan vain kapuloita rattaisiin ja viivyttää tyhmyydessään pelastumistaan joutumalla ensin tuomituiksi helvetin rangaistusvankilaan, mutta ihmisten vikurointi ja kapinointi eivät pysty estämään Jumalan tahtoa pelastaa lopulta kaikki.

Koska Jumala tahtoo pelastaa kaikki, hän myös tekee niin ja pelastaa kaikki – eikä sitä voi estää kukaan eikä mikään.

Jumala ei silloinkaan pelasta ketään väkisin, vaan ne jotka eivät halunneet uskoa Jumalaan elämänsä aikana, haluavat viimeinkin kääntyä omasta tahdostaan parannuksenteossa Jumalan puoleen ja uskoa Jeesukseen, kun ovat ensin kokeneet hirvittävät syntiensä seuraukset helvetissä.

Kaikkien pelastumisen oppi tuo suurta kunniaa Jumalalle hänen pelastusvoimansa ja armollisen rakkautensa tähden, mutta ikuisen helvetin oppi tuo suurta häpeää Jumalalle, joka on tuon väärän opin mukaan suuri luuseri ja suoranainen sadisti, joka kadottaa suurimman osan luomistaan ihmisistä helvettiin eikä halua eikä pysty heitä enää sieltä pelastamaan.

Ikuisen helvetin oppi on mieletön, saatanallinen ja epäraamatullinen, koska se antaa Kaikkivaltiaasta Jumalasta aivan väärän ja vinoutuneen kuvan. Ei ole mikään ihme, että monet uskomattomat eivät halua uskoa tällaiseen kiduttajajumalaan. En minäkään uskoisi.

Mutta Jumala ei ole tällainen heikko hirviö, vaan voimallinen ja armorikas Jumala, joka tahtoo ja pystyy pelastamaan kaikki ihmiset, toiset nyt tämän elämän aikana ja toiset mutkan kautta myöhemmin, jolloin kadotuksessa käyvät ihmiset tosin menettävät paljon ja joutuvat kärsimään hirveästi, mutta nuo rangaistukset eivät ole kuitenkaan loputtomia.

Niin kamalia helvetin tuskat kuitenkin ovat, että sinne ei kannata missään nimessä päätyä. On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi suoraan ilman kenties tuhansia vuosia kestävää sakkokierrosta kadotuksen kauheassa pimeydessä ja rikinkatkuisessa kuumuudessa matojen ja käärmeiden seassa.

Tee siis parannus synneistäsi nyt ja usko Herraan Jeesukseen, niin sinua ei kohtaa mikään kadotustuomio viimeisellä tuomiolla.

Anne Kilpeläinen 23.09.2016 07:08

Kriisiaikojen varalta otsalamppu on hyödyllinen väline esim.lastenhoidossa ja muutenkin.Se vapauttaa kädet toimimaan sähkökatkon aikana ja on turvallinen.

Anne Kilpeläinen 21.09.2016 16:37

Täyvellistä ja ikuista Jumalan Sanaa lukee mielellään, kuten Ps.119:107-166 ja Ps.12:6-9. Jumala on uskollinen ja vahva , vaikka ihminen on heikko.

Anne Kilpeläinen 18.09.2016 17:26

Maailmas ei oo semmost rauhaa ku minkä Jumalan Sana raamattu ja Pyhä Henki tuo ihmiselle.Jeesus rauhoittaa pelokkaan ja rauhattoman sydämen ja antaa rohkeutta.

Anne Kilpeläinen 18.09.2016 06:43

Pitkäst aikaa haiskahtaa silt, että joku kakka on osunu tuulettimmeen. En mie ihimisenä sitä nii ihimettele.Taijetaan ellää vaikeita aikoja jo nyt, vai mitä

A 09.09.2016 07:17

Asioita, joita Suomessa tulee tapahtumaan... kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Oletko itse saanut nämä profetiat vai kasannut eri lähteistä?

Anna 24.08.2016 10:06

Ihminenhän itse ryssi Jumalasuhteensa.

Kaarina 24.08.2016 05:43

Miksi jumala on luonut lapsensa itseään tyhmemmäksi? Jos hänelle on valta luoda täydellisyyttä, miksi hän on luonut epätäydellisyyttä?

Jouko Piho 22.08.2016 22:11

Tiedän Jumalan tahdon, koska se on kerrottuna Raamatussa.

tuota.. 22.08.2016 21:55

Jouko ethän sinä voi tietää mitä Jumala tahtoo ja mitä ei..

Jouko Piho 14.08.2016 11:47

Ei ylösnousemus, joka on jo tapahtunut, vaan poispääsy.

Markku 13.08.2016 23:15

Epäilemättä Jumala haluaa kaikkien pelastuvan, mutta entä se Elämänkirja? Tulinen järvi on toinen kuolema. Onko siitäkin sitten ylösnousemus? Ilm.20:14-15

Tiina Gunnari 13.08.2016 16:41

Universalismi on raamatullinen totuus. Rukoillaan ihmisten puolesta jotta Jumala
avaisi heidät ymmärtämään sen.

Jouko Piho 06.08.2016 19:54

Kyllä. Helvetti kestää kunkin ihmisen kohdalla niin kauan kuin Jumala tahtoo, vaikka ikuisesti, jos Jumala niin tahtoisi, mutta kun Jumala ei tahdo sellaista.

emma 06.08.2016 18:05

Mutta eikö sitten helvettikin voisi tapahtua "aikakausi kerrallaan"

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia