Israel

Hiekkamyrsky 8.9.2015 Tiberiaassa. Näkymä parvekkeeltani.
Kauluskaija.

9.9.2015

Tiedotus

Koska tämä Israel-sivu on jo hyvin pitkä niin, että lataaminen voi olla hidasta, olen aloittanut uuden sivun nimeltä Israel 2. Tervetuloa sinne lukemaan Israel-raporttejani!

8.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 17

Viime yönä ja tänään 8.9.2015 koko Israel on joutunut idästä tulleen pölymyrskyn kouriin. Niin myös täällä Tiberiaassa kaikki on hiekkapölyn peitossa. Minun parvekkeeni on täynnä hiekkaa ja ulkona olevat autot ovat hiekan peittämiä. Jopa tietokoneeni oli pölyn peitossa, kun hiekkaa oli puskenut sisään avonaisesta parvekkeen ovesta. Kaikki on pilvessä ja utuista eikä auringosta ole tietoakaan. Lämpötila on silti esim. Tiberiaassa + 41 astetta päivällä ja + 30 astetta yöllä. Ei ihme, että minulla oli viime yönä vaikeuksia uneen pääsemisen kanssa, joten istuin keskellä yötä parvekkeella tunnin verran ja ihmettelin maailmanmenoa.

Ympäristöturvallisuusministeriön mukaan ilman saastumisen tasot ovat Israelissa nyt korkeat ja ministeriö suosittaa, että hengitysvaikeuksista kärsivät ihmiset, iäkkäät, lapset ja raskaana olevat naiset pidättyisivät fyysisistä rasituksista.

Daavidin Punainen Kilpi (Magen David Adom), joka vastaa meidän Punaista Ristiämme, on neuvonut ihmisiä juomaan paljon vettä, ainakin kolme litraa päivässä, välttämään ulkona työskentelyä ja olemaan mieluummin sisätiloissa.

Majapaikkani isäntä David sanoi, että tällaista hiekkamyrskyä ei ole koskaan ollut aikaisemmin syksyllä. Joskus keväällä on ollut, mutta ei tähän vuodenaikaan. Joten kyse on hyvin poikkeuksellisesta sääilmiöstä. David vitsailikin, että nyt minulla onkin oikein hyvä kuvauspäivä. Heh-heh!

Minulla ei ole tietoa, kauanko tämä säätyyppi kestää, mutta eiköhän se lopu kohta puoliin ja päästään taas aurinkoisiin sinitaivaspäiviin, jolloin voin jatkaa eri kohteiden kuvaamista.

Kuvassa utuinen näkymä parvekkeeltani Tiberiaassa.

7.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 16

Sain eilen tietää Heidi Johannalta, että se aamulla huoneessani kovaäänisesti käväissyt lintu oli vihreä papukaija, kauluskaija (kuva ohessa), jonka entinen virallinen nimi oli aleksanterinkaija, koska Aleksanteri Suuri oli ihastunut lintuihin ja hänellä olikin niitä useita lemmikkeinä.

Kauluskaijojen alkuperäiset esiintymisalueet ovat Keski-Afrikassa ja Intian niemimaalla, mutta karanneet lemmikit ovat muodostaneet elinvoimaisia kaupunkiyhdyskuntia Yhdysvalloissa, Euroopassa, Japanissa, Iranissa ja Israelissa.

Kauluskaijat eivät siis kuulu luonnostaan Israeliin, mutta vuosia sitten joku toi niitä tänne, ja ne ovat lisääntyneet valtavasti.

Lintu on oikea kiusankappale. Ne tuhoavat mm. hedelmäsatoja niin, että haukkaavat hedelmää kerran ja vaihtavat sitten toiseen. Hedelmiä ei voi siten myydä.

Muutama kuukausi sitten suomalainen TV7 oli filmaamassa Israelissa, kun nuo samat linnut häiritsivät niin paljon, että kuvaukset keskeytyivät. 

Kävin eilen illalla läheisessä minimarketissa, kun törmäsin matkalla asetta kantavaan armeijan palvelusta suorittavaan mieheen, joka alkoi heti jutella ystävällisesti ja kysellä minulta kaikkea mahdollista. Kun hän kuuli minun olevan Suomesta, hän huudahti: ”Televisiossa on parhaillaan menossa koripallo-ottelu Suomen ja Israelin välillä.”

Ja niinpä olikin. Kaupassa oli tv auki ja siellä Suomen miehet yrittivät laittaa Israelin joukkueelle kampoihin, mutta lopulta Israel voitti 79-66. Kaupassa olleet asiakkaat lohduttivat minua sillä, että jääkiekossa tulos olisi ollut toisenlainen.

Vielä kaupassa sotilas jatkoi juttelua ja oli kovin kiinnostunut siitä, mitä minä olen tehnyt Suomessa ja mitä olen tekemässä Israelissa.

Kun mies sai kuulla minun tehneen myös musiikkia, hän kiinnostui kovin, jolloin annoin hänelle käyntikorttini ja kehotin häntä menemään Jouko Pihon nimellä Youtubeen, josta löytyy tekemäni ja laulamani sävellys Only in my dream osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=E9hO_7GFCqg .

Näytin hänelle myös kortissa olevaa englanninkielisten profetiasivujeni osoitetta www.prophecy.fi . Toivon, että sotilas Cohen käy sivuillani ja saa sieltä kipinää Messiaan löytämiseen.

6.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 15

Minulla oli tänään 6.9.2015 melko erikoinen herätys. Noin klo 7 aikaan huoneeseeni lensi avoimesta parvekkeen ovesta vihreä rastaan kokoinen lintu, joka rääkyi kovalla äänellä ja livahti saman tien ulos. En tiedä, mikä lintu se oli, mutta olipa sillä paha ääni.

Kävin tänään ulkona syömässä Gennesaretinjärven rannalla olevassa Big Ben –ravintolassa. Halusin ehdottomasti tilata Pyhän Pietarin kalaa, josta ylhäällä on kuva monine lisukkeineen.

Ruskeaksi paistettu kampapyrstöinen kala maistuikin ihan hyvältä. Tosin kala on melko ruotoinen, mutta ne ovat isoja, joten onneksi ei ole hankalia pikku ruotoja.

Pyhän Pietarin kala eli kirjoahventen sukuun kuuluva tilapia tai musht saattaa olla juuri se sama kala, jota Jeesus ja opetuslapset söivät ja jonka suusta Pietari löysi hopearahan, jolla Jeesus maksoi veronsa.

Kala on nimittäin kiinnostunut harakan tavoin kiiltävistä asioista. Gennesaretinjärven kalastajat kertovat joskus saavansa Pyhän Pietarin kaloja, joilla on ollut pullon korkki tai kolikoita suussaan.

Tämä vahvistaa Raamatun (Matt. 17:24-27) kertomuksen. Saapuessaan kerran Kapernaumiin tulivat temppeliveron kantajat Pietarin luokse ja kysyivät häneltä: ”Kai teidän opettajanne maksaa temppeliveroa?” Pietari vastasi pokkana, että maksaa kyllä, vaikka heillä ei ollut killinkiäkään. Jeesus halusi maksaa veron, joten hän sanoi Pietarille: ”Mene järvelle ja heitä onki veteen. Ota ensimmäinen kala, jonka vedät ylös, ja avaa sen suu. Siellä on hopearaha. Ota se ja maksa heille sekä minun että itsesi puolesta.»


5.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 14

Kävin tänään sapattina tämän seudun toisessa messiaanisessa seurakunnassa, HaNaharissa (joki), joka on n. 10 km Tiberiaasta etelään sijaitsevassa Poriyassa.

Koska bussit eivät kulje sapattina, olin onnellinen, ettei minun tarvinnut ottaa taksia, vaan sain autokyydin Ariela ja Michael Waizmanilta. Laitankin tähän yhteyteen tiedoksi heidän nettisivujensa osoitteen, joka on http://www.michaw.org . Heillä on sivuillaan monenlaisia israelilaisia tuotteita, joita voi ostaa. Lisäksi heillä on myös majoitustoimintaa.

Naharin kokouksessa oli väkeä n. 40-50 henkilöä. Pastorina on Aviel Gersh, joka on naimisissa Israelissa pitkän päivätyön tehneen Kaarlo Syvännön pojan Kalervon tyttären Niritin kanssa.

Juttelin hiukan molempien kanssa ja toivotin heille siunausta, kun he ovat tulossa kohta puoliin käymään Suomessa Lempäälän helluntaiseurakunnan ( http://www.lempaalanhelluntaisrk.fi/ ) järjestämille Israel-juhlille, jossa on puhujina Olavi ja Kalervo Syväntö, Mirja (Kaarlon tytär) ja Halvor Ronning sekä mainittu Aviel Gersh. Musiikissa palvelee lauantaina Hillel Tokazier.

Kokouksissa ollessani yritän kuunnella hepreankielistä puhetta sillä korvalla, josko erottaisin sieltä joitakin tuttuja sanoja. Ja onhan niitä siellä, mutta toistaiseksi vielä aika harvakseltaan. Mutta joka kerta kun tunnistan jonkin tutun sanan, olen iloinen ja ajattelen toiveikkaasti, että matkani lopussa eli marraskuussa ymmärrän pastoreiden puheesta lähes kaiken.

Kuvassa Nirit ja Aviel Gersh.

4.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 13

Oheisen kuvan (sivun alaosassa) Ha Banim –kadulla oleva komea muraali eli seinämaalaus on kunnianosoitus Tiberiaan mielenkiintoiselle historialle. Kaupungin perusti 18 jKr. Herodes Antipas (Herodes Suuren poika). Nimi tuli silloisen Rooman keisarin Tiberiuksen mukaan.

Seinämaalauksessa on kuvattuna Tiberiaassa vaikuttaneita juutalaisia merkkihenkilöitä vuosisatojen aikana. Tiberias oli Jerusalemin hävityksen jälkeen 500 vuoden ajan juutalaisen uskon, hallinnon ja kulttuurin pääkaupunki. Täällä kokoontui Sanhedrin, 71 tuomarista koostuva korkein tuomioistuin. Täällä koottiin Mishna ja Jerusalemin Talmud ja täällä kehitettiin heprealaisen tekstin vokalisointijärjestelmä, joka on yhä käytössä. Tiberiakseen on myös haudattu monia juutalaisten huomattavimpia oppineita, kuten aiemmin mainitsemani Maimonides, joka näkyy maalauksen alaosassa sinisessä kaavussaan.

Ylhäällä oikealla näkyy Gennesaretinjärvi muistuttaen siitä, että Tiberias oli kalastajien kaupunki. Jeesuksenkin opetuslapsista monet olivat kalastajia, Pietari kaiketi kuuluisimpana, ja yhä tänään järvi on hyvin kalaisa.

Keskellä näkyy kaupunginportti, jonka juurella oppineet väittelevät Pyhistä Kirjoituksista maassa istuen. Käsityksiä ja tulkintoja riittää. Tunnetun sanonnan mukaan siellä missä on kolme juutalaista, siellä on neljä mielipidettä.

Kuvan yläosassa oikealla näkyy kaksi merkittävää naista: vas. Dona Gracia, joka elvytti 1500-luvulla Tiberiaan juutalaista asutusta ja oik. Apostolien teoissakin (25:13) mainittu prinsessa Berenike, joka oli kuningas Agrippa I:n tytär ensimmäiseltä vuosisadalta. Hänen mukaansa nimetty Bereniken kukkula on Tiberiaan eteläosassa.

Että tällainen historian pläjäys tällä kertaa.

3.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 12

Tapaan täällä majapaikassani David Hostelissa välillä muita matkailijoita, kun käyn keittämässä kahvia olohuoneessa olevalla keittimellä tai teen ruokaa keittiössä.

Kohtasin tänään Kiinan Pekingistä kotoisin olevan Nathaniel Duanin. Koska hänen nimensä on sama kuin yhdellä Jeesuksen opetuslapsista, kysyin mieheltä, onko hän kristitty. Nathaniel vastasi myöntävästi.

Kävi ilmi, että mies työskentelee Pekingin Israelin suurlähetystössä ja on nyt kahden viikon matkalla Israelissa.


Kun sanoin olevani Suomesta, Nathaniel kertoi olleensa Suomessa. Tiedättekö, mitä hänelle oli jäänyt päällimmäisenä mieleen? Se, että Suomi on puhdas (clean) maa. Vastasin hänelle, että näin varmaan on, että Suomi on paljon puhtaampi kuin monet muut maat. Tätä samaahan ovat minulle sanoneet venäläiset ystäväni.

Kysyin sitten Kiinan uskovien vapaustilanteesta. Nathaniel kertoi, että uskonvainoja ei ole, mutta jos haluaa järjestää isompia kokoustilaisuuksia, silloin voi tulla ongelmia. Samoin internetissä ei ole täyttä vapautta. Googlea ei saa käyttää, vaan heillä on oma kontrolloitu hakukone.

Lähdin sitten keskustaan hoitamaan asioita. Sain Arielalta muutamia hepreankielisiä traktaatteja ja pikku kirjasia, joita voin antaa kristinuskosta kiinnostuneille henkilöille. Yritän saada myöhemmin muualta niitä lisää. En tyrkytä niitä kenellekään, mutta jos joku on halukas vastaanottamaan luettavaa, niin minulla on jotakin mitä antaa.

Ostin tänään 100 sekeliä (25 euroa) maksaneen israelilaisen prepaid liittymän, jossa on puheaikaa yksi tunti. Jos joku haluaa soittaa minulle, niin kannattaa soittaa tähän numeroon, koska se on paljon halvempaa kuin soitto suomalaiseen numerooni. Israelilainen numeroni on Suomesta soitettuna 99577 972 54 7468481 ja Israelista soitettuna 054 7468481.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa uimassa Gennesaretinjärvessä. Paikka on The Scots Beach. Vesi oli hyvin lämmintä, mutta kuitenkin virkistävää. Oli erikoinen tunne uida samassa järvessä, jonka päällä Jeesus käveli 2000 vuotta sitten ja jonka myrskyn hän tyynnytti mahtisanallaan.

Kuvassa (sivun alaosassa) The Scots Beach Tiberiaassa.

2.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 11

Israelissa näkee kaikkialla sotilaita, myös täällä Tiberiaassa. Kun menin 27.8.2015 syömään paikalliseen McDonaldsiin, näin heti sisälle tultuani nuoren naissotilaan ovenpielessä. Pyysin lupaa kuvan ottamiseen, minkä Aya (lintu) myönsi iloisesti.

Israel sisällytti ensimmäisenä maana maailmassa naiset yleisen asevelvollisuuden piiriin, joten jokaisen 18 vuotta täyttäneen nuoren, sekä miehen että naisen, on käytävä Israelissa armeija. Israelin Puolustusvoimat, jota kutsutaan usein nimellä Tsahal, sai alkunsa Toisen maailmansodanaikana Ison-Britannian kuninkaallisessa armeijassa palvelleista juutalaisista upseereista ja sotilaista, jotka ostivat aseita ja perustivat maanalaisia puolisotilaallisia ryhmittymiä, jotka tunnettiin nimellä Haganah. Israelin puolustusvoimat perustettiin 26.5.1948 julistamalla Haganahin sotilaallinen siipi Palmah juutalaisvaltion armeijaksi.

Israelissa asevelvollisia ovat juutalaiset ja druusit, kun taas kristityt ja muslimit ovat yleensä arabeina siitä vapautetut. Haredijuutalaisille, jotka opiskelevat Tooraa jeshiva-koulussa, järjestetään vapautus, joka on herättänyt protesteja maallisempien juutalaisten keskuudessa. Palvelukseen astutaan 18-vuotiaana, ja palvelusaika on miehillä kolme vuotta ja naisilla 21 kuukautta. Naisten ei kuitenkaan tarvitse mennä armeijaan, jos he ovat naimisissa tai jos heillä on lapsi. Lykkäystä voidaan myöntää myös yliopisto-opiskelijoille.

Israelissa on 8,3 miljoonaa ihmistä. Armeijassa on 176 500 aktiivi- ja 445 000 reservisotilasta. Tarvittaessa maassa on 3,5 miljoonaa sotilasta.

Israelin puolustusvoimia pidetään Lähi-idän vahvimpina. Israelin puolustusmenot ovat Lähi-idän kriisin vuoksi hyvin korkeat: korkeimmillaan jopa viidesosa valtion budjetista.

Israelilla on lähes 3000 panssarivaunua ja noin 900 hävittäjälentokonetta. Israel on myös ydinasevaltio, vaikka sitä ei virallisesti myönnetä eikä kielletä. Ydinaseiden määrästä ei ole vahvistettua tietoa, mutta maalla uskotaan olevan 75-400 ydinkärkeä.

Israel on joutunut puolustamaan olemassaoloaan useissa sodissa itsenäistymisensä jälkeen. Tilanne ei ole vieläkään rauhoittunut, vaan jälleen uusi Lähi-idän sota saattaa olla tulossa. Jos sota syttyy minun täällä ollessani, niin sitten minusta tulee sotakirjeenvaihtaja.

Uskon kuitenkin Jumalan varjelukseen sekä itseni että tämän kansan kohdalla. Sekä Suomen että Israelin korkein suojelija on taivaallisten sotajoukkojen ylin Komentaja, Herra Sebaot.

Kuvassa sivun alaosassa israelilainen naissotilas Aya Tiberiaan McDonaldsissa.

1.9.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 10

Kävin eilen Tiberiaan keskustassa, Yohonan Ben Zakai 3, sijaitsevassa Aliyah Return Centerissä eli paluumuuttokeskuksessa, joka on Kanadan Torontossa asuvan Dean Byen perustaman Return Ministries –järjestön (http://return.co.il/index.php ) Israelissa oleva toimintapiste.

En tavannut paikan johtajaa Chaim Malespiniä, mutta keskuksessa vapaaehtoisena työskentelevä Theresa Cox kertoi minulle heidän työstään.

Sana ”aliyah” tai ”alija” (hepreaksi ‏עלייה, kirjaimellisesti "nouseminen") tarkoittaa sekä yksittäisen juutalaisen tekemää muuttoa että juutalaisten muuttoaaltoja Palestiinaan tai nyky-Israeliin. Ensimmäinen suuri muuttoliike uudella ajalla osmanien valtakunnan aikana tapahtui 1800-luvun lopulta alkaen vuosina 1882–1903. Arviolta 25 000–35 000 ihmistä muutti silloin Palestiinaan lähinnä Itä-Euroopasta, mutta myös Jemenistä. Sen jälkeen muuttoaaltoja on ollut useita. Viimeisin iso muuttopiikki oli 1990-luvun alkupuolella Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, jonka seurauksena esim. täällä Tiberiaassa on runsaasti Venäjän juutalaisia.

Alija perustuu Raamatun profetioihin, joiden mukaan Jumala tulee hajottamaan juutalaiset rangaistukseksi heidän synneistään kaikkien kansojen keskuuteen, mutta että lopunaikana Jumala tulee tuomaan Jaakobin lapset takaisin omaan maahansa.

Tässä juutalaisten paluumuutossa voivat muut kansat olla auttamassa, kuten Jesaja (49:22) profetoi: ”Näin sanoo Herra, minun Jumalani: - Minä kohotan käteni, kutsun kansoja ja nostan merkiksi viirin. Sylissään he tuovat poikasi ja olallaan kantavat tyttäresi.”

Tätä auttamistyötä ovat monet yksilöt, seurakunnat ja järjestöt tekemässä ympäri maailmaa, myös Suomessa. Täällä Tiberiaassa toimiva Aliyah Return Center on keskittynyt auttamaan erityisesti Yhdysvaltojen ja Kanadan juutalaisia tekemään oman alijansa ja muuttamaan Israeliin. Kiinnostuneet ja mahdollisesti myös vapaaehtoistyötä harkitsevat ihmiset voivat saada lisätietoa nettisivulta http://www.aliyahreturncenter.com . Järjestölle voi lahjoittaa rahaa tai Tiberiaan vierailulla voi yöpyä heidän siisteissä majoitustiloissaan ja osallistua heidän järjestämilleen aterioille ja tutustumismatkoille eri Raamatun paikoille.

Kun juutalaiset näin ovat palanneet ja ovat palaamassa takaisin omaan maahansa, heitä ei enää tulla repimään pois maastaan. Profeetta Aamos (9:15) kirjoitti: ”Minä istutan heidät maahansa, eikä heitä enää revitä irti maasta, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi.”

Joidenkin suomalaistenkin olisi syytä tehdä henkilökohtainen alija Israeliin, sillä heillä voi olla heprealaisia sukujuuria, vaikka he eivät tiedä sitä, kuten ei haastattelemani Theresa tiennyt ennen kuin hän otti asiasta selvää. DNA-testin voi tilata täältä
www.Familytreedna.com . Muilla on sitten etuoikeus olla auttamassa juutalaisia heidän paluumuutossaan kotiin.

Tällainen auttamisen tarve tulee olemaan hyvin ajankohtainen lähitulevaisuudessa, kun eri profetioiden mukaan paljon juutalaisia tulee Suomeen heidän paetessaan Venäjällä puhkeavia vainoja. Suomalaiset voivat auttaa heitä sitten eteenpäin Israeliin. Joka siunaa Israelia, sitä Jumala siunaa.

Kuvassa sivun alaosassa Tiberiaassa olevan Aliyah Return Centerin sisäänkäynti.

31.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 9

Kävin tänään Tiberiaan turisti-infossa hakemassa esitteitä ja Israelin kartan. Pistäydyin myös Aliyah Return Centerissä, mutta teen siitä erillisen jutun jonain toisena päivänä.

Tämän päivän pääkohteeni oli Tiberiaan keskustassa Rabinin aukiolla oleva valokuvausliike, josta olin kuullut Risto Takkiselta, että sitä pitää suomalainen nainen. Tieto piti paikkansa ja minua oli vastassa Suomesta v. 2007 Israeliin muuttanut ja nyttemmin Israelin kansalaisuuden saanut Ariela Waizman, entiseltä nimeltään Arja Eloranta. Ariela on naimisissa suomenjuutalaisen Michael Waizmanin kanssa.

Sain Arielalta hyviä vastauksia moniin eri kysymyksiini koskien täällä olevia seurakuntia, rahanvaihtoa, israelilaista puhelinnumeroa, busseilla kulkemista ja uimarantoja.
 
Ostin myös Arielalta hänen elämästään tehdyn Kuvan ja Sanan v. 2007 kustantaman kirjan ”Käärmeen lumous”, jonka sain tuossa juuri äsken luetuksi. On ollut Arjalla hurja elämä: koulukiusatuksi joutumista, 19 vuotta juomista putkeen, huumeita, liiman haistelua, tiuhaan vaihtuvia miessuhteita, väkivaltaa, raiskatuksi joutumista, rock-musiikkia, varsinkin Ozzy Osbournea, lukuisia festareita, lävistyksiä ja jatkuvaa bailaamista ja sekoilua.

Lopulta Arja sai tarpeekseen, että hän ei enää jaksa. Heinäkuun 31. päivänä 2002 Arja huokasi keittiössä jakkaralla istuessaan: ”Jumala, ota multa tää viinanhimo pois.” Maa ei järissyt eivätkä salamat leiskahdelleet, mutta Arjassa tapahtui täydellinen muutos: viinanhimo lähti pois. Tuhlaajatyttö oli palannut kotiin, jossa Isä oli häntä kaiken aikaa odottanut. Vanhempien ja isovanhempien esirukoukset kuultiin.

Kuvassa sivun alaosassa Ariela Waizman valokuvausliikkeessään.

30.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 8

Kävin tänään sunnuntai-iltana jumalanpalveluksessa Tiberiaksen presbyteerisessä kirkossa, nimeltään St Andreas Church, joka on osa Skotlannin kirkkoa.

Kyseessä olikin varsin pieni kokoontuminen. Paikallista pappia ei ollut ollenkaan (uusi on tulossa kohta puoliin) ja meitä kuulijoitakin oli vain kolme, joista yksi oli jumalanpalveluksen toimittaneen metodistinaispastorin ystävä, jotka molemmat olivat tulleet Jerusalemista auttamaan kokouksen pidossa, vaikka he kuuluvat eri kirkkokuntaan. Hienoa käytännön kristittyjen yhteyttä tällainen.

Kun kysyin tilaisuuden jälkeen, montako jäsentä seurakunnassa on, niin vastaus oli kolme. Aika jännä juttu, että noin vähän, mutta antakoon Herra heillekin siunausta nyt ja jatkossa.

Kerron nyt erikoisen yhteensattuman tai sitten siinä oli Jumalan sormi. Kysyin Herralta lauantaina, minkä raamatunpaikan hän haluaisi minun lukevan. Sain vastaukseksi: ”Psalmi 15.” Luin sen, mutta tänään olin todella hämmästynyt, kun mainitussa kirkossa luettiin yhteen ääneen Vanhan testamentin kohta ja se oli tuo sama Psalmi 15. Kerroin tämän kirkossa olleille henkilöille, jotka olivat hekin ihmeissään.

Voisin saman tien kertoa toisenkin lukuihmeen, joka sattui ollessani eilen sapattina messiaanisessa seurakunnassa, joka kokoontuu tässä samassa tilassa. Kun istuin penkkiini, niin edessäni oli paikan numero eli 7. Olin hämmästynyt, koska majapaikassani David Hostelissa minun huoneeni numero on 7. Seitsemän on Jumalan luku.

Muuten, siinä eilisessä messiaanisten kokouksessa oli paljon väkeä. Koko sali oli täynnä ja ihmisiä oli arvioni mukaan siinä 60-70 väliltä.

Kävin tänään keskustassa etsimässä monia paikkoja, mutta ne olivat kiinni. Yritän huomenna uudestaan paremmalla onnella ja teen luultavasti siitä huomisen jutun.

30.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 7

Internet-yhteyksissä olleiden ongelmien vuoksi saan eilisen raporttini ulos vasta tänään.

Kävin eilen sapattina klo 11 messiaanisen seurakunnan eli Jeesukseen uskovien juutalaisten kokouksessa Tiberiaksessa. Paikka on muutaman kymmenen metrin päässä Gennesaretinjärvestä.

Seurakunnan nimi on Morning Star Fellowship eli Aamutähden yhteys. Pastori Claude Ezagouri ei ollut paikalla, koska hän on matkoilla Ranskassa, mutta toivon voivani tavata hänet myöhemmin.

Kokouksen alussa oli melkein tunnin verran ylistystä, ja täytyy sanoa, että olen harvoin kuullut niin voimakashenkistä Jumalan ylistämistä kuin tässä tilaisuudessa. Valkokankaalle heijastetut sanat olivat hepreaksi, painokirjaimina ja meidän kirjaimille translitteroituina, venäjäksi ja englanniksi. Idea on tosi hyvä, koska saatoin ensin lukea englanniksi, mistä on kyse, sitten menin läpi translitteroitua tekstiä ja lopuksi aloin tavailla heprean koukeroita. Opin monia sanoja, halleluja! Halleluja on muuten hepreaa ja tarkoittaa ”Ylistys Jumalalle” (Jahvelle)!

Kokouskieli oli pääasiassa heprea, mutta yksi nainen piti puheenvuoron englanniksi ja kaksi naista venäjäksi.

Venäjän kieli on näkyvästi esillä, koska seurakunnasta noin puolet on Venäjältä tai venäjänkielisistä maista Israeliin muuttaneita eli aliyan tehneitä venäläisiä tai muunmaalaisia, kuten Andrey, joka on äskettäin muuttanut Ukrainasta.

Andrey soitti kokouksessa kosketinsoitinta ja hyvin soittikin, kuten koko nelihenkinen soittoryhmä. Juttelin tilaisuuden jälkeen hiukan Andreyn kanssa, joka antoi minulle heidän CD-levynsä. Sanoin hänelle, että minäkin teen ja soitan musiikkia, joten jutellaan asiasta enemmän jossain vaiheessa.

Tuli nimittäin mieleeni sellainen asia, että voisin soittaa ja laulaa hänelle ylistyslaulun Jumalalle, jonka sain eilen Herralta kävellessäni kohti kokouspaikkaa. Lauloin koko puolen tunnin kävelymatkan ensin suomeksi ja sitten englanniksi.

Kokouksessa oli eräs suomalaiselta näyttävä vanhempi nainen, joten minun oli pakko mennä lopussa kysymään, onko hän Suomesta. Ei ollut, vaan Yhdysvalloista, tosin sukujuuria on Ruotsista, joten läheltä liippasi.

Kävi ilmi, että nainen, tri Theresa Cox, asuu nykyään Berliinissä, mutta on tällä hetkellä vapaaehtoistyössä Tiberiaassa Israeliin muuttavien henkilöiden avustuskeskuksessa.

Kokous oli antoisa ja mielenkiintoinen, joten menen sinne uudestaankin.

Kuvassa sivun alaosassa sisäänkäynti kokoustilaan, jossa ei saanut valokuvata. Kyltti on hepreaksi, englanniksi ja venäjäksi.

28.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 6

Kävin eilen tutustumassa Maimonideksen hautaan ja vieressä olevaan museoon (Maimonides Heritage Center).

Mooses Maimonides on yksi harvoja keskiaikaisia juutalaisia ajattelijoita ja kirjailijoita, joka vaikutti myös ei-juutalaisessa maailmassa. Yhä tänäänkin hän lukeutuu kaikkein arvostetuimpien juutalaisten filosofien joukkoon. Tunnettu keskiaikainen sanonta kuuluikin: Mooseksesta (Raamatun profeetta) Moosekseen (Maimonides).

Mooses Maimonides (1135-1204) oli rabbi, filosofi ja erinomainen lääkäri, jonka kuuluisa muslimihallitsija Saladinkin halusi henkilääkärikseen.

Maimonidesta inspiroi kaikessa hänen filosofisessa toiminnassaan skolastiikan ylin periaate: Jumalan ilmaisemien totuuksien ja ihmisten tieteen ja filosofian avulla löytämien totuuksien välillä ei voi olla pienintäkään ristiriitaa.

Maimonides syntyi Cordobassa Espanjassa, joka oli tuohon aikaan islaminuskoisten hallussa. Myöhemmin perhe muutti vainojen takia Marokkoon. Myös Marokossa tuli juutalaisille vaikeuksia, joten Maimonides purjehti Pyhään maahan ja vietti paljon aikaa Jerusalemissa. Lopulta Maimonides asettui Egyptiin, jossa hän kuoli.

Maimonides oli sanonut ennen kuolemaansa, että hän toivoo, että hänet haudataan Pyhässä maassa. Koska Maimonides ei kuitenkaan ollut sanonut tarkemmin mitään paikkaa, syntyi eri paikkakuntien edustajien välillä kova väittely siitä, mihin Maimonides haudattaisiin.

Lopulta laitettiin arkku kamelin selkään ja päätettiin, että mihin suuntaan kameli menisi ja missä se pysähtyisi, siihen paikkaan Maimonides haudattaisiin.

Kameli lähti tallustelemaan kohti pohjoista ja pari päivää kuljettuaan se tuli Tiberiakseen ja pysähtyi eräälle kentälle, polvistui ja asettui maahan. Ja niin Maimonides haudattiin sille kentälle, jossa hänen hautansa on tänäkin päivänä.

Näin kerrotaan.

Kun olin tutkimassa hautapaikkaa, eräs mies tuli pyytämään minulta avustusta juutalaisnuorten auttamiseksi. Annoin hänelle muutamia kolikkoja, mitä sattui olemaan.

Kun sanoin, että olen Suomesta, niin kävi ilmi, että Helsinki oli kyllä tuttu nimi, mutta Sibelius ei ollut. Sitten mies hihkaisi: ”Finland, good in football!” En raatsinut kertoa miehelle, että se hyvä jalkapallomaa taitaa olla Ruotsi.

Sivun alaosassa on kuva julisteesta, jossa Maimonides on oikealla ja keskellä on punainen kolmiomainen kehikko, joka on rakennettu Maimonideksen haudan yläpuolelle. 

27.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 5

Kävin tänään toisessa lähellä olevassa vähän suuremmassa kaupassa. Niinpä sen nimi onkin komeasti Supermarket.

Heti ovella eräs mies alkoi osoittaa reppuani ja sanoi jotakin hepreaksi. Sanoin englanniksi, että en ymmärrä ja kysyin ympärillä olevilta ihmisiltä, mitä ovimies oikein tahtoo minusta. He sanoivat, että minun tulisi jättää reppuni siihen paikkaan siksi aikaa kun käyn kaupassa. Kysyin ihmeissäni: ”Miksi?” Vastaus oli, että turvallisuuden takia. Silloin minä sanoin: ”I have no bomb.” Miestä nauratti, mutta hän tarkisti kuitenkin reppuni. Löydettyään sieltä vain kaksi vesipulloa, hän sanoi: ”OK, voit mennä.” Sen opin, että menen ensi kerralla siihen kauppaan ilman reppua.

Olen tähän asti syönyt vain hostelissa itse tekemiäni ruokia. Tänään menin ensimmäistä kertaa ulos syömään ja valintani oli Tiberiaksen kosher Mac Donalds. En ymmärtänyt eri hampurilaisvaihtoehdoista mitään, koska en hallitse vielä sitä sanastoa hepreaksi, joten päätin tilata sen ainoan, jota mainostettiin seinällä englanniksi. Tilasin siis Big Americana Megan, joka olikin niin suuri, että en jaksanut syödä sitä kokonaan, vaan laitoin osan reppuuni.

Kävin tänään myös kuuluisan juutalaisoppineen Maimonideksen haudalla, mutta teen siitä erillisen jutun huomenna.

Kävin illalla tutustumassa Gennesaretinjärven rannalla sijaitsevaan Pyhän Pietarin kirkkoon, jonka ristiretkeläiset rakensivat 1100-luvulla. Kirkko oli pieni, mutta vaikuttavan kaunis.

Menin myöhemmin vielä kirkossa pidettävään messuun. Kävikin ilmi, että paikassa päivittäin kokoontuva katolinen seurakuntayhteisö on hengeltään karismaattinen. Niinpä messussa laulettiin Tuomas-messun tyyppisiä ylistyslauluja Herralle englanniksi ja italiaksi. Pappi puhui hyvin Jeesuksen tulemuksesta, miten sitä ei tule pelätä, vaan odottaa ilolla.

Vaikka olen protestanttinen kristitty, tunsin olevani katolisessa messussa sisarten ja veljien joukossa.

Sivun alaosassa on kuva Tiberiaksen Pyhän Pietarin kirkosta siinä vaiheessa, kun illan messu ei ollut vielä alkanut.

26.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 4

Tänään laitan vain lyhyen raportin, koska kiertelin Tiberiaksen rantapromedanilla niin pitkään.

Kun olin menossa kohti keskustaa, näin Ohel Ja’akov kadulla sivun alaosassa olevan kuvan auton. Päätinpä pistää kuvan nettiin, niin näette, millainen on israelilainen rekisterikilpi.

Minua ilahdutti myös auton takana näkyvä kala-merkki, joka tarkoittaa sitä, että auton omistaja on kristitty. Voi olla, että kyseessä on juutalainen, joka uskoo Jeesuksen olevan messiaan, eli messiaaninen juutalainen. Muut juutalaiset odottavat vielä Messiaan tuloa tai ovat maallistuneita eivätkä ajattele sellaisia asioita.

Tiberiaksessa on kaksi messiaanista seurakuntaa, joiden tilaisuuksiin aion mennä. Teen niistä kokousvierailuista sitten omat raporttinsa.

25.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 3

25.8.2015

Koin tänään parvekkeella melkoisen ahaa-elämyksen. Olin kyllä katsonut lähiympäristöä melko tarkastikin, mutta vasta tänään katsoin kaukaisuuteen kunnolla ja hämmästyin ilosta, kun huomasin, että huoneeni parvekkeelta näkyy vilaus Gennesaretin järvestä, ei paljoa, mutta kuitenkin. Ajatella, saan joka päivä parvekkeella ollessani katsella myös Jeesuksen kotijärveä.

Opetus: lähellämme voi olla hyviä asioita tai ihmisiä, joita ei vain näe, kun ei katso kunnolla. Kun avaa silmät, niin näkee.

Tänäänkin koin jälleennäkemisen riemua, kun kävelin eilen mainitsemaani Ohel Ja’acov katua ylöspäin ja näin Tiberiaksen suuren synagogan, jossa kävin v. 1981. Tosin silloin minulle kävi vähän köpelösti, koska en tiennyt, että synagogassa ei saanut valokuvata, ei kai muutenkaan, mutta ei varsinkaan sinä päivänä, joka oli Yom Kippur, Sovituspäivä, juutalaisuuden pyhin päivä. Israelissa kaikki kaupat ovat silloin kiinni, julkinen liikenne lakkaa ja yksityisautotkin pysyvät kiltisti tien reunassa, lentokentät ovat suljettuja eikä televisiolähetyksiä ole.

No, minä onneton aloin valokuvata synagogan sisällä, mitä ei kestänyt kauaa, kun joku rabbi alkoi minut huomattuaan juosta minua kohti huutaen vihaisesti: ”Out, out!” No, minä luikin tietysti heti ulos minkä jaloistani pääsin.

Aion ensi kerralla eli 22.-23.9.2015 olla viisaampi, kun menen käymään tässä samassa synagogassa, josta sivun alaosassa tänään ottamani kuva. Synagogan etuseinässä lukee hepreaksi Beit HaKnesset HaGadol eli Suuri Synagoga. Etualan aidassa on juliste, jonka oikeanpuoleinen mies on Tiberiaksessa vaikuttanut kuuluisa rabbi Rav Kook (1865-1935), joka oli visionäärinen kirjoittaja, filosofi, mystikko, runoilija, juristi, poliittinen johtaja ja uskonnollisen siionismin perustaja. Kookilla oli unelma siitä, että kaikki eri tahot, olivat ne sitten maallisia tai uskonnollisia, voisivat työskennellä yhteisen päämäärän eli tulevan Israelin valtion hyväksi.

Suuren rabbin kuoleman jälkeen meni vain 13 vuotta, kun Kookin siionistinen idea alkoi toteutua, kun Israel itsenäistyi v. 1948.

24.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 2

24.8.2015

Kiertelin tänään hiukan Tiberiaksessa.

Kävin lähikaupassa, paikallisessa Minimarketissa, josta ostin yhtä ja toista, mm. maitoa. Kun myyjä ja ilmeisesti omistaja näki maitopurkkini, hän kysyi minulta, haluanko ostaa maitoa. Kun vastasin myöntävästi, hän sanoi: ”Tuo ottamasi ei ole maitoa, se on piimää.”

Mies puhui englantia ja sanoi siis näin: ”That’s not milk, it is piimä.” Kävikin ilmi, että mies tunsi piimä-sanan sen takia, että hän on naimisissa Vaasasta kotoisin olevan Margareta Lindemanin kanssa. Margaretaa en nähnyt, koska hän on parhaillaan hoitamassa lastenlapsia Tel Avivissa, mutta tapaamme varmaan tässä syksyn mittaan. Muuten piimä maistui hyvältä, aivan samalta kuin Suomessa. Ja sain minä sitä maitoakin toisesta kaapista. Sekin oli hyvää, 3-prosenttista täysmaitoa.

Kaduilla kävellessäni koin valtavan tuttuuden tunteen ja jälleennäkemisen ilon, kun löysin läheltä majapaikkaani kadun nimeltä Ohel Ja’akov eli Jaakobin teltta. Kävelin nimittäin tuolla samalla palmujen reunustamalla komealla kadulla Yom Kippurin päivänä lokakuussa 1981 juuri sen jälkeen kun ryhmämme oli tullut Tiberiakseen.
 
Sivun alaosassa on kuva Ohel Ja’akov –kadusta, jonka oikealla puolella on Eeden-hotelli, jossa olin majoitettuna v. 1981.

24.8.2015

Jouko Pihon Israel-raportti 1

24.8.2015

Matka

Lensin 23.8.2015 Israeliin Turkish Airlinesin koneella. Valitsin välilaskullisen vaihtoehdon, koska se oli suora lentoa n. 200 euroa halvempi. Tosin odottelu Istanbulin kentällä venyi ilmoitettua pidemmäksi, koska jatkolento oli kaksi tuntia myöhässä.
 
Otin Ben Gurionin kentältä taksin Tel Avivin keskusbussiasemalle. Sitten alkoi kova etsintä, ja vasta monien kyselyjen jälkeen oikea bussi löytyi. Numero oli 836 eikä 835 tai 840, kuten olin netin tietojen perusteella ymmärtänyt.

Hankaluutta lisäsi se, että noin puolet ihmisistä, joilta kysyin neuvoa, ei osannut englantia. Tilanteen vaikeutta lisäsi vielä se, että matkalaukustani oli lennon aikana irronnut vetokahva, joten jouduin kantamaan raskasta matkalaukkua pitkiä matkoja etsiessäni oikeaa bussia. Selkäni tuli siitä kipeäksi ja sen takia viime yön nukkumisesta ei tahtonut tulla oikein mitään. Tänään on jo parempi olo, joten kyllä se siitä hyväksi muuttuu.

Tulin lopulta perille David Hosteliin vähää ennen yhdeksää illalla, jossa ystävällinen isäntä David Habler jo odottikin minua.

Lähetin tekstiviestin vaimolleni Ritvalle, että perillä ollaan ja kohta sen jälkeen olimme Skype-yhteydessä. Onneksi hostelissa on ilmainen WiFi –yhteys.

Minulla on hostelissa yksi huone, jossa on parveke, vessa, suihku, jääkappi, televisio ja ilmastointilaite. Lähellä on keittiö, jossa voin valmistaa ruokaa ja olohuone, jossa voin keittää kahvia.

Tarkoitukseni on olla Tiberiaksessa kolme kuukautta ja tehdä täältä käsin retkiä eri puolille Israelia. Opiskelen tänä aikana myös tiiviisti hepreaa. Lainasinkin hostelin olohuoneen kirjahyllystä kaksi suomenkielistä oppikirjaa: Seppo ja Paula Seppälän Heprea-Suomi taskusanakirjan ja Avaimet hepreaan nimisen alkeisoppikirjan.

David on suuri Suomen ystävä. Hänellä on Suomen lippukin olohuoneessa. David toivoo, että suomalaiset turistit ja ryhmät tulisivat majoittumaan hänen paikkaansa.

Sivun alaosassa läheltä majapaikkaani tänään ottamani kuva kohti Tiberiaksen keskustaa. Taustalla näkyy Vapahtajamme kotijärvi, Gennesaretinjärvi.

21.8.2015

Heprean kursseja          

Kuten olen aiemmin ilmoittanut, olen lähdössä nyt sunnuntaina 23.8.2015 kolmeksi kuukaudeksi Israeliin. Tulen olemaan majoitettuna David Hostelissa Tiberiaksessa.

Aloin opiskella hepreaa vajaa kolme viikkoa sitten netistä löytämieni ilmaisten kurssien avulla. Laitan oheen linkit, jos joku muukin haluaisi alkaa opiskella hepreaa niiden kautta. Olen käyttänyt ja olen käyttämässä heprean opiskelussa seuraavia sivustoja:

http://www.free-hebrew.com/lessons/
http://www.omniglot.com/language/videos/hebrew.htm
http://www.loecsen.com/OrizonFlas.../player_html5_web.php...
http://www.milingua.com/
http://www.goethe-verlag.com/book2/FI/FIHE/FIHE002.HTM
http://www.101languages.net/hebrew/
http://www.hebrew4christians.com/
http://www.dictionary.co.il/index.php

5.8.2015

Jouko Piho Israeliin 

Olen menossa Israeliin kolmeksi kuukaudeksi alkaen 23.8.2015 ja 22.11.2015 asti. Tulen asumaan David Hostelissa Tiberiaassa. Osoite on Rachel 16 Tiberias 14223 Israel. Puhelinnumero hosteliin on 05-44471022.

Tarkoitukseni on tutustua Israeliin paremmin ja syvemmin kuin mitä olen aiemmilla kahdella lyhyemmällä turistimatkalla voinut tehdä. Olen ollut Israelissa vuosina 1981 10 päivää ja 2012  yhden viikon ajan.

Haluaisin myös tutustua Israelin hengelliseen elämään, sen seurakuntiin ja järjestöihin ja niiden johtajiin.

Tarkoitukseni olisi myös opiskella tiiviisti omin päin hepreaa.

Ja mahdollisuuksien mukaan olisin mukana evankeliointityössä joko yksin tai muiden kanssa.

14.6.2015

Jerusalemin kansalaisadressi

Allekirjoita kansalaisadressi, jos olet samaa mieltä kanssani, että Jerusalem on Israelin pääkaupunki ja että juutalaisilla on raamatullinen oikeus Jerusalemiin.

http://offers.israel365.com/jerusalem-petition-6/

14.4.2015

Nimimerkin J.A.S uninäky 13.4.2015    

Maa ja kaupunki täytyi olla Israelin maassa, koska näin paljon juutalaisia kolmen-viiden hengen miesryhmissä toreilla. He  olivat toisistaan eroavia kieliltään ja pukeutumiseltaan. Myös hepreaa puhuttiin ja osa ryhmistä rukoili. Toiset keskustelivat keskenään ja heitä oli joka puolella. Ymmärsin heidän vasta muuttaneen Israeliin, he olivat perhekuntiensa edustajia. Aamusta lähtien iltapäivään Herra piti minua rukoilussa kielin ja selvin sanoin, annettiin rukoiltavaksi palaavien juutalasten käytännölliset ja finanssitarpeet, jotta he voivat tehdä aliyahin (= muutto Israeliin).

2.3.2015

Sirkun kirjoitus:

Purim ja kuningatar Ester 

Shalom,

14. ja 15. Adar (5.-6.2.2015) vietetään juutalaisessa maailmassa Purim-juhlaa. Tästä juhlasta kertoo Esterin kirja Raamatussa. Ainoa kirja, jossa ei ole kertaakaan suoraan mainittu Jumalan nimeä (kätkettynä kyllä; pelastus, joka viittaa Jeshuaan), vaikkakin Jumalan ihmeellinen suunnitelma ja Hänen tuomansa pelastus kulkee koko Esterin kertomuksen halki. Tuossa kirjassa ensimmäisen kerran puhutaan 'juutalaisista'. 

Se on yksi Raamatun iloisista juhlista, jolloin on lupa viettää karnevaalia värikkäisiin ja hauskoihin asuihin pukeutuneina. Israelissa kaduilla ja kodeissa vilisee kuningatar Estereitä, mutta myös muita hahmoja. Syödään herkkuja ja napostellaan Haamaninkorvia (Hamantaschen) - kolmionmuotoisia täytettyjä leivonnaisia. Näiden syömisellä muistutetaan JHVH:n käskystä tuhota Israelin arkkiviholliset amalekilaiset, joiden jälkeläinen Haaman myös oli.

On myös  kolme velvoitetta; mitzvaa: "mishlo’ach manot" – antaa ainakin kaksi ruokalahjaa ainakin yhdelle henkilölle, “matanot La’evyonim” – antaa lahjoja köyhille sekä Seudat Purim – järjestää/syödä juhla-ateria. Yksi mitzva vielä: juoda punaviiniä. Tällä muistellaan Persian kuningas Ahasveroksen kuusi kuukautta kestäneitä pitoja kuin myös Esterin yksityisiä kutsuja Ahasveroksen ja Haamanin kanssa, joissa juotiin viiniä. (Valitettavasti monet seuraavat liikaakin Ahasveroksen mallia.)  

Eli juhlitaan idealla: He yrittivät tappaa meidät, eivät onnistuneet, - nyt juhlitaan!

  http://youtu.be/aqt-WpIao3g  המן הרשע | קינדרלעך haman harashakinderlac

Purim-juhlassa muistellaan synagogissa kuningatar Esteriä, Mordokaita ja pahaa Haamania, jonka nimi kun mainitaan, kaikki alkavat mekastaa ja huutaa. Lapset ovat innoissaan, kun saa kerrankin synagogassa pitää meteliä. Esterin kirja (Megillaa Ester) luetaan Purim-juhlan aikana kahdesti, aamulla ja illalla.

Esterin kirjaa pidetään yhden kirjan päähenkilön Mordokain kirjoittamana.

Esterin kirja on antisemitismistä kertova kirja, ihmeellisen pelastuksen kirja, sadunomaista Persian kuningaskunnan loistoa kuvaava kirja ja myös Esterin, kuninkaan valitseman kauniin juutalaistytön edustaman rohkeuden ja lojaalisuuden kirja. 

Kirja kertoo uskosta Jumalaan ja Jumalan uskollisuudesta kansaansa kohtaan. Herra varjelee kansaansa ja kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat. Esterin kirja puhuttelee näin kaikkia Jumalan omia. Me uskovat olemme myös kokeneet kuten juutalaiset, että Jumalan kansa on aina vähemmistönä maailmassa.

http://youtu.be/UG7UeaKE_dc Purim Animated Pieni animaatiovideo - Esterin kirjan Purim-kertomus

Esterin kirja vie meidät 400-luvun sen ajan mahtavimman kuninkaan Ahasveroksen, Persian kuninkaan, hoviin. Tuon muinaisen suurvallan alue ulottui Intiasta Etiopiaan. Vain kreikkalaiset olivat pystyneet vastustamaan persialaisten vallan laajentumista. Tämän suuren valtakunnan eri puolilla oli juutalaisasutuksia; niitä juutalaisia, jotka eivät olleet palanneet Babylonian vankeudesta takaisin omaan maahansa. 

Babylonin vankeus (Baabelin vankeus) oli juutalaisten maanpakolaisuus Babyloniassa Kaksoisvirranmaassa Mesopotamiassa. Se alkoi vuonna 597 eKr., jolloin Nebukadressar II ensimmäisen kerran valloitti Jerusalemin, ja päättyi Persian kuninkaan Kyyroksen (Koores) valloitettua Babylonin vuonna 539 eKr. Hän myönsi juutalaisille oikeuden palata Juudaan. Samalla hän antoi heille luvan rakentaa myös Jerusalemin temppeli uudestaan, mutta se saatiin rakennetuksi vasta Dareioksen hallitsijakaudella.

Jeremia profetoi pakkosiirtolaisuuden kestävän 70 vuotta (Jer. 25:11-12, 29:10). Myös Daniel puhuu 70 vuodesta."... koko tämä maa tulee raunioiksi, autioksi, ja nämä kansat palvelevat Baabelin kuningasta seitsemänkymmentä vuotta"? (Jer. 25:11) Nuo 70 vuotta liittyvät Babylonian valta-aikaan, joka alkoi v. 607/605 ja päättyi v. 539/538, ja joka voitaneen katsoa myös pakkosiirtolaisuuden ajaksi, vaikka suurin osa juutalaisista ei ollut Babylonissa koko aikaa.

Purim v. 2015

Esterin kirja on taas ajankohtainen: 'Kalastajien aika' on päättymässä ja 'metsästäjien aika' alkamassa.

Esterin kirja kertoo niistä juutalaisista, jotka eivät palanneet takaisin omaan maahansa. Vain pieni vanhurskas joukko kaipasi Jerusalemia, vajaa 50 000 palasi. Suurin osa juutalaisista jäi Babyloniaan: Se oli mahtava suurvalta upeine rakennuksineen, katuineen, palatseineen ja patsaineen. Siellä sijaitsivat myös maailmankuulut riippuvat puutarhat, (nimetty maailman antiikinajan seitsemän ihmeen joukkoon), jotka Kuningas Nebukadnessar II oli rakentanut vuoristoisesta Meediasta kotoisin olevalle vaimolleen noin vuonna 580 eKr. Puutarhat olivat ihmisvoimin rakennettuja vuoria, jotka kaukaa katsottuna näyttivät roikkuvan ilmassa. Koska Babylonia oli tasaista, kuningas rakensi vuoren ja upeat riippuvat puutarhat vuoren rinteille, että vaimo tuntisi olonsa kotoisaksi.

Esterin kirjan tapahtumat ovat varoittavana esimerkkinä myös tämän päivän juutalaisille Euroopassa, Turkissa, Amerikoissa, Venäjällä. Materialismi ja mukavuudenhalu sitovat ja houkuttavat suurta osaa tämän ajan juutalaisista kuten muinoin Babyloniassa. Muinoin Jerusalemin temppeli oli raunioina; kaikki piti jälleenrakentaa. Sama nytkin; asuntoja on rakennettava, puita istutettava...

Mutta: Ukrainassa metsästäjät ovat jo liikkeellä ja Euroopan monissa maissa myöskin. ISIL:n julistettua kalifaatin, islaminuskoiset jihadistit ovat saaneet luvan alkaa nämä terrorihyökkäykset. USA:ssa FBI:n mukaan ISIL:n soluja on jo 50 osavaltiossa. Presidentti Obama on jo avoimesti vihamielinen Israelin pääministeri Netanyahua vastaan. Huomenna 3.3. Netanyahun on määrä pitää Washingtonin kongressissa puhe liittyen Iranin uhkaan. Iranin alueella on muinaisen Persian alue, jossa sijaitsi Suusanin palatsi ja Esterin kirjan tapahtumien näyttämö.

Taas kerran suuri uhka Israelin olemassaololle tulee Persiasta (Iran). Jo Daniel taisteli Persian enkeliruhtinasta vastaan rukouksin ja paastoin 21 vuorokautta ja lopulta tuli voitto ja vastaus kansan vapautuksesta 70 vuoden pakkosiirtolaisuudesta. 

Esterin kirjan sanoma

Kaikki alkaa Suusanin palatsin puutarhasta, suureellisista kuninkaallisista juhlista, jotka kestivät 180 päivää. Kuningatar Vasti kieltäytyi näyttämästä kauneuttaan kaikkien kansojen ruhtinaille, (jotka jo 7 päivää olivat juhlineet ja ilmeisesti olivat juopuneita), jolloin hallitsija suuttui ja erosi kuningattaresta. Itse asiassa kuningatar oli moraalisempi, vaikkakaan ei kuuliainen ja kuningas tässä holtiton. Tämä ero kuitenkin koitui juutalaisten pelastukseksi.

Uuden kuningattaren löytymiseksi julistettiin kauneuskilpailut. (Esterin kirjasta varmaan on saanut aineksia useat sadut) Kuningasta eniten miellyttävä nuori nainen valittaisiin uudeksi kuningattareksi.
Juutalainen Mordokai, benjaminilainen, "oli viety Jerusalemista pakkosiirtolaisuuteen niiden pakkosiirtolaisten joukossa, jotka vietiin samalla kuin Jekonja, Juudan kuningas, jonka Nebukadnessar, Baabelin kuningas, vei pakkosiirtolaisuuteen."

"Mordokai oli setänsä tyttären (eli serkkunsa) Hadassan, se on Esterin, kasvatusisä, sillä tämä oli isätön ja äiditön. Tyttö oli vartaloltaan kaunis ja näöltään ihana" (Est 2:7)

Ester osallistui kilpailuun ja häneen ihastuivat kaikki, jotka hänet näkivät. Ja niin "Ester tuli kuninkaalle kaikkia muita naisia rakkaammaksi ja sai hänen edessään armon ja suosion ennen kaikkia muita neitsyitä, niin että tämä pani kuninkaallisen kruunun hänen päähänsä."   (Est 2:17)

Juutalainen Ester siis voitti kuninkaalliset kauneuskilpailut, mutta hän ei ilmaissut syntyperäänsä. Samaan aikaan Mordokai, jolla oli merkittävä asema kuninkaan hovissa, paljastaa kuningasta vastaan suunnatun salaliiton. Tämä merkittiin kuninkaan aikakirjoihin.  

Haaman astuu nyt esiin. Haaman oli amalekilainen, Israelin periviholliskansaan kuuluva. (4 Moos 24:7,20; 2 Moos 17:16). Kuningas Saulin oli määrä tappaa kaikki amalekilaiset, mutta hän ei totellut Jumalan käskyä, vaan säästi Agagin, amalekilaisten kuninkaan hengen, ja juuri tämän jälkeläinen oli Haaman. Saul oli benjaminilainen, samoin Mordokai ja taas kerran olivat 'Benjamin' ja 'Amalek' vastakkain.)

Kuningas ylensi Haamanin lähimmäksi neuvonantajakseen, jonka edessä kaikkien hovissa palvelevien oli heittäydyttävä maahan. Mordokai kuitenkin kieltäytyi Jumalaa pelkäävänä juutalaisena kumartumasta Haamanin edessä.

Haaman raivostui ja halusi nyt tuhota kaikki juutalaiset. Hän sai kuninkaan allekirjoittamaan lain, jossa määrätään kaikki valtakunnan juutalaiset tuhottavaksi: ”oli hävitettävä, tapettava ja tuhottava kaikki juutalaiset, nuoret ja vanhat, lapset ja vaimot, samana päivänä, kahdennentoista kuun, se on adar-kuun, kolmantenatoista päivänä, (Oli heitetty arpaa - puurimia - tuhoamispäivän määräämiseksi. Haaman on yksi antikristus-hahmoista ja päivä oli - Adar 13 ja että oli ryöstettävä, mitä heiltä oli saatavana saalista”  Juutalaiset joutuivat suureen ahdinkoon.

Mordokai tiesi, että nyt oli Esterin astuttava esiin. Ester koki itsensä epävarmaksi ja pelokkaaksi, mutta Mordokain sanojen jälkeen hän sai voiman tehdä päätös: (Mordokain rooli tässä oli kasvattaa Ester kypsyyteen. Hän ohjasi, opetti ja johdatti, koska puhua ja koska olla hiljaa. Mordokain rooli näin onkin sama Esterille kuin Pyhän Hengen Jeshuan morsiamelle. Pyhä Henki meissä tekee työtään, jonka on aloittanut, uskollisesti, ettei meissä olisi "tahraa, ei ryppyä")   

"Älä luulekaan, että sinä, kun olet kuninkaan linnassa, yksin kaikista juutalaisista pelastut. Jos sinä tänä aikana olet vaiti, tulee apu ja pelastus juutalaisille muualta, mutta sinä ja sinun isäsi perhe tuhoudutte. Kuka tietää, etkö sinä juuri tällaista aikaa varten ole päässyt kuninkaalliseen arvoon?" (Est 4:13-14)

Ester kuulutti kolmen päivän kokopaaston ja paastosi itsekin palvelijattariensa kanssa. Sitten jännittävin osio: Ester meni henkensä kaupalla kutsumatta kuninkaan eteen palatsin sisäpihaan ja näin uhmasi lain vaatimaa kuolemanrangaistusta. Ester sai kuninkaan silmissä armon ja kuningas osoitti Esteriä kädessään olevalla valtikalla. Tilanne muuttui yllättäen.                                                      

Kuningas ei saanut Esterin käynnin jälkeisenä yönä unta: Hänelle luettiin muistiinpanoista Mordokain paljastamasta salaliitosta. Aamulla Haaman tuli kuninkaan luo. Kuningas kysyi häneltä, millaisen kunnianosoituksen kuninkaan tuli suoda miehelle, jota hän halusi palkita. Haaman antoi neuvon, jonka luuli tekevän hänet vielä mahtavammaksi. Mutta hän joutuikin nöyryytettynä korottamaan vihaamansa juutalaisen Mordokain.

Seuraavana päivänä Ester paljasti kuninkaalle olevansa juutalainen ja samalla syytti Haamanin suunnitelleen juutalaisten tuhoamista: "Se vastustaja ja vihamies on tuo paha Haaman." (Est 7:6). Haamanin kohtalo oli sinetöity. Hänet hirtettiin ja Mordokai korotettiin.

Juutalaiset saivat oikeuden puolustautua ja Jumalan kansa säilyi.

Est 9:20-26

Ja Mordokai pani kirjaan nämä tapaukset. Ja hän lähetti kirjeet kaikille juutalaisille kuningas Ahasveroksen kaikkiin maakuntiin, lähellä ja kaukana oleville,
21 säätäen heille, että heidän oli vietettävä adar-kuun neljättätoista päivää ja saman kuun viidettätoista päivää joka vuosi,
22 koska juutalaiset niinä päivinä olivat päässeet rauhaan vihollisistansa ja heille siinä kuussa murhe oli kääntynyt iloksi ja suru juhlaksi - että heidän oli vietettävä ne päivät pito- ja ilopäivinä ja lähetettävä toisilleen maistiaisia ja köyhille lahjoja.
23 Ja juutalaiset ottivat pysyväksi tavaksi, mitä jo olivat alkaneet tehdä ja mitä Mordokai oli heille kirjoittanut.

24 Koska agagilainen Haaman, Hammedatan poika, kaikkien juutalaisten vastustaja, oli punonut juonen juutalaisia vastaan tuhotakseen heidät ja oli heittänyt puur'in, se on arvan, hävittääkseen ja tuhotakseen heidät,
25 ja koska sen tultua kuninkaan tietoon tämä oli kirjeellisesti määrännyt, että Haamanin pahan juonen, jonka hän oli punonut juutalaisia vastaan, tuli kääntyä hänen omaan päähänsä ja että hänet ja hänen poikansa oli ripustettava hirsipuuhun,
26 sentähden antoivat he näille päiville nimeksi puurim, puur-sanan mukaan. 
 

Esterin kirja tuntuu olevan täynnä "sattumia", jotka johdattelevat kansan pelastukseen: Kuningatar Vastin kieltäytyminen, ero, Ester valitaan kuningattareksi, kuningas ei saa unta; lukee Mordokaista, valtikka ojennetaan Esteriä kohti, armo ja suosio...JHVH:n kansaansa ohjaava käsi on koko ajan taustalla. 

Esterin kirjan sivujuonne voisi olla - "Kätketty, piilossa". Nimi Ester hepreaksi tarkoittaa juuri "Kätketty". Persian kielellä se tarkoittaa "Tähti". Esterin oikea nimi oli "Hadassa", joka tarkoittaa "Myrtti". Myrttiin sisältyy kärsimys. Esterin todellinen identiteetti juutalaisena oli kätkettynä. Häneen liittyi samaistuminen oman kansansa kärsimykseen. (Tästä on tullut myös naamioitumisen ajatus Purim-juhlaan.)

Heprealainen nimi Esterin kirjalle on siis Megillaa Ester - "Kätketyn, piiloitetun käärö". Jumala on "piilossa" Esterin kirjassa; on kuin kätkenyt kasvonsa. Esterin kirjaa on verrattu myös usein Korkeaan veisuun, (Shir haShirim), sen morsiussymboliikan takia.    

http://youtu.be/A9HbULd67sE Raise Your Mask Purim - The Fountainheads

Ester on myös ollut Jeshuan "morsiamen" esikuva. Morsian on kätkettynä muiden neitsyiden joukossa, mutta valittu. Hän on kulkenut usein kärsien ja ottanut ristinsä, ollut kuuliainen, lojaali ja rohkea, kun on aika sille.

1. Ester ei itse pyrkinyt kuningatarehdokkaiden joukkoon: hänet valittiin, kuten meidätkin (Näin Ester on myös kuin Joosef - pelasti kansansa ahdingon aikana ja oli vieraassa puvussa, kätkettynä identiteetti.)

Joh 15:16 "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi."

2. Oli vaimojen vartijan, Heeganin suosiossa: Sai mielisuosion. Mekin; Jeshuan veren kautta, uudestisyntymisessä. 

Esteriä kaunistettiin 12 kk. "Kuusi kuukautta mirhaöljyllä (mirhaa käytettiin haavoihin ja on myös itsensä uhraamisen symboli), toiset kuusi kuukautta hajuaineilla (Hengen hedelmät, joita symbolisoivat eri hajuaineet myös Laulujen Laulussa) sekä muilla naisten kauneudenhoitokeinoilla" (Est 2:12). 

- Meitä kaunistetaan myös näin ja Sanalla pesten. Se, miten kauan aikaa kuluu kaiken hyvän uskomiseen ja käytäntöön soveltamiseen, riippuu kunkin omasta uskonelämästä.

Ilm 1:5-6 "Hänelle, joka meitä rakastaaja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä
ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen,"

Efe 5:25b - 27 "niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,
saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton."

3. Ester sai kuninkaalta armon ja suosion ja kruunattiin kuningattareksi. Morsian armosta kruunataan Isälle kuninkaiksi ja papeiksi.

1. Piet. 2:9 "..Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa,.."

Ilm. 1:6 "ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen..",

Jeshuakin kutsuu ihmisiä pitoihinsa ja juomaan niin paljon kuin haluaa, mutta kyseessä on Pyhän Hengen vastaanottaminen: , Joh. 7:37-39.   

Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen;

Esterin kirja osoittaa, että juutalaiset ovat Jumalan valitsema kansa.

5. Moos 7:7-8  "Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne;"

Esterin kirja on antanut rohkeutta vuosisatojen ajan antisemitismin noustessa ja monien vainojen alla. Siksi myös vietetään edelleen Purim-juhlaa.

Esterillä oli rohkeus nousta ja puhua juutalaisen kansan puolesta. Meiltäkin vaatii rohkeutta vastustaa tämän maailman "Haamaneja" ja seistä lujana yleistä mielipidettä vastaan kulttuurissamme, joka on useimmiten kielteinen Jumalaa ja vanhurskautta kohtaan.

Näinä lopun aikoina vaatii rohkeutta laskea hinta ja sanoa Esterin lailla; "Jos tuhoudun, niin tuhoudun."   
 

Nyt ei ole aika pysyä hiljaa!

Mordokai varoitti Esteriä, ettei antaisi ihmispelolle sijaa, ettei se voittaisi hänen uskoaan. Mordokai sanoi Esterille, että ehkä juuri tätä aikaa varten Jumala oli koroittanut hänet kuningattareksi. Tätä hetkeä varten Ester oli syntynyt: Se oli hänen "hetkensä".

Ester oli enemmänkin arka kuin rohkea, mutta kun hän oli vakavan haasteen edessä, hän teki päätöksen: pyysi esirukousta ja paastosi, nöyrtyi ja luopui omasta elämästään: "Jos tuhoudun, niin tuhoudun." (Ester 4:16) 

Päätöksen jälkeen Ester oli yhtäkkiä neuvokas, rohkea, viisas ja pelasti kansansa ja samalla itsensä. Vaikkakin tunnusti, että samalla pelkäsi: Hän oli kuninkaan armoilla!

Est 5:2 "Kun kuningas näki kuningatar Esterin seisovan esipihassa, sai tämä armon hänen silmiensä edessä, ja kuningas ojensi Esteriä kohti kultavaltikan, joka hänellä oli kädessä."

Ja Ester sai armon! Tästä voimme käsittää, kuinka suuri armo meitä on kohdannut, että meillä on LAHJA aina päästä Jeshuan veren tähden Kaikkein Pyhinpään, Abban, Isän istuimen eteen pyyntöjemme kanssa!

Tästä ikuinen KIITOS Vapahtajallemme, Pelastajallemme; Jeshualle!

Chag Sameach! Am Israel Chai! - Iloista juhlaa !

t. Sirkku

16.1.2015

Juutalainen laulaja Israelin televisiossa: ”Jeesus on Messias!”

Israelin televisiossa nähtiin 24.12.2014 ihme: ensimmäisen kerran Israelin television historiassa juutalainen henkilö ilmoitti parhaaseen katseluaikaan lähetettävässä suositussa ohjelmassa, että hän uskoo, että Jeesus on Messias.

Kyseinen ohjelma on Israelin uusin tositv-show HaKochav Haba – Seuraava tähti, johon kilpailuun pääsi mukaan myös 20-vuotias messiaaninen juutalainen, laulaja Shai Sol.

Jeesukseen uskovia messiaanisia juutalaisia on hyvin vähän, vain 0,25% koko Israelin väestöstä. He kokevat melko paljon syrjintää muiden juutalaisten, varsinkin ortodoksijuutalaisten, taholta. Pääsyytös on se, että messiaanisia juutalaisia ei pidetä oikeina juutalaisina, koska he uskovat ulkomaiseen uskontoon.

Vastustajat vain unohtavat, että Jeesus oli juutalainen, syntyi Betlehemissä ja kuoli Jerusalemissa. Jeesus myös puhui lähinnä vain juutalaisille samoin kuin alkukristityt toimivat alussa vain juutalaisten parissa. Kristinusko ei siis ole ulkomainen tuontiuskonto, vaan selkeästi juutalaisella maaperällä juutalaisen perustajan elämäntyöstä ja opetuksista syntynyt juutalainen uskonto, joka on tarkoitettu myös kaikille muille kansoille, kuten Jeesuksen kuuluisasta lähetyskäskystä käy ilmi.

Israelissa asuvat messiaaniset juutalaiset ja kaikki muutkin kristityt kokivat Shain esiintymisen ja rohkean todistuksen Jeesuksesta hyvin kannustavana ja innoittavana esimerkkinä siitä, että vähitellen sanoma Jeesuksesta valtaa alaa myös Israelissa.

Ohessa linkki messiaanisen juutalaisen Ron Cantorin raporttiin asiasta.

http://messiahsmandate.org/messianic-israeli-declares-on-tv-i-believe-in-yeshua/

26.12.2014

Pääministeri Benjamin Netanyahun joulutervehdys kristityille v. 2014

Pääministeri Benjamin Netanyahu toivottaa hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille kristityille uskoen, että me muistamme niitä kristittyjä, jotka joutuvat kokemaan vainoa ja väkivaltaa monissa Lähi-idän maissa.

Tässä video:

The Prime Minister of Israel

Tässä videon teksti:

Prime Minister Benjamin Netanyahu wishes a merry Christmas to Israel's Christian citizens and to Christians throughout the world.

"I wish Christians in Israel and all over the world a very merry Christmas.

Christmas is a special opportunity to spend time with loved ones and to celebrate this most festive of holidays. And as you gather with your families and your friends to celebrate this Christmas and as you enjoy the blessings of the New Year, I am sure you will remember those who are less fortunate because Christian communities across the Middle East are experiencing a particularly difficult time. They experience violence, persecution and fear. This has become the daily staple of Christian communities throughout the Middle East. Not so in here in Israel, the one exception. Because here in Israel, religious freedom is a sacred principle. Israel's Christian citizens enjoy the full blessings of freedom and democracy, their equal rights enshrined in Israeli law.

So on this most important day in the Christian calendar, let us remember the common heritage and values that unite us in the face of extremism and hatred, which we will never accept.

From Jerusalem, the eternal capital of the Jewish people, the city of peace, I join Christians everywhere, and especially those in the Middle East, in a common prayer for a more peaceful and tolerant world.

Merry Christmas and a happy New Year!"

2.11.2014

Napoleonin julistus juutalaisille 20.4.1799

Huomasin alla olevan tekstin Suomi24:n Maailmanmenoa-palstalla otsikolla ”Napoleon näki aikaansa pitemmälle! 20.4.1799 julistus juutalaisille”.

En tiedä, onko tuo julistus totta, mutta jos on, niin nostan hattua Napoleonille, joka tunnusti juutalaisten olevan Israelin maan laillisia perijöitä. Napoleonin kehotus juutalaisille oman kansallisen kodin saamisesta toteutui 149 vuotta myöhemmin eli v. 1948.

Näin Napoleon:

”Israelin maan lailliset perijät! Tämä suuri kansakunta, joka ei käy kauppaa mailla eikä ihmisillä, kuten ne jotka myivät esi-isänne kansojen joukkoon, kutsuu teitä, ei valloittamaan perintöänne, vaan pikemminkin ottamaan vastaan sen, mikä on jo valloitettu, jotta voisitte pysyä sen hallitsijoina ja varjella sitä kaikilta muukalaisilta joita mahdollisesti on tulossa.

Nouskaa! Todistakaa että tyrannien mahti painoi maahan ainoastaan noiden aikaisempien sankarienne hengen. Orjuutuksenne 2000 vuottakaan eivät ole onnistuneet muuttamaan teitä orjiksi. Kiiruhtakaa! On tullut hetki, joka ei ehkä palaa tuhansiin vuosiin, vaatia itsellenne kansallista olemassaoloa kansakuntana kansakuntien joukossa.”

Sitten ketjun aloittaja jatkaa:

Muidenkin valtiomiesten esittämiä toivomuksia juutalaisten kansalliskodin saattamiseksi esitettiin 1800 luvun lähestyessä loppuaan ja ottomaanisen imperiumin vetäessä 400- vuotisen olemassaolonsa viimeisiä hengenvetoja. Brittiläisen imperiumin pääministeri Lordi Beaconfield-Disraeli oli v.1877 laatinut Kansainliitolle osoitetun muistion jossa esitetyn suunnitelman yhteisö antoikin myöhemmin Englannin toteutettavaksi.

Ottomaanien hallintoaika 1517-1917 400 vuotta päättyi 1. maailmansotaan!

"Jos Turkin maailmanvalta on todella hajotettava tai heikennettävä, pitäisikö Euroopan valtioiden ehkä palauttaa Palestiina juutalaisille ja tehdä aloite MUINAISEN juutalaisvaltakunnan uudelleen perustamisesta joko kuningaskuntana tai tasavaltana."

Hes. 36:24 "Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne."

10.10.2014

Suomen Take a Penin kirjoitus Palestiinan valtiosta

Ruotsin uuden hallituksen päätös tunnustaa Palestiinan valtio on herättänyt Suomessakin keskustelua aiheesta. Lähetämme teille asiaa käsittelevän kirjoituksen, joka on tulossa ICEJ:n sivulle www.icej.fi .

Suomen Take a Pen

suomi1@takeapen.org

http://www.takeapen.org/suomi

VÄITE: ”Ruotsin uusi hallitus on ilmoittanut tunnustavansa Palestiinan valtion. Suomenkin pitäisi harkita samaa askelta, koska se on oikeudenmukaista ja edistää rauhaa Lähi-idässä.”

VASTAUS: Palestiinan valtion tunnustaminen on täysin vastoin Oslon rauhanprosessin periaatteita, joihin palestiinalaisetkin ovat sitoutuneet. Se perustuu myös karkealle virhearviolle siitä, mitä Lähi-idässä kokonaisuudessaan on tapahtumassa.

Vuonna 1993 solmittu Oslon sopimus sisälsi asteittaisen suunnitelman, jolla Palestiinan valtio Israelin rinnalla olisi tullut mahdolliseksi. Molemmat osapuolet, sekä israelilaiset että palestiinalaiset sitoutuivat Oslossa etenemään tämän suunnitelman mukaisesti. Sopimuksen perusteella Israel salli PLO:n johdon palaamisen palestiinalaisalueelle rakentamaan palestiinalaisten itsehallintoa. 

Suunnitelman ensimmäisessä vaiheessa palestiinalaiset sitoutuivat luopumaan väkivallasta ja terroriin kiihottamisesta, ja Israel sitoutui tätä vastaan luovuttamaan asteittain alueita palestiinalaishallinnon valvontaan. Prosessin piti edetä vaihe vaiheelta siten, että ensimmäisen vaiheen onnistuttua ja luottamuksen kasvettua siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Lopputuloksena onnistuneesta prosessista tulisi olemaan lopullinen rauhansopimus, ja vasta sen yhteydessä  neuvottelut rajoista ja juutalaisasutuksen asemasta (so.siirtokunnista).1 Yleisesti levinnyt harhakäsitys on se, että palestiinalaisilla olisi legitiimi oikeus valtioon vuoden 1948 aselepolinjojen mukaisin rajoin. Tämä on vastoin kansainvälisiä sopimuksia, joihin palestiinalaishallinto on sitoutunut.

Erityisesti sovittiin, että osapuolet eivät pyri yksipuolisiin ratkaisuihin, jotka ohittavat neuvottelut ja sopimukset toisen osapuolen kanssa. Tämä on linjassa myös sen kanssa, mitä ”kvartetti” - EU, YK, USA ja Venäjä - ovat aikaisemmissa kannanotoissaan painottaneet: että palestiinalaishallinnon tulee sitoutua väkivallattomuuteen ja Israelin tunnustamiseen, että aiemmin tehtyjä sopimuksia tulee kunnioittaa ja että kahden valtion ratkaisun pitää olla osapuolten neuvottelema ja hyväksymä.2 Ruotsin hallitus lähtee aivan omille linjoilleen asiassa.

Viimeiset viisi vuotta palestiinalaishallinto on asettanut esteitä neuvotteluille, ennen kaikkea vaatimalla Israelia jo ennakolta suostumaan palestiinalaisten sanelemiin lopputuloksiin ehtona neuvottelujen jatkamiselle. Tämäkin on täysin Oslon periaatteiden vastaista, joissa nimen omaan sovittiin, että osapuolet eivät pyri ennakolta päättämään neuvottelujen lopputuloksesta. Viimeisimpänä neuvottelujen kiertämisenä palestiinalaishallinto on lähtenyt hakemaan kansainvälisillä areenoilla yksipuolista valtion tunnustamista, joka ohittaisi Israelin tarpeiden huomioonottamisen, ja tähän juoneen Ruotsin hallitus on nyt päättänyt lähteä mukaan.

Oslon prosessin ensimmäisen vaiheen epäonnistumisesta ei ole epäselvyyttä. Palestiinalaishallinto on täysin avoimesti levittänyt ajatusta intifadasta ja terrori-iskuista Israelia vastaan, sen koulukirjat, lastenohjelmat, televisioidut moskeijasaarnat ym. levittävät juutalaisvastaisuutta ja aatetta Israelin tuhoamisesta. Israel toteutti sovitusti alueiden luovutuksia palestiinalaishallinnolle, mutta tämä kehitys pysähtyi 1990-luvun puolivälissä alkaneeseen itsemurhaterroriin, joka pakotti Israelin kiristämään turvatoimia ja rajoittamaan vapaata liikkumista. Terrorista huolimatta Israel jatkoi vielä vetäytymistä ja luovutti vuonna 2005 koko Gazan alueen palestiinalaishallinnolle.

Palestiinalaishallinnon johdossa on tällä hetkellä Fatahin ja Hamasin yhteishallitus. Hamas on EU:n luokittelema terroristijärjestö, joka julistaa peruskirjassaan tavoitteekseen islamin lipun nostamisen Palestiinan joka kolkan ylle (tarkoittaa koko Israelin aluetta). Palestiinalaishallinnon harjoittaman vihakasvatuksen tulokset näkyvät Ramallahissa toimivan politiikan tutkimuskeskuksen3 viimeisimmässä mielipidemittauksessa4 joka julkaistiin syyskuun lopulla. Tutkimuksen mukaan palestiinalaisten seuraavien vaalien voittaja on Hamas, yli 80 % palestiinalaisista kannattaa terroria Israelia vastaan, 65% luottaa Iranin, Turkin ja Qatarin tukeen, ja vain 10% mielestä tärkein päämäärä on luoda demokraattinen poliittinen systeemi.

Euroopan yhteisö antoi vuonna 1991 julistuksen periaatteista, joita se noudattaa tunnustaessaan uusia valtioita. Julistus annettiin, kun Euroopan alueelle oli syntymässä uusia valtiota neuvostojärjestelmän hajottua. Julistuksen mukaan periaatteita ovat mm. ihmisoikeuksien, lain ja demokratian kunnioitus, alueella asuvien etnisten ja uskonnollisten vähemmistöjen oikeuksien kunnioittaminen, rauhanomainen sopiminen rajoista naapurivaltioiden kanssa.5 Palestiinalaishallinto Gazassa ja Länsirannalla ei toteuta mitään näistä kriteereistä. Demokraattisia vaaleja ei ole pidetty sitten vuoden 2006, poliittisia toisinajattelijoita vainotaan ja kidutetaan, korruptio rehottaa, uskonnollisia vähemmistöjä kuten kristittyjä vainotaan, juutalaisten olemassaoloa palestiinalaisvaltiossa ei sallittaisi lainkaan – jo nyt juutalaiselle on hengenvaarallista eksyä palestiinalaishallinnon valvomille alueille.

Ruotsin hallitus on näin päättänyt ruveta tukemaan projektia, jonka tuloksena on palestiinalaisten omien mielipidemittausten mukaan terrorijärjestön hallitsema islamilainen valtio ja tavoitteena islamin lipun kohottaminen koko Palestiinan ylle – siis myös Israelin.6 Tämän askeleen naapurimaamme on päättänyt ottaa aikana, jolloin koko sivistyneen maailman pitäisi toimia yhdessä pysäyttääkseen islamilaisen terrorivaltion leviämisen Lähi-idässä.

http://www.adl.org/israel-international/israel-middle-east/content/oslo-accords-oslo-process.html#.VDef0ueHbKk

http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/peace/guide/pages/israel-palestinian%20negotiations.aspx

Declaration of Principles: http://avalon.law.yale.edu/20th_century/isrplo.asp

Declaration of Principles, main points: http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/peace/guide/pages/declaration%20of%20principles%20-%20main%20points.aspx

http://2001-2009.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/60068.htm

3 Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR), yksi vaikututsvaltaisimmista mielipidemittaajista palestiinalaisalueilla

http://www.pcpsr.org/en/node/496

5 Recognition of States - Annex 1: Declaration on the `Guidelines on the Recognition of New States in Eastern Europe and in the Soviet Union' (16 December 1991), http://207.57.19.226/journal/Vol4/No1/art6.html

6 Max Langfanin havainnollinen esitys Lähi-idän kokonaistilanteesta ja siitä, millaisen turvallisuusriskin palestiinalaisvaltio muodostaa yhdessä ISISin kanssa kaikille alueen maltillisemmille arabivaltioille. https://www.youtube.com/watch?v=ls6r-6noArw

28.9.2014

Jouko Pihon kirjoitus ja Youtube-linkki

Länsiranta kuuluu israelilaisille

Juudan heimo eli juutalaiset on jo paljolti palannut muiden kansojen seasta takaisin historialliseen kotimaahansa. Israelin eli Efraimin kadonneet 10 heimoa eivät ole vielä suuremmin palanneet takaisin isiensä maahan, mutta Raamatun ennustusten mukaan niin tulee lopunaikana tapahtumaan.

Israelilaisten alue on Samariaa eli nykyistä Länsirantaa, jota arabit pitävät omanaan. Hesekiel 36:2 profetoi jo 2600 vuotta sitten nykyisen tilanteen: Teidän vihollisenne on ilkkunut teitä ja sanonut: ”Nytpä nuo ikivanhat kukkulat tulevat meidän omiksemme.”

Mutta arabien valta Länsirannalla loppuu, kun israelilaiset, maan oikeat omistajat, palaavat lähivuosina takaisin perintömaahansa. Tällä hetkellä israelilaiset asuvat eri kansojen keskellä eivätkä kaikki heistä edes tiedä olevansa Efraimin jälkeläisiä. Voi olla, että monet suomalaisetkin ovat oikeastaan israelilaisia. Mutta lopunaikana Jumala herättää näissä israelilaisissa tietoisuutta oikeista juuristaan ja tulee tapahtumaan maailmanhistorian suurin joukkopaluu takaisin Israelin maahan. Myös Suomesta muutetaan Israeliin. Hesekielin lukujen 36 ja 37 profetiat tulevat toteutumaan.

Näistä asioista puhuu myös ”Israelin vuoret” -ohjelma osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=unQzjtp_vRo.

Aluksi kerrotaan, mitä Raamattu sanoo Israelin vuorten ja Israelin pohjoisten heimojen eli Efraimin historiasta ja tulevaisuudesta. Käydään läpi myös kansan paluuseen liittyvän rukouksen raamatullisia periaatteita.

Ohjelmasarja ottaa katsojat mukaan rukousmatkalle Länsirannan alueella sijaitsevalle Israelin sydänmaalle eli Israelin vuorille. Jumala valmistaa tätä aluetta tällä hetkellä kauan kadoksissa olleiden Israelin pohjoisten heimojen eli Efraimin paluuta varten. Ohjelmasarjan ovat tehneet Israelissa Jyrki ja Mia Valkeakari.

Suosittelen lämpimästi ohjelmaa katsottavaksi.

29.8.2014

Kaduri'n tarina tuo juutalaisia Kristukselle!

By Dr. David R. Reagan

Perustaja & johtaja, Lamb & Lion Ministries

Suomennos: Samuel Korhonen

Oletko kuullut hämmästyttävän tarinan maailmankuulusta rabbi Yitzhak Kaduri'sta, joka jätti sinetöidyn viestin avattavaksi vuoden kuluttua kuolemastaan? Hän sanoi, että Messias oli ilmestynyt hänelle ja että viesti sisältäisi tiedon, kuka Messias on.

Kun viesti avattiin vuonna 2007, se järkytti koko ortodoksista juutalaista maailmaa itse asiassa siinä määrin, että he ovat yrittäneet pitää sen piilossa siitä saakka.

Carl Gallups Ministries 'in pastori Carl Gallups, joka on tehnyt yhden parhaista apologeettisista kirjoista nimeltä, The Magic Man in the Sky (Taikamies taivaalla), paljastaa viimeisimmässä kirjassaan, The Rabbi who Found Messiah (Rabbi, joka löysi Messiaan), mitä rabbin viestissä sanottiin ja kuinka se järkytti ortodoksijuutalaista maailmaa. Kadurin tarina on myös sytyttänyt tulisen kiistelyn myrskyn kristillisessä yhteisössä, itse asiassa siinä määrin, että olemme kutsuneet Carl'in toisen kerran ohjelmaamme Christ in Prophecy puhumaan tämän tarinan tekemästä vaikutuksesta.

[Huomautus: Lamb & Lion Ministries ainoastaan kertoo rabbi Kaduri'n tarinan. Me emme suosittele Kabbalaa, emmekä vahvista Kaduri'n väitettä, että hän olisi tavannut Messiaan.] Pastori Carl Gallups

Juutalainen reaktio

Nathan Jones: Carl, minun mielestäni avain meille ymmärtää tätä aihetta koskien rabbia, joka löysi Messiaan, on katsoa, kuinka juutalaiset reagoivat Kaduri'n viestiin. Kerro meille, kuinkajuutalaiset ovat reagoineet. Ovatko he hyväksyneet viestin, vai vihaavatko he sitä? Tuleeko sinullevihapostia, koska paljastat tämän tarinan?

Carl Gallups: Monet ortodoksijuutalaiset tietysti yrittävät karttaa Kaduri'n viestiä. Muista, että juutalainen media jopa vaikeni siitä täydellisesti. Yitzhak Kaduri oli juutalaisille, mitä Billy Graham kristityille. Hän oli johtava ääni rabbiiniselle ortodoksijuutalaisuudelle. Sitten hänen muistionsa avattiin ja laitettiin hänen verkkosivustolleen koko maailman nähtäväksi, mikä muuten minun mielestäni oli nerokasta. Mitä jos Kaduri olisi vain salaa opettanut, että Jeesus on Messias ja sitten noussut ja suullisesti julistanut ”Jeesus on Messias”? Hänet olisi hiljennetty välittömästi, eikä olisi ollut mitään todisteita, emmekä olisi koskaan enää kuulleet sitä, mutta Kaduri päätti esittää ilmoituksen siten, että koko maailma voisi nähdä. Nyt siitä on kirja ja elokuva ja koko maailma voi nähdä sen, joten ortodoksijuutalaiset eivät mahda sille mitään. Uskokaa minua, ortodoksit eivät ole iloisia Kaduri'n ilmoituksesta. Olen saanut paljon vihapostia tästä.

Dr. Reagan: Uskon sen. Se on kuin Billy Graham sanoisi, että Muhammed on Messias.

Carl Gallups: Kyllä, on helppo ymmärtää, miksi kristityt eivät ilostuisi siitä, mutta meillä tietysti on toinen todistus, koska tiedämme kuolemasta, hautauksesta, ristiinnaulitsemisesta ja profetian kautta, että Jeesus on Messias.

Juutalaisten evankelioimista

Carl Gallups: Sen jälkeen, kun kirjani ja elokuva Kaduri'n muistiosta julkaistiin Israelissa kärryittäin ja laukuittain kirjoja ja elokuvia jaetaan Haifan, Tel Avivin ja Jerusalemin vanhan kaupungin kaduilla ja jopa Itkumuurilla.

Nathan Jones: Vau, se on mahtavaa!

Carl Gallups: Se, mitä tapahtuu Israelissa on ihmeellistä ja hämmästyttävää! Muuten sitä elokuvaa, joka tehtiin kirjasta, näytetään seurakunnissa myös kaikkialla Amerikassa.

Saimme myös tietää agenttimme kautta Israelissa, että 10 Kaduri'n oppilaan tiedetään olevan nyt uudestisyntyneitä kristittyjä, uskovia Jeesukseen Kristukseen Herrana, johtuen Kaduri'nopetuksesta jeshivassaan. Jeshiva on heprean seminaaria tarkoittava sana. Nyt, kun elokuvani onnäytetty heille, he ovat ylen iloisia ja vapautuneita.Kohta, kun Kaduri'n muistio oli laitettu nettiin, herrasmies nimeltä Zev Porat tuli esiin. Zev on syntynyt ja kasvanut Israelissa. Hänen isänsä ja molemmat isoisänsä olivat rabbeja. Toinen hänen isoisistään oli holokaustista selvinneitä ja toinen jopa tunsi Kaduri'n henkilökohtaisesti, joten voitte arvata, mihin ammattiin Zev oli valmistautumassa — rabbiksi.

Carl Gallups: Tässä on Zev'in todistus. Vuosia sitten hän surffaili kristillisellä verkkosivustolla, samanlaisella kuin Lamb & Lion'in sivusto lamblion.com ja luki sivuston väitteitä Jeesuksesta ja Vanhasta Testamentista. Sitten hän alkoi vertailla näiden kristittyjen sanomaa omiin juutalaisiin käsityksiinsä. Lyhentääksemme tarinaa sanomme vain, että Zev'istä tuli uudestisyntynyt Jeesukseen Kristukseen uskova.

Vuosien mittaan Zev on rakentanut vankan perustuksen Sanassa ja hänestä on tullut suuri evankelista juutalaisille. Hänen sydämensä halu on viedä evankeliumi juutalaisille veljilleen. Hänen perheensä ja ortodoksiyhteisö ovat hyljänneet hänet johtuen hänen uskostaan Jeesukseen Kristukseen, mutta hän ja hänen vaimonsa jatkavat evankeliumin viemistä kaduille.

Zev kertoi minulle tienneensä Kaduri'n tarinasta ja mitä oli tapahtunut. Media oli vaiennut siitä täydellisesti, eivätkä rabbit puhuneet siitä. Jos joku uskalsi mainita jotakin Kaduri'n muistiosta, niin rabbit sanoivat: ”Se on valhe! Se on valhe!” Mutta Zev tiesi, että se ei ollut valhe ja niin hän vaimonsa kanssa meni polvilleen ja alkoi rukoilla, että he jotenkin saisivat aineistoa sen todistamiseksi. Kirjaimellisesti rukoillessaan he kuulevat koputuksen ovelta. Siellä seisoo mies Yhdysvalloista. Hän oli tuonut heille kaikki kirjani ja filmini Kaduri'sta. Mies sanoi: ”Jumala sanoo, että te tarvitsette näitä.” Zev oli hämmästynyt! Tuohon aikaan en vielä ollut tavannut Zev'iä, mutta myöhemmin puhuin hänestä kirjassani ja jopa sisällytin videoita hänestä elokuvaan.

Nathan Jones: Zev'illähän on myös verkkosivusto, jossa ihmiset voivat käydä, vai mitä?

Carl Gallups: Kyllä se on messiahofisraelministries.org . Tämä kaveri on hämmästyttävä, joten tarkistapa hänen sivunsa.

Niin Zev saa aineistonsa ja sitten yrittää saada yhteyden minuun. Hän alkaa soitella minulle joka päivä ja kirjoittaa minulle ja sanoo: ”Carl, et varmaan usko tätä. Israelissa on Kaduri -herätys.” Zev kertoi minulle: ”Saatuani aineistot otin sen kirjan mukaani junaan ja aloin lukea sitä ääneen. Ennen kuin tunnin kestävä matka oli ohi, kirjaimellisesti puoli junaa istui jalkojeni juuressa.”

Dr. Reagan: Se tarina on kuin magneetti. Se vetää ihmisiä sisään.

Carl Gallups: Täsmälleen! Se on, kuin jos sinulla olisi upouusi kirja Billy Graham'ilta hänen kuvansa kannessa. Menisit minne tahansa, niin ihmiset sanoisivat: ”Se on Billy Graham. Onko se uusi kirja?” Samoin on tämän kirjan kanssa, paitsi että Kaduri'sta ei ole aikaisempia kirjoja, joten kun nämä matkustajat näkivät sen, he sekosivat. He kerääntyivät Zev'in ympärille. Hän kertoi avanneensa kirjani ja näyttäneensä heille muistion kuvaa, joka sanoi, kun koodi oli purettu: ”Jeesus on Messias.” He kaikki sanoivat: ”Emme tienneet tätä! Kuinka voi olla, ettemme ole kuulleet tästä?”

Meillä on videolla ortodoksijuutalainen vanhus, joka Zev'in käytyä läpi Vanhan ja Uuden

Testamentin ja näytettyä heille rabbin muistion katsoo Zev'iin ja sanoo: ”Jos tämä on totta – ja ilmeisesti se on – niin media ja rabbit estävät meitä pelastumasta.” Zev sanoi hänelle: ”Veljeni, vain Pyhä Henki ilmoittaisi sen sinulle. Olet täysin oikeassa.”

Dr. Reagan: Zev käyttää tätä tilaisuutta viemään juutalaisia suoraan läpi Raamatun ja läpi Vanhan Testamentin profetioiden, mikä on niin tärkeää, kuten sinä osoitit, koska keskivertojuutalainen ja rabbi eivät tunne Raamattua. He ovat käyttäneet koko elämänsä Raamatunkommentaarien tutkimiseen.

Carl Gallups: Näin on. He lukevat Zoharia, Kabbalaa, Talmudia ja Mishnaa. He kuuntelevatrabbinsa tulkintaa Raamatusta, mutta nuo tulkinnat ovat vain pieniä palasia Raamatusta.

Dr. Reagan: Joten kun Zev näytti heille sellaisia kohtia kuin Jesaja 53, he todennäköisesti eivät edes tienneet sen olemassaolosta.

Carl Gallups: Näin on. He eivät olleet milloinkaan kuulleet sellaisia kohtia kuin Psalmi 22, Jesaja 53, Sakarja 12 ja Job 19. He eivät tunteneet yhtäkään kohdista, jotka puhuvat Lunastajasta, Messiaasta, Hänen käsiensä ja jalkojensa lävistämisestä eikä Psalmia 16, joka puhuu nousemisesta kolmen päivän jälkeen. Jos he tiesivät näistä Kirjoituksista, he olivat kuulleet niitä rabbien väännöksenä, joka käänsi merkityksen pois Messiaasta.

Kun ihmiset olivat nähneet muistion, jonka tämä ”juutalaisten Billy Graham” oli julkistanut ja kun Zev oli näyttänyt heille, kuinka se kaikki sopii yhteen Raamatun Messiasta koskevien kirjoitusten kanssa, he olivat hämmästyneitä.

Visuaalisesti ällistyttävin tarina, jonka Zev kertoi minulle, oli se, joka tapahtui Itkumuurilla.

Dr. Reagan: Voi kyllä. Olen nähnyt tämän videon. Se on aivan uskomaton.

Carl Gallups: Zev ottaa kirjan yhdessä Vanhan ja Uuden Testamentin kanssa Itkumuurille. Zev on ortodoksijuutalainen ja useimmat ihmisistä tietävät hänen olevan Jeesukseen uskova. Ja niin hän menee Itkumuurille, vaikka en tiedä oliko se, mitä hän teki laitonta, mutta luulen, että pari sataa vuotta sitten se oli. Silloin hänet luultavasti olisi kivitetty. Mutta joka tapauksessa Zev menee Itkumuurille minun kirjani kanssa. Kaikki juutalaiset näkevät sen. He näkevät Kaduri'n kuvan kannessa ja uteliaina kokoontuvat hänen ympärilleen ja kysyvät: ”Mikäs kirja tuo on?” Zev vastaa: ”Antakaa minun näyttää teille, mitä Kaduri sanoi.” He kaikki kuuntelevat ja ovat kaikki kuin kysymysmerkki. Tuo ei voi olla totta, koska emme ole kuulleet siitä.” Sitten Zev kertoo heille, kuinka media ja rabbit olivat vaienneet siitä täydellisesti. Luulisin, että siellä Itkumuurilla oli rabbejakin kuuntelemassa tätä kaikkea.

Viimeinen Zev'in minulle kertoma tarina oli miehestä nimeltä Jonathan, joka seisoi Itkumuurilla ja kuunteli kaikkea, mitä Zev kertoi ihmisille. Hän tulee paikalle ja sanoo Zev'ille: ”Kerro minulle tästä lisää.” Niin Zev vie hänet läpi Vanhan Testamentin, läpi sellaisten kohtien kuin Psalmi 22, Sakarja 12 ja Jesaja 53. Sitten hän pääsee Uuteen Testamenttiin ja osoittaa, kuinka Jeesus toteutti lupauksensa ja kuinka kaikki Uuden Testamentin kirjat ovat juutalaisten kirjoittamia. Siinä on jopa kirja nimeltä Heprealaiskirje, kirjoitettu erityisesti juutalaisille osoittamaan heille, että Jeesus on Messias.

Seuraavaksi Jonathan kysyy: ”Kuinka minä voin pelastua? Kuinka minä voin tuntea Jeesuksen?” Meillä on kuva Jonathan'ista Itkumuurilla kädet ylhäällä antamassa elämänsä Jeesukselle Kristukselle.

Joten juuri siellä voit nähdä sen vaikutuksen, jonka Kaduri'n muistio on tehnyt juutalaisiin.

Valitettavasti kuitenkin, vaikka on kaikki nämä todisteet pelastuksesta, meillä edelleen panettelijoita koskien Kaduri'n muistion vaikutuksen elinkelpoisuutta.

Kuuntele, koko elämäni on Jeesuksen Kristuksen valtakunnan edistämisessä. Tämä tarina täytyi kertoa ja jos ihmiset eivät pidä siitä, se johtuu siitä, etteivät he tajua sitä. Jos ihmiset arvioivattarinan, ennen kuin lukevat kirjani, niin häpeäheille.

Tärkeintä on tarina – minä en ole Kaduri'n julkistaja enkä puolustaja. En ole hänen puhemiehensä. On tarina, joka täytyi kertoa ja olen kertonut sen. Se on raivannut tiensä Israeliin ja joukoittain ortodoksijuutalaisia pelastuu juuri nyt Zev Porat'in työn kautta ja minun kirjani ja elokuvan kautta. Minä annan Jumalalle kaiken kunnian!

Tämä on aito, profeetallinen, lopunajan juttu, joka on käynnissä tänä päivänä. Voi ihan hyvin olla, että Jonathan on ensimmäinen juutalainen 2000 vuoteen, joka on pelastunut Itkumuurilla. Olen kerta kaikkiaan innoissani saadessani osallistua tähän!

21.2.2014

Jordanialainen sheikki: ”Israel kuuluu juutalaisille!”

Sheikki Ahmed Aladoan Ammanista, Jordanian tunnetun Adwan-heimon jäsen, kirjoitti jokin aika sitten Facebookissa, että sellaista paikkaa kuin Palestiina ei ole olemassa. Sheikki viittasi väitteensä tueksi Koraaniin. Yksi Koraanin säkeistä eli Surah Al-Ma’ida, säe 21, sanoo, että Allah antoi Pyhän maan Israelin lapsille Tuomiopäivän päivään asti. Toinen säkeistö (Surah Al-Shara’a, säe 59) sanoo, että maa annettiin juutalaisille perinnöksi.

Sheikki asettuu vastustamaan niitä, jotka vääristelevät Koraanin sanoja sanoen heitä valehtelijoiksi. Sheikki sanoo voimakkaasti, että arabien vaatimukset Israelin maan omistukseen ovat vailla menestystä, koska Allah on Israelin lasten suojelija.

Tämän lisäksi Sheikki syyttää palestiinalaisia lasten, naisten ja vanhuksien tappamisesta, ihmiskilpien käytöstä ja siitä, että heillä ei ole tippaakaan sääliä edes omia lapsiaan kohtaan.

Sheikin sanat aiheuttivat myrskyn arabimediassa. Sheikin oma Adwan-heimo sanoutui julkisesti irti sheikin näkemyksistä. Sheikki ei kuitenkaan antanut tämän pelästyttää itseään, vaan sanoi, että hän aikoo jatkossakin puhua näistä asioista.

Arabiankielinen Al-Quds Al-Arabi –lehti kertoi myöhemmin, että sheikki on sitä mieltä, että Jordania on Palestiina. Lehti kertoi sheikin myös sanoneen, että lähes kaikki ihmiset Jordaniassa ja Palestiinan Auktoriteetin kontrolloimilla alueilla haluaisivat hyvin mieluusti olla Israelin kansalaisia.

Vuonna 2013 sheikki Aladoan vieraili Israelissa ja keskusteli Tsfatin (Safed) päärabbin Shmuel Eliyahun kanssa. Sheikki kertoi rabbi Eliyahulle ja hänen oppilailleen, että Koraanissa ei ole nimeä Palestiina tälle maalle ja sen takia arabien ei tulisi taistella juutalaisten kanssa tämän maan hallinnasta.

Sheikki Aladoan ei ole yksin näkemyksensä kanssa. Hebronin sheikki Jabari on samaa mieltä, että koko Israelin maa kuuluu juutalaisille.


Lähde: http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/24445/Default.aspx#.UwUYpN-kChk.facebook

5.12.2013

Laitan oheen osan Livets ordin Israel reportin raportista 5.12.2013 ja sen jälkeen oman kommenttini.

“TEMPPELIVUORTA EI OLE OLEMASSA”, SANOO KNESSETIN ARABIEDUSTAJA

Viime vuosina uskonnollisten juutalaisten kiinnostus vierailla kaikkein pyhimmällä paikalla, Temppelivuorella, on lisääntynyt. He eivät saa tuoda uskonnollisia esineitä sinne mutta saavat rukoilla siellä tuoreen korkeimman oikeuden päätöksen mukaan.

Poliisi on kuitenkin vastuussa yleisten järjestyshäiriöiden valvonnasta, joten käytännössä he kieltävät rukoukset. Monissa tapauksissa nämä vierailut johtavat yhteenottoihin joko muslimien viranomaisen, Waqfin, kanssa, joka vastaa paikan päivittäisestä hallinnosta - tai musliminuorten kanssa, jotka alkavat hyökätä juutalaisia vastaan ​​eri tavoin. Tällaisessa tapauksessa Israelin poliisi, joka on juutalaisten ryhmien mukana Temppelivuorella, yleensä pakottaa juutalaiset pois sieltä ja jopa sulkee sen ei-muslimeilta joksikin aikaa.

Aviad Visoli, joka edustaa 27:tä erilaista Temppelivuoren järjestöä, sanoo heidän työskentelevän edustajiensa välityksellä Israelin parlamentissa knessetissä, yrittäen jakaa Temppelivuoren juutalaisten ja muslimien kesken. "Nykyään juutalaiset ymmärtävät, että Länsimuuri ei riitä. He haluavat mennä keskuspaikkaan", hän sanoi. Waqfin johtaja Sheik Azzam al-Khatib on kuitenkin tinkimätön: "Tämä paikka kuuluu muslimeille eikä muilla ole oikeutta rukoilla täällä. Jos he yrittävät ottaa haltuunsa moskeijan, se tulee olemaan lopun alku."

Knessetissä asiasta käydään kiivaita keskusteluja. Hallitsevan Likud-puolueen edustaja Miri Regev sanoo: "Jokaisella Israelin kansalaisella pitäisi olla oikeus rukoilla pyhillä paikoillaan ilman häirintää ja hyökkäyksiä." Tähän Knessetin arabiedustaja Jamal Zahalka vastasi: "Ei ole olemassa sellaista paikkaa kuin Temppelivuori. Sitä ei ole olemassa."

Israel Reportin kommentti:

Tuntuu oudolta, että väitellään siitä, onko Temppelivuorella ollut temppeli. Totta on, että arkeologisia todisteita temppelistä on niukasti, mutta tämä johtuu siitä, että arkeologiset kaivaukset eivät ole sallittuja vuorella. Mutta jopa Waqfin vuonna 1924 julkaisemassa muslimien kirjasessa Temppelivuori on tunnistettu Salomonin temppelin paikaksi. Ja välittömässä läheisyydessä on tonneittain arkeologisia todisteita, jotka todistavat Raamatun historiaa. Samoin Mišna-selitysteos ja ensimmäisen vuosisadan juutalainen historioitsija Josefus puhuvat molemmat yksityiskohtaisesti temppelistä. Temppelivuori on epäilemättä pyhin paikka juutalaisuudessa.

Temppelivuori on myös kolmanneksi pyhin paikka sunni-muslimeille, jotka kutsuvat sitä al-Aqsaksi. Vaikka tämä perustuu legendaan Muhammedin öisestä matkasta eikä sillä ole yhteyttä Jerusalemiin, se liitettiin myöhemminTemppelivuoreen. Kalliomoskeija ja al-Aqsa -moskeija rakennettiin noin vuonna 700 tämän legendan muistoksi.

Viime aikoina paikan muslimiylläpitäjistä on tullut yhä vihamielisempiä kaikkia ei-muslimivierailijoita kohtaan. Niiden säännöt ovat kiristymässä, ja häirintä monissa eri muodoissa on kasvussa. Waqf on myös päättänyt määritellä koko Temppelivuoren jättiläismoskeijaksi, jolloin juutalaisten rukouksen salliminen Temppelivuorella tulisi teologisista syistä mahdottomaksi. Tämä tapahtuu samanaikaisesti kun tehostetusti tuhotaan arkeologisia todisteita, jotka sitovat paikan juutalaisten historiaan, ja kielletään se että juutalaiset olisivat olleet millään tavalla historiallisesti kytkettyjä Temppelivuoreen. On käsittämätöntä ja sietämätöntä, että juutalaiset eivät saa rukoilla kaikkein pyhimmällä paikallaan - varsinkin kun se sijaitsee omassa maassa. On yhtä mahdotonta hyväksyä, että näin tapahtuu demokraattisessa valtiossa, joka kunnioittaa uskonnonvapautta.

Niinpä, vaikka asia on arkaluontoinen, Israelin, Temppelivuoren suvereenin hallitsijan, pitäisi vakavasti harkita sitä, että se erottaisi vuorelta alueen, jonne juutalaiset ja kristityt voisivat mennä rukoilemaan. Jos he kieltäytyvät tekemästä jotakin tämän muslimien valhe- ja propagandakampanjan estämiseksi ja jos he eivät nosta esiin oikeudenmukaisia vaatimuksia paikkaan, maailma pian hyväksyy ajatuksen, että Temppelivuori on vain muslimien pyhä paikka. Tämä on liukas rinne, joka johtaa seuraavan: jos juutalaisilla ei ole oikeuksia Temppelivuoreen, mitä oikeuksia heillä on millään alueella? Mutta sekä historia, demokratian normit, yksilön oikeudet että oikeudenmukaisuus ovat tämän juutalaisten vaateen puolella. Ei ole oikein, että sheikki Azzamin ja hänen kaltaistensa räyhääminen ja pelonlietsonta kieltäisivät juutalaisilta perusoikeuden rukoilla kaikkein pyhimmällä paikallaan.

VÄLÄHDYS HISTORIAAN : 1924

Muslimien ylin neuvosto, jonka johtajana on Jerusalemin mufti Haj Amin Al-Husseinin, julkaisee pienen kirjasen. Keskittyen itseTemppelivuoreen kirjasessa todetaan: "Paikka on yksi maailman vanhimmista. Sen pyhyys on peräisin alkuajoilta (ehkä esihistorialliselta ajalta). Sen identtisyys Salomonin temppelin kanssa on kiistaton. Tämä on myös yleismaailmallisen uskomuksen mukaan paikka, johon "Daavid rakensi alttarin Herralle ja uhrasi polttouhreja ja rauhan uhreja (2. Samuelin kirja XXIV , 25)."

- - - - - - -

Jouko Pihon kommentti 5.12.2013

Olen jo vuosia tiennyt joidenkin arabimuslimien kieltävän sen historiallisesti täysin kiistattoman tosiasian, että juutalaisilla on vahva historiallinen yhteys Jerusalemiin ja sen Temppelivuoreen, jossa oli kuningas Salomon rakennuttama temppeli, kunnes kaldealaiset tuhosivat sen 586 eKr.

Maailmassa on paljon valheita, muttä tämä väärä väite on kyllä yksi paksuimpia valheen kudoksia, mitä historia tietää.

Kyseessä on itsensä valheen isän, Perkeleen, muslimeille syöttämä kavala harhaväite, jossa pönkitetään islamin asemaa todellisen historian kustannuksella.

Ihmettelen kyllä myös Israelin hallinnon hampaattomuutta tässä asiassa. Jos ja kun Israelin poliisi väistyy Temmpelivuorelta suojaamasta sinne menneitä juutalaisia rukoilijoita ja pakottaa heidät pois, koska Waqfi ja muslimihuligaanit aiheuttavat vaikeuksia, niin kyllä on heikkoa toimintaa, kun kerran Israelin Korkein oikeus on säätänyt, että juutalaiset voivat mennä Temppelivuorelle rukoilemaan.

Israel tarvitsisi jämäkämmän hallituksen, joka tunnistaa ja tunnustaa sen, että juutalaisilla on noin 1600 vuotta aiempi historiallinen oikeus Temppelivuoreen kuin paljon myöhemmin paikalle tulleilla muslimeilla.

Nyt kun juutalaiset (tarkoitan sanalla kaikkia israelilaisten 12 heimoa) ovat tulleet ja tulevat koko ajan takaisin omaan maahansa Raamatun profetioiden mukaisesti, niin alkaa olla korkea aika, että paikan lailliset omistajat, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläiset, joille Jumala lupasi koko Israelin alueen Egyptin purosta Eufratiin saakka ikuiseksi perintömaaksi, alkavat toimia omistajan elkein suostumatta paljon myöhemmin tulleiden valloittajien ja vieraan, Jahvelle vihamielisen uskonnon edustajien väärien väitteiden edessä alistumiseen.

Sitähän islamin jumala, Allah eli Saatana juuri haluaa: alistaa kaikki kansat ja ihmiset valtansa alle.

18.7.2013

Israelista on tulossa öljymahti – Googin sota lähenee!

Talouselämä-lehti kirjoitti 15.7.2013 Ruotsin Radion uutisen pohjalta, että Israelissa on tehty merkittäviä öljylöytöjä.

Alkuperäinen lähde:

http://www.talouselama.fi/uutiset/israel+matkalla+oljymahdiksi++lahes+yhta+
paljon+oljya+kuin+saudiarabiassa/a2194514

Näin Talouselämä:

Israel matkalla öljymahdiksi - "Lähes yhtä paljon öljyä kuin Saudi-Arabiassa"

Israel on matkalla öljymahdiksi. Koeporausten valossa näyttää siltä, että ainakin osassa maata on yhtä isot liuskeöljyvarannot kuin kaikkein suurimmissa öljyntuottajamaissa, Sveriges Radio uutisoi maanantaina.

Vähintään 150 miljardia tynnyriä öljyä odottaa poraajaansa Jerusalemin ja Gazan ympäristössä. Maasta löytyy myös parisenkymmentä muuta esiintymää. World Energy Councilin, maailmanlaajuisen energiajärjestön, mukaan Israelista saattaa löytyä yli 250 miljardia tynnyriä öljyä.

Se on lähes yhtä paljon öljyä kuin Saudi-Arabiassa oletetaan olevan.

Israel on jo muutenkin matkalla suureksi energiamaaksi. Se on jo alkanut hyödyntää Välimeren suuria kaasuvarantoja.

Sveriges Radion haastatteleman asiantuntijan mukaan Israelin löydöksillä tulee olemaan pitkällä aikavälillä suuri merkitys markkinoiden saatavuus- ja hintakehitykseen.

Löydökset tulevat vaikuttamaan myös Lähi-idän tulenarkaan poliittiseen tilanteeseen.

- - - - - - -

Jouko Pihon kommentti 18.7.2013

Israelin kasvu öljy- ja kaasumahdiksi tulee omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että Hesekielin kirjan luvun 38 ennustama Googin sota tulee toteutumaan. Hes.38:12 mukaan

Goog eli Venäjä (maa pohjoisen periltä) uhoaa Israelia vastaan: ”Minä ryöstän sieltä kaiken ryöstettävän, rosvoan mitä on rosvottavissa.”

Tähän asti Israelissa ei ole ollut paljoakaan ryöstettävää, mutta Israelin öljylöydösten myötä tilanne tulee muuttumaan radikaalisti.

Kun Venäjä hyökkää liittolaisineen Israelin kimppuun osana Kolmatta maailmansotaa, tulee Jumala itse puuttumaan sotaan tuhoten koko Googin armeijan Israelin vuorille. Silloin kaikki kansat tulevat tietämään, että Israelin Jumala on Herra.

Kun Venäjän armeija kokee täystuhon Israelissa, se vaikuttaa myös silloin Itä- ja Pohjois-Suomea miehittäviin venäläisiin, jotka poistuvat maasta, koska kaikkialla Venäjän armeija kokee takaiskuja.

Tällöin Suomi saa menetetyt alueensa, Karjalan ja Petsamon, takaisin, sekä myös Aunuksen ja Vienan Karjalan sekä Kuolan niemimaan. Syntyy suur-Suomi.

Näin Israelin ja Suomen kohtalot nivoutuvat toisiinsa. Kun Israel pelastuu Venäjän hyökkäykseltä, niin samoihin aikoihin Suomi vapautuu Venäjän miehityksestä ja laajenee merkittävästi itään päin.

16.6.2013

Livets Ordin artikkeli:

LAKI JOTA SOVELLETAAN VAIN ISRAELIIN

Selventävässä artikkelissaan nimeltä "Kansainvälisen lain manipulointi osana Israelin vastaista ´laki-sodankäyntiä'" Robbie Sabel kävi tällä viikolla vastahyökkäykseen koko sitä kansainvälistä konsensusta vastaan, joka kuvaa Israelin konnana. Jerusalemin Heprealaisen yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Sabel sanoi muun muassa, ettei Israelissa ole "laitonta miehitystä". Hän kirjoitti: "Kansainvälinen oikeus selvästi sallii sotilaallisen miehityksen. On mielenkiintoista huomata, että YK:n turvallisuusneuvosto ei ole koskaan ilmoittanut Israelin miehityksen olevan laiton." Hän antoi esimerkkeinä laillisista miehityksistä Saksan miehitysvyöhykkeet toisen maailmansodan jälkeen ja Yhdysvaltain Irakin miehityksen toisen Persianlahden sodan jälkeen; YK:n turvallisuusneuvosto jopa vahvisti jälkimmäisen laillisuuden.

Sabel hylkäsi täysin väitteen, että ns. palestiinalaispakolaisten paluuoikeudella olisi oikeudellinen asema perustuen YK:n yleiskokouksen päätöslauselmaan 194. Ensinnäkin siksi, että YK:n yleiskokouksen päätöslauselmat ovat vain suosituksia, eivät sitovaa lainsäädäntöä. Toiseksi siitä syystä, että kaikki arabivaltiot hylkäsivät päätöslauselman, koska siihen sisältyy Israelin tunnustaminen. Vaikka päätöslauselmaa toistetaan tänään kyllästymiseen asti, se ei anna sille mitään oikeudellista asemaa.

Vihreällä linjalla tai "1967-rajoilla", kuten jotkut kutsuvat niitä, ei myöskään ole mitään oikeudellista asemaa, Sabel kirjoittaa. Vihreä linja (joka määrittelee "Länsirannan") oli Jordanian ja Israelin välisen tulitauon jälkeinen aselepolinja vuonna 1949. Aseleposopimuksessa todetaan, että linjasta on sovittu "kuitenkaan rajoittamatta tulevia alueellisia siirtokuntia tai rajalinjoja..." Nimenomaan arabivaltiot vaativat nämä sanat sopimukseen samasta syystä kuin edellä: ne kieltäytyivät tunnustamasta Israelia. Kun rauhansopimus Jordanian kanssa allekirjoitettiin vuonna 1994, ”Vihreä linja” lakkasi olemasta eikä sillä ole oikeudellista pätevyyttä.

Livets Ordin kommentti:

Sabel jatkaa edelleen osoittaen, miten kansainvälistä oikeutta manipuloidaan ja käytetään aseena Israelin tuomitsemiseksi ja eristämiseksi. Hän huomauttaa, että tätä lakia sovelletaan eri tavalla YK:n 192 jäsenmaahan ja eri tavalla yhteen jäseneen Israeliin. Punainen Risti kutsuu esimerkiksi Gazaa miehitetyksi huolimatta sen omasta raportista, jonka mukaan miehitystä ei voida ylläpitää ilman "saappaita maassa”. Israelilaisten saappaita ei ole tänään Gazassa. Viimeiset israelilaiset saappaat, jotka lähtivät tältä alueelta, olivat siepatun israelilaissotilaan, Gilad Shalitin, saappaat. Hänen tarinansa ja 12 000 Gazasta ammuttua rakettia selittävät, miksi Israel on ylläpitänyt osittaista Gazan saartoa tähän päivään asti.

Kansainvälisen yhteisön käyttämä Israelin sormella osoittelu ja kaksinaismoraali ovat ilmiöitä, joita voidaan tarkastella objektiivisesti. Nämä ovat tosiasioita, eivät mielipiteitä, joita voidaan avoimesti tulkita. Israelia kohdellaan kaltoin - piste! Juutalaista valtiota arvostellaan standardilla, jota sovelletaan ainoastaan heihin. On olemassa "kansainvälinen oikeus" ja "kansainvälinen oikeus Israelille”. Kysymys kuuluu, miksi annamme näin tapahtua.

"Israel rikkoo kansainvälistä oikeutta", "laittomat siirtokunnat", "miehitetty Jerusalem", "kohtuuton voimankäyttö" ja niin edelleen. Näistä käsitteistä on tullut itsestäänselvyyksiä, kun kyseessä on Israel. Kun käytät näitä käsitteitä, sinun ei tarvitse puolustaa niitä - kaikki "tietävät", että se on niin. Mutta miten ihmiset "tietävät" valheen olevan totuus? Kaksi syytä siihen ovat käsitteiden toistaminen ja poliittiset edut! Edellä mainittuja ilmaisuja käytetään aina ja kaikissa yhteyksissä, ja kun hyvin harvat nousevat kumoamaan niitä, niistä tulee hyväksytty totuus. Mitä tulee poliittisiin etuihin, nouseminen arabimaailmaa ja muslimiäänestäjien kasvavaa valtaa vastaan Euroopassa on poliittisesti liian korkea hinta maksettavaksi.

Lopuksi kolmas syy siihen, miksi on niin helppo manipuloida käyttämällä kansainvälisen oikeuden käsitettä, on, että se on monimutkainen. Kansainvälinen oikeus ei ole kirja, johon kaikki on hallitusti kerätty. Se on sopimusten, päätöslauselmien, julistusten ja sopivuussääntöjen labyrintti. Näillä on epätasainen auktoriteetti ja niitä sovelletaan eri tavoin eri kansakuntiin sen mukaan, mitä sopimuksia jokainen kansakunta on allekirjoittanut. Jos kansallinen ja kansainvälinen oikeus ovat ristiriidassa keskenään, sitä on myös pohdittava. Ikään kuin tämä ei riittäisi, myös poliittiset näkökohdat vaikuttavat näiden asioiden ratkaisemiseksi nimettyihin elimiin. Lyhyesti sanottuna, kansainvälinen oikeus on hämmentävä alue, minkä vuoksi monet eivät halua puuttua siihen – jättäen alueen avoimeksi manipuloinnille.

Mutta laki, jota ei sovelleta yhtäläisesti, menettää sekä tarkoituksensa että moraalisen voimansa - se on periaatteessa lain rikkomista. Jotta kansainvälisellä oikeudella olisi uskottavuutta ja jos kansainvälinen yhteisö haluaa Israelin jatkavan sen kunnioittamista, Israelia ei voi arvostella eri standardilla kuin muita kansakuntia.

Alkuperäinen lähde: http://old.livetsord.se/default.aspx?idStructure=16109#1

21.5.2013

Israelia vihataan

Venäjän Ääni välitti oheisen linkin mukaan tiedon siitä, että noin 150 miljoonaa eurooppalaista suhtautuu kielteisesti Israelin valtioon.

http://www.finnish.ruvr.ru/2013_05_20/150-miljoonaa-eurooppalaista-vihaavat-Israelia/

Saksalaisen sosiaalidemokraattisen Friedrich Ebertin säätiön tilaaman mielipidekyselyn tulokset osoittivat, että noin 150 miljoonaa eurooppalaista pitävät Israelin valtiota laittomana ja he suhtautuvat kielteisesti itse valtioon ja sen kansalaisiin, uutisoivat israelilaiset joukkoviestimet.

Vihamielisyys juutalaisia kohtaan läpäisee eurooppalaiset parlamentit samalla tavoin kuin muslimien opeissa, kirjoittaa italialainen toimittaja Giulio Meotti.

Meottin mukaan, tämä on palestiinalais-islamilaisen psykologisen sodan seurausta. Eurooppalainen yhteiskunnalliseen mielipiteeseen on onnistuttu vakiinnuttamaan näkemys, jonka mukaan Israelin valtio pitäisi hajottaa.

- - - - - - -

Jouko Pihon kommentti 21.5.2013

Jos 150 miljoonaa eurooppalaista pitää Israelin valtiota laittomana, niin se on toki iso määrä ihmisiä, mutta on syytä muistaa, että vielä suurempi määrä ihmisiä eli jotain 350 miljoonaa eurooppalaista ei pidä Israelia laittomana eivätkä he suhtaudu kielteisesti Israeliin ja juutalaisiin.

Israeliin ja juutalaisiin liittyvissä asioissa menevät usein kaikki asiat täysin sekaisin. Sanon tässä oman käsitykseni lyhyesti. Minä vastustan sellaista juutalaisuutta, joka perustuu Kabbalaan, vapaamuurariuteen, illuminaatteihin, bilderbergiläisyyteen ja suoranaiseen Luciferin palvontaan. Silloin kyse on sellaisesta juutalaisuudesta, jota jo Jeesus vastusti sanoessaan, että hänen aikansa uskonnolliset juutalaisjohtajat olivat Isästä Perkeleestä.

Valitettavasti on niin, että tämän ajan läntinen maailma, ja aika paljon myös muu maailma, on tämän väärän juutalaisuuden vallassa, koska juuri nämä Kristuksen hylkäävät rahaa palvovat juutalaiset ovat tänä päivänä lännen kaikkien tärkeimpien valtakeskusten johdossa. Nämä pahat juutalaiset kontrolloivat suurinta osaa maailman pankeista, mediasta, viihteestä, uskonnosta, koulutuksesta ja politiikasta.

Mutta asialla on myös toinen puolensa. Jos jotkut juutalaiset ovat edellä mainitun kaltaisia, niin se ei tarkoita sitä, että kaikki juutalaiset olisivat samanlaisia. Itse asiassa suurin osa juutalaisista on aivan erilaisia.  On jopa kasvava määrä juutalaisia, jotka uskovat Jeesukseen messiaanaan. Nyt käy kuitenkin helposti niin, että maailman juutalaiseliitin synnit luetaan helposti kaikkien juutalaisten syyksi. Näinhän ei ole. On pahoja juutalaisia, ja on hyviä juutalaisia. Hitler ei tehnyt tätä eroa ja sen takia hän päätti tappaa kaikki juutalaiset.

Toinen asia on tietysti juutalaisten läsnäolo Lähi-idässä. En voi käsittää väitettä, että se olisi laitonta, koska juutalaisvaltion perustaminen perustuu YK:n päätökseen v. 1947.

Mutta ennen kaikkea juutalaisten läsnäolo muinaisessa Kanaaninmaassa perustuu siihen, että Kaikkivaltias Jumala antoi aikoinaan lupauksen Aabrahamille, että hänen jälkeläisensä saisivat sen maan perintömaakseen ikuisiksi ajoiksi. Myöhemmin tämä lupaus tarkennettiin siten, että kyseessä oli nimenomaan Aabrahamin pojan Iisakin ja hänen poikansa Jaakobin jälkeläiset eikä esim. Aabrahamin orjatar Haagarin kanssa saaman pojan Ismaelin jälkeläiset eli arabit.

Olen siis sitä mieltä, että meidän aikanamme tapahtunut juutalaisten paluu lähes 2000-vuotisen muihin maihin karkotuksen jälkeen takaisin Israelin maahan on ollut Jumalan tahto.
Jumala rankaisi kansaansa sen synneistä ja Jumalan Pojan hylkäämisestä Jerusalemin hävityksellä v. 70 jKr. ja sillä, että lähes kaikki juutalaiset joutuivat pakenemaan maasta kuka minnekin. Voidaan myös ajatella, että holokausti, juutalaisten massamurhaaminen, oli myös vastaus Jeesuksen ajan juutalaisjohtajien ja kansan huutoon: ”Ristiinnaulittakoon! Hänen verensä saa tulla meidän ja meidän lastemme päälle.”

Näin kävi. Sitä saa mitä tilaa.

Mutta nyt Jumala kutsuu omaa kansaansa takaisin omaan maahansa, aivan kuten eri Raamatun profeetat ovat kirjoittaneetkin tapahtuvaksi lopunaikana.

Jumalan tuomioilla on aikansa, mutta myös Jumalan armolla on aikansa. Nyt Jumala haluaa osoittaa jälleen armoaan omaa uppiniskaista kansaansa kohtaan.

Tässä jotain lyhyesti. Asiasta voisi kirjoittaa paljon enemmänkin.

Sanotaan vielä se, että vaikka olenkin sitä mieltä, että muinainen Kanaaninmaa kuuluu Jumalan lupausten takia kokonaisuudessaan Israelille mukaan lukien Länsiranta ja myös alueita Jordan-joen itäpuolelta eli nykyisestä Jordaniasta sekä Syyrian puolelta aina Eufrat-joelle asti, niin tämä ei tarkoita sitä, että hyväksyisin kaiken mitä Israelin valtio ja sen edustajat tekevät. Israel elää edelleen kaukana Kristuksesta, joten siellä on tapahtunut ja tapahtuu asioita, joita ei voi hyväksyä. Paheksun sitäkin, että Tel-Aviv on maailman homopääkaupunki. Tästäkin asiasta juutalaisvaltio tulee vielä saamaan suuria rangaistuksia.

Tällöin kyseessä on yksittäisten tekojen tuomitseminen, koska väärät asiat pitää todeta vääriksi, oli niiden tekijä kuka tahansa. Näistä yksittäisistä väärinteoista ei voi kuitenkaan johtaa sellaista päätelmää, että koko Israelin valtio olisi laiton tai kaikkia juutalaisia pitäisi vihata. Jumala on kurittanut kansaansa ennenkin ja tulee tekemään sen jälleen, jotta vihdoinkin koittaisi aika, jolloin juutalaiset palaavat Jumalansa luo ja uskovat, että Jumalan Poika, Jeesus Kristus, jonka he hylkäsivät aikoinaan ja naulitsivat ristille, oli ja on sittenkin heidän Messiaansa.

Tulee vielä aika, jolloin juutalaisen profeetta Sakarjan sanat toteutuvat: ”He kohottavat katseensa minuun (Jeesukseen), kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan.” Tämä pian toteutuva ennustus on kirjoitettu juutalaisten ja myös kristittyjen Vanhassa testamentissa, Sakarjan kirjan luvun 12 jakeessa 10.

 

Copyright © 2013-2014 Jouko Piho

 

 

 

 

 

 

David Hostel Tiberiaksessa Israelissa. Olen majoittuneena David Hostelissa kolmen kuukauden ajan 23.8.-22.11.2015.
Tiberias Israelissa. Taustalla Gennesaretinjärvi. Jouko Pihon 24.8.2015 ottama kuva.
Tiberiaksen Suuri synagoga.
Israelilainen auto Tiberiaksessa. Huomaa kalan merkki takana eli omistaja on kristitty ja ilmeisesti messiaaninen juutalainen.
Tiberiaksen Pyhän Pietarin kirkko.
Juutalaisoppinut Maimonidekseen liittyvä juliste. Oikealla Maimonides. keskellä hautamuistomerkki.
Tiberiaan Morning Star Fellowship -messiaanisen seurakunnan sisäänkäynti.
Tiberiaan St Andrews Church -seurakunnan sisäänkäynti.
Suomalainen Ariela Waizman valokuvausliikkeessään Tiberiaassa.
Tiberiaan Aliyah Return Centerin sisäänkäynti.
Israelilainen naissotilas Aya Tiberiaan McDonaldsissa.
The Scots Beach Tiberiaassa.
Seinämaalaus Tiberiaassa.
Nirit ja Ariel Gersh, pastoripariskunta Tiberiaassa.
Pyhän Pietarin kalaa Tiberiaan Big Ben -ravintolassa.

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:36

Tämän päivän tv - uutiset kertovat, että kuuluisat kiinalaismaskit ovat aiheuttaneet allergisia reaktioita käyttäjilleen Savossa ja HUS:issa. Raamattu sanoo,...

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:54

Jatkoa. vaikka Suomi tarvitsee Jumalan apua nyt kipeimmin, kuin koskaan sotien jälkeen. Olemme hukassa, ellei JEESUS ala kiinnostaa suomalaisia.

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:50

Jatkoa. asiat vain menevät päin mäntyä, kuin kirottuna. Tämän päivän presidentin puheeseen kansalle ei mahtunut edes totuttua Jumalan siunauksen toivotusta,...

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:47

Jatkoa. Gazan terroristeja. Hallitus tekee parhaansa korona - asiassa, mutta JUMALAN SIUNAUS puuttuu tekemisiltä, kuten näkyy suojaintenkin kohdalla,....

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:42

Jatkoa. jumalattoman TRANS - lain käsittelyyn. Kansanedustaja Anna Kontula ( Vas. ) kävi Israelissa öykkäröimässä Jumalan silmäterää vastaan ja tukemassa...

Sakari Sormunen 17.04.2020 15:39

Jatkoa. että " jumalattoman tie on mutkia täynnä. " Tämä sopii täysin evoluutioateistiseen hallitukseen, joka ( Rinteen hallituksena ) kiirehti laittamaan...

Osmo Juntunen 17.04.2020 15:32

3.3 .2020 unessani tuli laulu Siunaa ja varjele meitä ,"Herramme kirkasta meille kasvos laupiaat .Vaivoissa näytä meille kasvosi laupiaat .

Osmo Juntunen 17.04.2020 15:17

10 .3 2020 tuli unessani sanat "joka niemehen notkohon saarelmaan kodin tahtoisin nostattaa "

Jouko Piho 26.10.2015 11:15

Israel on pyhä maa.

pike 26.10.2015 10:49

Ikuinen haaveeni on käydä edes kerran elämässä Israelissa,en tiedä milloin sinne pääsen,en ymmärrä miksi joku käy siellä kymmeniä kertoja, jotain siinä on?

iom 12.02.2015 07:40

I believe in Jeshua!

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia