Jouko Pihon kirjoja

7.4.2020

Jouko Piho:

Ihmeellinen Israel 4 on ilmestynyt

Sain tänään kirjapainosta ensimmäisen painoksen 12. kirjaani ja neljättä Israel-kirjaani, joka on jatkoa kolmelle edelliselle Israel-kirjalleni.

Olin Israelissa 30.11.2019 - 24.2.2020 välisenä aikana. Olin ensin majoitettuna kahdeksan viikkoa Kesareassa, sitten kolme viikkoa Jerusalemissa ja lopulta yhden viikon Haifassa.

Olen käsitellyt tässä kirjassa sellaisia aiheita, juhlia, paikkoja, ihmisiä, tapahtumia, seurakuntia ja järjestöjä, joista en ole kirjoittanut aiemmissa kirjoissani. Kirjani sisältö on hyvin monipuolinen, koska olen kiinnostunut monenlaisista asioista. Mukana on sekä historiaan että tämän päivän Israelin elämään liittyvää aineistoa.

Tarkoitukseni on lisätä oikeaa tietoa Israelista sekä synnyttää Israel-rakkautta sekä halua siunata Israelia, kuten Raamattu kehottaa.

Toivon kaikille, jotka tähän kirjaan tarttuvat, antoisia lukuhetkiä.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan kirjan itsellesi tai jollekulle lahjaksi, ilmoita asiasta suoraan minulle sähköpostitse (jouko.piho@kolumbus.fi) tai Facebookin yksityisviestin kautta. Voit tehdä tilauksen myös nettisivujeni verkkokaupassa ( http://www.jouko-piho.fi/4278…/category/1342142/verkkokauppa ).

146-sivuisen kirjan hinta on 15 euroa, johon sisältyy jo postimaksu.

Jussi Parviainen ja Jouko Piho Turun Kirjamessuilla 6.10.2018.

2.10.2019

Verkkokauppa

Tervetuloa tutustumaan 11 kirjaani ja tekemään ostoksia verkkokaupassa osoitteessa http://www.jouko-piho.fi/4278…/category/1342142/verkkokauppa .

Kirjojen hinnat vaihtelevat 10-20 euron välillä. Postimaksua ei tule päälle, vaan se sisältyy hintoihin.

Tässä hinnat kirjoittain:

Outo tie 20 e
Profetioita 15 e
Lopunaika 15 e
Lopunaika 2 15 e
Profetioita 2 10 e
Ihmeellinen Israel 10 e
Ihmeellinen Israel 2 10 e
Ihmeellinen Israel 3 10 e
Sanalastuja 10 e
Jouko Pihon psalmeja 10 e
Puhuttelevia raamatunkohtia 10 e

Saatuani tilauksen postitan tuotteen/tuotteet laskun kanssa annettuun osoitteeseen.

7.10.2018

Siniristin Liitto Turun Kirjamessuilla sunnuntaina

Tänään 7.10.2018 oli Turun Kirjamessujen viimeinen päivä, joka olikin kaikkein huonoin. Kirjoja ei mennyt kaupaksi yhtään ja kortteja kertyi vain 13.

Kustannusyhtiö Savukeitaan Juha Hytösen kanssa tein sentään vaihtokaupat, kun hän valitsi minulta kolme kirjaa ja minä vastaavasti kolme heidän kirjaansa.

Olin tänään kahdestaan Waltteri Jokisen kanssa, joka myös ihmetteli ihmisten nihkeyttä ja totesikin, että ovat taitaneet kaikki isänmaalliset jäädä tänään kotiin.

Sen sijaan oli paljon ihmisiä, joille jo sana ”isänmaallinen” tuntui olevan kuin kirosana. Eräskin mies tokaisi, että on liian sinistä eli liian isänmaallista. Kuitenkaan me emme ole mitään hurraaisänmaallisia emmekä kiihkokansallismielisiä, vaan tavallisia ja maltillisia omaa maataan rakastavia Suomen kansalaisia.

Mieleeni tulikin, että Suomessa tarvitaan uusi kansallinen herääminen 1880-luvun tyyliin. Ja kun samanaikaisesti Suomessa syttyy myös hengellinen herätys, niin Suomi tulee kokemaan koko kansaa ravisuttavan uskonnolliskansallisen heräämisen ajan.

Lisäksi tänään oli hyvin paljon epäpoliittisia ihmisiä, jotka eivät halua olla missään tekemisissä politiikan kanssa. Nukkuvien puolue oli siis hyvin edustettuna messuilla.

Vaikka tämä päivä ei ollutkaan kovin hyvä, niin olen kokonaisuutena tyytyväinen Turun Kirjamessujen tapahtumiin. Saimme kuitenkin kokoon yhteensä 72 korttia, joten Siniristin Liitolla on tällä hetkellä koossa 597 kannattajakorttia.

Olen iloinen myös monista mielenkiintoisista kontakteista ja tapaamisista, joita kaikkia en ole edes raportoinut näissä pikku tiedotuksissani.

Olisin laittanut oheen kuvan tämän päivän työntekijöistä osastollani eli minusta ja Waltteri Jokisesta, mutta kamerani on jotenkin jumittunut enkä voi käyttää päivällä otettua kuvaa. Sen sijaan tilalla on kuva eilisestä tapaamisestani Jussi Parviaisen kanssa.

Turun Kirjamessuilla 5.10.2018 vas. Jouko Piho, Suvi Levänen, Tuomas Levänen, Waltteri Jokinen ja Tuula Hiltunen.

5.10.2018

Siniristin Liitto Turun Kirjamessuilla perjantaina

Ensimmäinen kirjamessupäivä Turussa ei mennyt ihan odotusten mukaan. Kirjoja meni yllättävän vähän eli vain kaksi myytyä kirjaa Ihmeellinen Israel 3 ja Puhuttelevia raamatunkohtia.

Sen lisäksi vaihdoin kirjoja Sami Sundströmin kanssa niin, että minä sain Samilta hänen runokirjansa ”Elämän juoksuhaudoissa” ja annoin hänelle kirjani Profetioita 2.

Vaihdoin kirjoja myös Luther-divaria pitävän Hannu Halosen kanssa niin, että minä sain John R. Stephensonin kirjan ”Eskatologia” ja Hannu sai kirjani ”Lopunaika” ja ”Ihmeellinen Israel”.

Siniristin Liiton kannattajakortteja kertyi 21, mikä ei ole hyvä eikä huono tulos vaan keskitasoa. Koska posti oli tuonut kotiini Loviisaan kaksi korttia, on Siniristin Liiton kannattajakorttien kokonaismäärä tällä hetkellä 546.

Mukana auttamassa olivat Waltteri Jokinen koko päivän sekä osan aikaa Tuula Hiltunen sekä Suvi ja Tuomas Levänen.

Kuvassa vas. Jouko Piho, Suvi Levänen, Tuomas Levänen, Waltteri Jokinen ja Tuula Hiltunen.

 

Jouko Piho ja Sanna Suinila rakentamassa Neoksen ja Siniristin Liiton osastoa Turun Kirjamessuilla v. 2018.
Neoksen ja Siniristin Liiton osasto Turun Kirjamessuilla v. 2018.

4.10.2018

Neos ja Siniristin Liitto Turun Kirjamessuilla

Olen mukana näytteilleasettajana Turun Kirjamessuilla 5.-7.10.2018. Esittelen ja myyn kirjoittamiani ja toiminimeni Neoksen kustantamia kirjojani, joita on tällä hetkellä 11.

Useita avustajia on lupautunut tulemaan mukaan auttamaan.

Kerromme samalla Siniristin Liitosta ja koetamme saada paljon kannattajakortteja puoluehankkeellemme.

Messut pidetään Turun Messukeskuksessa, Messukentänk. 9-13 perjantaina ja lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-17. Neoksen osasto löytyy B-hallista paikasta B 67.

Olin tänään rakentamassa osastoa yhdessä turkulaisen Sanna Suinilan kanssa, joka olikin erittäin hyvä ja tehokas apuri.

Tervetuloa Turun Kirjamessuille tekemään kirjakauppoja, täyttämään kannattajakorttia tai muutoin vain tervehtimään meitä!

Ylemmässä kuvassa Jouko Piho ja Sanna Suinila, kun osaston rakentaminen on vielä kesken.

Alemmassa kuvassa Neoksen ja Siniristin Liiton osasto on valmis.

Jouko Pihon syyskuussa 2018 ilmestynyt kirja Profetioita 2.
Jouko Pihon syyskuussa 2018 ilmestynyt kirja Lopunaika 2.
Jouko Pihon elokuussa 2018 ilmestynyt kirja Ihmeellinen Israel 3.
Jouko Pihon elokuussa 2017 ilmestynyt kirja Puhuttelevia raamatunkohtia.
Jouko Pihon huhtikuussa 2017 ilmestynyt kirja Jouko Pihon psalmeja.
Jouko Pihon syyskuussa 2016 ilmestynyt kirja Sanalastuja.
Jouko Pihon syyskuussa 2016 ilmestynyt kirja Ihmeellinen Israel 2.
Jouko Pihon huhtikuussa 2016 ilmestynyt kirja Lopunaika.
Jouko Pihon v. 2005 julkaisema elämäkertakirja Outo tie, josta tehty uusintapainos tuli markkinoille huhtikuussa 2016.
Jouko Pihon huhtikuussa 2016 ilmestynyt kirja Profetioita.
Jouko Pihon helmikuussa 2016 ilmestynyt kirja Ihmeellinen Israel.

 

3.10.2018

Olen Turun Kirjamessuilla 5.-7.10.2018

Olen näytteilleasettajana Turun Kirjamessuilla 5.-7.10.2018. Kirjamessut ovat auki perjantaina ja lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17.

Paikka on Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9-13.

Minulla on oma osasto, joka on tällä kertaa pöytäpaikka B-hallissa paikka B 67. Nimenä on Neos/Jouko Piho.

Esittelen ja myyn 11 kirjaani sekä kerään samalla kannattajakortteja Siniristin Liitolle.

Mukaan on lupautunut useita avustajia.

Tervetuloa osastolleni tekemään kirjakauppoja, täyttämään kannattajakorttia tai muutoin vain tervehtimään meitä!

 

25.9.2018

Jouko Piho:

Lopunaika 2 ja Profetioita 2 ilmestyneet

Kaksi uusinta kirjaani Lopunaika 2 ja Profetioita 2 ovat ilmestyneet tänään 25.9.2018

Lopunaika 2 (206 sivua) on jatkoa keväällä 2016 ilmestyneelle Lopunaika-kirjalleni. Myös tässä kirjassani on kirjoituksiani ja kannanottojani hyvin erilaisista aiheista sekä lopussa 25 kirja-arviota ja kolme elokuva-arviota.

Käsittelemiäni aiheita on laidasta laitaan kansallismielisyydestä maahanmuuttoon, Trumpista Venäjään, mafiasta Antikristukseen, mediasta pankkeihin, populismista kreationismiin ja islamista johtajuuteen sekä monia muita kiinnostavia teemoja.

Profetioita 2 (132 sivua) on jatkoa keväällä 2016 julkaisemalleni kirjalle Profetioita.

Eniten on eri ihmisten näkemiä unia, näkyjä ja profetioita Suomelle, mutta paljon on myös sanomia Amerikalle, Venäjälle ja Israelille.

Sen lisäksi on yksityisiä henkilöitä, kuten Donald Trumpia, Hillary Clintonia, Barack Obamaa, Vladimir Putinia, Paavo Väyrystä ja minua koskevia profetioita.

Vanhempia kirjojani Outo tie, Ihmeellinen Israel, Ihmeellinen Israel 2, Ihmeellinen Israel 3, Profetioita, Lopunaika, Sanalastuja, Jouko Pihon psalmeja ja Puhuttelevia raamatunkohtia on edelleen saatavissa.

Molemmat kirjat ovat nidottuja ja maksavat saman verran eli 25 euroa postikuluineen. Jos ostat enemmän kuin yhden, saat loppusummasta 10 %:n alennuksen. Myyn vanhempia kirjoja alennushintaan 15 euroa postikuluineen. Ihmeellinen Israel 3 maksaa 25 euroa, koska se on uudempi tänä vuonna ilmestynyt kirja.

Kirjoja voi tilata osoitteesta Jouko Piho Valkolammentie 26 c F 47 07910 Valko, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi, puhelinnumerosta 040-8281759 tai Facebookin yksityisviestin kautta.

 

 

6.8.2018

Jouko Piho:

Ihmeellinen Israel 3 on valmis

Sain tänään kirjapainosta ensimmäisen painoksen kolmatta Israel-kirjaani Ihmeellinen Israel 3, jossa on 89 raporttia kuvineen kevään 2018 Israel-matkastani.

156-sivuinen kirjani on jälleen täynnä mielenkiintoisia kuvauksia eri kohteista, henkilöhaastatteluja, Israelin nykypäivän elämän kuvausta sekä useiden juutalaisten ja kristillisten järjestöjen esittelyjä.

Kirjan hinta on 25 euroa. Postimaksua ei tule erikseen. Jos ostat useamman kappaleen, annan 10 % alennuksen. Jos haluat kirjan, ilmoita minulle osoitteesi vaikka yksityisviestillä, niin postitan sen sinulle.

Minulta voi edelleen tilata myös edellisiä kirjojani: Outo tie, Ihmeellinen Israel, Ihmeellinen Israel 2, Profetioita, Lopunaika, Sanalastuja, Jouko Pihon psalmeja sekä Puhuttelevia raamatunkohtia.

6.11.2017

Jouko Pihon psalmeja 

Lausuin tänään videolle näytteeksi 12 psalmia keväällä 2017 julkaistusta runokirjastani "Jouko Pihon psalmeja".
 
Kirja sopii hyvin lahjaksi kenelle tahansa.
 
Ohessa linkki Youtubessa olevaan videoon: https://youtu.be/w3LUyUWHAhE .

29.10.2017

Helsingin Kirjamessujen neljäs päivä

Tänään oli Helsingin Kirjamessujen neljäs ja viimeinen päivä. Naputtelenkin näitä rivejä jo kotona Loviisassa.

Päivä oli jälleen hyvä. Oli kiintoisia tapaamisia vanhojen tuttujen, sukulaisten, jopa entisen oppilaan kanssa. Mutta sain tutustua myös moniin uusiin ihmisiin.

Kirjojen myynnin kannalta tämä viimeinen päivä oli paras: 11 kirjaani meni kaupaksi. Yhteensä myin kirjojani messujen aikana 34 kappaletta, mikä on tyydyttävä tulos.

Aamupäivällä tuli osastolleni kaksi uskovaa arabia. Toisen kanssa tuli enemmän juttua. Hän oli Israelissa kasvanut Aaron Ibrahim, joka tekee nyt Avainmedian muslimeille suunnattuja radio-ohjelmia Keravan studiossa.

Sitten tuli luonani käymään Punk in Finland -foorumilta nimimerkki ”Poliisiksi naamioitunut tarhatäti”, joka kertoi, että punkkarit haluaisivat, että tulisin takaisin PIFille. Vastailin nimittäin joitakin vuosia punkkarifoorumilla uskoa koskeviin kysymyksiin, mutta lopetin sen, koska joukossa oli muutamia asiattomasti käyttäytyviä henkilöitä. Täytyypä miettiä asiaa ja rukoilla, josko minun pitäisi mennä takaisin.

Ruokailuun mennessäni törmäsin historiantutkija Martti Häikiöön, joka muisti hänelle lähettämäni kirja-arvion hänen antoisasta presidentti Svinhufvudia käsittelevästä kirjastaan ”Suomen leijona”. Häikiö sanoi myös käyneensä nettisivuillani.

Kohta sen jälkeen vastaani tuli kansanedustaja Seppo Kääriäinen, joka muisti sen, että kirjoitin hänelle kuusi vuotta sitten, että hänestä pitäisi tulla Suomen seuraava presidentti. Mutta koska Kääriäinen ei innostunut ajatuksesta sanoen silloin, että hänellä ei ole pyrkyä eikä kannatusta, niin aloin sen jälkeen kannattaa Paavo Väyrystä presidentiksi, jolla linjalla olen edelleenkin.

Iltapäivällä osastolleni tuli eräs vanhempi mies, joka ihmetteli kovasti sitä, että olen kirjoittanut ja kustantanut kahdeksan kirjaa, ja huudahti: ”Voi hitsi!” Heti perään mies sanoi: ”Anteeksi kiroiluni!”

Sitten tuli eräs ilmeisestikin palestiinalaisten puolella oleva mies, joka kysyi mielipidettäni Israelin ja palestiinalaisten konfliktista. Sanoin, että vastaus ongelmaan on Raamatussa. Mies lähti äkkiä pois.

Helluntailainen Riikka Rekonen tuli osastolle ja alkoi selailla Sanalastuja-kirjaani. Yhtäkkiä Riikka sanoi, että tämä kirjahan voisi toimia myös lapsille pyhäkoulussa, koska kirjan teksti on niin selkeää ja ymmärrettävää.

Oli hauskaa tavata myös nuorta faniani, vain 15-vuotiasta Aarni Tiitistä, joka alkoi seurata nettisivujani nähtyään Pertti Jarlan minusta tekemän Fingerpori-sarjakuvastripin, joka julkaistiin 1.10.2012 Helsingin Sanomissa.

Oli mukava tavata myös Timo Lehtistä, joka sanoi lukeneensa vuosien aikana paljon minun kirjoituksiani. Meillä oli varsin syvälliset keskustelut.

Tänään tuli sellainen tilanne, että keskustellessani erään nuoren miehen kanssa, minulle tuli yhtäkkiä sellainen kehotus, että minun tulee siunata häntä Herran siunauksella. Niinpä lausuin miehen ylle Aaronin siunauksen.

Illalla luokseni tuli Heikki Puhakainen, jonka kanssa oli pitkät jutut eri aiheista.

Vähää ennen lopettamista osastolle tuli vielä Liisa Nuutinen, joka antoi minulle vihjeitä E-kirjan tekemisestä ja kirjojeni kääntämisestä muille kielille.

Sitten olikin aika alkaa osaston purkutyöt. Kaikella on aikansa ja nyt oli aika hyvästellä mukavat, antoisat ja siunatut kirjamessut.

28.10.2017

Helsingin Kirjamessujen kolmas päivä

Helsingin Kirjamessujen kolmaskin päivä meni hyvin sekä myynnin (10 kirjaa) että monien kontaktien ja tapaamisten suhteen.

Heti aamulla minua odotti yllätys, kun pöydällä odotti Savukeidas kustannuksen kustantajan kirjailija Ville Hytösen minulle lahjoittama kirja ”Juutalaisvaltio”, jonka olen tosin aikoinaan kirjastosta lainattuani lukenut, mutta nyt oli mukava saada tuosta klassikkokirjasta oma kappale.

Ensimmäinen aamupäivän kävijä oli FB-kaverini Mikko Eräkangas, eläkkeellä oleva Vapaakirkon pastori-evankelista, jota en ollut aiemmin tavannutkaan.

Päivän ja koko messujen aikana osastolleni on tullut paljon ihmisiä, joita en tunne, mutta he ovat lukeneet kirjoituksiani kotisivuillani tai Facebookissa. Täytyy kyllä todeta, että minulla vaikuttaa olevan valtavasti lukijoita netissä.

Yhdessä vaiheessa huomasin, että kulttuuriministeri Sampo Terho on juuri menossa paikkani ohi. Menin äkkiä Terhon luo, esittäydyin ja lykkäsin kirjani ”Lopunaika” hänen käteensä saatesanoilla: ”Tässä on kirja sinulle, joka sinun on hyvä lukea.” Sampo Terho kiitti kohteliaasti ja jatkoi matkaansa avustajansa kanssa. Toivon todella, että hän lukee kirjani.

Sitten ohi kiiruhti Loviisassa asuva Harry Potter –kirjojen suomentaja Jaana Jatta-Kapari, jota ehdin nopeasti tervehtiä, kun Jaanalla oli kova kiire esiintymislavalle.

Tänään kävi niin, että sekä entinen opettajakollega Munkkiniemen ala-asteelta että erään opettamani oppilaan vanhemmat kävivät tervehtimässä minua.

Vuokko Heikura oli kiintoisa henkilö. Hän kertoi kirjoittaneensa useita suomen kielen oppaita ulkomaalaisille sekä englanniksi että venäjäksi.

Oli mukava tavata myös Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki, jota en ole ennen livenä nähnyt.

Aurora Halénin kanssa vietimme herkän hetken rukouksessa ja siunasimme toinen toisiamme.

Päivän loppupuolella oli vielä pitkät keskustelut pitkäaikaisen ystäväni Raimo Hynysen kanssa. Myös Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen uuden puheenjohtajan Sami Kilpeläisen kanssa oli mielenkiintoiset ajatustenvaihdot.

Messujen aikana olen käynyt muutaman kerran kuuntelemassa kirjailijahaastatteluja. Torstaina seurasin Perussuomalaisten hajoamisen historia –keskustelua, perjantaina Lasse  Lehtisen haastattelua hänen Tanner-kirjansa johdosta ja Markku Jokisipilän Hitlerin kopla –kirjan esittelyä.

Tänään lauantaina kävin kuuntelemassa Ohto Mannisen ja Timo Vihavaisen selostusta kirjastaan Varjo Suomen yllä – Stalinin salaiset kansiot. Vaimoni Ritva kävi amerikkalaisen menestyskirjailijan Dan Brownin tilaisuudessa, josta hän piti kovasti.

Kuvassa Ohto Manninen ja Timo Vihavainen.

27.10.2017

Helsingin Kirjamessujen toinen päivä

Rukoilin eilen illalla Jumalalta, että hän antaisi minulle tänään kaksinkertaisen siunauksen eli kun eilen myin kirjojani neljä kappaletta, niin tänään menisi kaupaksi kahdeksan kirjaa. Ja niin kävi: Herra auttoi ja siunasi ja sain myydyksi tänään yhdeksän kirjaa.

Heti aamupäivällä tuli minua tapaamaan Turun Kirjamessuilla tutuksi tullut mies, joka alkoi heti kehua siellä ostamaansa kirjaani Lopunaika, että se on todella hyvä kirja. ”Lopunaika on varmaan paras kirjoittamasi kirja”, sanoi mies vakuuttavasti.

Seuraavaksi osastolleni tuli luterilainen pappi eli Marko Huhtala, joka kertoi minulle vetämänsä kotiryhmäverkoston toiminnasta (www.verkosto.net), joka kokoontuu Helsingissä Munkkiniemen kirkossa. Marko kertoi myös Jerusalemissa asuvasta pikkuserkustaan Arja Winterstrangista, johon täytyykin ottaa yhteyttä seuraavan Israel-matkani aikana.

Sitten luokseni tulivat Eila ja Vesa Rahkonen. Kävi ilmi, että Vesa Rahkonen on Jukka-Pekka Rahkosen setä ja Eila Rahkonen on käynyt samaan aikaan lukiota Lahdessa Kannaksen yhteislyseossa tosin vuotta alemmalla luokalla. Muistelimme sitä, että koulun uskovilla oli tapana pitää rukoushetkiä pannuhuoneessa.

Uskova lääkäri Jorma Angelsola iloitsi siitä, että messuilla on myös kristillisten kirjojen osasto. Meitä ei nimittäin ole monia, koska kaikki suuret kristilliset kustantajat loistavat poissaolollaan.

Kääntöpiiri-seurakunnassa vaikuttava Joppe Hyypiä kertoi, että Lahdessa on hengellistä liikehdintää.

Osastoni kohdalla näkemistäni henkilöistä voisin mainita emerituspiispa Eero Huovisen ja Jörn Donnerin, joille kerroin kirjoistani, kuten myös Lasse Lehtiselle, joka muistikin minut siitä, kun lähetin hänelle jokin aika sitten Lehtisen Väinö Tanner –kirjasta tekemäni arvion, jota Lehtinen kehui hyväksi.

Päivän kohokohta oli se, kun Paavo Väyrynen kävi osastollani. Paavolla on aivan lähellä minun paikkaani osasto, jossa kerätään kannattajakortteja presidenttiehdokkuutta varten. Minäkin olen kerännyt muutamia kortteja jo Turun kirjamessuilla ja nyt täällä Helsingissä. Paavo Väyrynen on kyllä hyvä yhdistelmä lämpöä ja lujuutta. Suomi tarvitsee hänen johtajuuttaan tänä vaikeana aikana.

Tapasin myös Väyrysen kampanjapäällikköä Seppo Hauta-ahoa, joka sanoi, että hänen työnsä kestää 1.3.2018 asti, jolloin Paavo Väyrynen vannoo presidentinvalan.

Kuvassa vas. tuleva presidentti Paavo Väyrynen, Jouko Piho ja Ritva Malmivuori-Piho.

26.10.2017

Helsingin Kirjamessujen ensimmäinen päivä

Helsingin Kirjamessujen ensimmäinen päivä on takana. Kymmenen tunnin työrupeama on ohi. Kaikki meni erittäin hyvin. Neljä kirjaakin tuli myytyä.

Oli miellyttävä yllätys huomata, että osastoani vinosti vastapäätä onkin tutun miehen osasto eli matkailutoimittaja ja toimitusjohtaja Markus Lehtipuun firma Suomalainen Matkaopas. Juttelin useasti päivän aikana Markuksen aikana aikamme politiikasta, josta meillä on pitkälle samanlaiset näkemykset. Olemme kumpikin myös Karjalan palauttajia.

Otatin kuvan yhdessä Markuksen kanssa kuten myös osastolleni tulleesta entisestä Loviisan kirkkoherrasta rovasti veli-Matti Hynnisestä, jota monet ovat sanoneet samannäköiseksi minun kanssani. Hynnisen mukana oli entinen loviisalainen, nykyään Armeniassa asuva Ilkka Ronkainen, jonka kanssa vaihdoimme kirjoja: hän sai kirjani Outo tie ja minä sain hänen kirjansa Rahikainen.

Kävin päivän aikana kuuntelemassa yhden kirjailijaesiintymisen Aleksi Kiven lavalla, jossa haastateltiin kirjan ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” kirjoittajaa Lauri Nurmea. Mukana olivat myös Perussuomalaisten Juho Eerola ja Sinisten Simo Elo. Nurmen esitys tuntui sen verran kiinnostavalta, että ostin hänen kirjansa.

Juuri ennen edellä mainittua tapahtumaa huomasin käytävällä Uuden Suomen päätoimittajan Markku Huuskon. Menin tervehtimään Huuskoa ja sanoin hänelle: ”Olemme olleet vuosia sitten yhteydessä netissä (kirjoitin aikoinaan paljon Uuteen Suomeen), mutta emme ole tavanneet aiemmin kasvokkain. Minä olen Jouko Piho, jolle sinä olet antanut ikibannit Uuteen Suomeen.” Olen ollut yli neljä vuotta bannattuna Uudesta Suomesta, koska islamia ja homoutta kritisoineet, mielestäni asialliset kirjoitukseni olivat joillekin ilmiantajille ja myös Huuskolle liikaa. Esitin Huuskolle, että kirjoittaisin mielelläni Uudessa Suomessa, mutta Huusko viittasi historiaan eli antoi ymmärtää, että hän ei usko, että voisin kirjoittaa uudella tyylillä. Sanoin, että voihan ihminen muuttua ja kirjoittaa eri tavalla. No, se keskustelu jäi siihen emmekä jatkaneet sen enempää.

Käväisin myös lähellä olevalla Stelkin (Täyden evankeliumin liikemiehet) osastolla, jossa kävikin niin, että Martti Issakainen ja Jouko Niemi pyysivät minua puhumaan Stelkin tilaisuuteen 20.11.2017 Helsingissä.

25.10.2017

Helsingin Kirjamessujen rakennuspäivä

Olin tänään rakentamassa omaa osastoani Helsingin Kirjamessuilla yhdessä vaimoni Ritvan ja kirjojeni kansikuvasuunnittelijan Ari Pesosen kanssa.

Helsingin Messukeskuksessa 26.-29.10.2017 pidettävät Kirjamessut ovat auki torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18.

Tervetuloa myös minun osastolleni, joka löytyy hallista 7 paikka e 124! Voit tutustua tarkemmin kahdeksaan kirjaani, joita myyn messualennushintaan 20 euroa kpl. Voimme samalla vaihtaa ajatuksia kaikesta muustakin.

13.10.2017

Tulisitko avustajakseni Helsingin Kirjamessuille?

Olisiko sinulla mahdollisuutta tulla avustajakseni Helsingin Kirjamessuille Messukeskukseen 26.-29.10.2017 joko yhdeksi päiväksi tai useammaksi? Torstaista lauantaihin messut ovat auki 10-20 ja sunnuntaina 10-18.

Tarvitsisin avustajaa ihmisten kanssa keskustelemisen ja kirjojeni esittelemisen lisäksi myös sitä varten, että voisin välillä toimittaa muita asioita, kuten käydä syömässä ja tutustumassa muihin osastoihin kutsumassa niiden porukkaa minun osastolleni.

Jos voisit tulla auttamaan, ota minuun yhteyttä soittamalla numeroon 040-8281759 tai lähettämällä viestiä sähköpostiosoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi. Jos sovimme asiasta, lähetän sinulle vapaalipun messuille.

12.10.2017

Helsingin Kirjamessut

Osallistun näytteilleasettajana Helsingin Kirjamessuille, jotka pidetään 26.-29.10.2017 Helsingin Messukeskuksessa Itä-Pasilassa. Aukioloajat ovat torstaista lauantaihin 10-20 ja sunnuntaina 10-18.

Lippu maksaa 16 euroa, mutta jos haluat, voin lähettää sinulle ilmaisen lipun, jos ilmoitat minulle sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Elippu on QR-muodossa, joka näytetään sisääntulossa lukulaitteelle.

Minun osastoni, jonka nimi on Neos – Jouko Piho, löytyy paikasta 7 e 124. Jos tulet messuille, olisi mukavaa, jos voisit piipahtaa myös minun osastollani tutustumassa kahdeksaan kirjaani. Myyn kirjojani alennushintaan eli jokaisen kirjani hinta on 20 euroa. Jos ei ole käteistä mukana, voi maksaa myöhemmin tilisiirron kautta. Voin kirjoittaa halukkaille kirjaan omistuskirjoituksen.

11.10.2017

Ilmaisia lippuja Helsingin Kirjamessuille

Minulla on näytteilleasettajana mahdollisuus jakaa muutamia ilmaislippuja Helsingin Kirjamessuille Messukeskuksessa 26.-29.10.2017.

Jos olet tulossa messuille ja haluat saada vapaalipun, ilmoita minulle (jouko.piho@kolumbus.fi) sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, niin lähetän sinulle ilmaisen elipun.

Jos tulet messuille, olisi mukavaa tavata, joten poikkea myös minun osastolleni, joka on paikassa 7 e 124.

8.10.2017

Turun kirjamessujen kolmas päivä

Turun Kirjamessut ovat sitten ohi. Kirjoittelen näitä rivejä jo kotonani Loviisassa.

Tämä kolmas päivä oli yhtä hyvä kuin edellisetkin. Kirjoja meni kaupaksi kuusi kappaletta ja mielenkiintoisia tapaamisia oli taas useita.

Ensimmäiseksi jututin turkulaista näyttelijää Juha Mujetta, jonka kanssa meillä on yhteinen tuttava eli Tupu Taivainen. En ollut ennen tavannut Juhaa, mutta hän osoittautui olevan hyvin mukava ja leppoisa kaveri.

Sitten minua tuli tapaamaan Enostonen kustantaja Kalle Niinikangas, joka toi terveisiä yhdeltä heidän kirjailijaltaan eli Lasse Hauerwaasilta, joka muistaa minut siltä ajalta kun kirjoitin Punk in Finland –foorumilla ja vastailin punkkareiden lukemattomiin kysymyksiin uskonasioista. Kallella oli mukana Lassen runokirja Jats, jonka sain lahjaksi ja minä annoin vastavuoroisesti Lasselle kirjani Sanalastuja.

Seuraavaksi minua tuli tervehtimään filosofian opiskelija Juho Liukkonen, joka muistaa minut Street Spirit –musiikkifoorumilta, jossa kävin aikoinaan keskusteluja uskosta ja tekemästäni kappaleesta ”Only in my dream”.

Tapasin käytävällä myös avaruustähtitieteen professorin Esko Valtaojan ja kutsuin häntä juttelemaan osastolleni, koska tiesin, että vaikka hän on ateisti, hän on halukas vaihtamaan ajatuksia asiallisesti myös uskovien kanssa. Valitettavasti se ei ollut mahdollista, koska Valtaojalla oli kiire johonkin tapahtumaan.

Sitten minulla olikin pitkät keskustelut diakoni Mervi Hietasen kanssa, joka on ollut lähetystyössä Thaimaassa. Mervi kertoi myös erikoisesta kokemuksestaan Jerusalemin Itkumuurilla, jossa jotain häneen patoutunutta purkautui voimakkaasti ulos ja hän alkoi itkeä hillittömästi.

Minulla oli pitkät ja antoisat keskustelut myös Leo Lappalaisen kanssa, joka on ollut aikoinaan YK-miehenä Israelissa. Leo oli kuullut Perttu Häkkisen minun kanssani tekemän ensimmäisen ohjelman. Kerroin, että toinenkin ohjelma on tehty elokuussa 2016, jolloin Leo sanoi kuuntelevansa sen.

Sitten oli vuorossa luterilaisen kirkon pappi Sirkka-Liisa Peltola, joka on ollut lähetystyössä Tansaniassa.

Kohta sen jälkeen näin kirjailija ja rockmuusikko Kauko Röyhkän kävelevän osastoni editse. Pysäytin Röyhkän ja sanoin hänelle: ”Sinähän olet Kauko Röyhkä. Olen kirjoittanut sinusta kirjassani Outo tie.” Etsin sitten kyseisen sivun lukeakseni Röyhkää koskevan pätkän hänelle. Silloin Röyhkä katsoi otsalaudassa olevaa nimeäni, lähti äkkiä pois ja sanoi mennessään: ”Ei tarvita enempää”. Kohta olisi ollut seuraava: ”Olen minä tähän asti ajatellut, että ehkä tuolla yläkerrassa on JOKU”, aloitti vaimo katkerasti. ”Mutta kyllä nyt tuntuu siltä, että siellä ei ole yhtikäs ketään. Lienee parempi alkaa tässä saatananpalvojaksi Kauko Röyhkän tapaan.” ”Näin on”, säesti mies, ”sytytetään oikein kunnon noitavalkeat pihalle.”

Seuraavaksi osastolleni tuli Ville Hytönen, joka on Tallinnassa asuva runoilija ja kirjailija sekä Savukeidas Kustannuksen kustannuspäällikkö ja perustaja. Ville kertoi lukeneensa kirjani Outo tie. Puhuimme uskonasioista ja vaihdoimme lopuksi kirjoja: minä sain Villen kirjan Jumalankoirat ja Ville sai minulta kirjani Ihmeellinen Israel.

Sitten osastolleni pyrähti neljä ulkomaalaista, jotka katsoivat kiinnostuneina Israel-kirjojani. Kävi ilmi, että he ovat kurdeja. Yksi heistä sanoi: ”Me tykkäämme juutalaisista. Me olemme serkkuja.” He eivät olleet muslimeja eivätkä kristittyjä, vaan ilmeisesti tavallisia maallistuneita kurdeja.

Vähää ennen messujen päättymistä luokseni tuli espanjankielinen Sonia Santos, joka ei osannut puhua kuin vähän suomea, mutta siitä huolimatta hän sanoi lukeneensa kirjani Outo tie, josta hän oli pitänyt kovasti. Nyt Sonia halusi lisää kirjojani ja hän ostikin peräti kolme eri kirjaa.

Kaiken kaikkiaan Turun Kirjamessuilla oli mukava olla. Oli todella paljon kiintoisia tapaamisia. Sain puhua eri ihmisten kanssa paljon uskonasioista, oikeastaan enemmän kuin politiikasta, josta siitäkin tuli kyllä keskusteltua melkoisesti. Kirjoja ei mennyt kaupaksi niin paljon kuin olisin toivonut, mutta tuollaisilla messuilla myynti ei olekaan pääasia vaan kaikki muu.

Seuraavaksi menen Helsingin Kirjamessuille Messukeskukseen 26.–29.10.2017. Jos se on vain mahdollista, tule sinäkin sinne ja samalla myös minun osastolleni.

7.10.2017

Turun Kirjamessujen Toinen päivä

Turun Kirjamessujen toisena päivänä kirjamyynti sujui paremmin kuin eilen: tänään meni kaupaksi kuusi kirjaa.

Myös hyviä kontakteja ja keskusteluja tuli enemmän kuin eilen, jotain 30. En kerro tässä kaikista tapaamisista, mutta mainitsen muutamia mieleenpainuvimpia kohtaamisia.

Ensimmäiseksi aamupäivällä näin osastoni edustalla Immo Kuutsan, jota en ollut ennen tavannut, mutta päätin mennä tervehtimään häntä. Immo Kuutsa toimi parin vuosikymmenen ajan Suomen maastohiihdon maajoukkueen päävalmentajana ja ampumahiihdon lajipäällikkönä 1970- ja 1980-luvuilla. Kuutsan valmentaja-aikoina Suomen hiihto ylsi historiansa menestyksekkäimpiin suorituksiin muun muassa Helena Takalon, Juha Miedon ja Marja-Liisa Kirvesniemen myötä. Juttelin Kuutsan kanssa maailman tapahtumista. Kävi myös ilmi, että Kuutsa on ortodoksi, johon minä totesin, että onneksi ortodoksikirkossa ei ole vielä niitä luopumuksia, joita on luterilaisessa kirkossa.

Sitten tuli viereisen osaston nainen, Ann-Mari Leinonen, tervehtimään. Juttelimme messuihin liittyviä asioita. Kun hän esitteli minulle kirjoittamansa ja kustantamansa kirjan ”Sentillä rakkautta – liattu”, joka on tositapahtumiin perustuva kertomus raiskauksien uhreista, ehdotin kirjojen vaihtoa, jolloin Ann-Mari valitsi kirjani Outo tie.

Seppo Peltomäki oli seuraava vierailija ja hänen vaimonsa Kaarina, omaa sukua Kärnä, jonka olin tavannut viimeksi häissäni v. 1973. Muistelimme menneitä ja elämän kolhuja itsekunkin kohdalla.

Sitten osastolle tuli pappi ja tähtitieteilijä, Risto Heikkilä, jonka olin tätä ennen tavannut vain kerran Forssassa 1980-luvun alussa. Juttelimme monenlaisista asioista.

Myös Kansan Raamattuseuran entinen työntekijä Hannu Nyman piipahti luonani ja meillä olikin hyvät keskustelut.

Näin sitten nuoren naisen, jonka kassissa luki Biblia. Ajattelin, että hän on todennäköisesti kristitty, ja sanoin hänelle, että sinä olet varmaankin kiinnostunut kristillisistä kirjoista. Näin oli, nuori nainen Virosta kiinnostui kirjastani ”Jouko Pihon psalmeja”. Hän aukaisi summan mutikassa erään sivun ja alkoi lukea. Yhtäkkiä nainen sanoi: ”Minä otan tämän kirjan. Minua kosketti se kohta, jossa lukee ”Minä olen kylähullu.” Tuo kohta löytyy kirjan sivulta 94 ja kyseessä on psalmi 89.

Sitten huomasin, että tutun näköinen mies kävelee ohi. Menin perään ja tuttuhan hän oli eli saksofonisti Juhani Junnu Aaltonen, johon olin tutustunut Suomen Yhteiskristillisen Raamattukoulun aikoihin 1980-luvulla. Kun esittelin Junnulle Israel-kirjojani, hän sanoi olleensa muutama vuosi sitten konsertoimassa yhtyeen kanssa Israelissa.

Käytävällä kulkiessani näin yhtäkkiä luonnonsuojelija Pentti Linkolan ja päätin tervehtiä häntä. Mutta kun hänen avustajansa kertoi, että Linkolalla on jo aika huono kuulo, en jäänyt sitten sen pidemmäksi aikaa juttelemaan. Sain kuulla, että Linkolalla on esiintyminen A-salissa huomenna iltapäivällä, joten voi olla, että menen hetkeksi häntä kuuntelemaan.

Sitten osastolleni tuli kaksi vanhempaa naista, joista toinen alkoi kiinnostua kirjastani ”Jouko Pihon psalmeja”. Yhtäkkiä hän pyysi minua lukemaan kirjasta psalmin 100 ja sen jälkeen psalmin 1, koska ne luvut merkitsevät hänelle paljon. Kun olin lukenut kyseiset psalmit, nainen oli heti valmis ostamaan kirjan ja hän alkoi puhua Jumalan johdatuksesta.

Vähää ennen lopettamista kävi vielä luonani tuttava ja uskonystävä vuosikymmenien takaa aina vuodesta 1976 alkaen eli kirjailija ja Ystävyyden Majatalon perustaja Daniel Nylund, joka lausui ensi sanoikseen: ”Ai täällä se Suomen kuningas on!” Totesin, että Jeesus on Suomen kuningas ja aloimme sitten keskustelun kirjapainoista.

Nyt on sitten kaksi messupäivää takana. Huomenna sunnuntaina on viimeinen messupäivä. Messukeskus on auki 10-17. Tule käymään ja minunkin osastolleni Auditorioon, jos mahdollista.

6.10.2017

Turun Kirjamessujen ensimmäinen päivä

Turun Kirjamessujen ensimmäinen päivä on takana.

Osastollani kävi ihan mukavasti ihmisiä. Parasta antia olivat monet mielenkiintoiset kontaktit ja uskoa ja politiikkaa koskevat keskustelut sekä uskovien että uskomattomien kanssa. Kirjoja meni kaupaksi kolme kappaletta. Lisäksi oli useita henkilöitä, jotka saattavat ostaa kirjojani myöhemmin.

Tapaamisista voisin mainita kirjailija Panu Rajalan, joka muisteli kirjaani Outo tie, jonka hän luki yhdeltä istumalta ja jonka rehellisyydestä hän piti erityisesti. Rajalalla oli kiire johonkin tilaisuuteen, joten meillä ei ollut paljoa aikaa jutella, mutta hän lupasi tulla käymään osastollani huomenna paremmalla ajalla.

Osastollani kävi myös Turun Kirjamessujen myyntipäällikkö Jouni Kaunisto, joka kyseli kuulumisia. Kerroin hänelle, että kaikki on sujunut erittäin hyvin.

Myös Helsingin Kirjamessujen myyntipäällikkö Soile Rautiainen tuli tervehtimään. Me tapaammekin pian uudestaan, kun osallistun Helsingissä 26.-29.10.2017 järjestettäville Kirjamessuille.

Luonani kävi myös radiotoimittaja Perttu Häkkinen, jonka kanssa otimme yhteiskuvan. Perttu sanoi, että hän on mukana Helsingin Kirjamessuilla ja ehdotti, että mennään silloin yhdessä kahville.

Myös kirjailija Pekka Sartola piipahti luonani ja pohdimme jonkin aikaa lopunajan kysymyksiä.

Kun olin menossa ulos messuhallista, huomasin yhtäkkiä tutun henkilön Loviisasta: Harry Potter –kirjojen suomentaja Jaana Kapari-Jatta oli jakamassa nimikirjoituksia. Menin Jaanan luo ja kerroin, että minullakin on osasto ja kutsuin hänet käymään kirjojani katsomaan. Jaana lupasi poiketa huomenna luonani.

Tule sinäkin, jos se on mahdollista. Olen tavattavissa Turun Messukeskuksen Auditoriossa huomenna klo 10-18.

5.10.2017

Turun kirjamessut

Tulin tänään Turkuun laittamaan kuntoon omaa pikku osastoani Turun Kirjamessuilla, jotka alkavat Messukeskuksessa huomenna perjantaina ja jatkuvat sunnuntaihin. Aukioloajat ovat perjantaina ja lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-17.

Minun osastoni on Auditoriossa paikassa 1 a.

Jos aiot osallistua kirjamessuille, olisi mukavaa, jos tulisit juttelemaan ja kukaties voisit tehdä kirjaostoksiakin, jotta minun ei tarvitsisi raahata kaikkia kirjojani takaisin Loviisaan.

Kuvassa osastoni, joka on mukavasti kulmauksessa.

2.10.2017

Osallistun Turun Kirjamessuille näytteilleasettajana

Osallistun 6.-8.10.2017 eli tulevana viikonloppuna pidettäville Turun Kirjamessuille näytteilleasettajana. Olen varannut pienen osaston 8 kirjani esittelyä ja mahdollista myyntiä varten.

Messujen pitopaikkana on Turun Messukeskus, Messukentänk. 9-13. Messut ovat auki perjantaina ja lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-17.

Olisi mukava nähdä Turussa tuttuja ja miksei tuntemattomiakin, joten jos olet aikonut käydä messuilla, olet tervetullut tutustumaan minunkin osastooni, joka löytyy Auditoriosta paikka 1 a.

Olisi myös kiva juttu, jos haluaisit vaikka ostaa jonkin kirjani. Myyn kaikki 25 euroa normaalisti maksavat kirjani messualennushintaan eli 20 euroa.

Toivottavasti tavataan!

10.8.2017

Uusin kirjani, Puhuttelevia raamatunkohtia, on ilmestynyt

Uusin ja kahdeksas kirjani, Puhuttelevia raamatunkohtia, on ilmestynyt ja sain tänään ensimmäisen painoserän Tallinnan kirjapainosta.

Puhuttelevia raamatunkohtia –kirjassa on 129 sivua ja 120 valitsemaani raamatunkohtaa, jotka ovat koskettaneet minua ja niihin liittyvät kommenttini.

Raamatunkohdat selityksineen julkaistiin viime kevään aikana Facebookissa, mutta nyt ne ovat kaikki koossa kirjan kansien sisällä. Toivon ihmisten saavan innoittavia lukuhetkiä Raamatun ja siitä saamieni ajatusten parissa!

Nidottu kirja maksaa 25 euroa postimaksuineen. Muitakin kirjojani (Outo tie, Ihmeellinen Israel, Profetioita, Lopunaika, Ihmeellinen Israel 2, Sanalastuja, Jouko Pihon psalmeja) on edelleen saatavissa. Jos ostat enemmän kuin yhden kirjan, saat loppusummasta 10 %:n alennuksen.

Kirjani sopivat myös lahjoiksi. Olen maksujen suhteen joustava. Voit maksaa myöhemminkin ja osaerissä.

6.6.2017

Turun ja Helsingin kirjamessut

Tiedoksi kaikille, että olen päättänyt osallistua 12 vuoden jälkeen Turun ja Helsingin lokakuussa pidettäville kirjamessuille.

Turun kirjamessut ovat 6.-8.10.2017 Messukeskuksessa ja Helsingin kirjamessut 26.-29.10.2017 Messukeskuksessa.

Kun olin mukana ensimmäistä kertaa kyseisillä messuilla v. 2005, oli minulla julkaistuna vain yksi kirja eli Outo tie. Nyt minulla on sen lisäksi kuusi muuta kirjaa ja tekeillä on parhaillaan vielä yksi kirja.

Olisi mielenkiintoista tavata ja vaihtaa ajatuksia. Eli jos aiot tulla käymään kirjamessuilla, tule käymään minunkin pikku osastollani. Turussa osastoni on Auditoriossa ja Helsingissä paikassa 7 e 124.

Jotta asia ei unohtuisi, ehdotan, että laitat päivämäärät jo nyt ylös kalenteriisi.

4.3.2017

Jouko Pihon psalmeja on ilmestynyt kirjana

Sain tänään 3.4.2017 kirjapainosta ensimmäiset kappaleet uusinta ja seitsemättä kirjaani ”Jouko Pihon psalmeja” (125 sivua).

Aloin kirjoittaa omia psalmeja 18.10.2016 ja julkaisin niitä Facebookissa ja nettisivuillani www.jouko-piho.fi osiossa Kirjoituksia 2. Kun inspiraatio jatkui ja psalmeja tuli aina vain lisää ja kun ihmisiltä alkoi tulla hyvin rohkaisevaa palautetta, päätin, että kun psalmeja on kertynyt tarpeeksi, niistä on syytä tehdä kirja.

Tulokseksi tuli 120 Jouko Pihon psalmia elämän eri aiheista aivan kuten alkuperäisissä Raamatun psalmeissakin.

En vertaa omia psalmejani Raamatun vastaaviin, mutta koen kuitenkin sanan ”psalmi” käytön oikeaksi, koska juuri se sana kuvaa mielestäni parhaiten näiden runojen, virsien, laulujen eli psalmien sisältöä.

Ilmoita minulle, jos olet kiinnostunut hankkimaan psalmi-kirjani tai jonkin aiemman kirjani (Outo tie, Ihmeellinen Israel, Profetioita, Lopunaika, Ihmeellinen Israel 2 ja Sanalastuja).

Kaikki kirjat ovat nidottuja ja maksavat saman verran eli 25 euroa postikuluineen. Jos ostat enemmän kuin yhden, saat loppusummasta 10 %:n alennuksen.

Kirjani sopivat myös lahjoiksi, vaikka äitienpäivälahjaksi. Olen maksujen suhteen joustava. Voi maksaa myöhemminkin ja osaerissä.

Jos haluat ostaa jonkin näistä kirjoista tai useampia, ilmoita siitä minulle Facebookissa yksityisviestitse tai sähköpostitse osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi.

26.9.2016

Jouko Piho kertoo kirjoistaan Loviisan kirjastossa

Loviisassa asuva eläkkeellä oleva opettaja Jouko Piho kertoo Loviisan kirjastossa torstaina 29.9.2016 klo 18 kirjoittamistaan kuudesta kirjasta.

Ensimmäinen kirja, elämäkertakirja Outo tie, ilmestyi jo v. 2005, mutta viisi muuta kirjaa Jouko Piho on tehnyt helmi-elokuun eli 7 kuukauden aikana tänä vuonna.

Kaksi kirjoista eli Ihmeellinen Israel ja Ihmeellinen Israel 2 liittyvät Pihon syksyllä 2015 ja kevät-kesällä 2016 tekemiin kolmen kuukauden Israel-matkoihin.

Profetioita-kirja on kooste Pihon 10 vuoden aikana keräämistä lukuisista unista ja profetioista.

Lopunaika-kirjassa on 114 Pihon vuosina 2006-2016 nettiin kirjoittamaa artikkelia monista eri aiheista kuten illuminaateista Karjalan palautukseen ja islamista EU:sta eroamiseen. Sen lisäksi kirjan lopussa on 28 kirja-arviota hyvin erilaisista kirjoista.

Sanalastuja-kirjassa on 112 lyhyen ytimekästä mutta puhuttelevaa kirjoitelmaa, jotka on tehty yhden sanan pohjalta. Pikku kirjoitukset ovat herättäviä, ajankohtaisia ja profeetallisia.

Jouko Piho kertoo kirjallisuusillassa kirjojensa sisällöstä ja niiden synnystä lukien samalla lyhyitä otteita kaikista kirjoista.

Tilaisuudessa on mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja lopussa halukkaat voivat ostaa Pihon kirjoja.

23.9.2016

Jouko Pihon kaksi uusinta kirjaa ovat valmiina

Sain tänään 23.9.2016 kirjapainosta kaksi uusinta kirjaani, joita voi nyt tilata minulta.

Toinen Israel-kirjani Ihmeellinen Israel 2 on jatkoa syksyn 2015 matkastani tekemälleni kirjalle Ihmeellinen Israel. Kirjassa on 114 sivua ja 89 värivalokuvaa.

Sain olla jälleen Israelissa 26.4.-20.7.2016 välisenä aikana samassa kaupungissa eli Tiberiaassa, josta käsin tein yhdeksän retkeä eri puolille Israelia.

Selostan kirjassani monia tunnettuja nähtävyyksiä, mutta käsittelen myös matkani aikana olleita juutalaisten juhlia. Lisäksi kirjassa on useita henkilöhaastatteluja, enimmäkseen raportteja Israelissa asuvista suomalaisista, mutta mukana on myös holokaustista selviytyneen juutalaisen elämäntarina. Mukana on myös useampia kirjoituksia siitä, että Jumala on luvannut koko Israelin, myös Länsirannan eli Juudean ja Samarian, juutalaisille ja israelilaisille ikuiseksi perintömaaksi. Tämän todistavat Raamatun lisäksi myös Koraani, arkeologiset löydöt ja historialliset tosiasiat.

Toista kirjaani, Sanalastuja, aloin kirjoittaa helmikuussa 2016 laittamalla ensin nettiin lyhyitä kirjoitelmia eri aiheista. Kirjassa on 119 sivua.

Näille kirjoituksille on yhteistä lyhyys, iskevyys, herättävyys, ajankohtaisuus, profeetallisuus ja tiivis, mutta mielenkiintoa herättävä kirjoitustapa.

Koska pikku kirjoitukset saivat myönteisen vastaanoton, päätin, että kun niitä kertyy tarpeeksi, niistä voisi koostaa kirjan.

Sanalastuja – Juhani Ahoa hiukan matkien – tuli vuolluksi lopulta 112 kappaletta.

Nämä kirjoitukset syntyivät siten, että koin saavani ylhäältä Jumalalta yhden sanan. Loppuvaiheessa myös vaimoni Ritva ehdotti minulle useita sanoja. Istuin sitten kirjoittamaan, mitä tunsin, että minulle annettiin sanottavaa siitä sanasta.

Molemmat kirjat ovat nidottuja ja maksavat saman verran eli 25 euroa postikuluineen. Jos ostat enemmän kuin yhden, saat loppusummasta 10 %:n alennuksen.

Jos haluat ostaa jommankumman näistä kirjoista tai molemmat, ilmoita siitä minulle Facebookissa yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi.
 

29.4.2016

Jouko Pihon uusin kirja ”Lopunaika” on ilmestynyt

Uusin kirjani ”Lopunaika” on ilmestynyt 27.4.2016. Kirjassa on 188 sivua ja runsaasti mielenkiintoisia kuvia.

Olen kirjoittanut vuosien mittaan monista eri aiheista lukuisia huomiota, jopa kohua herättäneitä artikkeleita ja kannanottoja, jotka olen laittanut nettiin eri sivuille ja foorumeille.

Olen valinnut Lopunaika-kirjaan vuosien 2006-2016 kirjoituksista 114 artikkelia 41 eri aihealueesta illuminaateista pankkiireihin, Karjalan palautuksesta suur-Suomeen, abortista homoseksuaalisuuteen, maahanmuutosta ilmaston lämpenemiseen, Antikristuksesta Uuteen maailmanjärjestykseen sekä islamista Euroopan unionista eroamiseen joitakin teemoja mainitakseni.

Sen lisäksi kirjan lopussa on 28 kirja-arviota hyvinkin erilaisista kirjoista. Yhteistä niille on se, että kirjojen sanoma on kiinnostanut minua ja olen halunnut kertoa niistä vinkkinä muillekin. Koska olen saanut paljon myönteistä palautetta näistä kirja-arvioistani, liitän ne osaksi tätä kirjaani, varsinkin koska niiden sisältö koskettaa samoja asioita kuin muutkin kirjani artikkelit.

Toivon, että kirjani herättää ajatuksia ja heräämistä ymmärtämään, missä ajassa me elämme.

Me elämme lopunaikaa.

Jos haluat ostaa Lopunaika-kirjani, jonka hinta on 25 euroa postikuluineen, ota minuun yhteyttä joko Facebookissa tai sähköpostitse (jouko.piho@kolumbus.fi).

Jos ostat samalla muitakin kirjojani, saat 10 % alennuksen. Muut ilmestyneet kirjani ovat Outo tie, Ihmeellinen Israel ja Profetioita.

23.4.2016

Outo tie -kirjasta uusintapainos

Loppuunmyydystä jo v. 2005 julkaistusta elämäkertakirjastani Outo tie on tehty uusintapainos. Kirja maksaa 25 euroa postikuluineen. Voit tilata kirjan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi.

21.4.2016

Jouko Pihon uusin kirja ”Profetioita” on valmis

Olen koonnut Profetioita-kirjaani 10 vuoden aikana nettisivuilleni keräämiäni unia, näkyjä ja profetioita.

Tuloksena on vaikuttava 140 profetian kooste, joiden 33 eri aihetta koskettavat monia eri maita, kuten Suomen lisäksi Venäjää, Viroa, Ruotsia, Norjaa, Tanskaa, Islantia, Saksaa, Ranskaa, Ukrainaa, Israelia, Koreoita ja Yhdysvaltoja.

Mukana on tuomion profetioita Jumalan rangaistuksista eri kansoille, mutta myös lupaussanomia suuresta hengellisestä herätyksestä.

Eniten sanomia on Suomelle, jonka edessä on jonkin aikaa kestävä ja osaa Suomea koskeva Venäjän miehitys, Helsingin pommittaminen, maanjäristyksiä ja tulvia, mutta myös ennen näkemätön hengellinen herääminen, Karjalan palautus ja suur-Suomen syntyminen, jolloin Suomi myös eroaa EU:sta ja eurosta.

Koko maailmalle on profetioita tulevasta talousromahduksesta, elintarvikepulasta, uskovien vainoista, Kolmannesta maailmansodasta ja tulevan Antikristuksen johtamasta Maailman Unionista, johon Suomi ei tule liittymään.

Kirjassa on myös kolme sanomaa siitä, että Paavo Väyrysestä tulee vielä Suomen presidentti.

Kirjassa on 210 sivua ja runsaasti mielenkiintoisia kuvia. Kirjan hinta on 25 euroa postikuluineen.

Jos haluat ostaa kirjani, ilmoita osoitteesi minulle, niin kirja postitetaan sinulle.

Kirjan voi maksaa tililleni FI27 5721 1520 1045 68.

Myös kirjaani Ihmeellinen Israel voi edelleen tilata minulta. Hinta on 25 euroa postikuluineen.

Elämäkertakirjastani Outo tie on nyt valmistunut uusintapainos. Myös sen hinta on 25 euroa postikuluineen.

26.3.2016

Palautetta kirjastani Ihmeellinen Israel

Lukijoilta on alkanut tulla palautetta kirjastani Ihmeellinen Israel.

Seuraavassa 11 eri henkilön antamia kiitoksia ja kehuja.

1. Kiitos hyvästä kirjasta!
2. Inspiroivaa!
3. Lämmin kiitos kirjastasi! Aloitin illalla sen lukemisen ja tulin siunatuksi.
4. Eilen hain kirjan postista ja silmäilin sen saman tien. Hyvää opastusta, jospa joskus lähtisi samoille jäljille.
5. Sain kirjan tänään ja se on tosi mielenkiintoinen ja paljon helpompi lukea kirjana kuin tietokoneelta.
6. Saimme juuri kirjan. Se on varsin hieno! Ja todella kiinnostavaa historiaa. Mieheni tuossa lukee innoissaan.
7. Kirja vaikuttaa heti ensinäkemältä aivan upealta.
8. Kirja oli suureksi avuksi näin ensikertalaiseksi Israelin matkalla.
9. Oli somaa lukea kirjaasi. Siinä oli paljon tietoa ja mukana myös huumoria.
10. Sydämelliset kiitokset kirjasta! Mahtavan hyvä kirja! Toimii hyvin matkaoppaanakin. Aion nyt paneutua siihen ja en ylös nouse tuolista ennen kuin jokainen rivi on tullut luettua! Kiitos, kiitos!
11. On ollut riemukasta lukea Ihmeellistä Israel -kirjaa!

Jos haluat ostaa kirjani Ihmeellinen Israel (25 euroa postikuluineen), ilmoita minulle, mihin osoitteeseen voin postittaa sen. Viestin voi lähettää joko YV:nä Facebookissa tai lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi.

24.2.2016

Kirjaani ”Ihmeellinen Israel” kirjastoihin

Olen lähettänyt tänään 22 kirjastoon tietoa kirjastani "Ihmeellinen Israel" ja kyselyä, josko kirjastot haluaisivat hankkia kirjani.

Lähetin tiedustelun seuraavien kaupunkien kirjastoihin: Espoo, Helsinki, Vantaa, Hämeenlinna, Jyväskylä, Lahti, Turku, Tampere, Oulu, Porvoo, Kouvola, Kotka, Kuopio, Savonlinna, Lappeenranta, Pori, Riihimäki, Seinäjoki, Kokkola, Vaasa ja Rovaniemi. Loviisan kirjaston kanssa on ollut jo alustavaa puhetta, että kirjasto ostaa kirjani. Jatkan tätä informaation lähettämistä vielä muihinkin kirjastoihin kunhan ehdin.

Voisitko sinä tehdä samoin kotipaikkakuntasi kirjastossa ja ehdottaa siellä, että kirjasto ostaisi kirjani? Hinta on 25 euroa postikuluineen. Jos kirjasto on kiinnostunut, anna minulle kirjaston sähköpostiosoite, jotta voin ottaa yhteyttä, tai anna kirjastolle minun sähköpostiosoitteeni jouko.piho@kolumbus.fi, niin sieltä päin voidaan olla minuun yhteydessä.

17.2.2016

Jouko Pihon uusi kirja Ihmeellinen Israel on ilmestynyt

Sain tänään 17.2.2016 ensimmäisen mallikappaleen painotuoreesta kirjastani Ihmeellinen Israel. Oli hauskaa pidellä käsissäni toista tekemääni kirjaa.

Kaikki vaikuttaa hyvältä. Ainoastaan kaksi sisällysluetteloon jäänyttä virhettä vielä korjataan ja sitten otetaan ensimmäinen 50 kappaleen painos.

Otan sen jälkeen lisäpainoksia tarvepainantana eli kysynnän mukaan. Olen ajatellut tällä kertaa toimia siinä järjestyksessä, että ensin ostaja maksaa kirjan tililleni ja sen jälkeen minä toimitan minulle annetun osoitteen kirjapainoon, joka postittaa kirjan asiakkaalle.

Pehmeäkantinen ja 159-sivuinen Ihmeellinen Israel -kirjani koostuu viime syksyn Israel-matkani 141 raportista ja 160 värivalokuvasta. Kirja maksaa 25 euroa posti- ja toimituskuluineen.

Ilman postikuluja kirja maksaa suoraan käteen toimitettuna 20 euroa. Näin tulee käymään esim. tulevissa kokouksissani, joissa kirja on myytävänä. Tulevan lauantain Espoon kokoukseen kirja ei vielä ehdi, mutta Kouvolan kokouksessa 19.3.2016 kirjaani on jo saatavissa.

Jos haluat ostaa kirjani, niin ilmoita siitä minulle ( jouko.piho@kolumbus.fi tai Facebookissa yksityisviestinä) mainiten samalla nimesi ja osoitteesi. Maksa sitten kirja tililleni: FI27 5721 1520 1045 68, niin kirja postitetaan sinulle heti kun mahdollista. Koska kirjapaino on Virossa, niin sieltä tapahtuvaan postitukseen menee vähän enemmän aikaa kuin Suomessa.

Välttämättä erillistä ostoilmoitusta ei tarvitse minulle tehdä. Minulle riittää myös tilillepanon yhteydessä kohtaan ”Viesti saajalle” laitettu ilmoitus kirjan ostamisesta ja osoite.

13.12.2015

Kirjastani "Outo tie" on painos loppu

Tänään, 13.12.2015, myin v. 2005 julkaistusta kirjastani "Outo tie" viimeisen kappaleen, joten 1000 kappaleen painos on nyt loppuunmyyty.

Viimeisen viiden päivän aikana oli kova loppukiri, kun tuli 40 kirjatilausta sen johdosta, että toimittaja Perttu Häkkinen kehui kirjaani vuolain sanakääntein YLE Puheen radiohaastattelussa 8.12.2015. Häkkinen kertoi lukeneensa kirjani kahteen kertaan, mitä hän ei muutoin koskaan tee.

___________________________________________________________________


Elämäkertakirjani Outo tie

Kerron elämäkertakirjassani Outo tie (Kamppailuni Jumalan, elämäni naisten ja helluntaiherätyksen kanssa) elämäni monenlaisista vaiheista vuoteen 2005 asti. Mukana on myös paljon opetuskirjoituksia ja runsaasti muutakin aineistoa.

Myyn kirjaani nyt alennushintaan 10 e + postimaksu.

Jos olet kiinnostunut kirjastani, niin anna minun tietää siitä ja ilmoita minulle (jouko.piho@kolumbus.fi) nimesi ja osoitteesi, niin voin postittaa kirjani sinulle. Jos haluat tietää kirjani sisällöstä ja sen saamista palautteista lisää, niin voit lukea niistä osoitteessa http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu21.htm  .

Copyright © Jouko Piho

 

Jouko Pihon osasto Turun Kirjamessuilla v. 2017. Kuva liittyy 5.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Turun Kirjamessuilla Perttu Häkkinen ja Jouko Piho. Kuva liittyy 6.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Helsingin Kirjamessujen Neoksen osastoa rakentamassa 25.10.2017 Ritva Malmivuori-Piho, Jouko Piho ja Ari Pesonen. Kuva liittyy 25.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Helsingin Kirjamessuilla v. 2017. Vas. Jouko Piho ja Markus Lehtipuu. Kuva liittyy 26.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Helsingin Kirjamessuilla v. 2017 Paavo Väyrynen, Jouko Piho ja Ritva Malmivuori-Piho. Kuva liittyy 27.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Helsingin Kirjamessuilla v. 2017 Ohto Manninen ja Timo Vihavainen. Kuva liittyy 28.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.
Helsingin Kirjamessuilla v. 2017 Jouko Piho osastonsa purkutyössä. Kuva liittyy 29.10.2017 julkaistuun kirjoitukseen.

Anne Kilpeläinen 21.10.2017 01:49

Raamatun mukaan rakkaus ei koskaan häviä ja profetoiminen ja kelilläpuhuminen on vajavaista ja se loppuu, kun rakkaus tulee.Rakkaus on täydellistä ja ikuista.

Hilkka 14.10.2017 11:18

Saatanaa ei pidä aliarvioida.Se käy kiinni kuin kiljuva jalopeura etsien ,kenet saisi raadella.

Sakari Sormunen 15.10.2017 06:00

Jatkoa. KR 33 / 38 kääntää perkeen ja saatanan pienellä alkukirjaimella esim. Ilm. 20 luvussa.

Sakari Sormunen 15.10.2017 05:54

Jatkoa. Kun KR 33 / 38 on yleensä pidetty alkutekstille USKOLLISENA, niin on outoa, mistä on tullut tämä tarve kirjoittaa perkele jne. isolla? Vs. perkeleeltä.

Sakari Sormunen 15.10.2017 05:48

Ei saatanan nimen pienellä kirjoittaminen ole minulta kannanotto muuhun. Kirkko - Raamattu 33 / 38 näkyy kääntävän pienellä perkeleen ja saatanan.

Sakari Sormunen 13.10.2017 07:35

USA / Israel eronneet islamistien käsikassarasta UNESCO:sta. Kiitos Jumalalle ja Trumpille äärimmäisen Israelin vastaisesta järjestöstä lähtemisestä.

Sakari Sormunen 13.10.2017 10:46

Etelä - Suomen Sanomien osalta kristittyjen kannattaisi miettiä vakavasti, kannattaako heidän enää tilata ESS:n sanomia, evoluutioateistista homolehteä?

Sakari Sormunen 13.10.2017 10:42

Lahtelainen homoutta ajava ETELÄ-SUOMEN SANOMAT sensuroi kommenttini UNESCO:sta nettipalstallaan. Totuutta ei siedetä lopun aikana.

Sakari Sormunen 13.10.2017 07:38

Esimerkki UNESCO:sta: se on päättänyt, että Israelilla / juutalaisilla ei ole mitään historiallista yhteyttä Temppelivuoreen. Ei voi enää enempää valehdella.

Henkka 12.10.2017 14:26

Kirjoitetaan "SEKÄ", "että" riippuen Raamatun kohdasta. Jopa samassa jakeessa on ISOLLA ja pienellä. Ehkä Jumala tietää sanansa perusteet tältäkin osalta.

Sakari Sormunen 13.10.2017 19:26

Pienellä perkeleen kirjoittaminen on hengellisesti johdonmukaista ja uskompa, että Jeesukin kirjoittaisi perkeleen pienellä, Raamatun huomioiden.

Sakari Sormunen 13.10.2017 19:20

Minulle perkeleen nimen kirjoittaminen Henkka isolla olisi minulle sen kunnioittamista. En suostu kunnioittamaan perkelettä ja Raamattu ei siihen kehota.

Henkka 13.10.2017 14:08

Nimen kirjoittaminen isolla ei ole kunnioittamista. Pienellä kirjoittaminen voi olla halventamista josta raamattu varoittaa. Edes enkeli ei lausunut tuomiota.

Henkka 13.10.2017 14:05

Sakari Sormunen antaa juuri kunniaa perkeleelle vaatimalla vihtahousulle eri vapauksia nimen kirjoituksen suhteen!

Sakari Sormunen 13.10.2017 07:31

Kielioppi ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että on pöyristyttävää kunnioittaa perkelettä, isolla alkukirjaimella. Sitä tuskin Jumala halusi.

Reijo 13.10.2017 01:52

Raamatunkaantajat kreikankielesta ovat nuo valinnat tehneet. Hebreankielessa ei ole iso-pieni-kirjainongelmaa.

Sakari Sormunen 10.10.2017 04:43

Minkähän ihmeen takia jopa Raamatuissa saatanan nimi kirjoitetaan ISOLLA? Tälle ei ole mitään HENGELLISTÄ perustetta.

Sakari Sormunen 12.10.2017 09:37

Kun on Ellen / Late kysymys KAIKEN PAHAN ruumiillistumasta, niin kielioppiin ei olisi pitänyt tuijottaa, vaan katsoa hengellisesti asiaa.

ellen 10.10.2017 08:32

mutta kieliopillista perustetta on.

Late 10.10.2017 05:27

Nimi

Jouko Piho 09.10.2017 10:05

Nimimerkki Eräs. Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen jouko.piho@kolumbus.fi, niin ilmoitan sinulle tilinumeroni.

Eräs 09.10.2017 01:59

Jouko haluaisin antaa sinulle lahjan. Miten saan tilinumerosi? Koska et pyydä sivuillasi rahaa oletan että voit julkaista tilinumerosi pyynnöstäni. t. Eräs.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

05.12 | 11:07

Melkoinen sananjulistaja tämä Nick . https://m.youtube.com/watch?v=tZ0nmxq9qnU

04.12 | 13:29

KIDS RECEIVED THE HOLY SPIRIT! God, He wants to be our Father

https://www.youtube.com/watch?v=SFEoQ4FCPUs

04.12 | 12:43

Neuroscience of Glossolalia

https://www.youtube.com/watch?v=rk7onhP6kCY

04.12 | 12:42

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1704ef89-dba2-4134-acd4-3fed9ab908c8

Elon Musk kehittää aivoimplanttia